Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Vad pletyka – titkok, emulált PS2 és Dreamcast játékok PS3-on

A pletyka forrása szerint a következő hír vagy a hónap legdörzsöltebb átverése, vagy a hónap legizgalmasabb híre: valaki a SEGA PR FTP-jén kutakodva egy [A ftp://segapr.segaamerica.com/SEGA_News/SCEA%20Meeting%20Aug%205th%20Notes%20BH.doc]olyan dokumentumot talált[/A], mely – többek között – egy titkos paktumról is szól a Sony és a SEGA között.* A Sony 2010 tavaszán dobja piacra új PS3-as mozgásérzékelős kontrollerét. Ezt eddig is tudtuk. A SEGA vállalja, hogy játékot készít hozzá, példának okáért egy új Virtua Tennis epizódot.* Az Alpha Protocol című PS3 játék “túl nehéz lesz a nagyközönségnek” a bétatesztelők szerint, és “nem eléggé” RPG jellegű.* A mozifilmen alapuló Planet 51 game várhatóan nem produkál majd túl fényes eladásokat – lásd pl. Transformers -, ezért lehet, hogy rá kéne pakolni a film Blu-ray lemezére. Erről a lehetséges “hibrid” megoldásról már mi is híreztünk korábban.* A Bayonetta gyűjtői változata mellé figurát kéne csomagolni és decemberben demót kiadni hozzá.* A Vancouver 2010 sportjátéknak Home felület kell, ez emelné a gémerek érdeklődési ingerét.* A Sonic Racing nagyobbat ütne a piacon egy pár extra karaktert tartalmazó DLC-vel.* Több “Only for Japan” játékot is fel kéne pakolni a PSN-re (a rizikós lemezes kiadás helyett), méghozzá egy speciális “japán cuccok” szekcióba. Kezdésnek mehetne a Yakuza 3, viszont az angol menük nagyon fontosak lennének.* Az Aliens vs. Predator is Home felületért kiált, plusz ez is mehetne a Blu-ray verzió mellé is hibridben.* A Vanquish és Aliens: Colonial Marines játékok PS3-PSP változatai kommunikáljanak egymással.* A Sonic Anniversary lemezére tegyék rá az összes korábbi epizódot.* (TITKOS) A Sony emulált formában (amiről ugyebár korábban azt mondták, hogy felejtsük el, kizárt dolog) a PSN-re pakolná sok Playstation 2-es játékát, többek között a GTA: Vice City-t.* A Sony hajlandó lenne a SEGA Dreamcast játékainak egy részét felrakni a PSN-re, “digitális letölthető” formában, exkluzuvitás esetén külön marketing hadjárattal megtámogatva.Ha ez itt fent igaz, és a tervek többsége megvalósul, óriási előrelépés várható a Sony részéről a játékosok felé!

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ez nagyon jol hangzik.

 2. hat jonak jo lenne, de felek, hogy ilyen nem lesz.

 3. “Erre csak azt mondom: kapják be. Ez nem emuláció, hanem lehúzás. Sokunknak otthon állnak a PS2-es játékai, csak az emulációt kellene megoldani, de ehelyett ezeket a játékokat szimplán újra meg akarják velünk vetetni.A fentiekben nem látom az “”előrelépést””. A hibrid lemezekről már sokszor és sok helyen írogattak. A PS Dildo-ról tudtuk eddig is, hogy mikortájt jön. A PS3-PSP kapcsolatot érthetetlen módon eddig nem igazán használták ki (most is csak egy játékról van szó) – az lenne a nagy durr, ha a Sony KÖTELEZNE minden kiadót arra, hogy ha egy játék mindkét masinára jön, akkor valamilyen formában kommunikálniuk KELLENE. Az “”Only for Japan”” szekcióról azt olvastam, hogy a portot nem kapó játékok ide változtatás nélkül kerülnének fel, így lehet, hogy koppanunk, ha az eredetileg angol felirat nélküli játékoknál azt várjuk, hogy számunkra is érthetőek legyenek. A DC-s téma izgalmas.”

  • Persze hogy az, de üzleti szempontból érthető.Ma már nem keresnek pénzt azon, hogyha valaki – mint én – vesz az eBayen egy PS2 vagy Dreamcast lemezt.Mert ez már mind másodképzből való.Persze jobb lenne a rendes emuláció, install lehetőség szerintem is, ez nem vitatéma.De ha azon lehetőségek közül kell választani, hogy ne legyen semmi vagy legyen letöltős, újravásárlós rendszer, akkor az utóbbi mellett vagyok, mert vannak játékok, amelyeket már nem lehet vagy csak nagyon drágán lehet beszerezni eredetiben.Illetve az emu lehetősége kinyírná egyből a PS2-t, ezt meg még gondolom kerülni akarják.A SNES is meddig élt Japánban.Ha lehetne visszamennék az időben egy alternatív valóságba és megnézném, hogy mi hogy alakult volna akkor, ha az N64 egy adapterrel lejátszotta volna a NES/SNES játékokat is. :DEgyedül azt tartom negatívnak ebben, hogy ha vennék is egy PStwo-t, nem tudom, hogy meddig lesz hozzá ellátás.Javítás, memkártya, kontroller.(Mondjuk mivel porosodik otthon két dagi PS2 és vagy 5-6 kontroller még nagyon nem vagyok összeesve:D)DC dolog jöhetne, mert bár van gépem, játékom szinte nincs rá semmi.

   • “Persze, jó, hogy lesz ez a lehetőség, de még jobb lenne, ha opcióként ott lenne a rendes emuláció is.Abban is igazat adok, hogy a PS2 hardver eladásai megcsappannának (ez a népszerű hardverek “”átka””, ahogy az általad SNES esetében is), de szerintem ez egy vállalható lépés lenne. A PS2 még mindig ott lenne az olcsóbb megoldást választók számára, mellette viszont nőne a PS3-at vásárlók tábora is. Nehéz megmondani, hogy járnának jobban, de úgy látom, hogy minden olyan alkalmat meg kell ragadniuk, amivel gyarapíthatják a PS3-felhasználók számát.”

 4. Ez az emulált formában felrakás csak azoknak kedvező, akiknek nincs meg az eredeti verzió. De igazán gáláns lenne, ha feltennének egy pár dollárért letölthető emulátort is, amivel ingyen lehetne a PS2 játékokat futtatni azok eredeti lemezeiről. Így attól is jutnának valami kis plusz pénzhez, akinek megvannak még a régi játékai. Ha ez nem történik meg olcsóbb megoldás lehet a régi PS2 gyűjtemény mellé venni egy PS2-t, mint Storeról újra megvenni mindet.

 5. Ha tényleg ilyen nagy a Sony és a Sega között a barátság, akkor később jöhetne pár Saturn cím is, mondjuk Panzer Dragon meg hasonlók.

 6. Nem értem miért lenne előrelépés a játékosok felé, ha újra meg kellene venni azokat a PS2 játékokat, amik lemezes változatáért egyszer már fizettünk. Viszont a Dreamcast-os game-ek tetszenének.

  • 1 – Te talán megvetted, de sokan mások PS3-mal kezdték a PS-es pályafutásukat. Nekik ezek a játékok újdonságok lennének.2 – Aki már rég eladta a PS2-jét és a szoftvereit, annak ez egy újabb lehetőség a nosztalgiázásra.

  • Szerintem sokan megvennék újra.

 7. Hatalmas bevételekre számíthatnak!! Én is beszállok pár dolog miatt!! 😛 Remélem a nagyja fizikailag vagy bite-ilag testet ölt!!

 8. “””* Az Aliens vs. Predator is Home felületért kiált, plusz ez is mehetne a Blu-ray verzió mellé is hibridben.””Ez a pont nekem sántít,szerintem az AvP nagyobb címként van kezelve ennél.”

 9. gondolkodok ebből melyik fog megvalósulni .De minek ps2 játékot felrakni még stora ? bármit meglehet kapni nem értem , a dc játékok nem érdekelnek skies megvan , de mondjuk egyet felrakhatnának vagy inkább kiadhatnák BD felújítva a Shenmue-t ezt érdemes lenne a sonynak megkaparintania .

 10. na ez már jó 5 lett:)

 11. de király volna egy Jet Set Radio!

 12. Hurrá.

 13. no lám no lám, mégse volt olyan rossz dolog az a Dreamcast

 14. a link már nem él….

 15. az, hogy idővel ps2-es játékok kerülnek fel a store-ra szerintem egyáltalán nem meglepő, ha ps1-esek vannak. Addig hülyék lennének felpakolni őket, amíg a ps2-t kapni lehet a boltokban. Szerintem. A DreamCast játékok azonban bátor képzelődés eredményei lehetnek. Ha nem azok, akkor fejet hajtok a Sony előtt. Ilyen a konzoltörténelemben fordult már elő? Nagy dolog LeNnE, Szerintem.

 16. * (TITKOS) A Sony emulált formában (amiről ugyebár korábban azt mondták, hogy felejtsük el, kizárt dolog) a PSN-re pakolná sok Playstation 2-es játékát, többek között a GTA: Vice City-t.ÚGYLEGYEN!!!

 17. majd meglássuk…

 18. Hát igen a PS2 emu jó lenne, de akkor mi lesz a 2GB-os korláttal. Jelenleg (tudtommal) max. ekkora lehet egy letölthető játék, demo, dlc. A PS2 játékok zöme pedig bőven 3-4,7 GB között van plusz ugye vannak DL DVD-s játékok is.Ráadásul (szintén tudtommal!) a 2GB-os korlát nem csak a felhasználók miatt van (mármint, hogy akinek nincs magas sávszélje, annak is belátható időn belül leérjen), hanem ugye a Sony fenntartási költségei is jelentősen nőnének, ha nagyobb fileméreteket kellene kiszolgálniuk.

 19. Meglátják hogyan fog fogyni a GoW 1-2, és akkor talán még lesznek olyan 720p-s remakek…

 20. Nem lenne rossz, ha ezeket meglépnék. Bár nekem ez a hibrid megoldás nem tetszik.

 21. Persze, majd megoldják ügyesen, hogy menjenek a psn-ről leszedett ps2-es játékok, de lemezről meg ne.

 22. Durva lesz, ha bejentik…

 23. Ps2 emuláció jó lenne, de nem ebben a formában, én nem fogok Ps2 játékokra megint pénzt kiadni, hogy letölthessem.

  • Főleg , hogy itt figyel egy csomó PS2 – es game a polcon , PS2 nélkül , 40 gigás PS3 – mal . És akkor vegyem meg digitálisan még1szer . Hát persze .

 24. Vad elképzelések….

 25. “Szerintem megvárják amíg leállnak a PS2-re szánt játékok gyártásával. Eltelik egy fél év – hogy az utolsó kiadott játékok még elfogyjanak – aztán valami “”csoda”” folytán a PS3 képes lesz futtatni az emulátorokat.”

 26. Én megmondtam. És tartják is szigorúan a koreográfiát. Az nem igaz hogy csak a PS one játékokat lehet lejátszani. Csak le kell még mindenkiről húzni a bőrt. Meg hát azt is nehéz elhinni, hogy csak a Singstar PS2 lemez játszható a PS3-on.Most persze a Sony tagadni fog, majd a karácsonyi akcióra bejelentik hivatalosan.

 27. Annyira nem érdekel…

 28. Rdménykedjünk, h igaz a hír!

 29. Ez epic lenne.

 30. örülnék neki ha ez igaz

 31. Ez nagyon jól hangzik:)

 32. Ha lesznek PSN-en PS2-es játékok, akkor nem is kell a kompatibilitás. És letölthető emus Shenmue, Code Veronica? … Ahhhhh, nem bánnám.

 33. nah erre nagyon kíváncsi vagyok

 34. Jó lesz a TGS! 🙂

 35. Jó lenne!:)

 36. PS2 játékok PS3-ra végre

 37. Dreamcast emu = örök riszpekt részemről.

 38. Egész jó lenne!Mondjuk jobban örülnék ha lejátszaná…….

 39. Hopp vagy kopp!

 40. Szép is lenne, jó is lenne, de remélem ha már lesz Shenmue 1-2 emulálva, akkor elgondolkoznak a befejező részen elkészítésén is. Ennek a félbehagyott történetnek szerintem sokakat érdekelne a folytatása.

 41. Hát legyen igazuk és minden valósuljon meg!

 42. Uhlala- val szeretnék játszaniiiiiiiiii:)

 43. Nekem anno a shenmue 1-2 kimaradt, DC híján. Ennek a két programnak nagyon örülnék.

 44. Talán valaki talált valamit.Blikk.

 45. így már érthetőbb az egész ps2 emulálás körülötti herce-hurca.ha általános emulálás lenne, az a sonynak nem lenne nagy biznisz, csak a second hand piacot rázná fel kicsit, a psn-re kipakolva 10-20 dollárért viszont még egyet kaszálhatnának a régi klasszikusokon.(bár ezzel nyilván nem szültem meg a spanyol viaszt)

 46. Ez a Dreamcast dolog izgalmasnak hangzik.

 47. Egy Dreamcast emulálásnak nem kicsit örülnék.Rival Schools 2, Shenume 1-2, Jet Grind Radio, Re/Volt (PC-n örök favorit), Dynamite Cop (Dynamite Deka 2)…Hűűű de király lenne. 🙂

 48. “èrdekes ez a “”ps2 jàtékok emulàlàsa”” dolog……leveszem a polcròl beteszem a ps3-ba ès nyomom….hmmm”

 49. Shenmue 1-2 volt a kedvenc játékom DCn , remélem a hír igaz. :DNem zörög a haraszt nem rázzák….

 50. Egy ideális világban a felsorolás két utolsó pontját bejelentenék hivatalosan is, a soros TGS-en. ^^ ((bilibe lóg a kezem))

 51. Ez mind szép és jó, de a játékok PS3-asítása remélem úgy fog menni, mint a GOW I-II, 720p-ben…. Magához tér és észreveszi, hogy a keze a bilibe lóg…

 52. store-on ps2 játékok?potom pénzért beszerzem vagy megvan nekem. Ilyen letöltős lóf.sz nekem nem kell.

 53. Már látom hány 2 éve ps3-on játszó vérpistike fogja húzni a száját a Shenmue miatt.Szaragrafikája:)

 54. Ha PC-re gyakorlatilag reverse engineeringgel megcsinálták a PS2 emut, akkor a Sony a hw teljes ismerete mellett, hogy a faxba ne tudná megcsinálni!?DC játékoknál detto.A többi hírecske is akár lehet igaz is, nem olyan veszélyes dolgokról szólnak.Szal, igazából egy nagy gát van a PS2 emu elött, az, hogy a PS2 még mindíg kiba jól fogy!:)Xerintem.

 55. DC-s játékokat követelek!

 56. HÚ de jó lenne…….

 57. SHENMUE!

 58. Na gyereke lehet Shenmuezni és Zombie Revengezni a ps3-on.A többi zseniális DC játékról már nem is beszélve.Jujjdeizgi:)

 59. Azért mi zsírkirály lenne játszani egy jó kis SHEMUE-val NEM????A második része ráadásul még ki is maradt nálam. Atom király cucc!!De jó is lenne, ha ez igaz lenne.

 60. Az exkluzív DreamCast játékok bizony nagy fegyvertényt jelentenének a Sony kezében.

 61. A PSN-re felpakolt PS2 játékokért a fél karomat odaadnám. Már nagyon hiányzik egy olyan GTA rész, mint a Vice City, vagy az SA.

 62. Remélem mind igaz 🙂

 63. Érdekes…