Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Világszintű novemberi Playstation 3 eladások

A mértéktartó és korrekt híreiről ismert TheSixthAxis.com weboldal friss cikkében a két rivális asztali konzol, a Playstation 3 és az Xbox 360 friss, aktuális, különböző források adatai alapján megbecsült, világszinte eladott példányszámairól tudósít. Az írás azért érdekes, mert ezen adatokat csak nagyon ritkán szokták egy hírbe foglalni, leggyakrabban külön-külön jelentetik meg az adott régió – JAP/US, elvétve EU – legmegbízhatóbb elemzőinek jelentései alapján.A cikk a sokak által kritizált, gyakran pontatlansággal vádolt (de hát mit nem kritizálnak sokan?) VGCharts LTD kimutatásával indít. Ők úgy tudják, november hónappal bezárólag a Playstation 3 egymillió darabot faragott le hátrányából (kb. 7 mill) az Xbox 360-nal szemben. Bár a kiszállított, ténylegesen eladott és háztartásokban valóban működő konzolok száma körül nem könnyű megtalálni a pontos igazságot, a VGC szerint jelenleg durván számolva 6 millió darab géppel vezet az X360.November végén több média is szenzációhajhász cikkekben beszélt az X360 újabb erősödéséről, amit az NPD Amerikára vonatkozó számaira alapoztak. A hírek +100K-s előnyről szóltak a 360 javára.Ezzel szemben Európában és Japánban a valós helyzet szerint több PS3 fogyott (EU = +215K, JAP = +140K). (Amerika a világ videojátékos piacának csak kb. 47%-át, azaz kevesebb mint felét teszi ki.)Bár kevés média foglalkozik vele, de a három fő régió mellett más fejlődő területeken is árulják a konzolokat, ahol a megadott számok szerint kb. 740K PS3 kelt el (mint Amerikában összesen), ezzel szemben csak 500K X360 – ez további 240K előnyt jelent a Sony konzoljának.A TheSixthAxis egyszerű számolást végzett, és azt a költői kérdést teszi fel, vajon korrekt dolog-e egy bizonyos régióra kivetíteni és abból eredeztetni egy állítólagos sikert?A fent adatok összesítése után a magazin arra az eredményre jutott, hogy november hónapban bizony 500K-val (azaz félmillióval) több Playstation 3 konzol fogyott világszerte, mint Xbox 360.A TheSixthAxis munkatársa a cikk végén ironikusan jegyzi meg: hiába a fenti impresszív számok, és a két nagy rivális folyamatos egymásra licitálása, jelenleg a Nintendo Wii mindkét gépet kenterbe veri az eladások tekintetében. Zárszóként arra kéri olvasóit: legközelebb, ha olyan híreket látnak, melyek konzolok eladási adatairól szólnak, és ezek esetleg feldühítenék őket, gondoljanak arra – lehet tudósítani számokról, sőt kell is, de egy hírforrásnak sincs joga megmondani, az adott ember melyik masinát szeresse. Azt mindenki maga dönti el.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Igazság van abban amit mond! PS tulaj révén heccelek X-es haverokat, oda vissza megy, de ez mind megmarad poén szinten.:)

 2. Mekkora igazság van ebben ! Én is már régóta mondom kinem szarja le miből mennyit adnak el :S

  • Hát nem? Van ps3-unk, akkor meg a mi a faszt érdekel, hogy mennyit adnak el vagy hogy mennit vernek rá (oda-vissza). Egyikünk se részvényes (gondolom), hogy sajnáljuk vagy hogy szurkojunk azoknak akik egyébként leszarnak minket (ha nem tennék akkor ingyé adnák:))Komolyan: addig jó ez a stat míg nem azt mutatják, hogy kutya se veszi. Akkor ugyanis lehet temetni a gépet és venni mást.

   • Azért fontos, hogy mennyi konzolt adnak el, mert a játékok nagyon sokba kerülnek a kiadóknak. 1 normálisabb névből el kell adni 1 milliót, ahhoz, hogy rentábilis legyen. A PS2/box/gc érában ez a szám 300.000 volt, vagyis olyan konzolok is működtek, amelyek nem tudtak a teljes élettartamuk alatt (6 év) 25 millió eladott gép fölé menni, vagy a körül megálltak (GC pl). Manapság ez elképzelhetetlen. Na most ha nincs elég gép, akkor a kiadók nem fejlesztenek rá. Ha van két ugyanolyan gép, de az egyikből jóval több van, akkor meg inkább arra fejlesztenek elsősorban, és az exkluzivitások is hozzájuk kerülnek. A másik meg a többiek folyamatosan szívnak. Ilyen volt az előző generációban a PS2. Most jobb a helyzet, Box nem tudott elhúzni, ha megtette volna, mi szívnánk. De szerencsére azért működött a Sony, és így kapja mindenki a jót. Szóval összességében az eladások, rohadtul számítanak. Nem mindegy, hogy 20millió potenciális vevőd van vagy negyven. Valaki írta, hogy sokalja az egymillió kibanolt boxot, pedig úgy van, egy hónapja több részletben _megint_ kiraktak egy millió gépet a live-ról, fontos, hogy nem az accountot, hanem a gépet tiltják ki. Azok vagy új gépet vesznek, vagy másik gépet (wii/ps3) vagy szarnak a live-ra, de ezen utóbbi százalék kicsi. Szerintem.

    • Ezek viszont a cégeknek fontosak és nem a játékosoknak. Minket annyiban érint a dolog, hogy lássuk megy a szekér. Ha kevesebbet, de visznek. Ha lassan, de beindul. Ennyi. Van verseny akkor kitesznek magukért.De, hogy éppen melyik hónapban miből fogy a legjobban az számomra közömbös. Attól még tudok aludni, ha 3. lesz ebben a genrációban a ps3. Hisz mellette kapok egy kazal kur..a jó gémet.

  • A fejlesztők meg a kézítők akik ebből ének és a jelek szerint nem is olyan rosszul.=)

 3. Soha nem értettem, mi a jó ezekben az eladási adatos cikkekben.Úgy tűnik itt (és más fórumokon) is rengeteg Sony illetve Microsoft részvényes lapul.

 4. Az 1 millió bannolt gép sem elhanyagolható

 5. A szamok csak a fanboy-okat erdeklik, de oket mindennel jobban. Aki nem az, az meg inkabb jatszik, azzal amilye van.:)

 6. ja…ezeken a híreken én is jót mosolyogtam…bár MS-nak úgy is amerika fontos,az ott a fő hadszintér….meg talán európában anglia,ott görcsölnek megint 50 fontos árcsökkentéssel….egyébként a ps3 időarányosan már rég megette az xbox eladásokat,csakhát mindenki a darabszámokat figyeli…

 7. A TheSixthAxis munkatársa vajon pártatlan vagy a szíve mélyénn ps3 párti?

 8. Ez egy korrekt beszámoló/cikk!

 9. Amikor először figyelmet fordítottam összes eladási adatokra, 10 millióval vezetett az Xbox. Na most ha jól tudom, akkor jelenleg már úgy néz ki, hogy egyedül Észak Amerikában van a második helyen a Microsoft gépe. Szóval valami kétségtelenül történik! A decemberi japán eladásokat az FFXIII még tuti megdobja.

  • Pláne, ha tudnának még valamikor egy kicsit csökkenteni az árán, meg persze a blu ray filmekét is….Utóbbit fogják is, vagy rosszul emlékszem?

 10. Első!! :DHát igen… a Wii sokkal nagyobb vásárlói réteget szólít meg. Bár szerintem az interaktív, családbarátabb játékokkal a Ps3-nak is simán sikerülne (pl: Buzz, EyePet)

 11. Az utolsó két mondat a leglényegesebb szerintem.

  • Maximálisan egyetértek ezzel én is. Mondhatja nekem bárki hogy milyen sok jó dolog van a Ps3-on ha nekem az mégsem kell akkor kár erőlködni de ugyanígy van ez fordítva is. Ds-t sem vennék semmi pénzért nekem a PsP a tuti és kész.