Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Térhatásúak lesznek a jövő Playstation 3 játékai?

Berlinben az elmúlt héten megnyíló, illetve épp a napokban záró nemzetközi szórakoztató elektronikai kiállításon új irányvonalat képviselt a Sony a konzoljátékok terén is. Az idei IFA-t ilyen téren egyértelműen a 3D-s technológiák uralták, melyek közül a japán óriás kifejezetten kiemelkedett az újgenerációs, térhatású látványt biztosító készülékével, illetve az alá dolgozó 3D-s játékok Playstation 3-as bemutatásával. [11887] A friss, háromdimenziós irányvonal persze nem annyira újdonság, mivel már tavaly is mutattak hasonló prezentációkat (Gran Turismo, WipeOut HD), azonban akkor még csak egyfajta technikai demóként szolgáltak, melyeket anno kizárólag csak érdekességnek szántak. A dolog annyiban változott, hogy 2010-re a Sony már ilyen típusú élményekkel szeretné gazdagítani a vásárlóit.A prezentált technológia sokban hasonlít a nagy sikert elért IMAX-hoz, azonban hogy ki is élvezhessük ezt a látványt egy új, majd csak jövőre forgalomba kerülő Bravia (vagy a technológiát licencelt – már, ha licencelhetővé teszi a cég) TV-re is szüksége lesz a vásárlónak, a szintén kötelező 3D-s látványt biztosító speciális szemüveg, és a Playstation 3 rendszerfrissítés mellett.A szakemberek egyelőre teszteléseket végeznek, hogy melyek azok a játékok, amelyeknél megvalósítható ez a fajta megjelenítés – de a tervük az, hogy az új címek melett minél több, már forgalomban lévő szoftver támogatást nyerhessen. 2010-re – többek között – az Avatar: The Game és néhány “Sony-s versenyjáték” térhatásúvá tétele a kitűzött cél. [YOUTUBE]IMmN-M0IcMM[/YOUTUBE]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Egy ilyet megnéznék élőben, gondolom úgy jön át igazán a térhatás.

 2. Kiváncsi vegyok hogy mien lehett

 3. Biztos jó lesz, na meg ahogy ránéztem a TV-re hát nem bravia!? XD

 4. Nem lehetne szemuveg nelkuli verziot csinalni???Engem idegesit egy ido utan a szemuveg.

 5. Itt egy teszt, hogy kb mire számíthatunk:)http://www.geeks.hu/tesztek/090703_nvidia_3d_vision_teszt

 6. Dead Space térhatásban fosatósabb lenne. Talán a 2. rész már ilyen minőségben fog megjelenni?

  • A Mirors edge halálos lehet!:D

   • meg még jópár játék 😀 én marhára tudnám díjazni,ha egyszer így játszhatnék ps-en,de kiábrándítóan drága lesz ez a bizonyos új sony bravia tv,simára se lesz pénzem az elkövetkező 2 évben az tutifix.őszintén szólva a pc-n játszásról leszoktam a ps3 óta

    • Aki egyszer megtapasztalja a PS3 tudását az nem vágyik többé másra!! :D( pl: havert áthoztam Killzone 2-re mert ő Xszarral tolta a többit… 2 azaz 2 hét múlva megvette a PS3-at és még mindig árulja azt a másik.. khm.. izét) 😀

 7. kiváncsi leszek:S

 8. Nem rossz ötlet, csak megint sok lóvéba kerül hozzá beszerezni mindent :S

 9. remélem a sony pénzt is ad rá majd

 10. a sony TV-k alitolag 4500-500 USD korul fognak bejelenteskor kerulni, szoval kevesen lesznek hajlandok invesztalni egy dobozra, nembeszelve arrol, ha a mostani TV jol van kikalibralva, nagy kulonseg a minosegben nem lessz, a 3D efekt meg az arat nem eri meg…..

 11. Sokan kérdik minek ehhez új TV. Valahol máshol olvastam, hogy itt a 3D-s megjelenítést nem csak a PS3 végzi, hanem az új firmware-ben bemutatkozott Bravia Sync segítségével a TV is kap a feladatból.

 12. Jó.

 13. ezt elvileg az idei év elejére ígérték, ha jól emlékszem

 14. engem valahogy nem izgatnak ezek a 3d-s dolgok esetleg a moziba megnézek 1-2 3d-s filmet amúgy játékba nem érdekel

 15. “dehogy behányós vagy nebehányós.. meghogy a szemüveg az minden szögből jó mint az imax, vagy ilyen kék-piros ha akarom látom, ha akarom nem… az csak “”élőben derül majd ki”””

 16. nem izgat…1)ezé nem veszek új TVt2)szemüveges vagyok.Rábasztam?

 17. nem nagyon hat meg…..

 18. hááát ettől még igen csak tartok

 19. na ezt ki hagyom

 20. A videóbol nem tudtam sok mindent levenni, de kíváncsi vok rá

 21. Az első blogjaim közt talán írtam, hogy éccsapám egyik munkatársa egy ún. Holografika Kft-nél is dolgozik. Az ő elsődleges céljuk a 3D TV fejlesztése. Már van is, csak 8db 8800GTX körüli VGA szükséges hozzá. Azt mondják nem kell sok neki. A lényege, hogy szemüveg nélkül kijön a kép a TV-ből. Felbontása viszonylag kicsi 800*600, viszont az emberi agy úgyis képtelen már ezt a látványt is teljes egészében feldolgozni, szóval egy tükörsima, varázslatos képet képzeljetek el, amit láttok. A valódi felbontásával ellentétben, te FullHD-nak fogod fel. (A TV 48 centis típusa elkelt Dubaiban 4,5 millió forintért.)Ebből kiindulva, nem feltétlen lesz grafikai esés, ha a felbontást lentebb viszik. Bár a szemüveges témához nemigen értek.

 22. Kíváncsi vagyok milyen lesz.

 23. érdekesss….

 24. Szerintem ehhez a technológiához pont illene a Ratchet a GoW 3 és a Killzone 2. azoknak pontosan olyan látványvilága van aminél ez a technika nagyon jó beválna.

 25. Ha már szemüveg. A szemüvegesekkel mi lesz? Két szemüveget hogy viseljenek. Ha meg leveszik és a másikat fel, nem lesz tökéletes…Ez diszkrimináció!

 26. Pedig már úgy örültem volna ha Magdi néni kimászik a tévéből…

 27. Kíváncsi vagyok az új technológiára, bár pénzt nem fogok rá áldozni az biztos.

 28. Legalábbis én így tudom javitsatok ki ha tévedek

 29. Nem árt körülnézni a 3d-s világ terén. Ha jól tudom kell hozzá egy spec. szemüveg. Ezzel elvan az ember és csodálkozik…egy ideig.Na, most. Egy másfél órás film után émelyeg vagy hányingert kap az ember. Egyszerűen a szem meg van tévesztve. Ezzel nem lehet mit tenni.Szal senki ne képzelje el,hogy 4 órát nyomja az fps-t vagy akármit csont nélkül. Képzeld el, ha bandzsítasz (de szép szó:) az jó érzés? Kábé ugyanez a helyzet csak messziről.Jóccakát.

 30. Királyság!!! : )

 31. ehhh…tv csere megint…fasza…már legalább 1,5 éves az előző…btw valszeg a 3D egyik alapfeltétele,hogy a játék 60fps-el fusson….bár ha jól tudom,ment így a Motorstorm Pacific rift is,az meg lassabbnak tűnik.

 32. csak nehogy az legyen, h rá leszünk kényszerítve 3D-s TV-t, szemcsit meg frissítést venni… mert ha nem, akkor piros és kék kontúrok lesznek a alakok mellet :Sén odébb tenném ezt a 3D-s mókát… oan 2012 környékére…

 33. Ez jobb lesz mint Magdi néni az Anyátok Köztből!

 34. Heart of Darkness utolsó videoját is lehet nézni 3d szemüveggel . Tesómmal anno felkutattuk az egész házat hogy megleljük de nem leltük . Kíváncsi vagyok milyen lehet bár tuti nem bírná a szemem .

 35. “Szvsz ugyanúgy hülyeség mint ez a mozgásérzékelős, “”ugrálj a tv előtt”” trend ami most folyik. Azt is kb. 3 komoly játék fogja használni, a többi 40 meg 5€-os PSN minigame lesz.”

 36. Nagyon jó ötlet ez az új irány mind játékok, mind filmek tekintetében, de amíg gyerekcipőben jár a technológia sztem nem éri meg beruházni rá. Persze a nagy kérdés, hogy milyen élményt nyújt majd. Én személy szerint nemrég cseréltem tv-t és egy ideig nem tervezek cserét, de ha a mostani kiszolgálta at idejét remélem már olyan árban lesz, hogy halandók is megengedhetik maguknak. Van egy olyan érzésem, hogy ez a technológia a következő generációban fog nagy teret hódítani. Pláne ha összekapcsolják egy fejlett mozgásérzékelős technológiával. A Jason X című filmben van egy nagyon durva videojáték. Na az nem lenne semmi ha meg tudnák valósítani. 🙂

 37. Ha ez a jövő, akkor nekem sokat fog fájni a fejem a jövőben.

 38. “Szerintem jó ötlet. Nemrég néztem 3D filmet és élveztem. A mérnök uraknak üzenem, hogy ha egy gyöngyvásznon működik a 3D, akkor nem kell nekünk új TV! Persze létezik olyan “”kockaTV””, ami körbejárható, minden irányból látható a műsor, és a “”dolgok mögé”” enged bepillantást nyerni úgy, hogy nem kell speciális szemüveg. Jó hogy nem erre fejlesztenek!”

 39. Úúh, egy ilyen gyors, színes, agyoneffektezett game, mint a Wipeout 3D-ben… tuti rosszullét. 🙂 Persze ettől függetlenül kíváncsi lennék rá.

 40. már most is van 3d-s játék, 2 hete jött ki az a kungfu verekedős izés játék. az mondjuk magenta/cián szemüveges ha minden igaz, de ha működik egy 20 forintos bigyóval akkor a halál fog venni új tévét. mondjuk én nem is nagyon értem miért kell ehhez új tv. mármint technológiai oldalról, a piachajtó hatás az rendben van.

  • “Azért kell ehhez új tv mert ha csak cián magenta szemüveget használsz nem nagyon látsz szineket a mostani 3d technológia úgy működik hogy a tv az egy ik pillanatban azt mutatja amit a jobb szemnek kéne látnia a másik pillanatban pedig azt amit a balnak és a szemüveg egyik lencséje mindig elsötétül attól függően, hogy mejik szemnek a képe van a képernyőn. Na és azért kell újy tv mert ezáltal 2x gyorsabban kell képet vetiteni szal 50 “”herc””-es tv helyett 100-as kell és a ps3-ból is többet kell kihozni hogy 2x nagyobb legyen a képfrissítés. Én attól félek hogy a jövő játékai 3d-sek lesznek és akkor vissza kell majd venni a grafból, hogy legyen plusz képfrissítés, bár még sok erő lakik a ps-ben szal halyrá.”

   • Itt a lényeg: a szem meg lesz terhelve egy nem szokványos nézéssel. Kizárt, hogy gond nélkül nézhesse az ember.2 hete olvastam a cikket és a lényege pont az volt, hogy nem tudják még kiküszöbölni ezt. Mese nincs a szemet bezavarják. És ahogy írtam ez még csak 1 film volt, nem egy 3-4 óra játékidő.

    • Ebben igazad van amit írtam azt én is 1 cikből olvastam ahol le is tesztelték a dolgot (igaz pc-n de mindegy), a tesztelő azt írta benne hogy az elején elég szenvedés volt de meglehet szokni, továbbá lehet állítani a mélységérzetet egy csúszkával(nem tudom hogy ez a ps3-as változatban is megvan de csodálkoznék ha kihagynák) és ha az elején fejfájásod lenne akkor csak lejjeb húzod és máris jobb.Ami pedig a szemüvegeseket illeti úgytudom, hogy lehet magában a 3d szemüvegben a lencséket cserélni lehet. hogy drága megoldás de ha az nem komfortos(remélem jól írtam) hogy 2 szemüveg van egyszerre rajtad akkor így is meglehet oldani.

   • És mi van akkor, ha az én TV-m már most 100Hz-es? Igaz nem LCD, csak CRT 🙂 (amúgy ezek a régi tv-k között van 200Hz-es is)

 41. Majd ha a Zeiss gyártja a szemüveget akkor jó lesz amíg ilyen gagyi fólia addig szart se ér. Az új TV meg nem fog bejönni a Sonynak. Csak a sznobok fogják megvenni. Senki sem fog tv cserélni vagy 500 EUR-val többet fizetni új vásárlásánál 3db PS3 játék miatt.

 42. fejlesztésbe beleölt pénz helyett inkább a psn hajtsák(gyorsabb letöltés,kapcsolódási gondok,ingame voice chat,barát ismeröseinek elérése stb)

 43. “Tegnap néztem egy ilyen “”3D filmet””, de negyed óra után levettem a szemüveget, mert nem bírtam.”

 44. egy ilyen tv-t ki tud megfizetni?bravia eddig is nagyon drága volt nem hogy még 3d-sen…

 45. Sztem felesleges.

 46. EBBŐL MÉG BÁRMI KISÜLHET . CSAK SZEM KÍMÉLŐ LEGYEN . :I

 47. A technologia magyar fejlesztes azt hiszem.

 48. Új TV kell? Akkor nem is érdekel…

 49. Lesz SONY zacskó is, amibe hányhatunk.

 50. Jó lenne, ha projektorokra is alkalmaznák a dolgot.

 51. hülyeség!!!!!!!!!!!

 52. Érdekes o_O

 53. Végre valami előremutató…