Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Világ – három nagy streaming-szolgáltatót is korlátoznak

Sokáig úgy tűnt, az internet örökre a korlátlan szólásszabadság opciójának eszköze lehet a nagyvilágban, ez azonban egyre inkább megváltozni látszik.A Reuters hírügynökség jelentése szerint Kína rövidesen három nagy videomegosztó és streamelő, részben videojátékos érintettségű weboldal korlátozását vezeti be, vagyis inkább végleg / részlegesen letiltja ez irányú tartalmaikat, mondván a felvett és élő közvetítések során bíráló felhangú politikai anyagok is megjelennek / elhangzanak, ami tiltott az országban.Az egyik érintett weboldal a Twitter-szerű “Sina Weibo”, melynek részvényei már csak a hír hatására – a korlátozást még be sem vezették – 9%-ot vesztettek értékükből.([A http://www.reuters.com/article/china-internet-idUSL3N1JJ49W]forrás[/A])

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

  1. Az év vicce a kínai tűzfal, hogy a steamet tiltja, a dlsite.com-ot engedélyezi, pedig a dlsiteon olyan játékok is vannak, amik a steamen cenzúra nélkül soha nem mennének elhttp://viewdns.info/chinesefirewall/?domain=www.dlsite.comhttp://viewdns.info/chinesefirewall/?domain=store.steampowered.com

  2. Coming soon in mi kis hazánk…

  3. “Kínában vannak tabu témák, amibe nem engednek beleszólást. Ez nem csak a népre érvényes, hanem mindenkire. Elméletileg sikerült a magyar kormánynak tajvani küldöttséggel beszélne nemrég, na ez például, ha megtörtént, akkor k.rva nagy fail volt a kormány részéről. A másik, hogy államellenes tüntetésekért is visznek egy időre börtönbe. Ha hírességek is csatlakoznak, akkor azokat is viszik. A Weibo-t pedig sokszor elérte már a cenzúra, ahogy az egész kínai internetet is. VPN nélkül náluk nincs google, youtube, facebook… Újságírás is ellenőrzött, sőt már csak engedéllyel lehet hozzáfogni. Kínában soha nem volt szólásszabadság. Nincs értelme párhuzamot vonni más országokkal. Magyarországgal sincs. Ostobának tartom a kormányunk, viszont alapból iszonyatosan pesszimista egy ország ez, de emiatt még nem kell beképzelni, hogy ugyanolyanok lennénk. Múltkor pont láttam egy kérdőívet egy kínai lánytól, aki Pekingben magyar szakos és a magyar pesszimizmusról írt szakdogát… Azért a sok tiltás mellett időnként újragondolják is, konzolokat is ártalmasnak tartották 2015-ig. Szólásszabadságért tüntetni nem sok értelme van, ha a világ legnagyobb pártja irányítja az országot és a többi “”párt”” csak báb. Egyből oszlatják a tömeget.Kína ilyen, megszoksz vagy megszöksz… Tajvan az utóbbi eredménye. 😀 Az átlag kínai amúgy sem foglalkozik ezzel, hacsak nem hongkongi vagy tajvani, az más helyzet… Amúgy meg nem hinném, hogy az újabb és újabb generáció ugyanúgy fog irányítani. Tőlük mennek legtöbben külföldre tanulni. Eleve a gazdaságuknak sincs már köze a kommunisták utópiaképéhez. Kőkemény kapitalizmus folyik ott, csak erős állami befolyással. Baromi sokat tanulmányozzák ám ők a nyugati módszereket. Habár jelenleg épp azon szorgoskodnak, hogy leelőzzék az amerikai gazdaságot. Amerika, Afrika, Ázsia, Európa… mindenhová kopogtatnak. Felvásárolnak, hiteleznek, befektetnek. Már a hollywoodi produkcióknál is egyre több a kínai finanszírozás és produkciós cég. (Wonder Woman, Warcraft, Kong: Skull Island) Trump Kína ellenes szövegei ellenére nem hátráltatja őket, sőt… Ha ez meg is történik (elemzők szerint 10-13 év, ha továbbra is ilyen ütemben fejlődnek), akkor sem fogja az internet szabadságát veszélyeztetni. Tojnak ők rá, hogy más országban mit csinálnak neten. Mi kis kormányunk nem tud az EU pénzekről lemondani, így nem akar kilépni az unióból és emiatt nincs lehetőségük valóban korlátozni. Eu tagként csak töketlen diktatúrát lehet kiépíteni. :D”

    • Őszintén szólva egyáltalán nincs igényük a szólásszabadságra. Az átlag kínai (ami a meglévő népesség egy jelentős része) csak akkor hallatja a hangját bármiben, ha őt érte komoly sérelem, egyébként magasról tesznek arra, hogy mi történik körülöttük.Egyébként én meglepődtem, hogy a szórásba az Ifeng video streamingje is bekerült, az asszony minden nap azzal nyit a reggeli mellett, hogy a napi beszélgetős műsort végignézi/hallgatja (emiatt aztán persze én is hallom), és hát nem igazán challengelik benne az aktuálpolitikai irányt, ha külföldi téma kerül szóba, akkor is párt által preferált nézetek jönnek elő, szóval nem tudom, mi üthette ki a biztosítékot. A weibo más tészta, a twitterhez hasonló működési modell miatt becsúsznak kritikus hangok, de elég jól takarít az internetrendőrség… Más kérdés, hogy az okostelefonok korában egy print screen azért könnyen megőrzi az adott tartalmat.

  4. Kína bármit megtehet.

  5. 2018 után majd lesz ilyen itthon is…?