Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Vexille

Furcsa meglepetés, de igazán kellemes, hogy a Toldi mozi műsorra tűzte a [b]Vexille[/b] című japán animációs filmet.A sztoriról dióhéjban annyit, hogy a 21. század második felében járunk, a japánok világelsők biotechnológiában és robotikában. Kifejlesztenek egy technológiát, amivel jelentősen meghosszabbítható az emberi élet, de ez az ENSZ és egyéb szervezetek nemtetszését váltja ki.Japán bezárkózik: kitoloncolják a külföldieket, majd mesterségesen előállított energiapajzs alá vonják az országot, melyen a műholdak sem képesek átlátni.Tíz év telik el úgy, hogy a Japánnal tartott legfőbb kapcsolatot az onnan érkező haditechnológia jelenti: szervovérteket és harci droidokat árulnak más országoknak.Az amerikaik nem várnak tovább és bevetik SWORD fedőnevű különleges osztagukat. A cél: áthatolni a pajzson, telepíteni a jelzavarót és három percig fenntartani annak működését ahhoz, hogy a kémholdak bepillanthassanak az elzárkózott országba.Amit bent találnak az viszont minden képzeletet felülmúl.Ha érdekel a végkifejlet – amivel kapcsolatban biztosíthatok mindenkit, hogy ilyet csak japánok szoktak csinálni – és Budapesten jársz, akkor most moziban is megnézheted.A grafika elképesztő, a cselekmény olyan, amilyen, de az alapötlet, vagyis az, amit az energiapajzs rejt, igencsak megdöbbentő.Összességében bőven megéri a jegy az árát, az egész film alatt csak egyetlen dolog nem tetszett: a nyugati (amerikai) karakterek megjelenítése. A japánok igazi japánra voltak rajzolva, az amcsik viszont egyszerűen animésre és a viselkedésük is – számomra legalábbis – kissé idegen volt.Kicsit érthetőbben, meg ha már úgyis videojáték oldal vagyunk: nagyjából azt a furcsaságot éreztem, amit mondjuk Leon S. Kennedy-nél és az elnök lányánál lehet a Resident Evil 4-ben. Kaukázusi bőrbe bújtatott japánok, nem úgy viselkednek, ahogy azt az ember a sztereotípiák miatt az amerikai szereplőktől várja.A SWORD és köztük Vexille (főhősnő) is ilyen, sokkal jobban örültem volna annak, ha egy bolygó neve halálos, laza csapatot mutatnak be a filmen.Ettől függetlenül igazi élmény volt, akció és anime rajongóknak nyugodtan ajánlható.Akinek pedig nem elég egyszer vagy a tévéje akkora, mint a mozi kistermében a vászon (elképzelhető), az nyugodtan keressen rá a neten a dvd vagy blu-ray kiadásokra, van olyan is.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Szép meg jó.

 2. A látvány ütős, de akárcsak az appleseed esetében a sztori imho gyenge.

 3. fú, ez tuti.nem is hallottam még róla.

 4. húh de jó a sztorija :)ez a kis bevezető tejesen felkeltette az érdeklődésem 🙂

 5. Játéknak max filmnek gyenge.

 6. Jónak tűnik, megnézem!

 7. Én már láttam. Nagyon király, bár szerintem az appleseed 2.része a ex machina után csak 2. lehet.De dícséretes ,hogy a hazai mozik is elkezdtik tolni az ilyen filmeket.

 8. Most néztem meg és szerintem egész jó darab, jobb mint az Appleseed!Ha kijön DVD-n bepakolom!

 9. egynek jó lesz

 10. Jól hangzik, mindenképp beszerzem. :]

 11. Ez olyasmi mint az Appleseed?

 12. Meg kellene nézni.

 13. torrentGejza haverom rángatja lefelé.Sajnos vidéken nincsen Toldi mozi:(((((((

 14. nem rossz. remélem meg jön majd dvd-n is.

 15. Nekem nagyon bejött. Még ilyen jöhetne. Már csak az Appleseed ex van hátra.

 16. Spanom nagy Biomechanik rajongó, ő oda lesz érte

 17. de nem akarom a kettot hasonlitgatni. mindkettot megneztem es nem bantam meg.ez most itt egy hir, amolyan riadoztatas, hogy most meg lehet nezni magyar felirattal, magyar moziban.ket het mulva mar talan nem. 🙂

 18. Ezert kerult a hirekbe. (Meg mással készülök éppen:)Meg nincs mit figurazni rajta: a Vexille egy pentek esti dugas a discoban. Szerintem egyszeri alkalomra szol, arra mondjuk tokeletes…..Ja, a Resident Evil Degenerationnel fenyevekkel jobb, mondjuk.

  • “A Degeneration sem lett annyira rossz. Szerintem az is egy amolyan “”egyszer simán nézhető”” kategória, minőségben amolyan átmenet a filmek, és a játékok között.”

   • ez sokkal jobb. nem szornyu a degeneration sem, de azert joindulattal is laposka.mindent lattunk mar, ami benne van.A Vexilleben viszont van dobbenet.

    • Hát igen, a Resi feeling még Leonnal és Clairel sem volt érezhető a filmben, félelem meg pláne nem… De a befejezése legalább valamennyire előkészíti az 5-öt.

     • Ja, Angela és Leon elmennek buvarkodni. :DJol nezett ki a csaj, mar az elejen kiszurtam, hogy sokkal tobb poligonbol van, mint a haverja.Egyertelmu volt, hogy melyik el majd tovabb. :DDDD

     • Na jah… De a *LITTLE SPOILER* lógós jelenet Anegla-val csak nekem tűnt amolyan kis kikacsintásnak a rajongóknak? Ada feeling, RE2? 🙂

 19. Már kíváncsi voltam rá, de nem szántam el magam. Kissé sovány lett ez a leírás antaru, legalábbis tőled.