Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

The Walking Dead: Michonne (PS4, PS3, PSN)

A népszerű képregény, majd az abból készült tévé sorozat után a Telltale Games megalkotta az epizodikus The Walking Dead játékot, amely két évaddal is büszkélkedhet. Ez a sorozat az alapműtől eltérő, kizárólagos videojáték karaktereket vonultatott fel egészen idáig. Mielőtt azonban megkaptuk volna a 3. évadot, egy 3 részes mini-sorozat képében megérkezett a Michonne alcímmel ellátott költemény. Ismerős lehet az elvetemült olvasóknak/nézőknek a címadó hölgy személye, hiszen állandó szereplője a show-nak, mondhatni színes egyéniség. Az ő eredettörténetébe, valamint a Kormányzó és Rick csapatával való találkozás előtti időkbe kalauzol el a mesemondó csapat.Sok meglepetés nem érheti azt, aki játszott már korábbi Telltale játékkal: QTE szekvenciák és beszélgetések váltják egymást a megszokott, feleletválasztós formában, ahol a hallgatás még mindig opció. Michonne valódi személyiségét sokáig homály fedi az eredetiben: ő egyfajta szuperhősként funkcionál, aki a katanájával tizedeli az élőholtakat. Vad természete itt is tetten érhető, bár még csak machetével osztja a halált. A tragikus sorsú hősnő gyengítésére nemes egyszerűséggel a múltját használták fel: Michonne két gyermeket hagyott hátra a járvány kitörésének idején. Eme két fantom kísérti végig, ezért a legváratlanabb helyeken veszíti el az önkontrollját és éli át a múltat, és annak meg nem történt változatait.Nagyon szeretik a fejlesztők a cel-shaded technológiát, hiszen szinte az összes alkotásuk így készül. Sajnos nem minden esetben áll jól ez a megvalósítás a készterméknek (lásd: Game of Thrones), de a TWD esetében maximálisan hozza a képregényes hangulatot. Zenék terén is remekel a program, példának okáért a fejezetek főcímdala telitalálat lett, igazi hangulatbomba. Ugyanígy az epizódok végén hallható melódia is remek élményt nyújt. A szinkronok rendben vannak, bár Michonne-t nem a tévéből ismert színésznő (Danai Gurira) szólaltatja meg, hanem a szintén televíziós sorozatokból ismert Samira Wiley. Megmondom őszintén, ha nem látom a stáblistán a nevet, akkor fel sem tűnt volna, mert Samira tökéletesen hozza a karaktert.
[YOUTUBE]3CV2F-kw4tE[/YOUTUBE]Minden eddigi TWD szoftvernél kevesebb szerepet kapnak a zombik, s annál többet a bolygó leghalálosabb faja: az ember. Három csoport életébe nyerhetünk bepillantást több-kevesebb ideig, akik boldogulni próbálnak a maguk módján. Hősnőnket egy maroknyi jóember karolta fel, kik egy hajón járják a vidéket. A bonyodalmak azután kezdődnek, miután a team kivizsgálni indul egy esetleges segélykérő riasztást. Ekkor azonban két tűz közé kerül, majd az ezt követő események láncreakciója és az ezek közben adott döntéseink formálják a cselekményt, robogva a finálé felé.A második évadot is megugró (emlékeztek még, amikor Clementine a kutya harapta sebét varja össze?) morbid képsorok közé ugyanennyi dráma is vegyül. A pozitív figurák állandó késélen táncolnak, így sosem lehetünk biztosak benne, hogy kit mikor írnak ki a történetből. Folyamatosan morális döntésekkel bombáznak, és igazából mi alakítjuk az érzelmileg összezavarodott nőt. Rajtunk múlik az is, hogy mennyit árulunk el magunkról a körülöttünk lévőknek (jómagam elég sokat, hiszen így kaphattam a legteljesebb képet Michonne személyéről).A harcok a járkálókkal brutálisak, de sokszor az élőkkel szemben sem kegyelmeznek. Agyvelők loccsannak ki és ártatlan emberek halnak értelmetlen halált, miközben hősnőnk sodródik az árral. Természetesen hamar kiderülnek a szerepek, a szemben álló felek tökéletesen hozzák az elvártat. Egyesek annyira jól játszanak, hogy a jóérzésű gamer nekifutásból rúgná szájba az unszimpatikus, negédes egyedeket. Nehéz spoilerek nélkül írni, de a 3 felvonás olyan rövid, hogy minden egyes leírt cselekménnyel csak az élvezeti értékéből vennék el. A TWD Michonne egy mellékzönge, mely nem kéri az első két évad ismeretét. A játék tökéletesen ötvözi a profi gyilkoló gép, de ugyanakkor a társaiért maximálisan kiálló hős elegyét. A kínzó múlt árnyai további üde színfoltot képviselnek, és ha jól vettem ki, két befejezés is előcsalható a finálé alatt.Sokáig agyaltam azon, hogy mennyire működne egy hasonló mese egy másik közismert TWD szereplővel, de talán csak Daryl állná meg a helyét — kizárólag Norman Reedus orgánumával. Jó kezdés volt a Michonne, a Telltale írói még mindig értik a dolgukat. A csökkentett ár miatt vonzó ajánlat lehet a széria ismerőinek, de ugyanakkor remek beugró a TWD szüzeknek is. Egyedüli negatívumként a következő rész tartalmából az elnyomhatatlan előzetest rónám fel — gondolhattak volna a hozzám hasonló, spoiler-érzékeny játékosokra is.(A PS4-es mini-szériát a fejlesztőcsapat biztosította. Köszönjük! Megvásárolható a PlayStation Store-on, a teljes verzió ára most [URL]https://store.playstation.com/#!/en-hu/search/q=michonne]2149Ft[/A].)

10 hozzászólás

Hozzászólás

  1. köszi a tesztet mester, telltale kalandjátkok nagy kedvenceim, a GoT-n kívül (azt is letolom majd) mind megvolt ez se lesz kivétel.

  2. leszedtem az akció keretében már csak játszani kéne, a teszt jó….

  3. fooldalon a bannert cserelnem )

  4. Ha WD akkor inkább a Survival Instinct, nekem ez a stílus nem jön be.

  5. Ennyi akkor, 3 epizód és vége? Látom utolsó előtti sor utolsó képén csak azért ettől függetlenül rövid.