Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Xbox – jövőre jön az új gép

A Microsoft E3 2019-es sajtókonferenciájának végén leleplezte következő generációs konzolját, amely egyelőre a [i]Project Scarlett[/i] névre hallgat.Az amerikai óriás egyébként SSD tárhelyet, 8K grafikát és [i]ray-tracing[/i] technológiát ígér. Az egyedi CPU az AMD Zen 2 és a Radeon RDNA architektúrája alapján készül, ami négyszer erősebb, mint az Xbox One X-é. Ezen kívül gyors GDDR6 RAM-ot kap.A cég elárulta, hogy 2020 végén érkezik a gép, ami várhatóan egybeesik a következő PlayStationnel is. Mit szóltok hozzá?[youtube]-ktN4bycj9s[/youtube]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Én jobban örültem volna ha nem jön semmilyen masina. 2-3 évig még simán ellene ez a generáció.

 2. ígérni lehet sok mindent, megcsinálni úgy, hogy jó ár-érték arányú legyen a cucc, és jobb legyen a riválisnál, már nagyobb kihívás.persze miért venne bárki is x-et, ha van ps?

 3. Kb. ua hw mint a PS5. Marketing, szolgáltatások exkluzívok döntenek, hogy érdemes e valamelyikbe belevágni. Most a Süni ezekben jobban áll. Ha nem jönnek megint vaklami multimédiás bs-tel, akkor marad ott az előny.

 4. Végigszenvedtem az MS konfot, de csak arra jutottam,hogy várom a PS5-öt és azt fogom megvenni. Ezt a Bullshit halmazt amit Phil összehordott nehéz megemészteni. Tudom tapsolni és sikoltozni kéne, ahogy azt az első tìz sor fizetett afro amerikai nézői tették, de ez a Microsoft már nem az aki a 360-at piacvezetővé és szerethetővé tette powa ide, powa oda……

 5. Nem érdekelt az eddigi összes xbox, ez sem fog.

 6. Old_Raiden-el értek egyet. Hiába az erős gép ha nem tudnak pár komoly exkluzívot villantani akkor annyi. A régi címeik már szerintem kezdenek erősen kikopni mint pl a Halo,Gears, Forza. Ezen áll vagy bukik majd az egész… most erősen hátrányban vannak.

 7. Hát majd kiderül, hogy mi lesz a következő genben. Nem hiszem, hogy nagy különbség lenne a két gép teljesítménye között. Itt a játékok fognak dönteni és abban mindig a sony volt a jobb. Pár dolgon viszont igazán javithatnának az új gép esetében mert a hűtés a ps4-ben baromi gyatra és rohadt hangos és a kontroller esetében is igazán példát vehetnének a konkurenciáról. Az biztos, hogy nekem a ps5 első napos vétel lesz. Boxot meg akkor fogok venni ha lesznek rá jó exclusivok nem ilyen 20. Forza meg gears. Vannak jó jelek, hogy az ms is rájött erre. De majd meglátjuk mi sül ki belőle. Mindenesetre én nem vagyok elvakult fanatikus és annak örülnék a legjobban ha olyan lenne a következő gen mint az előző ahol a ps3 meg az xbox360 is ott figyelt a tv alatt.

  • A kontrollerről valóban példát vehetne a sony az tényleg jobb X-en. Sokkal inkább kézre áll.

   • Ez szubjektív. Engem a Dreamcast óta lever a víz az asszimetrikus analógoktól. Szomomra az xbox kontroller bumfordi és nem áll kézre, a ps-é számomra jobb. Sokan írják hogy az x kontrollere egyértelműen jobb, de ez hülyeség legalábbis általánosan kijelentve.A hírhez is szólva, úgy tűnik a két új gép kb azonosan erős lesz. Viszont az érdekes volt a konferencián hogy a sok újonnan felvásárolt studió még csak teaselni se teaselt semmit. Így hogy lesz erős az ex kínálatuk? Most is a legerősebb a gépük és nemhogy szűkült volna az olló a ps4 eladásaihoz képest, hanem kinyílt még jobban.

    • Több mint 1 év mire megjelenik a gép, addig majd összekalapálnak valamit. Lesz még addig egy E3 is. Bár szerintem ahogy az lenni szokott generációváltáskor, lesz 1-2 nyitócím, meg jó pár indie, amivel lehet hencegni, hogy 60 nyitócímünk van Xbox Scarlettre. Nem lesz ez másképp a Sonynál sem, csak ott majd kap egy PS5 változatot a Last of Us 2, Ghost of Tsushima is. Mondjuk arra inkább kíváncsi vagyok, hogy PS5-re mik lesznek nyitócímek, ami AAA játék. Vajon a Horizon Zero Dawn 2?

    • Ebben mondjuk igazad van valóban szubjektív. Viszont a Dreamcast esetében asszimetrikus analógkarokat említesz de annak csak egy analóg karja volt.

     • Igaz, arra gondoltam hogy már a Dreamcastnél is fel volt cserélve a D-pad és az analóg kar. Nekem ez az elosztás egyáltalán nem áll kezemre.

 8. Abszolút nem érdekel, ha erősebb gép lesz a PS5-től, ha nem. Javarészt Sony exkluzívokkal játszok, ami mellé évente becsúszik 1-2 multicím is. Nem hinném, hogy majd pont most fog elkápráztatni az MS a Ninja Theory, Double Fine játékaikkal, meg a szokásos Halo, Forza, Gears felhozatalával, amik soha nem érdekeltek. Előbb vennék Switchet.

 9. Pont leszarom az új Xboxot.

 10. Azért mondjuk E3 van,a Sony kihagyta ok rendben nincs ezzel semmi probléma.De azért az MS műsorára reagálva azért csinálhatna egy State of plyat.Amibe pár régóta várt játék mellett az új PlayStation is szerepelt volna.Ez igy csalódás.Mégis mikor akarnak villantani jövőre? Azért azt hittem hogy valamilyen formába tudatják az emberekkel hogy ők is készülnek a generáció váltásra.

 11. A multicímek biztos szebbek lesznek, de ha nem tesznek hozzá 2-3-igenkomoly-címet a Halo Infinite mellé, akkor ennyi lesz és nem több.

  • most vették meg pl. a Double Fine-t. Azzal együtt jogot eléggé népszerű cuccokra, amire a jövőben lehet építeni exkluzívot.(pl Pcychonauts, de abból egyelőre lesz még ps4es verza is)

 12. Megveszem mindkettőt, de remélem nem esik egymásnak a két gép.

 13. Én azt veszem ami tudja az Atom8K-t, ennyi…:)

 14. Nagy leleplezés volt… ha kicserélem a Scarlet nevet PS5-re, akkor az eddigig infók alapján ugyan az a két gép! O_o

  • ps4 meg xbox one is kb ugyanaz HW szinten. Viszont az SW már merőben más, ugye. 🙂 Amit a MS belepakolt a directx-be az utóbbi pár évben, na az elég durva (pl. raytrace). Nem tudom, hogy a legújabbab (ps5-höz szánt) gnm/gnmx-ben mi van, mert ugye a Sony nem szereti nagydobra verni, mert nem nyílt platform. Majd amikor megjelenik a PS5, akkor kiderül. 🙂 Remélem azért nagyjából ugyanaz benne lesz.Ami viszont fun faktor, hogy a PS4 devkit sokkal egyszerűbben működik Visual Studioval, mint az xboxone devkit. Remélem ez megmarad az új generációra is 😀 És akkor majd még jobban fognak szeretni az emberek PS-re tákolni. hehe

 15. Egyenlore nem érdekel ,addig meg van idö böven 🙂