Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

VGChartz – ledolgozta hátrányát a Playstation 3

Hogy honnan származnak az adatok és legfőképpen miként sikerült ezt darabra kiszámolni, talán soha nem tudjuk meg, de a különféle videojátékos statisztikák számon tartásával foglalkozó VGChartz híre szerint ledolgozta hátrányát a Playstation 3 az Xbox 360-nal szemben. A VGC legfrissebb értesülései szerint PS3-ból eddig összesen 77.313.472, X360-ból pedig 77.311.669 darabot értékesítettek világszerte.Tessék megkapaszkodni: ez pontosan 1803 darabos előnyt jelent a PS3 javára.Korábban más források már beszélték, hogy vezet a PS3, de akkor ennél magasabb darabszámról lehetett hallani. (Írtunk róla mi is itt a PSC-n.) A dolog érdekessége, hogy volt olyan dátum, amikor a Microsoft gépe 8 millió eladott darabbal vezetett.Az erősödés 2010-ben kezdődött. 2013 elejére aztán eljutott a piac odáig, hogy már több PS3 fogyott, mint X360.A listát a három rivális közül a Nintendo Wii vezeti: 22.35 millió példánnyal többet vettek meg belőle, mint a második PS3-ból. Egyes elemzők szerint a PS3 még be is hozhatja a Wii-t, amennyiben a konzol menetelése ilyen ütemben folytatódik.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Amúgy megfigyeltem hogy, a vgchartz számításai tényleg nagyon pontatlanok. Viszont negyedévente pontosítják a számokat kb a negyedéves jelentések után. Ha jól láttam a legutóbbi ilyen korrekció május 11-én történt, tehát a jelen statisztikájuk még egész pontosnak mondható.

 2. 2010-ben indult meg jobban az eladások. Pont 2010ben lett pa3mam 🙂

 3. “Arányokban nem volt drasztikus eltérés még a VGChartz-os adatok, és a hivatalos céges adatok között.Egy szó mint száz: még az újabb generáció előtt utolérte a PS3 a boxot.De jó lett volna kigyűjteni néhány linket troll Xbox fanboyok kommentjeihez – “”Soha nem éri utol a PS ebben a generációban, mert a Sony szar, elbaszta stb”” :DMég jobb lenne ezeket Jay és Néma Bob stílusban intézni. :))”

 4. Kipukkant az Xbox-lufi.

 5. VGChartz? O.oEmber, a VGChartz kamu.

 6. Én eddig egy használt, és egy új példánnyal járultam ehhez hozzá.

 7. Juj de jó !

 8. Várható volt.

 9. hát kicsit érthető. én is inkább ps3 super slimet vettem, mikor volt pénzem cserélni.

 10. nem csodálom

 11. Mi van? Én nem is tudtam, hogy azt a szar wii-t így szétkapkodták a világon! Vazze, nem mondod, hogy ennyi ember ugrabugrál otthon a tévé előtt? És ennek ellenére sem sikerült nekik egy értelmesebb generáció váltást eszközölni? Anyám borogass, jól bepurolták akkor a lóvettát!

 12. behozza a Wii-t is egy 100-150 dolláros árcédulával.

 13. érdekesek ezek a számok, de ez kb. hasra ütött számok szerintem….

 14. Nagyon kellene már egy árcsökkenés az aktuális generációnak. Persze, ha a nextgen 160ezer körül érkezik, akkor nem lesz rá szükség.

 15. Nem mostanában valamikor kezdték el az árusítását Kínában? Ha jól tudom, akkor valószínű ők húzták fel

  • Akkor lesz belőle Yellow Bundle pack is? :DAmi kínai az kici szárga és ócccó! XD

  • Kínának semmi köze ehhez, a PS3 évek óta zárkózik a 360-ra, egyszerűen most érték be. A korábbi adatok a boltokba leszállított konzolokra vonatkoztak, ezért voltak magasabb számok, a VGC a fogyasztónak eladott konzolokat számítja. Persze nem 100%-osan pontosak a számok, de évek óta nyílt titok, hogy a PS+ jobban fogy így ha nem teljesen jók a számok akkor is csak hetek, maximum hónapok kérdése lehet.

   • “””a VGC a fogyasztónak eladott konzolokat számítja””Hát hogyne.A VGChartz hasraütésszerű számokkal dolgozik, a válósághoz sok közük nincs és nem is volt soha.Az amerikai NPD Group-on kívül NINCS hiteles forrás a konzolok eladási adatairól. De még az NPD Group felé is csak a “”nagy”” boltoknak (Gamestop, BestBuy és társai) van jelentési kötelezettségük.”

    • Ezt a kijelentést mire alapozod?

     • Melyik részt?

     • “””VGChartz hasraütésszerű számokkal dolgozik, a válósághoz sok közük nincs és nem is volt soha””Erre gondolok. Tőled is azt kérdem, mire alapozod, hogy ezek kitalált számok és soha nem is közöltek valós számokat.”

     • Le van írva az oldalra. Közvéleménykutatott számadatokat szoroznak fel az aktuális trendeknek megfelelően.

     • Most például az a trend, hogy utálni kell a Microsoft-ot, mert nem mutatott játékokat az új konzol bejelentésekor. Nosza, akkor gyorsan gyártsunk le egy Microsofttal kapcsolatba hozható statisztikai hírt, amit majd átvesznek más oldalak, ránk való hibvatkozással.

     • Mivel 100%-os, hivatalos, nyilvános kiadói adatok nem léteznek, nehéz lenne megmondani, mi a pontos.

    • You don’t say! :O Olvasd el amit alatta írtam, hogy az adataik nem pontosak. Rengeteget járok a VGC-re, majdnem minden nap és hidd el kicsit jobban tudom, hogy dolgoznak mint Te.Nem egészen hasra ütés szerűen, hiszen őkis ugyanúgy az NPD-t és hasonló források alapján dolgoznak pl az Amerikai piacon. Azt ők maguk is beismerik, hogy nem teljesen pontosak a számaik, a nagyobb piacokon az eltérés 5%-on belül van, a fejlődő országokat viszont egyszerűen lehetetlen track-elni ezért ott matekkal számolnak(extrapolate) és így jönnek ki a végleges adatok.Viszont NAGYJÁBÓL meg lehet nézni a heti eladásokat és sok esetben teljesen jók az adataik.(pl ha egy cég pénzügyi jelentését csekkolod van hogy teljes összhangban vannak az adataik a VGC adataival.)skate_punk: Hát igen csak hát Kínában szerintem még mindig nem tudják mi fene az a PS3, de egy kevés biztos fogyott, de szerintem nem volt mérvadó.

     • Sokat jársz oda, tehát nyilvánvalóan jobban tudod, mint én? Ez logikusnak tűnik. Gondolom akkor már nálam korábban megtaláltad azt a figyelmeztetést, hogy a VGChartz SEMMIFÉLE felelősséget nem vállal az általa közölt adatokért.Én egyébként a korhaz.lap.hu-ra járok rengeteget, úgyhogy kisebb műtéteket már bátran el merek vállalni.

   • Tudom, hogy zárkózik folyamat, de ha kínában ahogy mondtam most került nemrég árusításra, azért ott is laknak páran 😀 de mindegy várható volt szerintem, hogy behozza

 16. Szerintem a 2013-as év a PS3-é.Jöttek/jönnek olyan cimek amik megveszik kilóra a játékosokat.Ha nem lenne gépem a TloU vagy a Beyond miatt is vennék egyet.