Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Világ – elbukik a nyomtatott gémer-sajtó

A VG247.com híre szerint rövidesen elbukik a nyugati nyomtatott gémer-sajtó utolsó két “veterán bástyájaként” aposztrofálható magazin, a Future Publishing kiadó által eddig futtatott GamesTM és GamesMaster. A tulajdonos szerint a két lap immár “nem profitképes része” az üzletnek, tehát a most megjelenő novemberi lapszámokkal véget ér pályafutásuk.Az évtizedekig parádés sikerrel működő magazinok dolgozóit más területekre csoportosítják át az üzemeltető hálózatán belül…

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Sok Gamestarom és PC Gurum van itthon, legalább annyi 576 és az összes Konzol Magazin, sőt a Controller 1. száma is. El vannak téve szépen. Szép korszak volt, imádtam!

 2. Én csak azon csodálkozom máig, hogy tud a magyar piacon fennmaradni több gamer újság is (pc guru, GameStar) 2004 óta nem vettem semmi ilyesmit.Retro gamer komoly kutatómunkával? Rengeteg ilyen youtube csatorna van.

  • “Az “”ingyen”” jatek melleklet, meg az elofizetes melle fullos AAA game miatt gondolom. Mert a papir minosege az kritikan aluli.”

 3. Plusz az EDGE zseniális “feature” cikkei, fejlesztői interjúi is azt mutatják: nem minden érhető el online.Másik példa: a Retro Gamer olyan komoly kutatómunkával létrehozott cikkeket közöl minden hónapban, amilyet sehol nem találni online. Ezek simán megérik a pénzüket.

 4. “Ma már a nyomtatott gamer magazinoknak nincs létjogosultsága. Mindent naprakészen, INGYEN, AZONNAL elérhet az ember az interneten. Nem kell heteket várni és pénzt fizetni egy újságra, nem kell hóban, sárban, esőben, vagy 40 fokban elkutyagolni az újságoshoz, ahol lehet épp kifogyott amit meg szeretnénk vásárolni, ami ráadásul közel sem lesz napra kész. Persze ennek is megvan a maga hangulata, de ma már egyszerűen nem életképes az internettel szemben a gamer nyomtatott sajtó (és véleményem szerint általánosságban nézve bármilyen sajtó). Ezért hal ki. Ostobán fog hangzani amit most ideírok, de annyira tetszik a gondolat, hogy lepötyögöm :D, ez “”sajtó evolúció”” amit most megélünk. Ahogy a mamutok se bírták a klíma változást, úgy a nyomtatott sajtó se bírja a felhasználóbázis igényeinek változását.”

  • Exkluzív tartalommal még fent lehet maradni. Az amerikai Games Informer is mindenkinél előbb közöl le pár előzetest, az online híroldalak is rájuk (mármint a papír magazinra) hivatkoznak.

 5. A világ nagyon felgyorsult az internettel, ennek természetes velejárója a nyomtatott sajtó visszaszorulása. Ilyet már csak néhányan szeretnek olvasni. Mint én…

 6. Érthető, e két magazin célközönsége már rég online szerzi az infókat. Viszont már a hivatalos Nintendo magot is bezárták pár éve. Most már csak az official PS, xbox maradt, plusz az EDGE és a Retro Gamer. Ezek szerintem azért még hozzák a számokat, bár gondolom töredékét, mint az online előtti időkben. Ezekre azért szükség van, PS és Retro Gamer-t szoktam venni néha, hiányoznának.Kedvenc időszakom az 1998-2000 körüli PS magazin volt a demo cd-vel, az megismételhetetlen. Ha valakinek vannak régi számok, keressen és lebizniszeljük. 🙂

 7. Abban a világban amikor a zsebedben van az internet HD minőségben semmi értelme sincs a nyomtatott sajtónak. Változik a világ, szép korszak volt. Nem megyek át szentimentálisba.