Tom Clancy’s Splinter Cell – netflixes animét készít a John Wick írója

Pörög a Ubisoft.

A Netflix és a Ubisoft anime sorozat formájában adaptálja a Tom Clancy’s Splinter Cell videojáték-sorozatot – írja a Variety.

A John Wick filmeket író Derek Kolstad executive producer lesz és író, és a források szerint két évadot – 16 részt – rendeltek meg belőle. Sem Kolstad, sem a Netflix, sem a Ubisoft nem nyilatkozott az alku részleteiről.

Az első Splinter Cell 2002-ben jelent meg, és hamar a videojáték-ipar kedvence lett: imádták a kritikusok, és jól teljesített a piacon is. A történet főhőse Sam Fisher, egykori haditengerészetis, akit az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség beszervez a rejtélyes Third Echelon divíziójába. Fisher különféle titkos küldetést teljesít lopakodós és katonai taktikák bevetésével. A játék hat folytatást kapott, és több regénnyé is adaptálták. Évek óta készül film is belőle Tom Hardy főszereplésével, de egyelőre nem haladt tovább a projekt.

A Ubisoft egyébként producere az Apple TV Plus Mythic Quest sorozatának is, amely egy World of Warcraft-szerű online szerepjátékot fejlesztő stúdió hétköznapjait mutatja be. A tervek szerint az Assassin’s Creedből is lesz netflixes anime sorozat a Castlevania alkotójától, illetve a szériát 2016-ban filmmé is adaptálták Michael Fassbender főszereplésével.

A Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist Fisher eddigi utolsó „teljes értékű” videojátékos kalandja, amely még 2013-ban jelent meg PlayStation 3-ra. Azóta többször is felmerült egy újabb rész lehetősége, és ugyan Sam Fisher különféle mobilos és egyéb alkotásokban fel-felbukkant, rendes folytatásról még nem esett szó hivatalosan.

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Kétlem, hogy összejönne, de azért hajrá.