Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Tinker Racers (PS4, PSN)

Nagy küzdelmek kisautókkal.

Autós stuffok tekintetében mindenevőnek mondanám magamat. Felőlem lehet AAA-kategóriás vagy olcsó indie játék, ha 4 keréken guruló járművekről van szó, akkor már előre tudom, hogy jól fogok szórakozni. A Tinker Racers esetében pedig nem titok a merítés sem. A fejlesztők nyíltan felvállalták, hogy az old school Micro Machines adta az alapötletet. A cél így egy szórakoztató és olcsó, felső nézetes autós móka megalkotása volt, ami az élményre megy, mintsem a látványra és az irányításra.

Az egyik legalapvetőbb versenytípus a képernyőn maradásról fog szólni. Avagy, ha a kamerán kívül kerülünk, akkor felrobban a kocsink, az ellenfél pedig kap egy pontot. Az őszintét megvallva a sima körversenyek és az életerő lepusztításán alapuló roncsderbizések már az unalomig ismert szisztémát követik. Ellenben ez a kamera határain belül maradás kifejezetten lendületessé és érdekessé teszi a versenyzést. Az ilyen plusz extrák miatt érdemes kutatni az indie piacot. Ha csak sima körözgetés lett volna a játék lényege, akkor vélhetően 1 óra után kinyomom és keresek valami mást. Így viszont órákon keresztül nagyon jól elvoltam, mivel minden pályán máshogy mozog a kamera, ezért a kihívás is úgymond folyamatosan megújul.

A single versenyszámok és az idő elleni versenyfutások mellett az egyetlen értelmes opcióként a karrier marad. A játék ezen szekciója viszont nem rossz. A nehezítés fokozatos így ameddig az elején idétlenkedve is megnyerhetünk minden versenyt, addig a végére már rendesen koncentrálnom kellett, hogy jó szögben vegyem a kanyarokat. Ehhez persze hozzátartozik az ellenfelek túlzott agressziója, mint oly sok játéknál, itt is az okozza a problémát, hogy a folyamatosan lökdösődés már engem is felbőszít. Ezt már a komolyabb szintet megütő autós játékok esetén is megfigyeltem, hogy a nehézség emelésével nem ügyesebb lesz a gép, hanem elkezd „mérges német kisfiú” módjára idegbeteg módon kilökni a pályáról.

Ha végeztünk a karriermód pályáival és az egész lakáson keresztül végig versenyeztünk a hálószobától elkezdve a konyháig, akkor jöhetnek a haverok. Akár online, akár offline osztott képernyős módban toljuk a Tinker Racers egy bármikor előkapható partijáték. Idegenekkel sajnos nem sikerült az összecsatlakozás, úgyhogy számomra maradtak az ismerősök, de így talán még izgalmasabb lehet a sztori, főleg, ha egy kanapén ülve játszunk. Úgy érzem ez is egy olyan játék lehet, ahol barátságok fognak tönkre menni. Nálunk legalábbis elhangzottak olyan ordibálások, hogy „várjál már meg kimegyek a képből!”.

A Tinker Racer igazán nagy előnye az árazás. Kár mellébeszélni, mert jelenleg ennyi pénzért még egy gyorséttermes menüt is alig kapunk, de legalábbis a desszertről le kell mondani. Ritkán látni ilyen olcsó címet, ami a rövidsége és az egyszerűsége mellett azért tud szórakoztató pillanatokat okozni. Ha a képeket látva nem riasztott el a felső nézetes autókázás, akkor nyugodtan fizess be rá. Legrosszabb esetben megy a partijátékokat gyűjtő könyvtárba…

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

★★★
KÖZÉPSZERŰ
Kiadó: QUByte
Fejlesztő: Rumbora Party Games
Megjelenés: 2021. március 25.
Ár: 1739 Ft
Feltöltőkártya: PlatinumShop

Hozzászólás