Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Uncharted: Drake’s Fortune – korai animációs és tech prototípusok még 2007-ből

És nem, nem véletlenül néz úgy ki, mint Johnny Knoxville.

Jonathan Cooper animátor feltöltött egy 2007-es videót, amin az abban az évben PlayStation 3-ra kiadott Uncharted: Drake’s Fortune korai animációs és technológiai prototípusai láthatók: belekukkanthatunk a főhős arcának változásaiba, a színészekkel rögzített mozgás animációjába, a dinamikus kamerába, a kontextuális animációba (ami pl. az ellenséges lövésekkel, az útban lévő akadályokkal és a közelharccal változik), valamint a karakterek test- és arcanimációiba és a kontextuális harcrendszerbe. Külön érdekesség, hogy bizonyos elemek csak a későbbi epizódokba kerültek bele.

A lenti tweet mellett a YouTube-ra felkerült a teljes pitch videó is: az a felvétel, amiben demonstrálják a különböző ötleteket és elképzeléseket, hogy meggyőzzék a vezetőséget arról, hogy érdemes finanszírozni ezt a projektet. A szemfülesek észrevehetnek a kalandokból visszaköszönő elemeket és helyszíneket, illetve azt is, hogy Nathan Drake erősen hajazott eredeti verziójában Johnny Knoxville-re, akit a legtöbben a Jackass című sorozatból ismerhetnek. Utóbbi nem véletlen, ugyanis valóban őt vették mintaként a készítők. Ha valakit külön érdekelne az arcanimáció kialakítása – ami meghatározó volt a karakterközpontú kaland megvalósításában -, akkor egy plusz videóban Judd Simanton mávészeti technikai vezető beszél a Naughty Dog folyamatairól és módszereiről.

A sorozat a PlayStation egyik legmeghatározóbb franchise-ává nőtte ki magát. Utolsó két nagyobb része a 2016-os Uncharted 4: A Thief’s End, és a különálló kiegészítője, a 2017-es Uncharted: The Lost Legacy. Ezek eredetileg PlayStation 4-re jelentek meg, de mindkettőt PlayStation 5-re is kiadták – feljavítva – idén januárban, kedvcsinálónkat pedig ITT találod róla. Februárban debütált a mozikban egy nagy sikerű filmadaptáció is, amiről ITT találod kritikánkat. Azt még nem tudni, hogy merre tovább a szériának, de nagy eséllyel valamilyen formában folytatják.

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Klassz. Köszi.