Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands – Bolívia tiltakozik

A PlayStation 4-re is hamarosan érkező [B]Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands[/B] taktikai lövölde története Bolíviában játszódik, ahol kommandós hőseink drogbárókra, drogcsempészekre és drogkereskedőkre csapnak le küldetéseik során. Ez a kis “szetting” azonban nem igazán nyerte el a bolíviai kormány tetszését.Carlos Romero a helyi kormány minisztere – és egyben ügyvédje – tiltakozását fejezte ki a francia követség és a francia kormány felé, mondván a game rossz színben tünteti fel országát. Bolívia kész megtenni a szükséges jogi lépéseket, amennyiben Franciaország nem tesz valamit, azonban első körben még csak “a diplomácia útját választják”.[A https://twitter.com/MindeGobierno/status/837006443400294400?ref_src=twsrc%5Etfw]TWITTER[/A]A Ubisoft a Reuters hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a játék története “csak kitalált sztori”, és azért választották Bolíviát, mert “az ország gyönyörű természeti adottságai kiváló helyszínt biztosítottak a kalandnak”.Arról, hogy Bolíviában milyen az aktuális droghelyzet, persze nem szól a fáma. Tudni kell, hogy tízenpár évvel ezelőtt Evo Morales elnök kokalevelet rágcsált a Kábítószerügyi Bizottság (CND) bécsi magas szintű kormánytalálkozóján, utalva arra, hogy nem igazán veszik komolyan az 1961-es ENSZ kábítószer-egyezményt, mely a kokalevél fogyasztatásának tiltását mondta ki – ami Bolíviában évezredes hagyomány. (Ehhez képest persze a nyugati Coca-Cola eredeti verziója a kokaintartalomnak köszönhette elsöprő sikerét.)Öt évvel ezelőtt ugyanakkor azért került Bolívia a hírek középpontjába, mert az ország kapcsolata hirtelen nagyot romlott Washingtonnal szemben, amikor a latin-amerikai ország nem működött együtt Amerikával a kábítószer elleni harcban.Jelenleg Bolívia ott van a világ három legnagyobb kokain-előállító országa (Peru, Kolumbia, Bolívia) között.A Wildlands március 7-én debütál PS4-en is.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

  1. Előbb nem jutott eszükbe?Mondjuk Ubi is csinálhatta volna azt, mint sok más esetben, ha kényes témájú a játék. Egy kitalált országnevet odaböknek, és kész.

  2. Műbalhé. Nem az zárt béta ót lehet tudni, hogy a játék milyen országban játszódik és milyen történettel Miért csak most kezdtek el tiltakozni? Közvetlenül megjelenés előtt amikor már úgyse tehetnek semmit se.

  3. Maximum náluk nem jelenik meg. Na bumm…

  4. Gondolom ha Kolumbiát választják a fejlesztők ugyanez lett volna a reakció. A bolíviaiak vegyenek példát Rioiakról ők büszkék a favellákra. Mondjuk jókor jut eszükbe felháborodni, pár nap és megjelenik a játék.

  5. Títsák be! Snnnnniiiiiiffffffff

  6. Bora Bora is szép, csak ott kevés a kokain!

  7. “””Nem vagyunk drog-ország.””Persze hogy nem! Nem is értem uborkáékat hogy hozta össze ezt a aprócska kis hasonlatot a játékukba.”

  8. “””Nem vagyunk drog-ország.”” – csak síelni lehet a kokain dombokon xD”

  9. Tudtommal a magassag miatt ragjak a kokaleveleket ott. Mondjuk ott a route 36 bar is.

  10. “””és azért választották Bolíviát, mert “”az ország gyönyörű természeti adottságai kiváló helyszínt biztosítottak a kalandnak””.”” – meg a drogok miatt :D”