Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Vélemény – úgy tűnik jól tette a Sony…

Au utóbbi napokban – azaz mióta elindult Los Angelesben az [B]E3 2019[/B] nevű videojátékos rendezvény – egyre több olyan vélemény jelent meg az interneten, hogy a Sony / PlayStation háza táján nagyon jó döntést hoztak akkor, amikor úgy határoztak, kihagyják az idei show-t.A PushSquare nevű gémer-magazin saját véleménycikkében fejtegette az okokat, melyekből alább szemezgettem:- Az eddig látott konferenciák alapján az E3-on megjelent nagy kiadók mintha nem igazán vennék már komolyan a hajdanában világszínvonalú, utána kissé betokosodó, majd hamvába haló, most pedig újfent elalibizettnek tűnő rendezvényt.- Az EA Play 2019 bemutató több forrás szerint is “lelombozóan” gyenge és depresszív hangulatú volt, mely a mostanság nem túl közkedvelt Electronic Arts ázsióját inkább koptatta, mint fényesítette volna.- A Bethesda legalább úgy-ahogy próbálkozott saját show-ján, de amit mutattak, az a kanyarban sem volt a régi nagy E3-as atombombákhoz képest.- A Microsoftnak a Sony távolmaradásával lett volna esélye felrobbantani az E3 2019-et, de ez nem történt meg. A PushSquare szerint “az általuk bevillantott 60 játékból talán 15 olyan, aminek emlékszünk a címére”, a többi középszerű helykitöltés volt. Sajnos a tipikus “system seller” nevek elmaradtak.Az új konzol pedig, amit bejelentettek ugyan bivalyerős, de az azt leleplező videó a legtöbb forrás szerint szánalmasan semmitmondó és az elvárható “epikus” pillanatokat teljes egészében mellőzi.Vajon tartogat még valami igazán komoly atomrobbanást számunkra az E3 2019, vagy ez lesz minden idők legunalmasabb rendezvénye? Ezek után mivel készül majd a PlayStation saját, dedikált show-jára az év végén?

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Szerintem meg nagyon nem tette jól hogy kihagyta. Az MS showra reagálva azért tarthatott volna egy külön rendezvényt mint az EA.Pl beszélhettek volna egy kicsit az új gépről,megtudhattuk volna PL a nevét.Mert még azt sem tudjuk mikor jön az új konzol.XBOX fronton már tudjuk,azt is hogy Halo Infinite játékkal debütál.Arról is beszélhettek volna hogy mekkora erőt képvisel.Azt tudjuk hogy a Scarlett 4×e az Xnek.Akkor ami a legfontosabb egy konzolnál az a játékok.A terveikről a Horizon folytatásról pl egy teljesen új Racthetről,mert biztosan folytatódni fog az Imsomniac szériája.Akkor mondhattak volna valamit Ghost of csucsima meg a The last of as part kettőröl is.Ehelyett sz….ak a fejünkre egy nagyot.Kiváncsi leszek hogy a GC-ot is kihagyják-e.

 2. Régen engem is jobban érdekelt az E3, amikor még iskolából hazafelé jövet olvastam az E3-ról szóló több oldalas cikket az 576-ban.

 3. Hová lett a deep dungeon kérem szépen!? ( Ez volt a neve?)

 4. Csak megjegyzem, hogy 2 éve a Bethesda showja egy komplet videómontázs volt trailerekből semmi más, és meg sem szólták érte nagyon.

 5. “Furcsa volt valóban ez az E3 a Sony nélkül, de én azért annyira nem temetném ezt a rendezvényt. Egyszerűen eljutottunk oda, hogy már 6 éve annak, hogy piacon vannak a gépek, nyílt titok, hogy készülnek a következő generációs hardverek a következő generációs fejlesztésekkel, amiknek a bejelentése még túl korai volt. Lényegében ez volt az utolsó E3 a PS4/Xbox One számára és azért ha végignézzük a bejelentett/mutogatott játékokat (Cyberpunk, FF VII és VIII, Avengers, Jedi Fallen Order, Shenmue III, a kint nem lévő PS4-exkluzívok stb.), akkor azért látszik, hogy lesznek még itt bőven kiváló címek ebben a maradék 1,5 évben. A jövő évi E3 nagyon durva lesz és én egy csomó új bejelentésre számítok, nem csak az új konzolok, hanem az azokra készülő játékokat illetően. (Btw, egyébként szerintem a PS5 és a Scarlett még a 2020-as E3 előtt kapni fog egy dedikált rendezvényt.)És akkor a cikkben kiemelt tartalmakra reagálva:- Most az EA Play-től szerintem eddig sem kellett csodákat várni és ezután sem érdemes. Szerencsétleneknek ott van a kezükben egy igen durván népszerű franchise, amivel semmit nem tudnak kezdeni. Az elmúlt 4-5 év alatt összesen 3 címet tudtak kierőszakolni, azokat is eléggé megosztó minőségben. Kicsit bízom a Jedi Fallen Order-ben, már csak azért is, mert más felfogásban készült, de nem hiszem, hogy nagyon meg fogja rengetni a gamer világot. Főleg, ha majd lesz ilyen 4-5 órás single kampánya. – A Bethesda-t tekintve az Elder Scrolls VI kb. 3-4 évnyi távolságnyira van legalább, a Starfield-ről meg ők maguk mondták, hogy az már következő generációs játék lesz. A többi meg a kötelező. – A Microsoft meg lényegében egy papírséma szerint tolja a konferenciáit már az elmúlt 2-3 évben. Az elején egy nagyobb bejelentés, utána sortűzszerűen tolják ki a kisebb bejelentéseket/gameplay anyagokat, elvétve 1-1 nagyobb durranással, meg közben valamilyen Xbox Live-os ficsőrről is beszélnek, a végén meg az új konzol egy teaser formájában és ennyi. Pontosan ugyanez a tematika volt akkor is, amikor a One X-et, vagyis akkor még pontosabban a Project Scorpio-t jelentették be. Nekem is jobban Keanu Reeves maradt meg, meg a Cyberpunk bemutató, de nem hibáztatom őket, mert a Gears-Forza-Halo trió bár biztosan jövedelmező, de már eléggé unalmasak is szerintem. Jó lenne már valami komolyabb új IP-t is látni ezektől a csapatoktól, nem csak a futószalagon érkező folytatásokat. Vagy akár egy God of War-szerű reboot/vérfrissítés is jöhetne.””Ezek után mivel készül majd a PlayStation saját, dedikált show-jára az év végén?””Last of Us Part II és Ghost of Tsushima megjelenési dátummal és PS5-bejelentéssel. Nem lennék meglepve, ha ők is tartanák magukat a 6 évvel ezelőtti sémához, azaz először promózzák a konzolt, meg bejelentenek rá 1-2 játékot, de a kinézetét, az árát és a megjelenési dátumot majd csak az E3-on lövik el.”

 6. Olyan 2000-2004 környékén brutál E3-ak voltak, jöttek a bejelentések, új címek, nagy volt a pörgés és voltak még meglepetések.Pár éve, amikor kb egyszerre jelentették be az FF7 remake-et és a Shenmue 3-at, az valamennyire visszahozta az érzést.Ami manapság megy, az lepkefing, ettől függetlenül találtam pár nekem tetsző címet – jellemzően ezer éves játékok remake-je/remaster-e/újrakiadása. De most nem panaszkodom.Az következő generációval kapcsolatban: szerencsére úgy tűnik, jövő karácsony lesz a megjelenés mindkét oldalon, így nyertünk egy évet, nem kell még gépet venni. 🙂

 7. ja, jól tették, a tavalyi prezentációjuk után inkább most nem égetik magukat 😀

 8. Azért nekem hiányzott a Sony show. Az utóbbi években mindíg adtak egy tockosta Micro-nak most meg már az sincs. Sztem az van a háttérben, hogy igazából nincs mit bemutatni. A saját atombombák már a következő generációra készülnek és mivel még a gép sincs bemutatva, hova villantsanak?

 9. “Pont azért lehetett volna robbantani, mert a többiek gyikok voltak. Persze akkor mi marad az év második felére?Szal marketing szempontból OK.PS5/Skarlát.Itt érdekes szitu, hogy az új gépek “”csak”” 4X erősebbek a legerősebb jelenlegi konzolnál. Ami viszont paraméterekben gyak minimálisan észrevehető fejlődést jelenthet akár. Hol van már az új generáció kb 10-20X teljesítmény képességnövekedése. Nyilván elvitte a félidei hw frissítés.”

  • “””Csak”” 4x erősebbek, hát nem tudom nekem pl a mostani X és Pro is bőven sok, amit pedig mutogattak videókat,hogy valami fogalmunk azért legyen az ugrásról, hát én letettem a hajam ha valóban olyan lesz mint a videókon!”

 10. Lehet érdemesebb lenne 2-3 évente megrendezni ezt az expót.

 11. Túl korai lett volna a PS5 bemutatása. Lásd az új Xbox. Mi infót kaptunk róla? Kb annyit, amennyit a Sony leközölt nemrégiben egy cikkben. Elég ciki lett volna úgy az emberek állni, hogy jön a PS5 és ez lesz minden idők legjobb, leggyorsabb konzolja, hogy aztán másfél évet várjunk rá. Az Ms ezt csinálta. Véleményem szerint még az év végi Experiencen is túl korai lenne, bőven jó lenne a jövő E3-on felmutatni a PS5-öt minden fontos infóval, árral, játékokkal, gameplay videókkal, hogy mit is tud a gép. Aztán rá 4-5 hónap múlva jöhet a megjelenés.Minek mutattak volna PS5-ös játékokat? Nem köpködni akarom az MS-t, de mivel lettek az emberek beljebb azzal, hogy mutattak egy Halo Infinite videót? Jelen generációra meg tudja mindenki, hogy mik fognak érkezni, Tsushima, Last of Us 2, Death Stranding. Fölösleges lett volna ezekért egy újabb E3-mas bulit csinálni. Az elkövetkezendő hetekben tuti be lesz mutatva az összes AAA cím, mint ahogy a Death Strandingel is csinálták, oszt csókolom. Most egy laza 1 év lesz előttünk, amiben szerintem nem feltétlenül kapunk trailereket, nagy bejelentéseket, hogy majd az a jövő E3-on vagy experiencen üssön.

 12. Nem voltak azet olyan rossz címek szerintem .