The Last of Us Part II – digitálisan még megjelenhet időben

A csúszás üzleti döntés, de cserébe itt van pár kép.

A The Last of Us Part II késésének bejelentését követően kiderült pár újabb részlet a helyzetről, továbbá engesztelésként a Naughty Dog és a Sony megosztott pár képet a kalandról.

Jason Schreir a Kotakutól egy tweetben írt arról, hogy a távmunka ugyanúgy túlórát eredményez majd azoknak, akik otthonról dolgoznak. Ez a fajta előírt vagy elvárt túlóra jelentős probléma a videojáték-iparban, és különösen a Naughty Dognál. Remélhetőleg a csúszás valamennyire enyhíti a terhét az ott dolgozóknak.

Az is egyértelmű, hogy, mivel a játék gyakorlatilag teljesen kész, a koronavírus miatti késleltetés kizárólag üzleti döntés, ugyanis a fizikai kópiák jelentős kiesést eredményezhetnek. Ennek ellenére Neil Druckmann, az alkotás író-rendezője a hivatalos PlayStation Blogcast egy interjújában azt nyilatkozta, hogy a digitális dátumról még nem döntött a Sony. A csapat reagál arra, hogy mi a helyzet az üzletekkel, hogyan lehetne eljuttatni a fizikai példányokat a játékosoknak, az internet infrastruktúrája fedezi-e az összes országot, és így tovább. Szeretnének egyenlően kezelni mindenkit, és nem egy olyan helyzetet kialakítani, amelyben egyes régiók előbb kapják meg, mint mások.

Az eredetileg május 29-ére tervezett, PlayStation 4-exkluzív The Last of Us Part II még nem kapott új dátumot, a várakozás enyhítésére azonban közzétett pár új képet a kiadó.

11 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Ezekkel a képekkel, még jobban felcsigáztak. Legyen digitális, azt annyi, csak lehessen kezdeni. 😀

 2. Hááááát ha a Resident Evil 3 és Final Fantasy VII-nél meg tudták oldani, akkor itt is meglehetne.
  Sony részéről gondolom, mivel ezeknél a játékoknál a fejlesztésre fordított költség nem éppen 1-2 millió dollár, így sokat számít nekik, hogy a maximális bevételt kihozzák belőlük.
  Most meg mivel az amcsiknál kicsit komolyabb a karantén, mint nálunk így gondolom ott sokkal több lenne a bevétel kiesés.

 3. Már a Store-ból is eltűnt a játék.

 4. Laptam rmailt a Progsminshop.sk-tól,hogy 2020.11.27…nem tudom ez mennyire hivatalos

  • lesz belőle PS5 nyitócím… 🙂 Csak kicsit fel kell még pimpelni, hogy ne legyen hiába a plusz kb. 8 TFLOPS…. 😀

 5. Sony nagyon jól kezeli az ügyfeleket ismét. 😀

 6. Mostanában amúgy is digitálisan veszek mindent, szóval jó lenne. Az tuti, hogy így is vennék, mint a cukrot.

 7. ..hát pedig store-ból is lekerült a pre-order listából kivették.
  nekem mondjuk még mindig ott számol a libary-ben…

 8. Jöjjön please

 9. Vajon bírná a hálózat, ha mindenki elkezdené töltteni a játékot?
  Van olyan ország, ahol a vírus miatt teljes lezárás van, nem jut be semmilyen áru, minden üzlet zárva és házhozszállítás sincs?

 10. Majd meglátjuk, hogy mi lesz.. Egyébként pont erre gondoltam én is: jöjjön első körben digitbe. 🙂