Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

THQ Nordic – az anyacég felvásárlásai megállíthatatlanok

Náluk a Metro-játékok fejlesztője sok másikkal együtt.

A THQ Nordic anyavállalata, az Embracer Group nyolc (!) újabb céget vásárolt fel, köztük a Metro-játékokat fejlesztő 4A Gamest. A teljes lista a következő: 4A Games, DECA Games, New World Interactive, Palindrome Interactive, Pow Wow Entertainment, Rare Earth Games, Sola Media és Vermila Studios.

A 4A Games hosszútávú partnere volt a szintén az Embracer Group alá tartozó Deep Silvernek, így ők is a tulajdonukba kerültek. A több mint 150 fős csapat, amelynek Máltán és Ukrajnában is vannak stúdiói, függetlenül üzemel majd a Saber Interactive alatt. Jelenleg egy olyan projekten szorgoskodnak, amely “ötvözi a 4A Games technológiai ismeretét és minőségi munkáját a Saber többjátékos és élő szolgáltatásokkal kapcsolatos tapasztalataival. A 4A ezen kívül egy új AAA szellemi tulajdont is fejleszt, amely épít a Metro sorozat alkotásából szerzett évtizedes tapasztalatra. A széria legfrisebb része, a Metro Exodus egyébként tavaly jelent meg PlayStation 4-re – teszt ITT.

A DECA Games mobilos projektek és élő szolgáltatások szakértője, és főként ingyenes programokat készített, így ők a mobilos fronton erősítik az Embracert.

A 40 fős denveri New World Interactive az Insurgency franchise-on ügyködött korábban, és ők is a Saber alatt üzemelnek majd függetlenül. Jelenleg egy új, saját szellemi tulajdont faragnak, és a Saberrel együtt készítik az Insurgency: Sandstorm PS4-re is megjelenő konzolos változatát, ami jövőre fut be.

A Palindrome Interactive a jelenleg is készülő stratégiai Immortal Realms: Vampire Wars mögött álló csapat, és 14 tagja van a svédországi Skovdében. Az Embracerhez az Amplifier Game Invest befektetőprogramon keresztül csatlakoznak, amely 2017 óta rendelkezett a Palindrome felével, de most megvette a maradék 50 százalékot is. Az új játékukról ITT olvashatsz többet – augusztus 28-án, azaz jövő pénteken érkezik PS4-re.

A Pow Wow Entertainment a többjátékos akció Misbitsen dolgozott, és egy 20 fős csapat Bécsből. A THQ Nordicon keresztül csatlakozó team két projekten is dolgozik: az egyik egy meglévő THQ Nordic franchise-t visz tovább, a másik egy roguelike multiplayer plaformer egy folyamatosan változó világban.

A szintén bécsi Rare Earth Games “tapasztalt veteránokból” állt össze, és konzolokra, PC-kre és felhőszolgáltatásokra készít akcióalapú multiplayer játékokat. Ők is az Amplifier Game Investen keresztül állnak be a csapatok közé.

A Sola Media nemzetközi film- és TV-jogok értékesítési ügynöke, és világszerte forgalmaz gyerek- és családi alkotásokat. Az Embracer Grouphoz a Koch Filmen keresztül érkezik.

A Vermila Studios a készülő, belső nézetes horror-kaland Crisol: Theater of Idols fejlesztője, 10 fős madridi csapata pedig az Amplifier Game Invest által jutott be az Embracerhez.

Az Embracer Group (és a THQ Nordic) így még több szellemi tulajdont zsebelt be, egyébként is impozáns felhozataluk még nagyobbra duzzadt.

Hozzászólás