Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Vad pletyka – gyerekek halnak Kojima új játékában

Talán emlékeztek még arra a korábbi hírünkre, melyben az MGS-széria apukája, Hideo Kojima volt a főszereplő – pontosabban az ő [A http://playstationcommunity.hu/note/3278]állítólagosan tabu témát feszegető[/A] új játéka volt a téma. Akkor a nagy találgatás közepette megpendítettem a “gyerekhalál” vonalat, ami egy friss, de egyelőre csak nagyon vad pletykaként értékelhető szóbeszéd szerint akár igaz is lehet.Források úgy tudják, Kojima következő munkája egy dark pszicho-thriller lesz, mely New York városában játszódik. A történet középpontjában egy gyerekorvos áll, akinek a csecsemők(?) a szakterülete. A doki egy szerencsétlen műhiba következtében – a szülés alatt – véletlenül megöli saját gyermekét, minek következtében [I]egy kicsit elszáll a feje[/I], és mániákus gyilkos válik belőle, aki elkezdi felkutatni korábbi pácienseit, akiket álmukban meggyilkol.A játékos egy detektívet alakít, akinek fel kell derítenie a bűntényt és persze meg kell állítania a gyilkost. A nyomozás során ki kell okoskodni, mely család gyermeke lehet a következő célpont, majd meg kell akadályozni a tragédiát. Az izgalmas történések alatt a player gyakran kerül majd mély morális kérdéseket feszegető és kényelmetlen helyzetekbe, sőt, a pletyka olyan szituációt is említ, ahol a sikertelen lépések eredményeképpen a gyilkos eléri célját és megöli a gyereket – így a tragédia a játékos “lelkén szárad” majd.Az egész környezet kísértetiesen hasonlít Kojima mára már legendás, 1988-as Snatcher című – cyberpunk-nyomozós – játékának “forgatókönyvére”, melyből a rajongók azóta is követelik a remake-et. Ez a valóban necces témát boncolgató sztori minden tekintetben beleillik a képbe – kérdés az, hogy a Konami engedi-e Kojimának a gyermekhalál videojátékos bemutatását? A pletyka forrása úgy gondolja igen, hisz a Playstaton 3 exkluzív Heavy Rain is már ebben az irányban tapogatózott.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Kemény téma, de Ő az aki ezt is profi szinten elkészíti! :PVárjuk

 2. Remélem valóban csak pletyka a dolog, túl nyomasztó a téma. Hideo és csapata nemrég az Usában járt ‘kutatókörúton’ az új projekthez, az egyik állomás egy texasi városka volt, (az,hogy melyik nem lehet tudni) tehát elképzelhető, hogy a pletykának az a része igaz, hogy amcsiban fog játszódni a játék.

 3. oh my God! és csak most olvasom a hírt. :Ddark pszicho-thriller! behalás jó!imádom. heavy rain óta amúgy is vágyom ilyesmire.mondjuk a gyerektéma engem nem izgat. mármint így a játékot tekintve frankó! csak jobban feküdne, ha mondjuk egy k*rvákat gyilkoló pszichopatáról lenne szó. :Dkomoly. most már viszont a last guardiannal együtt várhatom ezt is ezerrel. 😀

 4. Kérdés ha egy GTA szerű játékban lennének gyerekek akiket el lehet gázolni, lel lehet lőni, stb…, akkor annak milyen besorolása lenne?60 év felettiek játszhatnának csak vele? :)Az igazi tabu téma szerintem a vallás. Ahhoz nem mer senki hozzányúlni.

 5. nekem nincs bajo azzal ha hullanak a gyerekek 🙂 a spartaiak mar ugyis rajottek hogy a selejtet meg idejeben ki kell valogatni 😀

 6. Ilyen játékok kellenek. Ettől, az ilyen egyedi dolgoktól voltak anno királyok a Japán játékok. Ez a tűz kell ide a játékiparba.

 7. Ez akkor lenne hatalmasság ha co-op-ban lehetne tolni egyik a vadász a másik meg a vadászra vadászik.

 8. Mire megjelenik,szerintem jópáran szét fogják szedni a téma miatt.Gyermekvédők,Jogvédők,az összes anya és talán még a ZÖLDEK is…Lesz mivel bírkóznia,viszont sokan mellé is állnak majd,ez már most látszik.

 9. Nekem az a vèlemènyem hogy ìgy elöre nem szabad ìtèlkezni!!Vàrjuk meg az elsö tènyleges infòkat ès prezentàciòkat. A heavy rain ehhez hasonlò szitut àllìtt a jàtèkos elè.Amondo vagyok hogy megint egy gyöngy szemmel leszünk gazdagabbak.A vilàg legnagyobb fejlesztö zseniei közè tartozik,szerintem tudja ö nagyon jòl,hogy meddig lehet feszítteni azt a bizonyos hùrt!! Egy ùjabb kojima varàzslat közeledik. MIKOR LESZ MGS 5??? Azt is vàrom.

 10. hát ha már a Dante’s Inferno-ban is ment a baba írtás… szegények, sosem felejtem el a kiáltásaikat…

 11. ne öljenek gyerekeket semilyen játékban.

 12. Nagyon hülyén hangzik ez a játékötlet, szerintem Kojimának kezd elszállni az agya. Nem attól lesz jó egy játék, hogy egy tabu témát dolgoz fel.

 13. Vegyesek az érzelmeim a témával kapcsolatban. De hát ennyiből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

 14. Hr-ben már akkor nagyon kivoltam, mikor eldönthetjük , hogy lelőjjük azt a csókát a lánya szobájában(miközben ecseteli, hogy gereke és felesége van), vagy sem. Én lelőttem,de mélyen bennem maradt akkor.

 15. “””dark pszicho thriller”” Kojima kezei közül, maga a mennyország lenne!Tabu vagy nem tabu a téma, a mester kezei közül csak jó játék jöhet ki.”

 16. Érdekes. Kíváncsivá tett 🙂

 17. megy majd itt is a cenzúra ezerrel 😀

 18. AC2 elején sem volt túl szép mikor felakasztották.

 19. ha gyerekek halnak benne, akkor jopar orszagban eleve nem fog megjelenni, Nemetorszagban 10000%. jo is ez az eladasoknak. 😀

 20. ez több, mint érdekes

 21. Jaj ne már. Sajnos ilyenekkel van tele a híradó is, így akár Budapesten is játszódhatna.Egy új, megreformált Metal Gearnek jobban örülnék, hiába jön a Rising…

 22. Na ez nagyon érdekelne!!!!

 23. Eléggé arra hajaz.Ami nem baj,mer a Heavy Rain atomkirály lett!

 24. “Akkor ez ilyen “”HR”” játék lesz… ha jön egyáltalán.”