Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Team Asobi – a Sony hivatalosan is bemutatta az Astro Bot fejlesztőit

Robotkalandok megálmodói.

A Sony Interactive Entertainment korábban formálisan is bemutatta a tokiói Team Asobi csapatát, akik az Astro Bot játékok alkotói, és akik most már nagyjából a leépített Japan Studiót képviselik.

“Színes hírekkel készültünk ma” – írja bemutatkozójában a stúdió rendezője és kreatív rendezője, Nicolas Doucet. “Az Astro’s Playroom PlayStation 5-ös megjelenése óta a Team Asobi szárnyait eregeti és egyre csak nő! Ez egy nagyon izgalmas időszak a csapat számára, és nagyon várjuk ezt a következő fejezetet. Szerettük volna kihasználni ezt a lehetőséget, hogy megköszönjük mindannyiótoknak, PlayStation rajongóknak az elmúlt évek kedves, támogató szavait, főleg amióta Astro nagy nyitánya volt a PlayStation 5-ön a DualSense vezeték nélküli kontroller kíséretében. Ugyan növünk és nagyobb kihívásokra készülünk, a küldetésünk szíve változatlan: el akarjuk hozni nektek a PlayStation varázslatát és innovációját, és mosolyt akarunk fakasztani vidám, színes játékokkal, amelyek minden korosztálynak szólnak.

A hírekkel együtt büszkén mutatjuk be új logónkat, amelyet jövőbeli alkotásunkban láthattok majd. Abból merítettünk, hogy számunkra mit jelent a Team Asobi. A régi motorosok a PlayStation korai napjaiból is felfedezhetnek nyomokat! Hogy kapcsolatban álljunk mindenkivel, saját közösségi csatornákat indítunk Twitteren és Instagramon, így minden velünk kapcsolatos dologról hírt kaphattok! Kövessétek őket és nyugodtan üzenjetek nekünk. Millió anekdótánk van a játékaink készítéséről, így kérlek gyertek és köszönjetek be! Ha pedig nem ismernétek csapatunkat, mesélünk eredetünkről.

2012-ben álltunk össze, egy picivel több mint egy évvel a PlayStation 4 megjelenése után. Akkoriban maroknyian dolgoztunk technikai bemutatókon, hogy demonstráljuk, mire képes az új hardver. Egy nap leültünk, és úgy döntöttünk, hogy kell egy név; valami, ami emlékeztet minket arra, amit a legfontosabb részének tartunk minden videojátéknak: jó játékmenet, és az a pillanatról pillanatra létező élvezet, amelyet biztosíthat! Japánul az “asobu” szó szerint azt jelenti, hogy játszani, és az “Asobi” mellett düntüttünk. Az az öt egyszerű betű meglepően jól passzolt, és a hangzása is jó, így megmaradt! Tekerjünk előre pár évet, a csapat még tovább bővült, kiadtuk 2018-ban az Astro Bot: Rescue Missiont és 2020-ban PlayStaiton 5-re az Astro’s Playroomot. Most a Team Asobi a PlayStation Studios család legújabb belső stúdiója lett. A filozófiánk lelke a játék elidegeníthetetlen örömében rejlik, legyen szó pixelprecíz karaktervezérlésről, egy vagány új kontroller meglepő módú kihasználásáról vagy humoros animációk megpakolásáról minden apró szegletben – ez hoz minket lázba 🙂

És kik az asobik? Hát, mivel a király és életteli Tokióban vagyunk playstationös fejlesztési stúdió, csapatunk legnagyobb része japán. Vannak más országból származók is: angolok, németek, franciák, skótok, koreaiak, spanyolok és kolumbiaiak. Fontos számunkra a vegyes háttér, mert így univerzális játékokat tudunk létrehozni. És persze ugyanannyira imádjuk Japánt: szakértelmét, popkulturáját, játékörökségét, de gyönyörű évszakait, kettyós innovációit (annyi van!!) és finom ételeit!

A technológia mindig meghatározó faktor volt a Team Asobi számára. Sok asobinak valódi szerelmi kapcsolata van a technológiával, de tudjuk azt is, hogy a technológia csak a kezdőpont. Utána valami varázslatosat és ámulatbaejtőt kell csinálnunk, hogy tényleg jelentőséggel bírjunk. Ennek tekintetében nagyon jót szórakoztunk a DualSense kontrollerrel dolgozva, és még most is kísérletezünk vele. De ez titok, ssshhh! Végül pedig a videojátékok inspirálnak minket, és mindenki a csapatban szeret játszani. Mindenféle kalandot imádunk, és természetesen a platformereket is, amelyek pillanatról pillanatra kínálnak örömöt, és ahol minden egyes sikeres ugrással már önmagában egy mini sztori születik.

Ennyi tőlünk mára. Be kell vallani: az elmúlt 18 hónap nagyon kemény volt sokak számára a világban, és őszintén reméljük, hogy a játék örömén keresztül könnyebb volt kibírni ezeket a nehéz időket. Szeretnénk mindenkinek a legjobbakat kívánni. Köszönjük, hogy ennyire nagyszerű közösség vagytok, és várjuk megjegyzéseiteket. Hamarosan találkozunk!”

Hozzászólás