The Curious Tale of the Stolen Pets (PS4, PSVR, PSN)

Elveszett gézengúzok nyomában.

(A játék kizárólag PlayStation VR headsettel játszható, valamint opcionális, de ajánlott a PlayStation Move kontrollerek használata az irányításhoz.)

Az Apex Construct fejlesztéséről ismerhető Fast Travel Games egy sokkal apróbb és személyesebb játékot készített el most el, a hi-tech futurisztikus lövöldözés helyett egy könnyed logikai játékkal állt elő. A The Curious Tale of the Stolen Pets egy rövid, szerethető szösszenet két civakodó testvérről és egy nagy adag elveszett kisállatról. Hősünk nagyapja az emlékek tengerére invitál minket, felelevenítve a közös családi nyaralásokat, utazásokat és időtöltéseket, mindez alatt választ keresve arra, hogy a két testvér miért távolodott el idővel ennyire egymástól. Minden emlék egy bűbájos, forgatható kis terepasztal, ahol apró, csillogó helyeken érméket gyűjthetünk, könnyed feladványok teljesítésével és egy kis kutakodással pedig fellelhetjük a címadó elveszett kisállatokat.

Kontrollereinkkel birizgálhatjuk a környezetet és felfedezhetünk interakciókat annak érdekében, hogy előcsalogassuk a bujkáló kutyusokat, cicákat, madárkákat és egyéb létező és fiktív élőlényeket. Az alkotók remekül vizualizálták azt, ahogy az egyre távolibb gyerekkori élmények összecuppannak, és kulcsfontosságú mozzanataikból összeáll a múltat magába tömörítő képződmény. A körülbelül egy-másfél óra alatt teljesíthető kaland bűbájos és mókás, de se kihívást nem nyújt, sem indokot nem kínál arra, hogy több időt töltsünk el vele vagy egyáltalán visszatérjünk. Mint koncepció remekül kivitelezett és kellemes, de mint pénzért kínált videojátékos élmény hagy kívánnivalót maga után. Féláron reálisabb az értékesítése, de ezt leszámítva kifejezetten jó látni, hogy ilyen jellegű, szerethető koncepciók is elkészülhetnek.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

★★★
KÖZÉPSZERŰ
Kiadó: Fast Travel Games
Fejlesztő: Fast Travel Games
Méret: 1.27 GB
Megjelenés: 2019. november 20.
Ár: 4490 Ft
Feltöltőkártya: PlatinumShop

Hozzászólás