Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Yakuza: Like a Dragon (PS5)

Új generáció, új műfaj, minimális különbség.

A Ryu Ga Gotoku Studio fejlesztőiről sok dolog elmondható, azonban az nem, hogy ne lennének dolgosak és körültekintőek a hozzájuk fűződő IP-kat illetően. Gyakorlatilag folyamatosan érkeznek a különböző Yakuza, valamint Yakuza “típusú” játékaik (pl. Judgment) a különböző platformokra, legyen szó feljavított verziókról, remake-ekről, avagy a teljesen új, nemrégiben megjelent Yakuza: Like a Dragonról (amelyről részletes cikkünk ITT olvasható). Ez utóbbi megjelentetésével kapcsolatban voltak kételyek, ugyanis a játék a PS5 és Xbox Series konzolok elstartolását követően jelent meg, ám szerencsére igen jól muzsikálnak az előző generációs vasakon is. Mostanra azonban eljött az idő, hogy a jelenlegi csúcsmasinák is megkapják az optimalizált, kifejezetten mai technológiának megfelelő változataikat a játékból.

…vagyis megkaphatná, ám a Like a Dragon esetében óriási fejlődésről (sajnos) nem beszélhetünk. Némileg növelve lett a játék általános látótávolsága, a textúrák érezhetően gyorsabban és dinamikusabban töltenek be (illetve, nem annyira szembetűnően) és a jelenlegi trendeknek megfelelően választhatunk a 60fps/1080p és a 30fps/4K megjelenítési opciók között. Előbbi természetesen simábbá, gördülékenyebbé teszi a játékot, míg utóbbi némileg feljavítja a textúrákat, bár őszintén szólva, ez a karaktereken kívül látványos különbséget nem eredményez. Mindezeken kívül a Yakuza: Like a Dragon PlayStation 5 változata tartamilag 100%-ban megegyezik a PS4-essel, amely talán azért is kihagyott ziccer, mert egy viszonylag friss címről van szó és egy néhány exkluzív tartalmi bővítéssel minden bizonnyal jobban teljesíthetne a kasszáknál.

Ezt leszámítva, a Like a Dragon továbbra is egy fantasztikus, tartalmas és kiváló stílussal megáldott videojáték, amely hosszú-hosszú órákra képes lekötni a Yakuza-fanokat és RPG-rajongókat egyaránt, azonban, aki PS4-en végigtolta már és nem maximalista, nyugodtan elállhat egy második végigjátszástól, mindenki más pedig belevetheti magát a kaland izgalmaiba némileg feljavított köntösben. A PS4 játékosok díjmentesen frissíthetnek a PS5 verzióra, azonban üröm az örömben, hogy a mentett állásaink nem importálhatóak a PS5 változatba. Sajnos ezt is érdemes észben tartani, amikor valaki nekiveselkedik ennek a tetemes méretű kalandnak. Tekintve, hogy hatalmas különbség nincs a két verzió között a PlayStation 5 konzolok száma pedig továbbra is igen csekély kis hazánkban, minden érdeklődőnek őszintén tudom javasolni, hogy nyugodt szívvel vágjon neki a PS4 változatnak.

(A játékot a Cenega Magyarország biztosította tesztelésre.  Köszönjük! Megvásárolható támogatónk, a Platinum Shop budapesti boltjaiban, vagy a linkre kattintva meg is rendelhető.)

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Kár, hogy nincs semmi extra tartalom.
    Mert egy dolog kivételével mindent megcsináltam a játékban.
    De egyszer azért majd kipróbálom a PS5 verziót.