Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Világ – boltba került a 100 milliomodik PlayStation 4

A Sony Interactive Entertainment mai üzleti bejelentse szerint kiszállították eladásra a 100 milliomodik PlayStation 4 konzolt. A legutóbbi üzleti negyedévben eddig 3.2 millió darab gépet szállítottak le, mely mennyiség nagyjából megegyezik a tavalyi üzleti év ezen szegmensének adataival.A Sony egyben 15 millióra módosította korábbi előrejelzését, miszerint a 2019-es üzleti évben (ez 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tart) 16 millió darab PS4-et adnak majd el.A bejelentés szerint 2019. június 30-ig bezárólag összesen 36.2 millió PlayStation Plus előfizetőt regisztráltak, mely 2.3 millióval több, mint az előző üzleti év ugyanezen időszakában volt. A 2019-es üzleti év első negyedében 42.9 millió darab PlayStation 4 szoftvert értékesítettek. Az eladások 53%-a teljes játékok digitális verziója volt – ez 10%-kal nőtt a tavalyi évhez képest.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Gratulálok !

 2. “Majdnem ugyanez lenne az arány. Ne magatokból induljatok ki, nem mindenki osztja meg okosban az accountját, sőt. Ez olyan “”magyaros”” szokás, bár biztos külföldön is megy, de nem ennyire. Ha következő gen-ben bevezetnék az egy gép – egy profilt, mindenki ugyanúgy használná és kész. Szerintem marad a multi-profil megoldás (nagygépen muszáj pl tesóknak, családnak stb), max olyan korlátozás lesz, hogy a vásárlások egy gépen érvényesek egyszerre.A digitális eladások szerintem szépen párhuzamban vannak a fizikaival, legalábbis a store-os toplistákon is majdnem mindig ugyanazok az új címek vannak, mint a lemezesen. A store-os akciók néha meglátszanak, de még mindig ugyanúgy veszik az emberek a gta-t, fifát, assassin-t, mint korábban lemezen.”

 3. Szép szám, megérdemlik a sikert. Hihetetlen jó a gép szoftver ellátottsága. Örülök, hogy nem lustultak el a biztos előny tudatában és dobálják a jobbnál jobb ex fejlesztéseket a gépre.A digitálisan terjesztett 53% annyiban nem meglepő, hogy rengetegszer van óriási akció storeon (ahol így elég sokszor olcsóbb a játék mint lemezesen) illetve co-op játékokat sokkal jobban megéri digitálisan megvenni. Gyakorlatilag egy lemezes játék áráért már co-opozni lehet haverral, tesóval. Ez az előnye a digitális játékoknak árnyalja a terjesztés eloszlását. Nem vagyok benne biztos, hogy akkor is ilyen lenne ez az arány, ha csak 1 játékot egy profilon lehetne csak játszani.

  • ne is mond… ha a kövi genben még szorosabra húzzák a gyeplőt akkor kiváncsi leszek a számokra. Kedtünk 5 gép… most lett 2 gép… és ha hihetünk a pletykáknak 1 gép 1 profil álá vita jövő fog itt jönni-Amúgy a digitális eladás szerintem picit árnyalt… hisz lehet 53 %… de ez a bevételekből mennyit szakít? Mert ugye volt hír, hogy az első pár hét a döntő…. a többi csak aprópénz.

 4. Szép kerek szám, ps5 szerintem ezt meg fogja fejelni minimum 30-40 millióval! Egyre több a kocka:)

 5. Brutális számok. A 100 millió gép hatalmas felhasználói bázist jelent, megéri fejleszteni a gépre -> több és változatosabb játékok jöhetnek.A PS plusz előfizetések száma nagyon sok – a géptulajdonosok 1/3-a előfizető! Mondjuk megértem, nagyon jó szolgáltatás.Az eladott 43 millió játék viszont érdekes. Ez azt jelenti, hogy kb minden második géptulajdonos vett játékot (ami vicces ahhoz viszonyítva, hogy én csak júliusban kb 10 játékot vettem – brutálisak a Store akciók :). Mondjuk a karácsonyi szezon erősebb, és a PS plusz is tolja a játékokat, szóval ma már nem is létfontosságú újakat venni.Ha jól értem (nem láttam az eredeti hírt), a digitális végre lenyomta a lemezeket? Végre. 🙂 Nekem nagyon kényelmes, gyors, max annyi a probléma, hogy nem lehet kölcsönadni.

  • 53% digit…47% fizikai… hát igen úgy tűnik lenyomta a fizikai kópiákat.Már csak azt kellene tudni, hogy melyikből folyik be töpp pénz? Mert a store csábító amikor 75-80% akciók vannak… de ezzel szemben a gyűjtői kiadások olyan szinten mennek, olyan összegekért ,hogy félelmetes. Ami még félelmetesebb ,hogy itthon is már másodjára maradok le egy fémtokos kiadásról… pedig bejelentés után rendeltem volna elő… de már elfogyott előrendelésben.https://www.amazon.com/Darksiders-Genesis-Nephilim-PS4-PlayStation-4/dp/B07VSSLCCG/ref=sr_1_2?keywords=darksiders%2Bgenesis&qid=1564482491&s=gateway&sr=8-2&th=1

   • Szerintem a gyűjtői kiadások nem jelentősek. Az ilyen szobros f*szom kiadásokból pár ezer (tízezer) darabot nyomnak csak. Gondolom a margin jó nagy ezeken, de ez inkább a kiadóknak jó, nem a Sony-nak. Valószínű, hogy a digitális verziókon komoly pénzeket szakít a Sony, főleg hogy a premier címek még drágábbak is így, mint lemezen. Szerintem a ps plusszal is próbálják az embereket átszoktatni digitálisra – ha már megszoktad, hogy letöltögeted a játékokat, lehet legközelebb már nem a KonzolJóskától veszed meg lemezen, hanem egyszerűen csak rákattintasz a buy-ra a store-ban, és pár perc alatt lent van a game.Szépen megy a limited edition meg fémdobozos biznisz, de szerintem ez csak niche, a fent említett 43 millióból max pár százezer példány, ami mondjuk 1%-a a játékeladásoknak. Marginális.

 6. Hihetetlen, hogy mennyien használják még a mai napig is offline a gépüket…. ha a 36,2 felszorozzuk 1,5-el ( én is osztom a ps+ családod belül) még akkor is kb 50 millióan nem multiznak… nem nagyon használják online a gépüket.Érdekes ez a trend minden képpen.