Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Ubisoft – a játékosok ne fizessenek a teljes élményért””

Anne Blondel-Jouin, [i]VP of live operations[/i] a [b]Ubisoft[/b]nál egy a GamesIndustry.biz-nek adott interjúban mesélt arról, hogy a kiadó hogyan képzeli el jövőjét új játékai terén. A kiadó szeretné öt és tíz év között támogatni [i]multiplayer[/i] alkotásait, és a fizetős elemek terén nagyon óvatosan kell a feladathoz állniuk.A Rainbow Six Siege nagy sikernek örvend, részben hála annak, hogy minden extra pálya teljesen ingyenes: fizetni csak a karakterek személyre szabásáért, vagy új karakterek vásárlásáért kell.Blondel-Jouin szerint a „kulcs nem valamit rápakolni magára az élményre […], ugyanis akkor rossz céllal kérjük el a pénzt.” Úgy gondolja, hogy „az sem jó, hogy a tartalmat muszáj megvenni”.A vidámparkokat hozta fel példának, ahol mindenhová ellátogathatnak az érdeklődők, majd ha szeretnének, vásárolhatnak a boltokban. A bolt nélkül is teljes az élmény, ott csak extra játékokhoz és termékekhez lehet hozzájutni.„Nem működne ha arról szólna, hogy kötelezővé tesszük a játékosok számára. Nincs több olyan DLC, amelyet meg kell venni a teljes élményhez. Ha megvan a játék, és szeretnéd kibővíteni – annak függvényében, hogy hogyan szeretnéd megélni az élményt – eldöntheted te, hogy megveszed-e vagy sem.”Korábban Serge Hascoet, [i]chief creative officer[/i] a Ubisoftnál pedig a francia Le Monde lapnak nyilatkozott arról, hogy a Ubisoft alkotásai kevesebb kötött narrációt alkalmaznak majd. Hascoet kitért arra, hogy a Ubisoft játékfejlesztési modelljének egyik kulcsszava az „anekdóta-gyár”, ahol egy szigorúan kötött narratíva helyett inkább nagyobb szabadságot szeretnének biztosítani a játékosoknak. A világokat úgy tervezik meg, hogy váratlan dolgok történjenek a játékossal és környezetével. Például a nemrég PS4-re is megjelent Watch Dogs 2-ben San Francisco tennivalóval és érdekes emberekkel lett megtöltve, ahol a cél Hascoet szerint az, hogy a játékosok kifejezhessék önmagukat.Az új megközelítés már legfrissebb játékaikban is jelen van, de az új irányt a következő Assassin’s Creed játék képviseli majd teljes mértékben.„A következő Assassin’s Creed számára a tervezők egy olyan rendszert hoztak létre, amely nem csak most, hanem hosszútávon is lehetővé teszi azt, hogy tetteim megváltoztassák a világot.”[i]Források: [a http://www.gamesindustry.biz/articles/2016-11-22-no-more-dlc-that-gamers-have-to-buy-for-the-full-experience-ubisoft]GamesIndustry.biz (1)[/a],[a http://www.gamesindustry.biz/articles/2016-11-17-ubisoft-moving-away-from-scripted-narrative](2)[/a], [a http://www.lemonde.fr/pixels/article/2016/11/15/dans-les-prochains-jeux-video-ubisoft-il-y-aura-de-moins-en-moins-de-narration_5031610_4408996.html]Le Monde[/a][/i]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

  1. “””a játékosok ne fizessenek a teljes élményért””eddig se fizettunk, mivel mindig csak felkesz jatekot adnak ki :DDDD”

  2. A megjelenés előtti grafikai kamuzást is kiveszik a repertoárból remélem.

  3. Én alapvetően bírom a brigád játékait, vannak jó cuccaik, bár engem sem érdekel mindegyik. Ezt a változatosságot és kötetlen narratívát a nyitott világú cuccaik küldetéseiben bemutathatnák, néha repetitívre sikerülnek.

  4. Aha igen persze hogyne. Nem megy szekér mi? Van ez így.

  5. Szép ígéretek, meglátjuk majd, hogy ezekből melyek válnak valóra.