Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Zen Studios – felvásárolta a magyar csapatot a THQ Nordic anyacége

11 másik videojátékos vállalattal együtt.

A THQ Nordic anyavállalatának, az Embracer Groupnak megállíthatatlan előretörése folytatódik, és 13 újabb vállalatot vásárolt meg, köztük 11 játékstúdiót, amibe beletartozik a magyar Zen Studios is. A cég a következőket vette még meg: 34BigThings, A Thinking Ape Entertainment, Coffee Stain North, Flying Wild Hog, IUGO Mobile Entertainment, Mad Head Games, Nimble Giant Entertainment, Purple Lamp Studios, Quantic Lab, Silent Games, Snapshot Games és Sandbox Strategies.

 • A 34BigThings a Redout franchise fejlesztője és az olaszországi Torinóból csatlakozik 28 fős csapatával. Új játékokat készítenek majd a Saber Interactive átfogó stratégiájának részeként
 • Az Thinking Ape Entertainment a Kingdoms at War és a Casino X alkotásokat készítette mobilokra, a kanadai Vancouverből származó team pedig a DECA Games label égisze alatt lesz az Emgracer Group része
 • A Coffee Stain North 2013-ban alapkult meg, és 2017 óta dolgozott együtt a Coffee Stain Studiosszal a Goat Simulatoron, illetve saját projektet is letett az asztalra, az A Story About My Uncle-t. Bár részben már megvették őket 2018-ban, a 22 fős stockholmi csapat most már a Coffee Stain Studios része lesz. A team 2021-ben adja majd ki új játékát.
 • A Flying Wild Hog a Shadow Warrior sorozat fejlesztője, és több mint 260 főt alkalmaz három stúdióban Lengyelországban. Most a Koch Media Group label alatt folytatja tovább a munkát négy projektjén, amelyeket “neves” kiadók támogatnak. A Flying Wild Hog függetlenül üzemel majd továbbra is.
 • A IUGO Mobile Entertainment olyan mobilos alkotásokat készített, mint a PvPets: Tank Battle Royale és a The Walking Dead: Road to Survival. A vancouveri 86 fős team a DECA Games labelhez csatlakozik.
 • A Mad Head Games a Mystery Case Files és a Dark Paarables sorozatok készítője, és 130 főt alkalmaz négy stúdióban Belgrádban és Novi Szádban. Ők a Saber Interactive labelhez csatlakoznak, és továbbra is függetlenül üzemelnek, vezetőjük pedig három alapítójuk marad.
 • A Nimble Giant Entertainment a készülő Quantum League alkotója, és 75 fős csapata a Saber Interactive label alá tartozik majd. Továbbra is függetlenül üzemelnek majd.
 • A Purple Lamp Studios készítette a SongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydratedet, 38 főjével pedig a THQ Nordic label része lesz. Kizárólag nekik dolgoznak majd, jelenleg pedig együtt szorgoskodnak két projekten is. A csapat főlég licencelt tartalmakért lesz felelős.
 • A kolozsvári Quantic Lab minőségellenőrzése specializálódó szoftver kiszervezési vállalat, akik függetlenül üzemelnek majd közvetlenül az Embracer Group alatt.
 • A Silent Games egy eredeti univerzumot készít, első játéka pedig 2023-ban jelenik majd meg. Az angliai Tyne-ban 30 főt alkalmaz, és az Amplifier Game Invest label része lesz.
 • A 65 fős Snapshot Games a Phoenix Point alkotója, és az Egyesült Államokban és Bulgáriában egyaránt foglalkoztat embereket. A Saber Interactive label alatt üzemel majd.
 • A sandbox Strategies PR-ral és influenszerkapcsolatokkal foglalkozó ügynökség, amely a videojátékos és szórakoztatóipari tartalomkészítésre összpontosít. Az Embracernek így van egy bejáratott médiacsapata, amely a szervezeten belül hozhat innovációkat.
 • Az Operencia: The Stolen Sun és a Pinball FX – és más flipper – játékokért felelős, budapesti Zen Studios a Saber Interactive label része lesz, és függetlenül operál majd, főként prémium játékokon dolgozva.

2 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Hajrá ZEN Studios! 🙂 Jöhetne valami PS5-re is. Mondjuk: Indi-flipper. És akkor “megvettek” minden flipperjátékost miligrammra. 🙂