Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Xuan-Yuan Sword VII – szeptemberben érkezik a tajvani RPG

Mesés kalandok várnak.

Az eredetileg februárra tervezett Xuan-Yuan Sword VII végül nyáron érkezik hozzánk PS4-re – jelentette be az Eastasiasoft, a Softstar Entertainment, a DOMO Studio és a Yooreka Studio. Joshua M. French, a kiadó Eastasiasoft közösségi menedzsere a következő módon fogalmazott: “A Xuan-Yuan Sword kolosszális része volt a kínai videojáték-iparnak, de tragikus módon a nyugati partokra még nem jutott el. Szeretnénk ezt most orvosolni, és úgy gondoljuk, hogy a Yuan-Yuan Sword VII a tökéletes belépési pont bármely akció-RPG fan számára – főleg azoknak, akiket érdekel az antropológia és a mitológia.”

A móka egy külső nézetes akció-RPG, amely alapját a kínai történelem és mitológia képezi. A játékosok Taishi Zhaot irányítják, egy nyugodt és megbízható kardforgatót, aki egy tragikus sorsba keveredik: családja védelme érdekében elindul felfedni az igazságot ebben a kaotikus birodalomban. A Nyugati Han-kor vége fele, a nyugati időszámítás kezdete környékén Kína nagy hatalommal bíró miniszterelnöke kiszorítja a császárt és új dinasztiát szeretne alapítani Hszin névvel. Ebben az évben szavak jelentek meg a sziklákon, kőmarhák a földeken, ősi sírok repedtek meg – hatalmas jelek bukkantak elő, amelyek arról szóltak, hogy eljő a bőség és béke ideje. Egy különös, felirattal rendelkező bambuszlap jelent meg Liu gróf kriptájánál, amit elvittek az udvar csillagászának kezébe. Ezután váratlanul egy bizarr tűz áldozata lesz főhősünk lakhelye, és egész családja belepusztul, miközben a bambusz a szöveggel eltűnik. Tíz évvel később még mindig nem jött el a jóslat békéje, helyette a háború és éhinség korában él mindenki, ahol az emberek nyomorban léteznek, és a káosz elterjedt a világban. A bambusz újra előbukkan és még több bajt hoz magával…

A játékmenet valósidejű és kombóalapú, amelyben hárítani, védekezni, visszavágni és képességeket bevetni lehet. Fontos eleme a kalandnak az “Elysium tekercs”, egy bambusztekercs, amely kulcs a másvilágba: el lehet vele kapni szörnyeket, tárgyakat lehet készíteni vele, és sok mást. A cselekményhez és a játékmenethez kapcsolódnak az egykor népszerű kínai mohista filozófusok, akik a logika, a racionális gondolkodás és a tudomány képviselői voltak, és fejlett technikai vívmányokat alkalmaztak.

A hozzánk érkező változat már tartalmaz majd egy még tavaly megjelent frissítést, amely új nehézséggel, főgonosszal és játémechanikával gazdagítja az élményt. A “Hard” nehézségen túl elérhető lesz a “Nightmare” is, ahol egyrészt az ellenségek mégtöbbet sebeznek, másrészt hősünk lassabb lesz, ha fogy állóképessége. Plusz, a gonoszok okosabbak, és több technikát vetnek be. Az új főgonosz Tundou, egy hatalmas szájú szörny, amely bármit be tud falni, ami az útjába kerül. A Föld elemét birtokolja, és a legyőzése után el lehet kapni, hogy kísérjen a kaland során. Az új játékmechanika egy “bénítási” rendszer a Bivaly és a Tigris állásoknál: meg lehet “bénítani” a főgonoszokat, és kivégezni őket, ezzel nagy sebzést eredményezve. Plusz, a hárítás és a visszacsapás is hatékonyabb lett: a hárítás növeli az állóképességet, a visszatámadás pedig hatékonyan bénítja meg a gonoszokat. A fentieken túl elérhető lesz egy New Game+, amelybe a címadó, hatalmas erővel bíró karddal lehet újra belevágni az élménybe – a fegyver egyébként Kína első mitikus császáráé, a Sárga Császáré volt. A kardon kívül a szintek, állások, képességek, és bizonyos tárgyak – például a pénz – is örökíthetőek. Yoko Shimomura japán szeneszerző és zongorista – a Kingdom Hearts zeneszerzője – egy új főcímdalt is írt a játékhoz, amely címe “Mohism” – ezek között bármikor lehet váltani.

A játék már megjelent Ázsiában és Japánban PlayStation 4-re, és az eredetileg nyárra tervezett megjelenés helyett hozzánk szeptemberben jut el – addig pedig itt egy korábbi előzetes.

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. A beharangozó tetszik, a küllem elég vérszegény.