Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Világ – izomból zakatolnak a brit PS5 nyerészkedők

Több gépük van, mint a bolthálózatoknak.

Sok magyar videojátékosnak kényszeredetten kellett tudomásul vennie, hogy az országba érkező, erősen limitált mennyiségű PlayStation 5 miatt nem jutott nekik konzol a megjelenés napján. Nos, az Egyesült Királyság a magyar készlet sokszorosát kapta, mégis ugyanúgy hiánycikk a gép.

Ennek oka pedig egy bizonyos nyerészkedő csoport – állítja a Business Insider magazin.

A BI jelentése szerint azt történt, hogy ez a bizonyos társaság legalább 3500 darab gépet halmozott fel egy trükkös módszerrel, mely automatizált botok (nem fából készült eszközök, hanem robotfelhasználók) segítségével játszotta ki az előrendelésekre vonatkozó limiteket és megkötéseket. Mivel a szigetországban a PS5 pontosan ugyanúgy, előrendeléseken keresztül került forgalomba, mint Magyarországon, a későn ébredő vásárlók sokasága hoppon maradt, mert a rendszerek készletkifogyásra hivatkozva visszadobták rendeléseiket.

Az említett viszonteladó nyerészkedők a sikeres akció után azonnal felpakolták készleteiket az eBay, a StockX, valamint az Instagram dedikált felületeire és jelentősen túlárazva kínálták a gépeket az elkeseredett rajongóknak.

A szóban forgó társaság egyébként nem ismeretlen a hatóságok számára, hisz konkrétan ebből élnek: kifejezetten felvásárlásra szakosodott tagságukat felhasználva csapnak le limitált példányszámban megjelenő kurrens cikkekre, például márkás edzőcipőkre és ruhadarabokra (Yeezy, Supreme), majd azokat továbbpasszolják emelt áron. A brigád egyébként a COVID-19 járvány miatt megváltozott online vásárlási szokásokat kihasználva egyre sikeresebben szippantja le a kereskedők készleteit gyakorlatilag nullára, majd ugyanezen készletek szépen átvándorolnak az online piacterekre.

A PlayStation 5 estében a nyerészkedők általánosságban dupla árat számoltak fel.

11 hozzászólás

Hozzászólás

 1. De igyekezniük kell az eladással mert a Sony gari csak 1 évig érvényes vagy nem ? És amúgysem vennék második eladótól konzolt akár bontatlan akár nem.

  1
 2. Ha nem lenne sok hülye, akik kifizetik érte a az emelt lóvét, jól megszopnák a hiénák.

  1
 3. Itthon az egyik újbudai üzlet 420.000 Ft-ért árulja őket, külön kikötötték hogy csak kp-vel lehet fizetni. A pofátlanságnak nincs határa.

  1
 4. Em csak az ilyen kis pitiáner trükközők vannak “elpofátlanodva” hanem sok hivatalos (sőt nemzetközi) bolt hálózat is.
  Nem nevesítek, a napokban ajánlotta a YouTube hirdető felülete a 298 ezer Ft-os One X Cyberpunk Edtion-t amit egy Bp-i műszaki üzlet árul, de az ennél jóval nagyobb online áruház is 200 ezerért kínálja.
  Viszonyításképpen a Platinumshop-nál és az Euronics-nál ugyanez 150 ezer Ft.

  • Ezt a gépcsomagot pár hónapja 95.000 Ft-ért lehetett megvenni a boltokban.

   1
  • Amikor én még egy híres játékmárka (nem video) szaküzletében dolgoztam, időnként meghirdetésre kerültek bizonyos limitált kiadású figurák. Ezekből szigorúan csak 1 darabot lehetett értékesíteni egy vásárlónak, mert mondjuk összesen 50 darab érkezett. Nyitás napján már ott toporog a csávó a bolt előtt, vesz egyet és rovázik, hogy miért csak egyet lehet. Ez után kimegy a bolt elé és megkér minden betérőt, hogy vegyen neki egyet. Elhajtjuk a gecibe. Két óra múlva megérkezik a nőjével (húgával? lányával?), beküldi azokat. Ez után három napig, amíg tart a készlet, minden nap bepróbálkozik, minden nap bepróbálkozik az anyja is, és még ki tudja ki az apja fasza az ő embere, de addig tolja, ameddig el nem viszi az összes figurát.

   Mivel tudjuk kiről van szó, rákeresünk az eBayen, ott virítanak a figurák.

   1