Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

VGChartz – PS4 / X1 / WiiU fogyási adatok

Az adatgyűjtögetésről ismert [B]VGChartz.com[/B] statisztikai oldal jó szokásához híven közzé tette az aktuálisan futó három újgenerációs konzol – melyek a 8. konzolgenerációt képviselik a világon – friss, világszintű fogyási adatait.Igazi meglepetés most sincs a listán a sorrendet tekintve, maximum a számok nagyságán lehet merengeni kicsit:[B]PlayStation 4 összeladás: 23,217,798 millió db.Xbox One összeladás: 12,835,320 millió db.WiiU összeladás: 9,727,909 millió db.[/B] [61327]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Nem véletlen, jelenleg a legjobb konzol a piacon:)

 2. Hát amit a nintendo az e3-on művelt az is szánalom volt. Nulla innováció, újdonság semmi, cserébe kínos erőltetett örömködés, amit az a vén f@sz Miyamotoék bemutattak. Azt is úgy kirugnám már a helyükben, mint macskát szarni. Harminc éve ugyanabból élnek, ideje lenne már nyugdíjba vonulni.

 3. Aí Wii U jó nagy bukta a Wii-hez képest.

 4. Már év elején is valami 20-21 millió eladott példányról nyilatkoztak, akkor most majd fél év elteltével csak 2-3 millió plusz fogyott? Kicsit sántít szerintem ez az adat.

  • Ha megnézed akkor májusig tart a grafikon. tehát ha év elején mondtak ilyet akkor 3-4 hónap alatt azért nem rossz 2-3 milla eladott gép…szerintem.

  • Kijött a Order, Bloodborne, Witcher, Batman, MKX ! Dobtak ezek annyit az eladáson ! 🙂

  • “A Playstation 4 esetében az a 21 millió körüli (nem volt egészen annyi, 20,5 körül mozgott a szám) márciusi adatokat reprezentál, március 31-ével bezárólag, tehát egészen pontosan két hónap alatt ment el majd 3 millió konzol csak a PS4-ből, az azért nem olyan rossz szám tekintve, hogy a példaként említett The Witcher 3 május 19-én jött csak ki, de mondjuk a Mortal Kombat X is április közepi, ráadásul ezen címek multiplatform játékok.Egyébként a VG Chartz egyáltalán nem megbízható oldal, hiszen több hamis információt is tartalmaznak eladási adatokkal kapcsolatban (noha a statisztikai adatok elemzése egyik fő munkaköri feladatuk lenne), több játék esetében például könnyen utánajárható a dolog, hiszen vagy az adott játékot forgalmazó cég tette közzé az eladásokkal kapcsolatos adatokat, vagy éppen egy másik, az előző kettőtől teljesen független, mégis videojáték-ipari statisztikák iránt érdeklődő vállalat (mint anno az NPD Group), de olykor maguk az újságírók járnak ilyesmi adatok után és közlik le, esetleg az adott cégek vezetői tesznek ez irányba nyilatkozatokat mondjuk a befektetőiknek (pl. a három nagy konzolgyártó cég).Lényeg a lényeg: A Vgchartz összességében egy hasznos, kimondottan videojátékos statisztikával foglalkozó oldal, mely ugyan nem teljesen pontos és megbízható, de hellyel-közzel, tájékoztatásképp mindenképpen ideális lehet.Pár ilyen játék, melyek eladásai ellentmondanak az oldalon állítottaknak (többek között személyes kedvenceim is):Tekken 3: 7,16 millió (valójában 8,5 millió+ / Katsuhiro Harada (2013-11-01). “”Twitter””. Retrieved 2013-11-01.)”

  • “További példák (az előző levelem hamarabb ment el a kelleténél):The Last of Us (PS3): 5,53 millió (7 millió +) / http://www.ign.com/articles/2014/07/16/the-last-of-us-sales-pass-7-million-with-new-dlc-comingMetal Gear Solid (PS): 6,03 (8 millió + / 7 millió + 2004-ig) / “”Item 4. Information on the Company””. Konami Corp – KNM Annual and Transition Report (foreign private issuer) (20-F). Konami. 2004-07-22. Retrieved 2008-01-14.Tekken 5: 3,87 millió (6 millió +) / http://www.vandal.net/reportaje/tekken-6(A link neve megtévesztő lehet, itt egy összehasonlítást találunk az 5. és a 6. rész eladásait tekintve Playstation platformokon)Mindezek mellett pedig akkor nem említeném a Call of Duty-sorozat egyes részei esetében tapasztalható teljes pontatlanságot, mely szinte minden esetben ellentmond a más oldalakon – így itt, a PSC-n is – közzétett eladási adatoknak.”

   • Én csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisítok. 🙂 Ahogy te is mondtad, még ha a pontos számok nem is stimmelnek, az arányokról mindenképpen jó képet kapunk. Több konzolboltos ismerősöm van, és minden honnan azt hallom vissza, hogy torony magasan a Sony masináját veszik a népek kis hazánkban. A németek meg egyenesen Sony ország.Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy sör.

 5. Helyes 🙂 PS4 mindenkinek.