Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Trigger Witch (PS4, PSN)

Invito Kalasnyikov!

Az ellentétek fúziójából igazán jópofa eredmények születhetnek, és erre kiváló példa a Trigger Witch, ahol a régi, klasszikus, felülnézetes kalandozást kombinálták a két joystickos lövöldékkel, az eredmény pedig egy szórakoztató, bár kissé kihasználatlan móka meglepően frappáns ötletekkel és egy szeretni való, eszement és humoros történettel.

Hősünk Colette, egy boszorka, aki elérte azt a kort, amikor… megkapja első stukkerét, ehhez azonban a nagy fegyverosztó portálhoz kell mennie – mint minden rátermett boszinak –, ahol meg is kapja revolverét. Egy rejtélyes, baljós idegen is átjön azonban a kapun, hősünk pedig elhatározza, hogy utánajár a dolgoknak, és átmerészkedik északra, ahol a furcsa koboldok élnek, egy teljesen izolált világban. Anno ugyanis a boszorkányok kisajátították a fegyverviselést, és – mivel ez nem tetszett szomszédjaiknak –, egy hatalmas burkot húztak fel, hogy nyugodtan tanulmányozhassák a pisztolyokat. Idővel „elkényelmesedtek”, meg is feledkeztek a legtöbb varázsigéről, és kizárólag új halálosztó szerszámaikra hagyatkozva élték hétköznapjaikat. Colette persze rájön majd, hogy a múlt nem annyira fekete és fehér, mint azt eddig tanították, és hogy mindkét éremnek két oldala van: mindezt pedig egy meglepően szerethető és szórakoztató sztorin keresztül, aminek az utolsó felvonása teljesen elborult és eszement lesz.

A humor persze magára a játékmenetre is kiterjed. Vidám, színes környezeteket járhatunk be, bájos helyszíneken barangolhatunk, és ezeken a meseszerű placcokon golyózáporral lyuggathatjuk ki a császkáló kis hagymalényeket, az aprócska manószörnyeket és minden egyebet, ami az utunkba mer állni. A zöld legelőket, a havas helyszíneket és a kopár pusztákat vérrel és cafatokkal festjük vörösre, ami egy bizarr, morbid, de működőképes disszonanciához vezet. Gyógyulni bájitallal lehet, amit újratölteni az ellenségek életenergiájával kell, így nem csak testüket, hanem lelküket is megsemmisíthetjük és elfogyaszthatjuk: ez ráadásul állandó pörgésre késztet minket, ugyanis nem ülhetünk a babérjainkon, folyton tüzelnünk kell, plusz mozognunk. Tudunk egy gyorsat suhanni is csodás, szivárványos kondenzcsíkot hagyva magunk után, a mozdulatsor alatt pedig sérthetetlenek vagyunk. Mosollyal az arcunkon, kék sapkánk libben a szélben, a vér pedig fröcsög, a szörnyek teste pedig szakad – időnként még seprűnkre is felpattanhatunk egy kis old school lövölde hangulathoz. Különféle összetett helyszínek várnak minket logikai feladványokkal – amik ötletesek, de kissé monotonná és ritkássá válnak –, gonoszok hadával és jópofa főgonoszokkal, két ilyen kazamata között pedig kincsekre vadászhatunk, hogy vígan fejlesszük és hatékonyabbá tegyük puskáinkat.

A Trigger Witch ötletes, szórakoztató, és remekül ötvöz kiváló játékelemeket, bár nem elég merész kivitelezésében. Ettől függetlenül egy kompakt és izgalmas kaland jópofa figurákkal és egy ötletes sztorival, amit már csak a végső csavar miatt is érdemes végigcsinálni. Útközben kihívások, humor és egy remek kaland várnak!

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

★★★★
REMEK
Kiadó: EastAsiaSoft
Fejlesztő: Rainbite
Megjelenés: 2021. július 28.
Ár: 5240 Ft
Feltöltőkártya: PlatinumShop

2 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Offline coop van benne?