Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

The Amazing American Circus – kártyás és menedzselős kaland jövőre

A We. The Revolution fejlesztőitől.

A Klabater és a Juggler Games bejelentette, hogy jövőre PS4-re is megjelenik a The Amazing American Circus, egy műfaji hibrid, amely a kártya- és kalandjátékos elemeket vegyíti menedzselős mechanikákkal.

Az alkotás a múlt századfordulóban játszódik az Egyesült Államokban, ahol a keleti parton modern metropolisz fejlődik ki, míg nyugaton a cowboyok és erkölcstelen földtulajdonosok küzdenek vállalkozásaikért – egy új korszak közelek, és a cirkusz utolsó lehetősége a virágzásra ez. A tematika központi elemei a sajátos amerikai szórakozás mögötti rejtélyek, tele bizarr folklórral, brutális bűnökkel és társadalmi egyenlőséggel, miközben ezek mind egy újonc és egy ipari óriás – a híres P. T. Barnum – közti viszályt mesélnek el.

A játék egy klasszikus “utazós” játék, ahol dél-nyugatról a progresszív észak-kelet felé kell haladni, a játékmenetet pedig speciális kártyapárbalyokkal valósították meg, ahol a két szembenálló fél a játékos és a közönség. Az unalom az ellenség, és a trükkök és előadások a legjobb fegyverek – rá kell érezni a tömeg hangulatára és kiválasztani a megfelelő kártyákat, elvégre nem mindenhol ugyanaz a népszerű. Útközben folyamatosan új tagokat kell találni, illetve cserélgetni a meglévőket, hogy friss és vonzó maradjon a vállalkozás. Az egész, szerepjátékos elemekkel átitatott kaland stílusa a XX. századi ponyvaregényeket idézi, a háttérben klasszikus cirkuszi zene dübörög majd, a móka során pedig több mint száz legendás és történelmi karakterrel lehet majd összeefutni, mint például John D. Rockefeller, Susan B. Anthony vagy Nikola Tesla.

A készítők olyan sztoriközpontú játékokat készítenek, amelyek elgondolkodtató és létfontosságú pillanatokra fókuszálnak, és a magukkal ragadó, korhű narratívát vegyítik sajátos grafikával és izgalmas játékmenettel. Ilyen volt a PS4-re is kapható We. The Revolution – teszt ITT – és a Help Will Come Tomorrow, és ezen tematikus trilógia harmadik része lesz a 2021-ben PlayStation 4-re is megjelenő The Amazing American Circus.

Hozzászólás