Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Uncharted: Legacy of Thieves Collection (PS5)

Poligonhősök a HDR korban.

Lassan közeledek a PS5-öm társaságában töltött, boldog idő első negyedévének végéhez, de még mindig leesik az állam már akkor is, amikor egy PS4-es játékot játszom rajta. Mivel a vidéken töltött napok okán a PS4 Pro-t is használom, szép példa volt erre legutóbb az AC: Valhalla, melyet elég sokáig inkább PS5-ön játszottam (direkt nem upgrade-elve fel), majd nemrég megláttam ugyanazt a játékot az elég sokáig non plus ultraként kezelt PS4 Pron… 🙂 A másik csodás példa erre a két The Last of Us, melyek közül leginkább a második rész csalhat ki elragadtatott kiáltásokat a friss PS5 tulajból, de nekem már az első epizód remastered verziója láttán is konstansan fülig ért a szám az új generációs prezentációt szemlélve. Abszolút ugyanezt éltem át nemrég a The Nathan Drake Collectionből a Drake’s Fortune-nak és a Drake’s Deceptionnek hála is, tehát mondhatni jó időben landolt nálam az Uncharted Legacy of Thieves Collection – bár nálam sosincs rossz idő egy Naughty Dog játékra, mert az év átlag felében a fentebb említett anyagaikat pörgetem újra és újra. Igazából abszolút ideje volt már a Thief’s Endet is újrakezdeni, a The Lost Legacy kapcsán pedig ismét leszűrhettem, a személyében miféle kis ékszerdobozzal állunk szemben, amely koncepció remélhetőleg a sorozat jövőbeli felvonásainak fejlesztésében is szerepet játszik majd.

Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy a gyűjteménnyel a megjelenés előtt már bő egy héttel játszhattam. És alig hittem a szememnek, amikor megláttam, hogy a január 28-án landoló Legacy of Thieves Collection az örök időktől fogva PlayStation exkluzív sorozat történetében most először jelenik meg Microsoft Windowsra (sok pénz cserélhetett gazdát, hogy ez az üzlet létrejöhessen.) A kollekció – értelemszerűen – a széria két, előző generációs tagja, az Uncharted 4: A Thief’s End és az Uncharted: The Lost Legacy PS5-re optimalizált verzióját tartalmazza egy csomagban. Akik már birtokolják valamelyik játékot, kb. 3.000 Ft-ért válthatnak az új kiadásra, ám aki PlayStation Plus-on szerezte be a Thief’s Endet, annak ugyanúgy, teljes áron kell beszereznie a gyűjteményt. Többjátékos mód – részemről a szerencse – nincs, az új kiadásokkal hozott újítások inkább az audiovizuális oldalt, az irányítást és a teljesítményt érintik. Lássuk, melyek ezek!

Nagyon fontos dologgal kezdem: új játék kezdetekor mindkét cuccnál betölthetjük a PS4-es mentéseinket, vagyis a kiplatinázott cuccokhoz járó extráknak (teszem azt Chloe kampós bal keze a kalóz kosztümben, vagy Nadine szexin leengedett haja a Shoreline-os rucijaiban) PS5-ön is örülhetünk. Ugyan erre csak később jöttem rá, de amennyiben így választunk egy fejezetet, ahonnan folytatni szeretnénk a játékot – azaz nem kezdünk újat az elejétől – a gyűjthető dolgok ismét felszedhetőkké válnak, és egy új játék statisztikáiban kerülnek regisztrálásra. A grafika tekintetében háromféle opció közül választhatunk: “Fidelity” mód 4K-s felbontással és 30fps-sel, “Performance” 60fps-sel, és “Performance+” 120 fps-sel, 1080p mellett. Ahogy azt egyéb, PS4-ről nem felhúzott cuccok PS5-ben pörgetése során is tapasztalhattuk, a töltési idők drámaian lerövidültek. Van 3D-s hang, azaz könnyű felismerni, honnan érkeznek a lövések, és a játékok környezeti zajai a korábbiaknál is élvezetesebb módon csendülnek fel. A kalandok kihasználják a DualSense kontroller haptikus visszajelzését és adaptív ravaszait, melynek hála a 4×4-es terepjáró gyakorlatilag a kezeink között bukdácsol, és a verekedések során leadott jobbegyenesek, valamin a kötéllel történő ugrások is érezhetőek (amennyiben a gamer nem kapcsolja ki a rezgés funkciót, mint én, mert egyszerűen zavar és baromira fogyasztja az aksit.)

Ahogy általában, most sem igazán tudok olyan játékosra gondolni, akinek nem ajánlanám a Legacy of Thieves Collectiont, hiszen az ipar abszolút és egyedülállóan csúcs, rockstar fejlesztőjének a szokásos módon felülmúlhatatlan színvonalú játékai még több extrával megszórt változatairól beszélünk – akinek van gépe és a pénztárcája engedi, bátran szerezze be.

(A játékot a Sony biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható támogatónk, a Platinum Shop budapesti boltjaiban, vagy a linkre kattintva meg is rendelhető.)

4 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Tehát ha lemezen megvan az U4, akkor 3000ért upgradelhetem, és megkapom a The Lost Legacy-t is? Jól értem?

  2. Köszi a tesztet! A Performance mód sokat ront a látványon? Azt a 3 ezret szerintem simán megéri. Nekem amúgy a Lost Legacy valamiért jobban bejött mint a 4. rész.