Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Tetsuya Nomura – a következő Final Fantasy

A Final Fantasy XIII névre keresztelt gyönyör-atombomba még alig robbant fel Japánban, de a Square Enix egyik szamurája, Tetsuya Nomura máris beindította a hype-vonatot a széria jövőjével kapcsolatban. Nomura a következőket mondta el egy friss japán magazin-interjúban:- A Final Fantasy Versus XIII grafikája annyit fejlődött, hogy jelenleg nincs különbség a szokásos Square minőségű CG animáció és a game motorja által generált látvány között. (Ennek némileg ellent mond a [A http://playstationcommunity.hu/note/2722]Jump Festa 2010[/A]-ről érkezett jelentés, melyszerint az új traileren látszott, hogy ez már nem CG, ellenben a game így is szebb volt, mint az FFXIII.)- Az Agito XIII-ról (PSP) és a Versus XIII-ról 2010 elején kapunk friss infókat. (Gameplay?)- A Versus egy dark Final Fantasy rész lesz, az FFVII/FFVIII nyomdokain haladva. (Halál és – gyakran beteljesületlen – szerelem?)- Nomura egy új játékon is dolgozik már, amit új IP-nek mondott ugyan, de források a Playstation 3-as Kingdom Hearts-ra tippelnek.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Megy a találgatás, mi lesz a NAGYON várt játék. Rögtön valami nagyra gondol az ember: VII remake, Kingdom Hearts 3. De tőlem jöhetne Bouncer2, vagy új Tobal is. Persze aztán majd jön a játék – mire első reakció: ja, ez? Ez lószar.Amikor sokadszor játssza el ezt az ipar, akkor hajlamos vagyok kiábrándulni, és nem hinni a NAGY dolgokban. Legfeljebb meglepődök.

 2. Kövezzenek meg, de nekem Vaan is szimpatikus hős volt, Noctis pedig szerintem amolyan felturbózott Squall lehet – aki mai napig a kedvencem. Szerintem Nomura remekül érzi a trendet, és egy mesébe igenis ilyen hősök kellenek, nem egy hájas, lepusztult szőrös katona. Akinek az kell, nyomjon Wow-ot. Nagyon várom ezt a játékot is, és remélem valóban lesz erős kapcsolat a kettő között (XIII – Versus XIII). Ha pedig tényleg visszajön az FFVIII hangulat, a padlón leszek – azt a játékot a VII-nél is sokkal jobban szerettem (pl a története is sokkal bonyolultabb volt, csak éppen teljesen elrejtették, állati nehéz volt kibogarászni, csak az FFVIII Ultimaina-ból derült ki).

 3. Atyaég! :-OKi tud ezeken a részeken kiigazodni? :-S

 4. Báz! xD Mindenhol végigtémázzátok az efef-t? 🙂 NNézem a blogot, nézem a híreket, … nem semmi, hogy toljátok. ^^ Egy ilyen beszélgetést ( szabad mondani: kellemes hangvételű vitázást ) élőben úgy végig hallgatnék tőletek. 🙂

 5. “Nem vagyok egy nagy “”FF és társai”” rajongó, de ezt sztem tuti végigtolom :)”

 6. Még az utóbbit sem fingták ki, de már….örülünk neki.

 7. ide ezzel a Versussal most már 🙂

 8. Jó látni ( így, a szeretet ünnepe előtt ), hogy 3 ember fáradhatatlanul rágja a sz..t:)

 9. Ezazzz. Mivel férfiak vagyunk, legyünk izzadtak, büdösek, szőrösek. Sőt hagyjuk el magunk teljesen mert az olyan harcos… Lál? Milyen évet is írunk? 😀

 10. Különben meg az emósok mindig sírnak, hogy lebuzizzák őket.De bazz, úgy néznek ki és úgy is viselkednek, a külső ilyen irányú megváltoztatásával be kell vállalni azt is, hogy jönnek a kritikák.Toleráns vagyok velük, ha mondjuk valami atlus rpg-be rakják ezeket a karaktereket, amivel amúgy sem játszanék.De az FF-nél csalódás.A csalódás pedig érzelmi reakció, lehet, hogy életem végéig savazom majd Nomurát.Mert ő az, akinek a kezében van a lehetőség a tutihoz, de inkább pucsít a tinik pénzének…..Az meg, hogy martinnak tetszik a grafika..Miből gondolod, hogy ez bármit is változtat nálam?

  • Szerinted én rábeszélni akarlak, hogyha martinnak is tetszik, akkor neked is kell? Én pont leszarom.Csak ezek után nincs sok értelme ennek az öreg vagyok dumának, hozzáállás kérdése.Atlus játékokat meg kár volt kihagynod, de úgy persze könnyebb sírni hogy nincs már normális jrpg. Inkább keress rá Kazuma Kanekora, és ne a Personából indulj ki.

   • Nem hozzáállás, hanem ízlés kérdése. Na nehogy már kitaláld itt nekem, hogy azért nem tetszik, mert nem akarom…

    • Persze, ízlés kérdése is, ebben igazad van.Csak úgy tűnik kívülről, hogy eldöntöttétek nem lesz jó mert nem jön be a dizájn, és innentől minden szar benne.

     • Az meg sem fordult a fejedben, hogy AZÉRT vagyunk negatívak, MERT az ízlésünknek ez eddig nem tetszik?Pedig elég egyszerű logikai láncnak tűnik.

     • Ja, még erre válaszolok: a külső lehet nem tetszik, de a játékmenetben, és a jellemekben is a rosszat keresitek (mondom innen, ahogy én látom), pedig ahhoz a Trialon kívül nem nagyon volt még szerencsénk.

     • Tévedsz, mint eddig szinte mindennel, amivel meg akartál engem bélyegezni: nem a rosszat keresem, hanem nem látom azt a jót, amit szeretnék. Eddig. Ennek adtam csak hangot.

     • Áh, reméltem hogy nem lesz ebből valami nagy probléma.Az a dolog okés, hogy nem azt látod amit szeretnél, épp ezért mint írtam csak arra tudtam hivatkozni, amit kívülről láttam. De nem hiszem hogy valaha is dűlőre fogunk jutni, úgyhogy nem kellett volna belemennem.Nem azért mert azt gondolom hülye vagy, csak nagyon mást várunk el a játéktól.

     • “A jelek szerint előre eldöntötted, hogy én mit gondolok vagy valamit miért mondok.Igazad, nem kellett volna feszegetni, mondhatni “”megbélyegezni”” ilyenekkel. El kellene fogadni, hogy a lila köd nem mindenki szemére húzódik rá. Speciel engem érdekelne – ha már pénzt adok valamiért – , hogy a játék valóban olyan-e, mint amilyennek beállítják, vagy olyan hiányosságokkal vagy dizájnbeli döntésekkel találkozok majd benne, amelyek el is vehetik a kedvem. A múltkori képek után fellelkesültem, most megint azt érzem, hogy csúnyán átb@sznak minket ezzel.Majd hallgatok a barátaimra.Mindegy.Ne feszegessük.”

     • Ez most olyan lesz mint a rasszizmus? xDNa mindegy. 😀

     • Miért, nem érzed ezt kirekesztésnek? Mert az én oldalamról annak tűnik.

 11. Igazából a XIV érdekelne, de nagyon. Elviekben lassan már mutogatniuk kellene.

 12. “Kívül makulátlan és cool, belül meg vérzik és látványosan szenved – ez lenne a “”darkosabb””? Szerintem ezt legfeljebb a japán társadalom és a hithű emósok hihetik így. 🙂 Nem kötekedésképp, de tényleg.Amúgy meg kíváncsi vagyok a játékra, annak ellenére, hogy a jelek szerint ez sem az én játékom lesz.”

  • Látom hobbid az új generációs efefek fikázása.

   • Neked meg hobbid a kritikát megfogalmazókat a fikázók szintjére ledegradálni.

    • Nem látok ebben épkézláb kritikát, csak hogy újra az emósoknál vagyunk, ami meg már kurvauncsi.

     • “Ezesetben mondjuk ott a pont, de a tényen nem változtat, hogy amikor valóban érdemi kritikát fogalmaztam meg (eltúlzott dizájn, ismét csak a divatban igazán elütő karakterek, satöbbi – legalábbis a jelek szerint), akkor is le lettem szólva, “”mer’ ez efef””. Persze, egyszerűbb lenne elfogadnom, hogy ezek a részek már nem nekem, az FF-eken felnőtt embereknek szólnak, hanem az aktuális, Japánt kedvelő fiatalságnak, de ez nehezen megy, mert szeretnék még olyan játékélményeket megtapasztalni. Az FF egyszerűsödik, lassan inkább szól a külsőségekről, mint a belső értékekről vagy akár a játékmenetről. Így marad nekem a Lost Odyssey, ami nekem “”az igazi Final Fantasy””, és reménykedhetek, hogy jövőre a Mistwalker egy folytatást jelent be. Ennyi.Bocs, hogy vagyok. :)”

     • 22 év és 60 kiló fölött már nem vagy ember, el kell fogadnod.Költözz be az öregek otthonába és játssz gémvaccsal. :Dhehehe:

     • Ha nem lenne igaz és csak viccelődnél, még nevetnék is rajta…:D

     • Már 69 vagyok. 🙁

     • Van egy jó hírem, (bár valószínűleg tudod) a Mistwalker lassan bejelent egy játékot, amivel már elég jól haladnak, reméljük tényleg a Lost Odyssey 2 az. Jó játékból szerintem nem lehet kiöregedni, akármilyen a stílusa.Másik, hogy például martin se ma kezdte a Final Fantasy játékokat, és mégis úgy látszik, bejön neki ez a megjelenés. (már bocsi, hogy te lettél a példa :D)Ez amúgy sem befolyásolja a játékmenet minőségét, mivel neked is egyértelmű, hogy más emberek dolgoznak a két elemen.Arra is emlékszem, hogy a battle theme se jött be nálad, én meg például ebben se tudok egyetérteni, ízlés dolga.Leginkább az jutott eszembe a számot hallgatva, hogy a VII óta nem hallottam ilyen jót, nem tudom megunni (ami elég fontos egy ilyen rendszerességgel beadott mjúziknál, ez a rész pedig mégjobban épít a harcra) és nagyon a dallama.Egyébként múltkor haverom megkért hogy nézzem meg a blogját 365-ön, és belefutottam egy Final Fantasy XIII hírbe. A kommenteket böngészve láttam hogy antaru továbbra (is) ott köt bele a játékba, ahol tud, kezdve a transfomer summonoktól a köcsög karakterekig.Én egyébként nem szeretem a Transformerst, de nekem tetszik a dolog a játékban, mert számomra ez is egy friss újdonság.Hülye kisregény lett ebből is. 😀

     • “Na jó, de a summonok is csak az erősítették meg bennem is (ahogy benne is), hogy a játék ezen része is ugyanaz a feleslegesen eltúlzott valami lesz, mint amit a karaktereknél meg a neonvárosnál láttam. Ez antaru részéről nem további belekötés, ez is csak az egész egy kis része.Lehet, hogy martinnak tetszik, de ehhez megint nem tudok mit hozzászólni. Neki a Quantum Theory is 8 pontos. 🙂 Na jó, ezt ne keverjük ide. A lényeg: nem marcona kólofgyuti katonákat akarok, azoktól szintén lever a víz, inkább egy köztes megoldásnak örülnék. Sok minden jut eszembe az FF utóbbi részeiről, csak az a kifejezés nem, hogy “”érett””.Azt hallottam, hogy a Mistwalker valamikor év eleje felé jelent be valamit, aminek még nem olyan biztos, hogy fogok is örülni. Csináltak ők egy remek zenéjű, de rendkívül bugyuta Blue Dragon-t is. 🙁 Szóval drukkolok, hogy igazad legyen!Ha már felmerült, megkérdezném: te hány éves vagy?”

     • Az az igazság, hogy olyan barátomnak is tetszik a játék, aki például a régi Amano munkákat nagyon szereti.Amúgy 19 vagyok. 🙂

     • Jó, hát csak annyit tudok mondani, hogy sajnálom.:)

     • Igen, zavart már akkor is.És nem értek egyet azzal, hogy a játékmenet az egyetlen, ami számít, mindegy milyen karakterek vannak benne.

     • A különbség az volt, hogy a VIII-ban még hihető volt annyiból a dolog, hogy egy katonai iskola tanulóiról van szó, akik épp a vizsgaidőszakban vannak.A VII más.Közel sem tűntek emósnak a karakterek addig, amíg ki nem jött az a mozinak nem nevezhető advent children.Bár abban is csak Cloudot tudták elkúrni.Látom az avatarod, sorry.

     • Én nem sértődök meg azon hogy nem tetszik, szal felesleges az a sorry.Viszont nem valószínű hogy pl. Squall máshogy nézne ki, egy esetleges későbbi időszakot felölelő játékban, pedig akkor már nem suliba járna.

   • Nekem az a furcsa, hogy másokat nem zavar a természetellenesség az FF-ekben.Igazi harcos nem zselézi a haját, de olyan ember sem foglalkozik a sérójával, akinek épp más gyötrődnivalója van, mondjuk kinyírták a családját, barátait. Mellesleg minden kardforgató többet nyom 40 kilónál, különben nem tudná felemelni a fegyvert, illetve 20 évesen még senki sem számíthat háborús veteránnak.Harcos: http://www.bjornhurri.com/sega/skarin.jpgTokió Hotel énekes: http://cache.kotaku.com/assets/resources/2008/02/ffxiiiscan.jpgGavroche, a háborút megélő kissrác: http://archives.starbulletin.com/1996/09/17/features/mizb.gifPokémon edző: http://tbouzu.com/wp-content/uploads/2009/09/ffxiii_Hope_Estheim4.png

    • És ez a VII, VIII-ban zavart téged? 😀

    • Mondjuk azért a tokio hotelen beröhögtem.Ettől függetlenül, 97 óta tüskehajú emós buzik rohangálnak a képernyőn (pár kissebb kitérővel), és most a tizenharmadik résznél jössz rá, hogy idegesít? 😀

     • Meg ne hasonlítsuk már a 97-es Cloud rajzfilmfigura, vagy képregényfigura benyomást kelt, az Advent Childrenes meg olyan, mint valaki, aki esténként rózsaszín unikornisokat símogat.A 97-es Cloudból ki lehetett volna hozni mást is a CG filmben.

     • Hát akkor szerintem nézd meg még egyszer azt a karakterdizájnt. Még szolidabb a haja a filmben, mint a játékban.

     • Nézd meg te még egyszer.97-ben zakkant hetero volt, ma inkább divat android.

     • A játékban Cloud-nak mindene elnagyolt volt, méghozzá a grafikai korlátok miatt, de gondolom ezt te is tudod.

     • Igen tudom. Aztán most megszűntek a korlátok, és kihozták amit lehet.Egyébként azért is érzem jogtalannak például Cloud Advent Children-beli viselkedésének cseszegetését, mert aki ismeri a történéseket (feltételezem, ti ismeritek), az tudja hogy milyen tragédiák kísérték végig a történetét.Cloud pedig direkt egy gyenge személyiséget kapott, hogy ezzel is különbözzön az akkori főszereplőktől. Így pedig nem viselte túl jól ezeket a dolgokat.Valószínűsítem, hogy nem a feltörekvő emo vonal miatt lett ilyen az Advent Childrenben, annál is inkább mert akkoriban nem is hallottam ilyenről, másrészt Japánban nem itt tartanak.Megyek melózni, úgyhogy majd folytatjuk. 😀

     • “””…másrészt Japánban nem itt tartanak.””De, ők konstans itt tartanak. Ez nem negatívum vagy pozitívum, csak egy tény.”

     • Az emónál?

     • Nem, nem az emónál. A világ más részein vannak az emósok, akik a japán divatból vettek át dolgokat, de csak külsőségeikben hasonlítanak a japán fiatalokhoz, a mentalitás teljesen más. A japánoknak ez a normális. Látom, nagyon szeretnél rajtam fogást találni.

     • Nem lehet, hogy inkább csak nem értettem?

 13. Jó hírek. Jöhetne tényleg mostmár valami gémpléj.

 14. Versus a király, bele vagyok szerelmesedve…. Valaki felvehette volna azt a hülye trailert a jump festán valahogy. :DNamindegy,türelem-türelem….

 15. Én azt nem értem, hogy ha egy más világban játszódik, akkor miért FFXIII ? Mi lesz most ez, /2 vagy mellékszál ?

  • A játékmenet rpg lesz vagy hack’n slash ? Netán mindkettő ?

   • Szerintem az FFXIII vonalat követve, ilyen mindkettő ( hack’n slash rpg lesz ).Nem hinném, hogy szimpla körökre osztott csatározás lenne, a trailer-ekben is bemutatott ( / látott ) CG-s kombókból kiindulva.

 16. “””A Final Fantasy Versus XIII grafikája annyit fejlődött, hogy jelenleg nincs különbség a szokásos Square minőségű CG animáció és a game motorja által generált látvány között.””Gyönyörű az FF ez kétségtelen, de azért ez a mondat így ahogy van még messze áll az igazságtól ( az eddig látottak alapján részemről legalábbis mindenképpen ).”

 17. Arra kíváncsi leszek mikor dobják piacra a Versus-t.Talán jövő karácsonyra. (persze csak Japánban)

 18. várom a további infókat 🙂

 19. Meg szerencse,h nem szeretem az rpg-t…….

 20. Volt már infó a harcrendszeréről? (Versus) Asszem olvastam valahol, hogy a KH-éhoz lesz hasonló? Ti nem tudjátok?

 21. Remélem messze felülmúlja a sima FFXIII-at. Én hiszek Nomura-nak.

 22. Versus gameplay remélem hamarosan jön, mert nagyon érdekel. Imádom a dark jrpg-ket…

  • Legkésőbb az E3 alkalmával jönni fog, ezt pont Nomura mondta. Mostmár már nem fogják eldugni előlünk a játékot, mivel megérkezett a XIII.Kérdés, hogy azok az emberek mit fognak szólni hozzá, akik már a XIII-nál is húzták a szájukat. 😀

 23. Igen igen igen, teljen csak a jövő év és az azutáni év is az FF jegyében!:)

 24. Én már a XIV-et várom … korai? =D

 25. Jól nyomják. A FFXIII sokkol minimum a megjelenésével, az egyelőre exkluzív Versus meg – ha valóban az FFVII-VIII vonalát követi – jó is lesz. 😀 (najó, a XIII is tuti az)KH PS3-ra… wow, jó lenne.

 26. Jövőre a Versust akarom nyomni Nomura, úgyhogy tünés vissza melózni.Amúgy ezek komolyan ki akarnak forgatni a vagyonomból. 😀

  • A Versus az enyém lesz 😛

  • De jó lenne bakker, ha a Versus tényleg nagyon ütősre sikeredne. Valami olyan letehetetlen.

   • Ahogy nézem a trailert (http://www.youtube.com/watch?v=kGyVZRHZ2ow) egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ebből valami rossz fog kisűlni. Olyan emberek állnak mögötte, olyan pozícióban, akik vérprofik, és igazából semmi nem köti őket. És ugye már a technika sem akadály.Első képek alapján valami olyanra számítok, mint egy felturbózott Kingdom Hearts II, csak ezzel a komoly világgal, és mondjuk itt a gummi ship helyett valami vezetős rész lehetne, ha már ennyire kihangsúlyozzák az autókat. 😀

 27. Versus *______* Azt akarom ide most XD

 28. Hirtelen azt hittem, hogy az FFXV-ről hallhatjuk az első infókat. :)A Versust is kíváncsian várom, de előbb jöhet az FFXIII angol verziója.