Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

WWE 2K16 (PLAYSTATION 4, PS3)

A PS4-re 2015-ben megjelent [B]WWE 2K16[/B] megkísérli elődje hibáit orvosolni és bebizonyítani, hogy a bunyó és széles választék mellett a showmanség és a látványosság egyaránt fontos és szükséges egy sikeres WWE játékhoz. A már régóta tartó sorozatot megviselte az új generációra való átállás, de minden jel arra utal, hogy a fejlesztőknek sikerült talpra állniuk és haladnak a győzelem felé. A WWE 2K16 a sikeres visszatérések tökéletes példája.
[YOUTUBE]MVAK3mDOr0c[/YOUTUBE]Kezdetnek, hatalmas plusz pont a brutálisan gazdag szereplőgárda, mely a Szupersztárok mellett Dívákat is elérhetővé tesz. A 120 játszható pankrátor között a várva várt NXT kedvencek is megjelennek, kétségtelenül örömöt okozva a rajongóknak. A karakterek saját jellemvilágukkal, harci stílusukkal, öltözetükkel és taktikáikkal óriásira növelik a lehetőségek számát, megfűszerezve az amúgy is változatos meccseket. Mindenki fog találni magának egy kedvenc vagy kedvelt harcos urat vagy hölgyet, John Ceratól kezdve a mindenki által ismert The Rockon át Colonel Mustafáig.Szemben a tavalyi malőrrel, rengeteg játékmód érhető el ismét. A normál VS. módok (1V1, 1V2, 2V1, stb.) mind játszhatók speciális szabályokkal, mint például a közkedvelt „Ladder” vagy a „Tornado”. Van itt a „Royal Rumble”-től a „Hell in a Cell”-ig minden. Kétlem, hogy bárki csalódna a felhozatalban.
[YOUTUBE]1yAbaqv6dtw[/YOUTUBE]Bár a grafika még távol áll az elvárttól,a mozgás pedig néhol lomha, az animációk és a mozdulatok száma és variációja megnőtt. A ringen kívüli dolgok kellemetlenül más grafikai síkon mozognak: a háttér vetített illúzióként hat, míg a közönség tagjai unott, hadonászó robotokként. A három fősre bővített kommentátor csapat rátermettebb a feladatra, és annak ellenére, hogy néhol repetitív, már gyakran kitér általános beszólások helyett a harcosok személyére vagy a konkrét mozdulatok neveire.[64302]A harc egyszerű és nagyszerű. Különböző gombkombinációkkal tudjuk kivitelezni a teátrális manővereket, lenyűgözve a közönséget. A fogások és leszorítások jópofa kis minigame-ekkel nyerhetők meg, de az ellenségek támadásainak visszafordítása a legnagyobb változtatás. Ha a megfelelő pillanatban nyomjuk le az R2-t, a támadás menetét megfordíthatjuk, így mi kerülünk fölénybe. Míg eddig ezt számtalan alkalommal lehetett használni, az új részben limitált számú lehetőséggel kezdődik a meccs. Ha elhasználjuk lehetőségeinket, akkor egy ideig várnunk kell az újabb visszafordításra. Ez elsőre drasztikusnak tűnik, de gyakorlatban igazán kreatívvá és taktikussá teheti a meccset: ahelyett, hogy nyomkondánk ezerrel a gombot, néha engedhetünk pár találatot a másiknak, őrizgetve a mozdulatot az ideális pillanathoz.A közkedvelt Showcase során ismét a nagyok nyomdokaiba léphetünk, végigpüfölve magunkat egy izgalmas, régi felvételekkel és mellékfeladatokkal tűzdelt történelmi úton. A 2K16 hőse Stone Cold Steve Austin: az ő legendás mérkőzéseit mutatja meg és azokat játszhatjuk újra. A My Carreer során a PlayStation 4 tulajok saját legendát faraghatnak, rengeteg lehetőség közül választva a tökéletes harcos létrehozásához. A meccsek pedig nem csak az ellenség szétveréséről szólnak: a közönség lenyűgözése változatos és izgalmas menetet igényel, amiért csakis mi vagyunk felelősek. A játék így az önismétlődést próbálja elkerülni, variációra és taktikázásra ösztökélve minket.Hasonló a helyzet a Universe-zel is. A Universe módban továbbra is kiélhetjük szervezői és menedzseri fantáziánkat, mindenféle izgalmas bővítéssel, melyek közül talán az egyik legérdekesebb a személyiségjegyek megjelenése: ezzel a karakterek jelleme és viselkedésmódja alakítható. A győzelmek és a veszteségek a Superstárok és Divák számára ideiglenes boostokat vagy negatívumokat eredményezhetnek. (A két kiemelt újítás csak a PlayStation 4-es verzión érhető el.)Egy kis extra pozitívum, hogy miközben a játékmódok széles választéka között morfondírozunk, Yellawolftól kezdve Billy Idolig kiváló zenék szórakoztatnak. Legalább a néhol hosszú töltési idők alatt is van mivel szórakozni. (Érdekes, hogy a karakteralkotás elég vontatottan történik, talán részletessége miatt, míg a meccsválasztás viszonylag gyors.)
[YOUTUBE]CYb8EheYak4[/YOUTUBE]Rengeteg megnyitható tartalom van, melyekkel a különféle játékmódokban történő teljesítményünkért ajándékoz meg a játék, így a következő részig bőven lesz mivel foglalkozni a rajongóknak, elfeledve a 2K15 csalódásait. Bár akik nem kedvelik a műfajt, kevés értéket fognak lelni benne, akik szerelmesei, rengeteg ideig ellesznek vele.Külön varázsa van a játénak, ha a multiplayer valamelyik változatában akarjuk kipróbálni magunkat. Online mérkőzés esetén a matchmaking alatt bemelegíthetünk, és ottani teljesítményünk egy kis extra löketet adhat a mérkőzésben. Szintén önálló élmény, ha helyben játszunk valamelyik cimboránkkal, egymást roncsolva vagy együtt pusztítva – itt szintén tündököl a játék.
[YOUTUBE]n5OgeEu0qzw[/YOUTUBE]Összességében a WWE 2K16 pontosan eléri azt, ami a WWE szelleme: show, show, show! A Yuke’s és a Visual Concept megtartották és csiszolták, ami jó; ejtették ami borzalom. A bevonuló, a teátrális mozdulatok, a közös akciók, a kiszólások, a dráma, a lehetőségek széles választéka és rugalmassága, a durva bunyók mind egy összetett, jól átgondolt, a rajongókat szem előtt tartó játékká állnak össze – miközben mi magunk is létrehozhatjuk saját történeteinket saját figuráinkkal, showmankedve, menedzserkedve, belekóstolva a WWE életbe és érzésbe. Ha így haladnak tovább, nincs miért aggódni!

(A játékot a forgalmazó Cenega Hungary biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható támogatónk, a [URL]http://www.konzolokszervize.hu/productlist.php?platform=&name=wwe+2k16&searchtype=4]Konzolok Szervize[/A] budapesti boltjában, vagy webshopjából egyszerűen megrendelhető, ha a linkre böksz.)

8/10
Látványosság:
Játszhatóság:
Szavatosság:
Zene/Hang:
Hangulat:

13 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Biztos vétel.

  2. A kis vöröst de imádom!!! 🙂

    • kisvörös-t Eva Marienak hívják,és gyenge pankrátornő…..aki ér valamit az Paige(NorwiTchből)Sasha Banks(aki szintén vörös..Bos$tonból)és Bayley most még NXT-s,remélheőleg nem sokáig.

  3. Valaha volt legjobb Wwe játék!Ez tény!.De az universum mód lehetne változatosabb.Én 1999 óta minden wwe/wwf játékot megveszem.Igy merem mondani,ha valaki szereti a wwe-t akkor ez a valaha legjobb videgame!

  4. sose szerettem ezt sportnak nevezett akármit …

  5. Nagyon megosztó játék. Az IGN is kb. olyan értékelést adott rá mint Te. A Gamespot meg 10/4 et. Míg az egyik dicséri a counter rendszert a másik azt tartja a legnagyobb negatívumnak. A grafika náluk is szar. Egy WWE játékom sincs, de mindig is kíváncsi voltam milyen lehet. Nem tudom, hogy a grafikai megvalósítás ellenére még-e egy próbát (Tekken, GG, SF, BB a normál területem)?

  6. én csak azt sajnálom hogy a WWE hülye politikája miatt csak úgy hullanak a sztárok össze vissza hogy csak na, és ezért a legalapvetőbbek, mint pl Rey Mysterio, vagy Alberto Del Rio hiányoznak. Attól hogy abban a pillanatban nincs szerződésük a wwe-vel még nem zárja ki hogy benne legyenek. Szerintem mindketten külön örülnének neki. Del Rio mellesleg pont nem rég tért vissza, de persze nem fogják a ’15-ből copy paste-olni a modelljét hanem elvből nem teszik bele.

  7. atyavilág, mit nem adtam volna egy ilyen stuffért a 80-as évek végén, akkor volt igazán toppon a WWF. Btw nemrég néztem utána és az akkori legendák nagy része halott már (drog és/vagy szteroid miatt)…:(

  8. A harmadikat elvinném azért fagyizni…ha közben nem baszna hozzá a korláthoz.