Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Sony – a BRAVIA 4K HDR TV-k hamarosan megérkeznek Európába

[i][B]Az új Sony BRAVIA 4K HDR TV-k hamarosan megérkeznek EurópábaA és részletgazdagsága elérhető lesz a Sony BRAVIA TV-k 5 sorozatában és 10 modelljében.[/B]A Sony bejelentette, hogy hamarosan 5 új 4K HDR televíziója (XD83, XD80, XD75, XD70 és SD80) lesz elérhető. A különböző szobaméretekhez és felhasználói igényekhez kialakított Sony BRAVIA 4K HDR TV-k minden eddiginél jobb 4K élményt biztosítanak, ráadásul képesek közel 4K felbontásúra konvertálni az egyszerű HD forrású adásokat is. Több mint 8 millió pixeles felbontásukkal a Sony BRAVIA 4K HDR TV-k elképesztő részletgazdagságot és képminőséget biztosítanak, több mint négyszeresére növelve a korábbi Full HD televíziók teljesítményét. A Sony egyedülálló 4K technológiájának köszönhetően a filmek, tv-show-k, és fotók vagy akár az okostelefonról átküldött egyéb tartalmak is sokkal jobb minőségben élvezhetők. A 4K X-RealityTM PRO például döbbenetesen részletgazdag képet varázsol a néző elé bármilyen tartalom esetén, legyen az televíziós közvetítés, DVD, Blu-ray lemez, internetes videó vagy digitális fotó. A technológia lelke egy olyan algoritmus, amelyet a Sony maga fejlesztett ki valósággeneráló adatbázisának minél hatékonyabb hasznosítására.Az új Sony BRAVIA 4K HDR TV-k képesek az új, HDR minőségű jelek vételére és feldolgozására . A 4K Ultra HD felbontású képernyővel kombinálva a HDR technológia olyan részletgazdagságot, színmélységet és kontrasztot tud megjeleníteni, amellyel új szintre emeli a televíziózás fogalmát.A Sony BRAVIA 4K HDR TV-k mind az öt modellje támogatja a Google Android TV operációs rendszerét, így a videók streamelése, az igény szerinti műsorlejátszás és a számítógépes játékok megjelenítése is rendkívül egyszerű. Az Android TV-vel elérhetővé válik a világ legnépszerűbb mobil operációs rendszere a televíziókra is, ami személyre szabott és intuitív szórakozást tesz lehetővé. A televíziózás szerelmesei szinte bármilyen népszerű műsort vagy időtlen klasszikust megnézhetnek a Google PlayTM-en, a Netflixen, YouTube-on vagy más tartalomszolgáltatón keresztül. A felhasználók ezen felül hozzáférhetnek még közvetlenül a TV-n számtalan játékhoz és egyéb alkalmazáshoz is a Google Play áruházból. A Google CastTM használatával pedig a felhasználók akár Android vagy iOS eszközükről, Mac vagy Windows számítógépükről, sőt akár Chromebookjukról is átjátszhatják kedvenc alkalmazásukat közvetlenül a televíziójukra.Az új Sony BRAVIA 4K HDR TV-k sorozat szerint:XD8355, 49 és 43 hüvelykes modellekXD8055, 49 és 43 hüvelykes modellekXD7565 hüvelykes modellXD7055 és 49 hüvelykes modellekSD8050 hüvelykes modellElérhetőség:Az XD83, XD80, XD75, XD70 és SD80-as Sony BRAVIA 4K HDR TV-k hamarosan elérhetők lesznek a főbb európai kereskedőknél. Az árak országonként és kereskedőnként eltérhetnek.(1) Az XD75, XD70 és SD80-as Sony BRAVIA 4K HDR TV-k szoftverfrissítéssel lesznek HDR-kompatibilissá alakítva egy későbbi időpontban.(sajtóközlemény)[/i]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. És lőn új 4k sony tévé a Ps4 Neo mellé

 2. Nekem ez olyan mint a 3D. Nem tudnak már mit kezdeni a tv-kel a gyártók beletesznek vmi új kütyüt, és aztán igyekeznek minél jobban letolni a torkunkon. A 3D is ilyen volt, de mára behalt dolog. Nem hiába nem gyártott már tavaly sem a Samsung 3D tv-t… Sztem 5-6 év és ez is ugyan olyan felesleges dolog lesz mint a 3D.

 3. Égyébként nincs bajom magával a Sony-val (Playstation rulez!)csak az áraiktól agyf*szt kapok,mert indokolatlanúl drágák lettek tévékben,amiben jelenleg az OLED technólógia a csúcs,mind kontraszt,mind színtér,mind feketeszint tekintetében.Igazából az OLED HDR-re termett elérhető legjobb képminőség.OLED-et jelenleg csak az LG tud gyártani nagy méretben.Érdemes megnézni élőben mit tudnak ezek a tévék képmínőség tekintetében.Megdöbbentően észveszejtőek.Ez tény nem elfogultság.

  • Volt szerencsén élőben látni felső kategóriás OLED LG tv-t, és valóban gci jó képe van. De én soha nem vennék olyat, mert pár év és baszhatom az egészet, mivel drasztikusan elkezd romlani a képe. Sztem egyenlőre ez a technológia max tabletekben, telefonokban életképes, amiket 2-3 évenete az emberek 90%-a cserélni szokott. Szval pont akkor amikor elkezdene a kijelző behalni.

   • Pár év után miért kezd el drasztikusan romlani a képe ?!

    • „Mert szerves anyag van benne, ez adja a fényt, tehát nem kell háttérvilágítás neki úgy mint a mezei LED tv-nek. De mivel szerves anyag, így egy idő után elkezd lebomlani (ezt na úgy értsd, h szétesik a tv :D) és veszít a fényerejéből. Főleg a kék színt kibocsájtó anyag ami „”hamar”” elhal. Tehát ha te veszel egy LED tv-t, az kibírja átlag 7-8 évet simán. Egy oled ennek a fele sajnos.”

    • Ez nem bizonyít semmit. 🙂 Ami itt áll azt az LG állítja, sehol sem lett bizonyítva. Ennyi erővel bármelyik márka előállhat egy OLED tv-vel és azt mondhatja, h az övé bírja a legtovább…

     • Pontosan.De azért nem állt elő más gyártó OLED tévével mert az LG-n kívűl senkinek sem sikerűlt a kék szín elhalványulási problémát orvosolnia.A kék színű pixelek kb.15ezer óra után kifakultak,a piros és zöld viszont a többszörösét bírják.A LED tévékre 40-60 ezer órát mondanak az cirka 20 év.A LED is fokozatosan halványul ahogy öregszik,az élettartama végére sokat veszit a fényéből.Mióta van LED tévé?Azt mondjuk az a jó,de honnan tudjuk hogy tényleg kibir-e 60ezer órát? A meghajtó elektronika meg a kondik előbb szállnak el a tévékben minthogy kibirjanak 20 évet ez fix.A plazma beégett és sokat fogyasztott,a CCFL LCD fénycsövei adják be a kulcsot,a LED tévéknél is az előbb felvázoltak jöhetnek elő.Mit várunk ezektől az eszközöktől.5-6 évet bármelyik kibír utána úgyis tévécsere.Ne 20 években gondolkodjunk az nem életszerű.Amúgy ha figyeltél az LG az OLED-nél nem alkalmaz kék pixeleket,azokat kicserélte fehérre és különböző szűrökkel állitja elő a hiányzó kék színt.Ma már 800ezer egy jó OLED téve.Pár év és fele ennyi is lesz,plusz tovább fejlesztik,egyre jobbak lesznek.Na akkor veszünk majd.

     • Azért az szerintem normálisan elvárható lenne ha valaki egy többszázezres TV-t vesz, hogy legalább 15 évig jó legyen.

     • „Manapság sajnos nem ez várható.Ami várható azt úgy hívják tervezett elavulás,tehát abszólut nem érdeke már a gyártóknak hogy 15 évig ne hibásodjon meg a „”többszázezres””termék.Sajnos hiába fejlődik a technológia a régi készülékeknél sokkal kisebb hibaaránnyal lehetett számolni.Na az a világ végetért,örülhetünk ha valamilyen mostanában legyártott termék egyátalán kibír legalább 10 évet.Szomorú de ez van.”

     • Ma már mennyiséget vásárolsz nem minőséget. Sajnos fogyasztói társadalmat élünk, semmi sem él olyan sokáig mint ezelőtt. Direkt úgy állítják előt a termékeket, h az beszrjon. Főleg a Samsung-nak szokása ez, h lejár a gyártói gari és összecsinálja magát a cucc. Számtalan emberrel beszéltem már, akik úgy jöttek hozzám vásárolni, h 1-2 hónapja járt le a gari a Samsung cuccról és az bszrt. Gondolj bele, ha megvennél egy tv-t és az kibírná 15-20 évig, akkor a cég tönkremenne. https://www.youtube.com/watch?v=lJ_5OyF6uOMEz pont erről szól, nézd meg mert érdekes. 🙂

     • Remélem, h mire piacképes ára lesz az OLED tv-knek, addig már minden hibájuk ki lesz javítva. Egyébként az OLED is be tud égni, a Feri hegy terminálban ki van állítva egy, és ott láttam még az ősszel, h az LG logó szépen ott maradt a sarokban. Szval még van hova fejlődni itt is.

  • oled tv-ktől leszopom magam kersztbe konkrétan annyira szemfacsaróan gyönyörű a teljes összkép! csak a pénztárcám nem engedi meg hogy megvegyem sajnos. Sony meg elmehet a csába a tv-ikkel. már 9 évvel ezelőtt is ezt csinálták, hogy fele annyi tudással másfélszer annyiba kerültek a tv-ik (tudom mert ezzel foglalkoztam 3 évig) alig lehetett őket eladni max oltári nagy kamukkal amikkel most if dolgoznak. ma már felesleges sony-ban gondolkodni mert nem tudja azt mint a konkurensek egy árkategóriában.

 4. Fincsi 😀 majd egyszer… talán

 5. Hmm, emlékszem, amikor bejöttek a lapostévék, a Cora-ban volt egy kirakva akciósan 4 milkáért ajándék Suzuki Swifttel. 🙂

 6. Greg! 1,2 milla volt a tv, azóta lehet adtak ki újat már csak 900e. fene tudja, két hete volt!Luki! Hol láttad, hogy az Lg-nek nagyobb lenne a panelfrissítési sebessége? Csak mert a képjavító technika motorja tényleg egy 200Hz-es erőmű, viszont azt nem olvastad el a Sony esetében, hogy 3 fajta képjavító motor van beleépítve 200hz+1000hz+a 3-at nem írták. Na szóval panelfrissítési adatokat az LG nem közöl, akármelyik adobe fájlt töltöd le! Gondolom azért, mert 5000Hz -esek a tv-ik. Másrészról meg a Sony…, úttörő évek óta a tv gyártásban, fejlesztésben. Ő volt az, aki először használt képjavító technikát, és sok más olyan technológiát rakott le, amit más néven utólag vett át a többi cég. Lehet fújolni, és szerencsére tudsz másik alternatívát ezek szerint… de pont ilyet nem. És csak mellékesen, de a 4K HDR is az ő nevükhöz fűződik. A többi csak copy…A másik nagy élmény a Sony tv-k hangzása, de ez is csak elfogultság, sry, mert ott is saját technikát fejlesztett ki, egy hangcsatorna kialakításával valamennyi HD tv-jénél.Szóval azért mert drága, nem szar, sőt! A második pedig már nem adhatja annyiért, szívás!Az meg, hogy a PSC csinált egy cikket, az nem tudom mit igazol, döntse el mindenki maga!

 7. és ezen hogy fognak kinézni a 720-as és 1080-as játékok? gondolom úgy, mint hd tv-n az sd-s cuccok. ugyanolyan úri hóbortnak tartom, mint a 7.1-es, 8.1-es hangrendszereket. jó, jó, de minek?

 8. Megnéztem őket.Nem teccik.Az XD 70-es 50 Hz-es panelfrissitési sebességgel vicc kategória nemhogy HDR.Azért a 300 Mátyás királyért már kapsz olyan tv-t amiben nem lepkefing 50Hz-es panel csücsül,és tud valós HDR-t is,ráadásul mindkét HDR formátumot a HDR10-et és a Dolby Vision-t is támogatja,ja és Quantum display-es.Nem mezei IPS kedves Sony.Például ezt: http://www.lg.com/hu/televiziok/lg-49UH7707A Sony árai nincsenek köszönőviszonyban a valósággal,ezért a pénzért kétségkívűl vannak jobb és nagyobb tudású tévék is,csak kicsit körül kell nézni.Szóval nem kell feltétlenül minimum félmilliót kidobni ha valaki igazi 4k HDR tévére vágyik.Csókolom.

  • Nem bosszant hogy az LG-ben is 50Hz-es panel van…

   • Aha.Mielőtt bárki sületlenségeket ír nézzen utána.A Trumotion 200 Hz az LG-nél valós 100 Hz-et takar! Ha Amerikában nézzük ott Trumotion 240Hz azaz 120 Hz valós,mert ott nem 50Hz hanem 60Hz a sztenderd tehát az duplázódik.Mindenkienk ajánlom figyelmébe ha kétségei vannak igaz 2015-ös cikk de úgyanúgy aktuális :http://www.rtings.com/tv/learn/fake-refresh-rates-samsung-clear-motion-rate-vs-sony-motionflow-vs-lg-trumotionmisi0620 LoL ! A Sony is az LG-től veszi IPS panelt,SEMMIBEN nem jár előrébb a rivális márkáknál tudtommal.Az UHD-t és a HDR-t az UHD szövetség definiálta évekkel ezelőtt,amely nagy filmstúdiókat és elektronikai óriásokat foglal magában.The DIRECTV Group Inc, Dolby Laboratories, LG Electronics, Netflix, Panasonic Corporation, Samsung Electronics, Sony Corporation, Technicolor, The Walt Disney Studios, Twentieth Century Fox, Universal Pictures and Warner Bros. Entertainment.Nos itt a lényeg az hogy a legjobb UHD tévék az UHD Premium minősítést kaphatják meg ha megfelelnek minden szempontbó az előírt legszigorúbb követelményeknek mint színtér lefedettség,mind minimális fényerő,mind kontraszt tekintetében.Az LG összes Oled tévéje a Samsung összes SUHD tévéi,és a Panasonic is rendelkezik már UHD Premium minősítésű tévekkel.Nos a Sony ebből kilépett,azaz ő lényegében 4K HDR-nek nevezi azt amit a többiek UHD Premiumnak hívnak,vagyis ő egyedüliként saját maga minősítí tévéit,és nem az UHD szövetség vizsgálatának vetik alá.Tehát nem ő találta fel az egészet,csak külön szabályok szerint játszanak.

 9. Az az érzésem , nekem 6-8 év múlva lesz csak 4k tvm ha élek addig 🙂 . Amikor lemegy 100e Ft környékére az ára . Ez még egyelőre tényleg csak a milliomosok szórakozása .

 10. m.marktban a jelenleg árusított 4k hdr 1.2m , de valóban látszik a különbség, minőségi cucc ! viszont az ára nem felhasználóbarát, az igaz 😀

 11. KD65ZD9£4,000€5,250KD75ZD9£7,000€9,200KD100ZD9£60,000€78,800Csak ilyen kis laza árak és hol van még ehhez a 27%-os áfa !