Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Webber még nem adja fel

A Red Bull Racing istálló egyértelműen az idei év meglepetés csapata a Brawn mellett, és talán senki nem számított arra, hogy Adrian Newey ilyen perfekt autót tud alkotni a 2009-es idényre, amivel pole pozíciókat és futamgyőzelmeket lehet szerezni, de az eredmények elhallgattattak minden eddigi kétkedőt.Pilóta fronton már kissé más volt a helyzet, mivel tavaly óta tudta a világ, a Red Bull leszerződtette (áthelyezte) a Toro Rosso-ban sikert sikerre halmozó, rajtelsőséget szerző majd futamot nyerő csodagyereket, a német Sebastian Vettel-t, aki az új csapatával gyakorlatilag könyörtelenül berobbant az élmezőnybe, és az idei világbajnoki cím egyik kihívója lett. De mi a helyzet a RBR másik (második?) számú versenyzőjével, az eddig nagyon gyorsnak tartott Mark Webber-rel, aki eddig minden csapattársát megvert, eddigi pályafutása alatt? A világsajtó már elkönyvelte a csapathierarchiában Vettel mögé, ám az ausztrál pilóta ezt nem érzi jogosnak, éppen ezt fejtegette a BBC-nek adott nyilatkozatában:„Rengeteget beszéltek a silverstone-i futam után a lehetőségekről, és azt mondták, hogy meg kell előznöm a csapattársam, Sebastian Vettelt a Német Nagydíjon azért, hogy a csapat egyensúlyban maradjon. Ezzel azonban nem értek egyet. Jelenleg túl korai lenne bármelyik versenyzőt is támogatnia a csapatnak. Természetes, hogy most a csapaton belül Sebastian a favorit, akit Kínában és Angliában is elsőként intett le a kockás zászló. Nem tagadható a tény, hogy ha versenyt nyertem volna már és a kvalifikációkon is jobb helyzetben vagyok, akkor nem ez a helyzet. Azonban Sebastian jelenleg mindösszesen 3.5 ponttal áll előttem a bajnokságban, tehát az esélyeim igenis jók. Nyugodt vagyok, de nem fogadom el, hogy ennyivel mögötte maradjak.”Ha szigorúan a pontokat nézzük, ez természetesen így van, és igaza is van Webber-nek, viszont a futamokon eddig java részt alulmaradt Vettel-lel szemben, az időmérőkön pedig 8-0-ás kiütéses vereséget szenvedett. Hozzátartozik még az ausztrál pilóta álmatlanságához az a tény is, hogy ifjú csapattársa eddig a fentieken túl három pole pozíciót, és két győzelmet szerzett idén, ami Mark-nak még egyelőre várat magára. Én személy szerint hiszem hogy képes a futamgyőzelemre, csak az elsőt nehéz megszerezni, pláne ha egy Vettel kvalitású pilóta ellen kell bizonyítania. Még van 9 futam, minden adott a diadalra.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. “nna ez a kellemetlen:””A Red Bull alapvetően Sebastian Vettel fazonjára szabja a 2010-es autóját – közölte Christian Horner. Az istálló főnöke ugyanakkor kijelentette, ebből Mark Webbernek sem származik hátránya, noha még nem kezdték el a tárgyalásokat a szerződésének meghosszabbításáró.””hát persze hogy nem…”

 2. azért ne felejtsük el, h Webbernek volt egy nagyon komoly balesete, az első futamokon még elég csúnyán bicegett is.(tudom az autóba nem kell sétálni)mindennek ellenére Vettel előtt biztosan fényesebb jövő áll.de az baromi frusztráló lehet h nem jött még össze neki a futamgyőzelem.

  • Abszolút frusztráló, lásd a Kimi elleni FIA szobás kirohanását élő adásban….

   • az eléggé ciki volt.

    • Az, de ezt okozza az a fránya frusztrált állapot amiben most ő van.

     • mondjuk ismerni kéne közelebbről, h mennyire szarkasztikus alapból, de ez ténleg egy odanemillő rosszindulatúnak tűnő beszólás volt.meg is lepődtem…szerintem ha idén nem tud nyerni 1x sem, akkor az komolyan befolyásolja negatív irányba a karrierjét.

  • Lásd a BMW-pilóták esetét.Heidfeld ott van évek óta,nem mondom,hogy kiugró tehetség,de az ügyesebb pilóták közé tartozik.Erre odament Kubica,elverte,s bár szerencsésen,de még futamot is nyert tavaly.Ugyanez a szitu Vettel-Webber párharc esetében is.

   • Mondjuk első évben kikapott Heidfeld-től, második évében, tavaly viszont szépen elverte, ám idén megint Heidfeldnek áll a zászló.

 3. Nem tudja mikor kell feladni… : ) Amúgy jó versenyző, de nem hiszem, hogy Vettel előtt tud végezni.

 4. Nem ügyetlen Webber, egész egyszerűen a csapattársa ennyivel jobb. Kemény lehet így versenyezni, de nem kell feladni…