Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

THQ Nordic – anyavállalata egyesül a Borderlands alkotóival és a mobilos Easybrainnel

Plusz megvette a valószínűleg Star Wars: KOTOR-on dolgozó Aspyr Mediát.

A THQ Nordic anyavállalata, az Embracer Group, valamint a Borderlands játékokért felelős The Gearbox Entertainment Company egy körülbelül 385 milliárd forint értékű tranzakcióban egyesülnek az elkövetkező három hónapban, bár a teljes összeg teljesítményhez van kötve.

A folyamat után az Embracer Group hetedik műveleti csoportja lesz a The Gearbox Entertainment Company, amely függetlenül működik és prémium interaktív élményeket készít majd, és amelyet alapítója és jelenlegi vezérigazgatója, Randy Pitchford vezet továbbra is. Emellett Pitchford és a cég alkalmazottai jelentős részvénytulajdonosok lesznek az Embracer Groupban. A két cég továbbá együttműködik a fejlesztés, a kiadás, a technológia és a szellemi tulajdonok tekintetében, valamint a további felvásárlások és egyesülések érdekében észak-amerikai platformot hoznak létre. A Gearbox a Borderlands amelyből film készül – mellett a Brothers in Arms franchise-ról is ismerhető – amelyből televíziós sorozat készül -, valamint 2016 óta kiadással is foglalkozik, és olyan alkotásokat dobott piacra, mint a We Happy Few vagy a PlayStation 5-re is kapható Godfall.

Az Embracer Group az Aspyr Mediát is hasonló feltételekkel vásárolta meg kb. 133 milliárd forintért a Saber Interactive alvállalkozásán keresztül. A 24 éve működő kiadó számos franchise-on dolgozott már, mint például a Call of Duty, a Sid Meier’s Civilization, a SimCity vagy a Star Wars. Utóbbi azért is érdekes, mert a közlemény szerint a texasi kiadó egy 20 milliárd dolláros fejlesztési költségű nagy projekten szorgoskodik, amely fontos szerepet tölt majd be az egész cégcsoport számára: bizonyos értesülések szerint ez nem más, mint a Star Wars: Knights of the Old Republic újraalkotása, amely nem is annyira elképzelhetetlen, kiindulva abból, hogy az Aspyr készítette el az eredeti változatok portjait – erről a témáról bővebben ITT olvashatsz.

Az Embracer Group azt is bejelentette, hogy egyesül az Easybrainnel az elkövetkező két hónapon belül, amely az Embracer Group nyolcadik műveleti csoportja lesz. A mobiljátékokért felelős fejlesztő alapvetően reklámalapú logikai játékokat készített, és alkotásait több mint 750 milliószor telepítették, illetve 12 millió napi aktív felhasználója van 15 élő játékon keresztül.

Az Embracer Group megállíthatatlan felvásárlásairól már többször is írtunk: utoljára a Pinball FX-ért – amely következő generációs kiadása már készül – felelős magyar Zen Studiost vásárolta fel 12 másik vállalattal együtt, előtte pedig 8 másikat, beleértve a Metro-szérián dolgozó 4A Gamest. Ez pedig csak az elmúlt fél év “termése”.

Hozzászólás