Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Yoshida – minden Sony stúdió a 3D-n dolgozik””

Shuhei Yoshida, a Sony Worldwide Studios nagyfőnöke egy PlayStation.com interjúban azt mondta, jelenleg az összes Sony fejlesztő azon dolgozik, hogy térhatású játékélményt építsen játékaiba.A boss tudja, hogy az új fejlesztésekbe lényegesen egyszerűbb 3D módot tenni, hisz azoknál az engine még tetszés szerint változtatható, a már kiadott címek esetében viszont nehezebb, ráadásul a stúdiók korábbi játékaikon már túlléptek. Emellett, egy új programba már a tervezési időszakban bele lehet szőni a 3D-t, míg utólag hozzátenni nem könnyű úgy, hogy az a játékmenethez is adjon valami pluszt.Yoshida bizakodó, mert a Sony stúdiók megosztják egymással 3D-s ismereteiket és tapasztalataikat. Az elkövetkező időkben érkező Gran Turismo 5, LittleBigPlanet 2, MotorStorm: Apocalypse, Killzone 3 és The Sly Cooper Collection játékokban már biztosan lesz valami 3D móka.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Yoko tv-m sajnos nincsen (jól jönne a régi pisztolyos játékokhoz), de Amigám van és sokkal jobb mint ez a 3D vacak. Esetleg majd ha nem kell hozzá szemüveg. A közeli kisbolt ahol zsömlét szoktam venni az is full 3D, és max felbontás de mégis unalmas 🙂

 2. Szerintem se tegyék bele a régiekbe. Koncentráljanak inkább csak az új címekre.

 3. kipróbáltam a motorstormot 3D-be ,nem rossz holott ez a motorstorm nem is olyan szép játék ,kis idő multán megszokja a szemed és brutál jó ,pedig én elötte kritizáltam ,tanulság ebböl hogy addig nem szólok semmit mig ki nem próbáltam ,kz3 biztos hogy krva jó lesz ,jelenleg még drága de biztos hogy lefog menni az ára, lehet ezzel újat nem mondtam de most ezek után nekem tetszik,ugyhogy sorry az elöző kritikákért

 4. Na majd a hétvégén megnyerem a 3 milliárd-ot és jöhet a 3D ! 😀

 5. “””A ps1 multitapot használtuk”” -akkor már helyettem is érveltél a felvetésre, mert nem emlékszem, hogy lett volna PS0.”

 6. “Végül is ez a jövő. Rigel77: Mellényúlni meg nem lehet -én nekem ez volt a bizonytalanabb dolog inkább-, hogy nincs ‘másik’ technika, mint pl. a HD DVD meg a Blu-Ray esetében volt, ez okozta nálam a kavart.Mert hát “”egy háomdé mind felett”” 🙂 Viccet félretéve, lehúzás vagy sem, a Sony-t mindentől függetlenül egy nagyon innovatív cégnek tartom, akik kutatnak, fejlesztenek, és nem a “”most akkor kiadjuk egy kicsit nagyobb kijelzővel drágábbért”” vonalat követik. És e mellett 100%-ig kiállok.”

  • Na már ennek most annyi a lényege, h bele lehet vágni. Van mögötte már meglévő 3D-s cím és ezernyi fejlesztés.metadata: ezt nem tudom, viszont az érdekes, h a mostani 3D tévék ha a 2D filmet meg tudják jeleníteni (nyilván) bizonyos keretek közt 3D-ben, akkor ez érvényes-e a játékokra is?! pl. egy PS2-es vagy akár egy tévére kötött PSP cím esetében működik-e a dolog?!Utólag patch-elnek, de nem hiszem h minden PS3-as cím fog kapni ilyet, mint a trofiknál anno is csak pár kapott.

   • Én csak egy régi játékhoz óhajtok 3D + tófeatámogatást: Lair.Esetleg egy 2 rész is orvosolhatná ezt a problémát.

 7. A rosszullétről: Wipeout, kb 2óra játék. Fejfájás nincs, hányinger nincs, de a szememet fárasztotta, kb 3szor annyira mint normál.Stardust ugyanez.Az élményről: Húúúúúbazzeg!! Curentgen gépem Nextgen lett hirtelen.

  • Csak ez sajnos egyénfüggő. Nekem például ráadásul a szemem sem igazán jó alapjáraton s lencsét is használok amit sűrűn kell nedvesíteni. Ami így bonyolítja az élményt. Egyébként a múlt héten Németországban (egy Szeged nagyságú kisvárosban – Osnabrückben) voltam egy Saturn üzletben és kipróbálhattam egy 3D tv-t szemüveggel (Samsung volt és 3200 euró XD) azzal a bizonyos 3d-s animációs filmmel (a címet nem tudom :D) és bizony nem volt rossz élmény.

 8. Azt kéne megértenetek, hogy bár tényleg fájó tény, amikor valaki nem tud azonnal megvenni egy technikai újdonságot, főleg nem egy ilyen csóró országban, mint Magyarország, a fejlődés attól még nem áll meg. Ez egy baromság, hogy nem veszek plazmát, mert 2 év múlva jön az LCD, aztán meg már nem veszek LCD-t, mert jön a 3D LED, de közben inkább LED-et sem veszek, mert 3 év múlva jön a szemüveg nélküli 3D. Ilyen erővel semmit sem érdemes megvenni.Nyugodtan felkészülhettek, ősztől minden a 3D-ről szól majd, jövőre pedig az év második felében – de legkésőbb 2012-ben – már nagyképernyőn is működik majd a szemüvegmentes térhatás.

  • Én most akartam, egy jó kis fullhdledhúdejótvt venni. Aztán kipróbáltam a Stardustot és a Wipeoutot 3D-ben.Halasztom a vételt késő őszig – karácsonyig ( gyüjtögetek még egy kicsit), aztán veszek egy 3D tv-t. Olyan Isten nincs, hogy a KZ3-at ne nyomhassam 3D-ben 8meg minden mást)!

  • Remélem erre azért nem fogatsz, mert ha megnézed mai napig külföldön is SD tévével nyomják, mind a PS3 és a 360-at is ! Ilyenkor miről beszélsz, hogy 2012 mindenkinek külföldön 3d tv-je lesz ????? Nagyon elvagy tájolva, szerinted a MS miért nem teszi kötelezővé hogy a játékok amik megjelennek 360, HD min 720p fussanak ? Nem azért mert nem bírja a gép, hanem volt annyi esze, hogy egy felmérést készített és rájött, még a nagy többségének sd tv-je .Hiába akar a sony gyorsan haladni a korral, ennek majd azért meglesz a következménye !Nézd ott a nintendo csinált egy kontrollert és a gc technológiával adta el a wii . Láss csodát a wii milyen sikeres lett.A sony még mindig azt hiszi, mert rá van írva hogy sony máris el van adva. Most már egészen más világot élünk, fel kell ébredni .

   • “Barátom, ugye nem baj, ha nem állok le veled szájat tépni, mikor egy alany-állítmány-tárgy összetételű mondat megértésére sem vagy képes.””lyenkor miről beszélsz, hogy 2012 mindenkinek külföldön 3d tv-je lesz ?????”” – ez kicsit olyan volt, mintha Szalacsit vagy Ekszeszájzbúk Ferikét olvastam volna. A “”2012″” kivételével egyetlen állítás sem tőlem származik.”

  • én megvárom a szemüvegmenteset:)

  • Ez mind szép és jó, de mostanság nagyon felgyorsultak a dolgok ez tény. Meg a másik ami ebben a dologban a piszokság hogy a gyártók erre rá is játszanak. Hol van már az a világ amikor a jó öreg Yoko tv-m 20 évet kiszolgált úgy hogy nap mint nap rá volt kötve az Atari gép majd az Amiga az Orion videóm (japán nem magyar gyártmány – egyébként az is lehúzott nálam 15 évet) átment rajta egy villámcsapás s vételekor is már használt volt egy nightclub által. Na ezt a mai technikáktól nem szabad elvárni, mert direkt úgy vannak gyártva hogy ne bírjanak ki ennyit mert az a cégnek nem kifizetődő – inkább vegyél újat. Ettől van herótom főleg.

   • Herótod van? Miért nem játszol akkor még mindig Amigval a Yoko tévén?

    • Mert én hülye eladtam a gépet és végül a Tv-t is még működőképesen lepasszoltam egy karitatív szervezetnek egy karácsonyi alkalommal. És igen később veszek én is valami jó Tv-t de egyenlőre így is jó.

   • mi lenne ha még mindig ott tartanánk yoko tv ,amiga,comodore , a television computer system, ami ma megy nem is ez a szenzácio hanem az ami még lesz ,és mindegy hogy miket újitanak elöbb vagy utóbb minden elérhető áron lesz ,gondolom te csak azért vélekedsz igy mert neked utóbb lesz ,nekem is utobb lesz , mert most még nagyon drága

    • Félre lettem értve. Nem az Amigát meg a többieket sírom vissza hanem azzal van bajom hogy ezek az új kütyük úgy vannak tervezve hogy max 5-6 évet bírjanak ki. Régebben az volt a menő ha valami tartósan jó volt sok-sok évig míg napjainkban az a lényeg hogy az adott pillanatban überfasza legyen rövid ideig.

 9. Jó kis cucc ez a 3D, de nagyon drága!!!

 10. Persze tudom, hogy a fejlődés nem állhat meg, de még épp 1-2 éve vették rá az embereket, hogy lecseréljék a régi TV-jüket LCD/Plazmára. Kicsit gyors ez a tempó. Még úgy is ,hogy nem Mi vagyunk a legnagyobb piac.

  • “egyébként nekem is ez a bajom.főleg az, hogy ezek a játékok nem fognak tudni olyan full éles felbontásban futni, mint a “”normál””, 3D-t nélkülöző játékok”

 11. Jó lesz ha összeszedik magukat, mert mióta 3d frissítést kapott a stardust, azóta hajlamos beszaggatni, mikor lepusztítom a terepet egy pillanat alatt. 🙁

 12. Hát ennek a munkának a gyümölcsét mi nem nagyon fogjuk még élvezni.

  • De tudod a Sonynál a Ps3 adja el az új dologokat . BR lejátszó , most meg a 3d Tv . Sony nagyon érdekelt a 3d Tv eladásában ezért megcsinálja az igényt hogy vegyél ( itt persze első sorban nem Magyarországra gondolok) .

   • …megcsinálja az igényt. Ez tetszett :)Nem akartalak kigúnyolni, csak nemrég terveztük Sony 3D LED TV vásárlását (M,O,-n már forgalomban van az LX900) és egy Samsung 3D-hez képest minimum 300 rugó eltérés van, és a Samu többet is tud valamivel. Még a Panasonic TV-jéhez képest is drága (600hz-es képfrissítés, Sonyé max 200)

    • A panás részre: Na azért ne essünk már át a ló túloldalára.A panasonic plazmatv kicsit máshogy mennek ottan a dolgok. Megaztán miért nem elég a 200HZ?-Van olyan 3D képes bravia ami 400at tud egyébként-

     • mért is ne fizetnél a kevesebbért többet ha legalább sony embléma van rajta?Az ilyenekből élnek mint te:)

     • Nembaj, éljenek:D Világ életemben ragaszkodó voltam-mind márkára mind emberekre értve, a ruháim nagyrésze adidas vagy Levis- tudom hogy ez hülyeség, de ez van mindenkinek van egy defektje. Én jobban örülök a TVnek ha arra sony van irva:D

  • Szerintem senki aki ezen a világon van 🙂

 13. GoW III-as 3D-t kérek, köszike =)

 14. TV-t is adnak hozzá?

 15. “azt az agyra szemre milyen hatással van ez a szemüveges 3d?martin azt írta volt egy kis szédülése 1óra után…””szédülése””…majd megírja ő:)”

 16. Volt róla szó, hogy minek erőltetni a 3D szemüveget, ha ott a szemüveg nélküli tech a Sharp-tól, ami a Nintendo 3DS-ben van.No igen, de a Sony-nál sem hiszem h hülyék ülnek, nyilván megvizsgálták mennyi az esélye, h belátható időn belül, nagyipari mértékben tudjanak tévé méretű szemüveg nélküli kijelzőt gyártani és nyilván úgy gondolták, ez még nagyon a jövő zenéje, nem a lehúzásról ismeretes a cég, h megvetetik most mindenkivel a szemüveges mókát, meg erre kezdenek el gyúrni…Szóval úgy néz ki egy jódarabig -tévé méretben- a szemüveg az úr!

  • Úgy kezeled azt a Nintendost cuccot mintha akkora királyság lenne mint a mozi . Közben több helyen is leírták NAGYON kis szögben 30cmről 3ds . Ha elmozdulsz szétesik a kép . Hogy egy tvn meg legyen adva hogy 2mre ülsz egy vékony sávban csak 3ds ? Hát nem hiszem hogy eladható lenne . Tudom a nagy tv gyártók most ezen dolgoznak , de semmi forradalmit nem olvastam ami valami előrelépésről szólna . 3-5 évig szerintem marad a szemüveges megoldás.

  • “””…nem a lehúzásról ismeretes a cég…””ezt gondolom iróniának szántad, hogy mást ne mondjak, PS2 multitap anno.Max 5 év, és eltűnnek a szemüvegek a 3D TV-k mellől. Addig meg el kell adni azt a rohadt sok TV-t, aminek a fejlesztésébe pénzt öltek. Még jó hogy erőltetik 3D-t.”

   • 5 év múlva minden eltűnik a híradástechnikából, ami ma jónak számít, Sony-val vagy nélküle egyaránt. Annak a világnak már régen vége, amikor egy Videoton ColorStar tévé egy életre szólt.

    • A mai fejlődés mellett én sem várom el, hogy egy életre szóljon, de hogy szinte évente újat kell venni valamiből, az azért túlzás. Pusztán a fogyasztói társadalom kizsigerelése. Arról nem is beszélve, hogy ki bírja ezt anyagilag? Pl. kíváncsi lennék, ki győzte folyamatosan cserélni a lejátszó-TV-erősítő kombót, ahogy megjelent sorban a HDMI 1.1, 1.2, 1.3, 1.4?

   • A multitap miért is volt lehúzás?

    • Mert azért is pénzt kellett adni, nem lehetett letölteni.

    • Mert abban a generációban mindkét konkurens gyártó meg tudta oldani, hogy alapból 4 kontroller csatlakozó legyen a gépén, érdekes módon a Sony arra hivatkozott, hogy technikailag nem megoldható. És tette ezt fejlesztésekben élenjáró cég létére. Röhej!

     • Azért ebben kételkedem. Ugyértem, a ps1es kompatibilitás miatt maradt a régi csatlakozó. Szerintem normálisan-érsd nem oldalt, nem hátul- nem fért volna el 4 db.

     • Eleve megjelent a Dualshock 2, mindenki azt használta, nyugodtan változtathattak volna csatlakozót, amiből elfért volna 4 drb.

     • “Azt kéne valahogy megértened, ez a magyar mentalitás, vagy nevezzük a te mentalitásodnak, hogy “”lehetett volna…””. De nem lett. Nem tettek rá 4 csatlakozót és nem építettek bele kávéfőzőt sem. A videojátékozás, a híradástechnika újdonságainak követése nem kötelező gyakorlat, hanem szabadon választott formula, a társadalom pedig fogyasztói, ettől megy előre a gazdaság, a FOGYASZTÁSTÓL, nem pedig attól, hogy 10 évre szól egy műszaki cikk.Ha tetszik, ha nem, ez van, barátkozz meg vele.”

     • Félreértesz, nem vagyok siránkozós típus, nem ezért indult a gondolatmenet. Eredetileg a lehúzásról volt szó. Természetesen nem minden technikai fejlesztés az. De ha a PS3-nál meg lehetett oldani, hogy pl. a HDMI verziószám fejlődése mellett mégsem kellett lecserélni a hardvert, akkor a többi HDMI-s berendezést miért cserélték le lépésenként? Pedig a PS3-at sem tegnap kezdték tervezni.Rendben, hogy a mi régiónk csóró, de egy átlagember fejlettebb gazdaságokban sem cserélgeti a komplett audio-video berendezését évente.Nem mondom, hogy nem szeretek haladni a korral, csak szeretem megvárni, amíg a technológia és az ára hozzáigazodik az igényeimhez és az anyagi lehetőségeimhez. Amikor a 26-os CRT TV-m akartam újítani (főleg miután az egyik nagybátyámnál félévente új TV volt, és egyik sem volt az igazi számomra) megfogadtam, hogy akkor veszek TV-t, ha tetszeni fog a képe, és meg tudom venni minimum 42-es méretben max 1000,- euro-ért. Láss csodát, nem telt bele 2 év.3D-t is szereték, de majd ha lesz szemüveg nélkül. Te ezt 2012-re vizionáltad. Akkor most miért is rohanjak vásárolni?A fogyasztás viszi a gazdaságot, ez oké, de a mai fogyasztói társadalom már-már birkaszerű, mint a középkorban a hívek.

     • “””akkor a többi HDMI-s berendezést miért cserélték le lépésenként”” Elképzeléseim szerint azért, mert nem lehet őket, meg a hozzájuk kapcsolódó komponenseket interneten keresztül frissíteni.”

     • Lehetne, csak abban nincs annyi pénz.Pl. Pioneer, LG Bluray lejátszók firmware-e frissíthető, a NAD-nak meg van olyan mozierősítője, amiben cserélhetők, így upgradelhetők a modulok, így pl. a DTS-HD hangzás megjelenésével nem kellett az egész erősítőt cserélni, stb.

     • “Srác, most frankón, megint mirőőőől beszélsz? A téma az, hogy miért lehetett a PS3-at frissíteni. Mert mindenkinek ugyanaz a PS3 gépe van. Te tetted fel a kérdést, én válaszoltam. Ki érdekel, hogy a háromszáz gyártó között ott a NAD, ami frissíthető? Most ez hogy jön ide, hogy a NAD-nak “”van egy olyan..””.”

     • A téma eredetileg az, hogy a Sony a lehúzásra törekszik (18-as hsz a 2-es hsz-re), holott adott a technológia ahhoz, hogy az fejlődésben bizonyos lépéseket a vásárlók olcsóbban is megúszhassanak – erre hoztam fel más gyártók példáját.

     • Valamikor 2003 körül láttam egy műsort, ahol egy japó figura, egy feltekert fóliával a kezében, lelkesen magyaráz a nagyérdemünek. Téma: a drága és energiazabáló plazmák és lcd-k leváltására fejlesztett új technológia az oled. Ami kontrasztosabb, kisebb, jobb felbontásra képes, töredék energiát fogyaszt, és nem utolsó sorban az előállítási költsége tizede az lcd-nek.Az előadás végén a fickó kitekerte a fóliát, majd bekapcsolta. Gyönyörű tiszta kép (közben összetekeri, lobogtatja, ect).Na ez a lehúzás, nem a multitap.

     • Ezt inkább látom értelmes technikai fejlődésnek. Ha viszont tényleg tized annyi előállítási költséggel fognak dolgozni, akkor a fejlesztési költségek fényében is pofátlanság lenne kétszer annyiért adni az LCD-hez képest.

     • Nem is a fejlődéssel van a baj, az korrekt. Viszont én sem értem miért 2x, 3x annyi mint egy lcd tv, ha az előállítás olcsóbb.

     • Kifizeted a fejlesztési költséget. Az, hogy egy ps3nál a Sony ezt sokáig kvázi benyelte, egy Bravianál vagy más terméknél-föleg ilyen volumenünél- nem igy megy.

     • Tisztában vagyok vele. az a sok mérnök, miből etetné kis csemetéit… XD. Azért bántó, hogy egy klasszisokkal olcsóbb valamiért kell többszörös árat fizetnem. Bár nem érdekel, ősszel én is beújítok egyet.

     • Valamiből a mérnökök családjainak is élni kell.

     • Tegnap en nekem is volt lehetosegem 3D LED tv-t megtekinteni, leesett az allam, MUST Have tipusu!:) A blogodba mar nem irtal, de megkerdezhetem, hogy milyen tv-vel toltatok?

     • Van egy korábbi blogbejegyzésem, ott írtam a típust: Samsung UE-46C8790.

     • Megoldhattad volna elég occsón is ezt a multitap problémát.A ps1 multitapot használtuk (csupán egy felesleges kis műanyag fület kellett lefaragni belőle), hibátlanul teljesített.Az új húdemivan tvvel meg ki akartam váltani az sd tvt meg a monitort, de mivel jött ez a 3d bigyó (ami engem lenyűgözött), nem vagyok rest pár hónapot gyüjtögetni pluszban. Addig meg teljesen megfelel a 24′-os moncsi +sdtv, de 2012ig nem várok. Mi lesz ha, vége lesz a világnak ’12-ben? 🙂

     • nem lesz GT6:)XD

     • “””a mai fogyasztói társadalom már-már birkaszerű, mint a középkorban a hívek…””nem akarok papolni, mert nagyon gáz, de amiről te beszélsz, az a HIGHEND, legfelső rétegennek a követése drága, minden országbansenki sem erőlteti rád, ne érezd kötelezőnek”

     • Itthon még a középkategória követése is drága mulatság tud lenni.A legalja 3D tv majd fél misi. Ha nem csökkennek az árak ősz végéig, akkor még cirka 200k forintot kell összeraknom. Pont meglesz őszre-télre. Persze neked lehet, hogy csak a HIGHEND a drága, de sokan, pl. én se tudok fél misiket előrántani, ha megkivánok pl. egy 3d tv-t

     • én nem fogok venni, ha ez megnyugtatéppen ezért nem is tetszik ez a trend, de majd nézem máshol

     • Nem kötelező, de a reklámok azt sugallják, hogy ha nem követed az aktuális fejlesztéseket, elmaradi vagy. Ez nem csak a highendre igaz.

     • Téged a reklámok irányítanak, de a fogyasztói társadalom működését kritizálod?

     • Áruld el, mire alapozod, hogy engem a reklámok irányítanak?

     • szerintem a reklámok nem irányitanak hanem befolyásolnak mert annyi féle van ,

     • “””a reklámok azt sugallják, hogy ha nem követed az aktuális fejlesztéseket, elmaradi vagy.”””

     • Félreértelmeztek. Ezt mint negatívumot hoztam fel a fogyasztói társadalom még nagyobb mértékű elbirkásodásának egyik oka ként.A reklámok már olyan szinten undorítanak, hogy a TV-t sem kapcsoltam be jó fél éve.

     • és? a reklámok arról szólnak, hogy mindenki nyomja a portékáját, amit el akar adni.ez olyan, mintha kimennél a piacra, és ott hagynád magad rábeszélni mindenre, mert azt mondták az a menő

     • ez az a mentalitás, hogy minden mindenkinek járés ezek a szemetek még pénzt mernek érte kérni

 17. “nem akarok kukacoskodni de a cikkben az van, hogy “”majdnem minden”” fejlesztő.”