Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Újabb fanboybotrány a Metacritic-en

Jópár idei gaming hír alapján gondolhattad, hogy a videojátékos fanboyok végképp megbolondultak 2008-ban – nos, 2009 sokkal keményebb év lesz ilyen szempontból, ez borítékolható már most.A nem csak szakmai, de – [S]okosan[/S] – felhasználók által leadott szavazatokat is nyilvántartó Metacritic weboldal (és ezáltal a fél netes news-sajtó) tegnap előtt ismét botránytól volt hangos: az anti-PS3 kommandó ügyködésének hála a közel 2 hónap múlva megjelenő Killzone 2 user-oldali “értékelése” akkorát esett, mint malac a jégen: 6.3/10-es értéket mutatott a számláló. Valakik úgy gondolták, itt az ideje elkezdeni az aktuális Playstation 3 lejárató hadjáratot…Erre mi történt tegnap?Ugyanerre az oldalra beütött több mint 100 Halo Wars (X360 exkluzív, még meg sem jelent game) értékelés is, feltehetően az anti-anti kommandótól, 0.8/10-re [I]tornászva le[/I] a játék eredményeit.A remek előadás után valakinek (a Tawkn egyik munkatársának) eszébe jutott, hogy írjon egy levelet a Metacritic-nek: talán itt lenne az ideje elejét venni a hasonló szégyenshow-knak, és letiltani a megjelenés előtti értékelés lehetőségét. A Metacritic gyorsan reagált: exkuzálták magukat azzal, hogy a szóban forgó két játék még tavaly került be az adatbázisukba, viszont azt is megoldották, hogy a jövőben ilyen többet ne fordulhasson elő.A túlbuzgó, minden bizonnyal csökkent értelmi képességű szavazóknak ezentúl várniuk kell a legyalázni kívánt játékok hivatalos debütálásáig.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. atyám de gas

 2. Atyaisten ez kb felér anno azzal a WIKI botránnyal is vagy túl mutat rajta 😀 Azért ennyire nem kellene, ez már a szánalom legfelső foka….

 3. Hát igen, ’92 óta olvasom az írásait, és többnyire az általa favorizált játékokban mindig ott van az a valami,az az íz,amit én is igénylek,amitől igazán jó egy game-legalábbis számomra.

 4. “Ez nagyonnagy, gyerekek! 0.8 pont… XDDDHát ezek aztán a szívükön viselik a játékok sorsát. “”Igazi”” gamerek. És csak egyszerű paraszt gamer vagyok, akit igazából nem sokszor tudnak megvezetni az ilyen barmok, én ami játékot megvettem, abban még sosem csalódtam. Najó, ez nem igaz, de kevésszer és akkor sem azért mert más véleménye miatt vettem meg… :DTehát ezek az értékelések nem mondanak semit. De azért nem rossz hogy a Killzone 2 még így sem ment 5 pont alá. Ezek még lejáratni sem tudnak rendesen. Bezzeg a PS-fanok. LOL! XD”

  • Én egy csomószor más véleménye miatt vettem játékot, konkrétam Martin Mester ajánlása alapján, és SOHA nem csalódtam. 6 pontot kap a Killzone a Gamespoton? Martin aszonta hogy az egy király game, megvettem, és azóta se játszottam annál jobb FPS-el.Dae 7 pontot ad a Genjinek? Martin beleszól, hogy az akkor is zsír játék. És tényleg. Ezt az oldalt is csak miatta olvasom,mert ez az ember ért a gamékhez! Szal kedves gyerekek csak őrá hallgassatok,senki másra! 🙂

   • Húúú… úgy látom hogy nem titkoltan adsz a Martin véleményére… :)Amúgy nyilván sokat ért a dolgokhoz, de én azért szeretem magam eldönteni hogy mi kell, mi nem…

   • Neki is vannak olyan játékok, amik nem jönnek be, ellentétben nekem bejönnek. Én is adok mások véleményére (főleg, ha az olyasvalaki, mint Martin) de a legfontosabb, hogy nekem tetszik a játék. Ja és úgy emlékszem, hogy a Genji 5 vagy 6 pontot kapott, de lehet én nem emlékszem pontosan. 🙂

 5. Ez a lepontozásos dolog divat lett más (hazai) weboldalakon is. Még jó, hogy nem igazán érdekelnek ezek az MGS4 10/10, de a Lair már csak 5/10 dolgok, ha tetszik a játék úgyis játszom vele.

 6. Tegye fel a kezét az aki már unja ezt a fanboyos dolgokat!Leng a kezem jelentkezem.Még jó hogy egy játék sorsa nálam egy ilyen előre pontozásos elven dől el.Inkább a normális oldalakon tájékozódom, például ott ahol az ilyen leleplező cikkek íródnak. 😀 Diplomatikus voltam?

  • Szerintem tudja már mindenki, hogy ilyen szavazatokra -mivel ilyen komolytalanok- vajmi keveset lehet adni, nem ezek miatt dönt valaki a gém beszerzése, vagy ellen.

 7. az oldal készítői minek szavaztatnak még meg sem jelent játékokat?

 8. Ebben a nintendósok keze lesz, emiatt fogy jobban wii :)komisz trükkle is húzom gyorsan a Haneru no Tobira Wii: Girigirissu-t

 9. Btw ezaz oldal direkt emiatt van kitalálva. nincs is értelme feltenni a játékokat amikor nincsenek is ki.

 10. Lol azé ez a 0.8 kicsit durva :D:D

 11. x-esek, jellemző -.-

 12. A Gamer365 azert egy gyonyoru oldal :/Ha nem lennenek insider blogjaik sehol nem lennenek o.OEgyebkent az ottani szerkesztok ritka jofej emberek :)ONMind ket tabor hatalmasat alakitott :/

 13. kabaré:)

 14. na hát ez szánalmas

 15. *facepalm*

 16. Megmosolyogtató.

 17. húúúú emberek…ez itt KÉSZ…

 18. Hát ez eléggé szánalmas… 😀

 19. Ezen nem kell meglepődni, itthon a Gamer360-on is hasonló a helyzet.

 20. Sega DC idején is voltak nagy sony ellenes arcok, de az igazi szürke programozható emberautomatákat a MS hozta el nekünk a konzolpiacra való besz@rásával. Csak körbe kell nézni más helyeken, 1 szamurájkardos psfanra jut 6 másik. 🙁

 21. Én az ilyen emberektől elvenném a konzoljukat és egy csipogós kvarcjátékot adnék a kezükbe. Azzal játszanak ha nem tudnak illendően viselkedni.

 22. Szegények, most elveszik tőlük a boldogságot XD

 23. Nekem nem szómit hogy milyen pontozást kapott egy játék ha tetszik úgy is megveszem

 24. Lényegtelen mikor lehet nyomni a szavazatokat. Lefogadom akkor is ilyen eredmények lesznek.

 25. Tényleg ez _a hír_? És egyébként meg érdekel valakit egy ilyen előzetes értékelés? Mi jöhet még?

 26. Olcsó játék…Akkor most a KZ2 jobb mint a HW? Ha ezek ilyen alacsony pontokat kapnak akkor lehet inkább vmi Mario-sat kéne venni! XDAmúgy lehet azért pontozták le ezeket a játékokat, mert amíg nem jelennek meg, addig egyáltalán nem szórakoztatóak, nem? 😀

 27. korrekt… 🙂

 28. Melyk is ez az oldal? Megyek regelni. XDXDXD

 29. Ezek akik ezeket művelik tuti ilyen 8-10 éves, iskolakerülő, hiperaktív, túlbuzgó kis mócsingok, akik mivel a pöcsük nem áll még fel, ezen élveznek…

 30. Szerintem se nem túlbuzgóak, főleg nem értelmi fogyatékosak.Ezek csak ráérős kis pöcsök, akiknek nincs fontos teendőjük, csupán a saját kedvenc bejáratott franchise-ukat akarják lejáratni.Mert nekik valamiért nagyon jó, ha a Halo Wars vagy a Killzone 2 baromira kevés pontot kap. Isten tudja, hogy miért jó ez nekik. De persze más oka is lehet.Mondjuk azt alig tudnám elképzelni, hogy a konkurens site üzemeltetői tennének ilyet lejáratásképpen.

 31. szégyen!

 32. fanboy kulonitmenye a PS3nak azert joval erosebb xD

 33. mivan?

 34. Hany, Jin-fele tinedszer szellemi rovidnadragnak volt erre hatalmas orgazmusa! De, egeszsegukre, a szexualis forradalom soha nem er veget.

 35. Sztem poén. Ha a South Parkon röhögünk, akkor ezen is kéne! Valahogy az jutott eszembe, abban szoktak ilyen otromba nagy bugyutaságok menni. Vagy csak azért mondom ezt, mert most néztem meg pár részt:) Mindenesetre nem kell rá oly komolyan reagálni.

  • Látom magam előtt ahogy Cartman lefagyasztatja magát a Killzone 2 megjelenéséig, persze azért, hogy jól lehúzhassa 🙂

  • Azért vazze, 70-100 vote-tal csinálták az egész cirkuszt! Itt nem a Helm szurdoki megagigantikus epikus csatát látjuk a zorkok ellen, hanem 2 unatkozó kissrác egymást xopatja, a zegész internet meg róluk beszél, mire a Sony részvényeinek értéke megint a pokolban, Stivi Balmell meg újabb gorillatáncot lejt a sajtótájékoztatón örömében a hír hallatán.Ráadásul valszeg a két unatkozó kispöcs valójában egy!Ez tényleg szószpark már, vazze!

 36. “Én továbbra sem értem miért jó lehúzni a másikat…A megjelenéses dolgot eddig is így kellett volna csinálni, igaz aki akar az kivár, és “”csak”” utána húz majd le. Tehát lényegében nem fog változni semmi, de ne legyen igazam!”

 37. Hogy egyeseknek mennyi szabadidejük van ilyen f@szságokra…