Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Wii játékok jöhetnek Playstation 3-ra?

A Sony E3-on bejelentett új mozgásérzékelős Playstation 3 kontrollere nem minden játékost hozott lázba, az viszont vitán felül áll, hogy a technológia új dimenziókat nyithat a PS3 játékok palettáján. A terület a Nintendo Wii tulajdonosoknak már jól ismert…Jun Takeuchi a Capcom részéről már vizsgája csapatával a lehetőségeket és biztos abban, hogy a “PS3 varázsbothoz” érdekes játékokat fognak majd készíteni. Ötletük már van is egy csomó. Takeuchi szerint több japán fejleszőstúdió is élénken érdeklődik a cumó iránt, mégpedig egy igen kézenfekvő tény miatt: a kontroller megjelenése lehetőséget ad majd arra, hogy a cégek átportolják Playstation 3-ra Nintendo Wii-re fejlesztett, mozgásérzékeléssel operáló szoftvereiket. Azt természetesen ne várja senki, hogy belsős Nintendo fejlesztések is átvándorolhatnak – ez szinte kizárható -, a külsős stúdiók viszont biztosan örömmel írják majd át sikeres címeiket, hogy egy újabb közönségnek is bemutatkozhassanak, meg persze extra profitra tehessenek szert.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. En erre annyit nyilatkoznek,hogy ezek helyett en egy GoW RPG-t szeretnek inkabb,belso nezeteset,mindket kezem mozgatasat az uj kontrollerekre szabva,vagy meginkabb egy uj Myst-et.De szivesen vennek egy jo kis horrort is az uj iranyitasra hangolva,valami jo kis sci-fi alaput.Persze sportjatekokat is lehetne veluk szinesiteni,esetleg uj sorozatok indulhatnanak.Egy komoly Matrix FPS-t is bevizsgalnak,erre epitve,meg mindent ami hianyzik a Wii-rol,ami johetne PS3-ra,mert itt mas jatekosok vannak.Remelem ez a Wii atirat otlet,nem mutat tul a retro jatek lemezek mennyisegen.

 2. Fejlesszenek teljesen új játékokat és ne azt vizsgálgassák hogy mit lehetne portolni, sok k*csög csali vállalat élükön a Capcom-al.

  • Ott a pont.

   • “Csakhogy belőlem nem a fanboy beszélt, nekem nem azért nem kellenek mert “”idegbajt kapok ha a Wii exkluzívok is átvándorolnak PS3-ra””, hanem mert kifejezetten utálom amikor látványosan nyerészkednek és különben sincs szükségem ócska portokra.”

 3. mintha olyan sok értelmes játék lett volna a N saját cuccain kívül :DMonster Huntert gondolom eddig sem a kontroller miatt írták inkább Wii-reRed Steel! talán

 4. Storeos Resi 4 Wii edisön, csak nem a Wii névvel. Nekem bejönne.

 5. Okami harmadszor? Jöhet.

 6. nem lenne rossz, de inkább a boxos fable kell 🙂

 7. Jöhet letölthetősben is.

 8. No More Heroes I-II. Egy lemezen. Kérem.

  • No More Heroes elképzelhető lenne, de mivel Suda épp most jelentette be az új only PS3-as játékát, nem hiszem, hogy egy ideig hallani fogunk róla. Másrészt ő még maga mondta, hogy az NMH 1 és 2 Wii exklúzív marad…

 9. meglátjuk milyen címek jönnek

 10. A Fatal Frame 4 nem volna rossz PS3-ra átportolva…

 11. wii-s resident evil-ek jöhetnek a többi nem érdekel!

 12. dead space- extraction jöhet, többi nem érdekel 🙂

 13. Egy House of the Dead Overkill jó lenne, az nagyon bejött. (Viszont az már a másik dolog, hogy teljes árat nem fizetnék érte.) No More Heroes szerintem simán esélyes lehet egy PS3 portra, de mondjuk én úgysem venném meg, mert Wii-n elég nagy csalódás volt. Persze a legjobb egy Super Mario Galaxy lenne, de abszolút esélytelen.Korábban szerettem volna egy Wii-t, de már letettem róla, felesleges. Évente kijön egy, maximum kettő game, ami egy picit és érdekel. Azért meg nem éri meg gépet tartani. (Viszont, ha lesz egy új, gondosan összerakott, felnőttes Zelda… na az elég komoly húzócím.)

 14. Inkább valami fantasy akció rpg-t fejlesszenek, kardozással nyilazással, mint az e3-as videóban látható volt. A gagyi grafikás tenisz és társai maradjanak szépen ahol vannak.

 15. Wii-s Resident Evilök jöhetnek!

 16. Kell a ráknak wii játék.Egyék meg a sok máriót meg a teniszt:)

 17. “””Resident Evil: The Umbrella Chronicles”” talán az egyetlen játékamit wii-ről érdemes ps3-ra átcipelni.”

 18. :O Marijót akarunk xD

 19. A NoMoreHeroes nem biztos, hogy a legtipikusabb példa lenne az áthozandó wii-s játékra, mivel alig van benne a mozgásérzékelésre épülő rész. Eszetlen gombnyomogatás… MadWorld már inkább.

 20. érdekes fejlemény,és nagyon kiváncsivá tettek ezek a nyilatkozatok,asszem’ utánna nézek mik mostanság a AAA Wii-s gammák

 21. “Na majd jönnek a “”PS3 varázsbot belerepült a TV-be”” videók. :D”

 22. B@zdmeg, idegbajt kapok ha a Wii exklúzívok is átvándorolnak PS3-ra…(nem fanboyságból mondom, de k.rvára felhúznak az ilyen jellegü mozdulások…)

 23. Én nem akarok mozgásérzékelőt

 24. Ez mindenkinek előnyére fog válni!

 25. nekem eddig sem hianyzott, jovoben sem fog…

 26. Az új Dead Space rész is csak Wii-re jön, az pl érdekelne. Meg a Mad City és a No more Heroes is.

 27. Kíváncsian várom már ezt a kontrollert

 28. Szóval az a töménytelen mennyiségű fos, amit Wii-re kiadtak, most PS3-on is tiszteletét teszi?Hurrá, remélem lesz harakiris játék, rögtön fel is vágnám magam.

 29. Nem is tudtam hogy van új kontroller… :O

 30. Nekem elég lenne a No More Heroes.

 31. Ha tényleg tudni fogja a cumó, amit a wii kontrollere, akkor igen csak megdobhatja az eladásokat. De nekem az E3-as videon más jellegűnek tűnt.