The Last of Us Part II – még többet késik a folytatás a koronavírus miatt

Fő az egészség!

A Sony Interactive Entertainment bejelentette, hogy határozatlan ideig eltolták a The Last of Us Part II megjelenését. A vállalat kitért arra, hogy logisztikai szempontból az egészségügyi világválság lehetetlenné teszi számukra azt, hogy biztosítják a játékosok számára azt a megjelenési élményt, amelyet megérdemelnek.

A várva-várt folytatást fejlesztő Naughty Dog egy tweetben is kitért arra, hogy ugyan a játék már majdnem kész, ha be is fejeznék, a jelenlegi helyzet miatt nem tudnák úgy kiadni, ahogy szeretnék.

A kizárólag PlayStation 4-re készülő kaland nem kapott új dátumot a május 29-ei helyett.

41 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Hagyjuk már ezt a koronás baromságot. PS5 nyitócím confirmed.

 2. Au

 3. Thushima késést mikor jelentik be?

 4. Érdekes a Resi 3-at nem kellett csúsztatni, meg a Doom eternal-t sem.

 5. Azért ne csináljunk már úgy, mintha a Naughty Dog valami EA-szerű parasztvakító-gyár lenne, meg mintha eddig félkész, szar játékokat adtak volna ki a kezeik közül, magyarázgatások, kifogások, meg halasztgatások egész sora után…

  • Ezt senki nem állítja. Szerintem a kommunikációval van gond, hogy nagy csinnadrattával bejelentik, hogy kész a cucc, mindjárt ki is adjuk, majd 2 hét múlva szólnak, hogy bocsi, nincs is kész de 2 hónap múlva megkapjátok. Aztán jön a központi nyilatkozat hogy minden oké, nem lesz késés, és másnap(!!) szólnak hogy megint bocsi, de késünk. Nem lett volna egyszerűbb szólni, hogy kicsit benéztük sorry? Nem valami indie címről van szó, hanem a gen legnagyobb játékáról, megérdemelné hogy ne kerteljenek össze vissza. Nekem ez ebben a formában egy óriási fejetlenségnek tűnik.

  • Pontosan. Itt egy dolog állhat a háttérben, nyitócímnek szeretné a Sony PS5-re. Az ND nem szokta csúsztatni csak úgy komolyabb indok nélkül a játékait. A vírusjárvány meg már rohadtul unalmas, lerágott csont.

   • Pedig ez a lerágott csont még csak most veszi kezdetét. Az idei év végéig még bőven életben lesznek a korlátozások. Azt sem tartom kizártnak, hogy a csapat május 28-ig “crunch time”-ot tervezett, hogy be tudják fejezni, de a mostani helyzetben, otthonról dolgozva ez nem lehetséges. Az meg már a merketing részleg felelőssége, hogy mit és hogy kommunikál a vevők felé.

 6. Sokan itt mögöttes indokokat vélnek, nem tudom, mennyi ráció van benne, de az tényleg elgondolkodtató, hogy csak a digitális megjelenés miért nem opció? Mert nem így szeretnék? Ők tudják, engem egyelőre jobban izgatnak más dolgok.

  • Le is térdelne a Sony szerverparkja, ha ezt a fél világ elkezdené egy kellemes szerda délután letölteni.

  • Sokan vannak még akik a lemezes verziót preferálják, nem beszélve az ilyen olyan speckó kiadásokról.
   Személy szerint én is ilyen vagyok. Digitálisan csak akkor veszek meg valamit, ha az tényleg nem érthető el másmilyen formában.

 7. Okos döntés nem kiadni egy játékot abban a helyzetben, amikor még az is otthon ül és játszik aki nem szokott. Bravó

 8. Az nem furcsa hogy a ps5-ből még nem mutattak semmit pedig ha okt/nov. környékén jönne akkor már nagyobb hypnak kéne lennie de talán jobb is ha csúszik ilyen euró árak mellet ma már volt 370 ft is az euró.

 9. Bohócok…

 10. Lehetett sejteni… Bár ahogy egy előttem hozzászóló is mondta, legyen EZ A LEGNAGYOBB BAJUNK. (egyébként meg gyanús, hogy PS5 nyitócím lesz, majd valamikor… BÍZZUNK BENNE, HOGY MÉG IDÉN MEGJELENIK A PS5… Bár asszem nem lepődnénk meg, ha az is csúszna… 🙁 De ne úgy legyen! )

 11. “TLOUII was on track for May, multiple devs say. The primary reason for the delay is the challenge of printing, shipping, and selling physical games right now
  – Going remote has not stopped those still working on the game (such as QA) from crunching. Hopefully this delay helps.”
  – Írja a Kotaku fejes twitteren.

 12. A vicc az, hogy 2 napja jött az ofisöl közlemény a sonytól, hogy nincs ok aggodalomra, nem lesz késés a belsős stúdiók cuccainál 😃😃😃

  • Ilyen gyenge és szánalmas indokot én még életemben nem hallottam 😂

  • 2 napja még nem volt akkora gond. Trump is hisztinek gondolta a koronát… most New york 1:1-ben hozza a division-t.

   200-300 e minimum… de kb 1-1,5 millió ember fog meghalni az usában a kövi hónapokban. szerintem erre senki se számított.

 13. Augusztus közepe majd talán, bár lehet már ebből október is.

 14. Szerintem nem csak ez fog csúszni idén hanem sok minden, ps5/ xbox one series x se lesz idén szerintem bár most még tagadja a sony meg az ms is. Nem csodálóznék ha a Cyberpunk 2077 se jönne szeptemberben, Ghost of Tsushima meg juniúsban. Lesz még itt nagyobb baj is ennél sajnos .

 15. Ha elhalasztják a megjelenést kb őszre,akkor baszok megvenni ps4re,megvárom a nextgenverzsönt.Addig meg Ghost of husika

 16. Kezdem elhinni, hogy itt valamit elszámoltak a Sonynál és a játék messze nincs kész, vagy rájöttek, hogy ahhoz, amit elképzeltek, kevés a jelen generáció ereje.
  A vírus előtt is ment a ködösítés.

 17. Meghogy koronavirus……..van mire fogni, gyenge a vas ennyi, nem kellenek eros gepek csak jatek legyen, az mar mindegy, h milyen a vegeredmeny. xD

 18. Ez legyen a legnagyobb bajunk.

 19. A vírus előtt se tudták úgy kiadni, ahogy szerették volna…

 20. O hogy bassza meg, bíztam még a májusi megjelenésben de volt egy rossz megérzésem ezzel kapcsolatban :((

 21. Cyperpunk ne. Tobbi csuszhat tolem ps5re is.

 22. Úgy tudtam bzdmeg, hogy valami ilyesmi fog történni…

 23. LOL

 24. Pedig mennyire vártam. 🙁

 25. BASSZÁTOK TI MEG.