Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Tales of Vesperia – japán petíció a PS3 port ellen

Japán X360 gémerek egy csoportja felháborodott petícióval fordult a Namco Bandai kiadóhoz, mégpedig a [B]Tales of Vesperia[/B] rövidesen megjelenő Playstation 3 portja miatt. A game eredetileg X360 exkluzív címnek volt beharangozva, de később – ahogy az lenni szokott – bejelentették az erős tuninggal extrázott Playstation 3 változatot is. A dühös japánok úgy érzik, “tesztalanynak” használta őket a Namco, és egy félkész szoftvert varrt a nyakukba. A petíciót jelenleg 550-en írták alá, a megcélzott szám pedig az 1000.Mi az, amit a petícióban “követelnek” a csalódott X360 tulajok?- A játékokat ne multiplatform formában készítsék el, hanem exkluzívban egy konzolra- A szoftverek legyenek teljesen készek és gondosan teszteltek- Állítsák le azonnal a Tales of Symphonia és Tales of Vesperia címek PS3 átiratának munkálatait- Hivatalosan is kérjenek bocsánatot az X360 tulajdonosoktól azért, hogy egy évvel később PS3 portot akarnak piacra dobni, “abnormálisan sok” extra tartalommal- Magyarázzák meg, hogyan lehetséges az, hogy a 360-as programkód vizsgálata közben bizonyítékot találtak rá: eredetileg több minden is benne volt a programban, ami most a PS3 változatba belekerül, de az X360-asból kiszedték- A jövőben ne legyenek ilyen keveredések a platformok között- A jövőben megjelenő játékokban ne legyenek olyan elemek – pl. szereplők -, akiket csak egy géptípus tulajdonosai élvezhetnek- Ne szórakozzanak a Tales sorozattal és karaktereivel- Ne favorizálják az egyik platformot a másik előtt- Engesztelésül kapjanak a csalódott X360-as játékosok egy szabadon felhasználható kupont- Vegyék komolyabban a rajongókatA Tales of Vesperia “botrány” mondhatni régóta dagad, hisz a kiadó folyamatosan jelentette be a Playstation 3 verzióban eszközölendő frissítéseket.[B]*UPDATE*[/B]Úgy néz ki, a morcos és magukat becsapottnak érző japán petíciógyártók akciója nem járt sikerrel: a Tales of Vesperia agyontuningolt Playstation 3 verziója e hónap végén menetrendszerűen megérkezik a szigetországba. A game tényleg kapott egy nagy adag extrát az eltelt idő alatt: bónusz karakterek, új mellékküldetések, extra átvezetők, plusz tárgyak, városok(!), bossharcok és friss zenék is kerültek a PS3-as portba. A game-et installálni is kell majd, így viszont töltési idők nem törik meg a játékélményt.Az amerikai-európai változatokról továbbra sincs hír. Források szerint azonban a szinkronszínészeket visszahívták a stúdióba, hogy felvegyék az új átvezetők hanganyagát – ebből pedig rövidesen bejelentés lehet…

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. De jó látni hogy ennyire elismeritek és szeretitek a Xenosaga-t. :)Tényleg méltó rá!

  • Xenosaga és a Xenogears közel sem ugyanaz!

   • Hát igen, a Xenogears-t szinte mindenki elismeri és legendás is, nekem is a személyes kedvencem egyébként. De a Xenosaga-ról megoszlanak a vélemények. Történetben és prezentációban tényleg nem lehet belekötni viszont a harcrendszert sokan támadják szerintem jogtalanul. Anno a Xenosaga 2-be rengeteg idöt beleöltem és az FFX után ennek volt a legjobb körökre osztott harcrendszere amivel eddig játszottam.

  • Jó téged itt is látni!^^

 2. Egyébként meg nem csak máshol a világban változik a játékosok igénye, hanem Japánban is.

 3. Mondjuk az FFXIII megjelenése után is lesz nagy pofáraesés, mert gyönyörű lesz, besírós és tényleg fullos game, de Xenosaga nem lesz, azt felesleges is várni.

 4. Azért a Tales és a FF nem kéne egymáshoz HASONLÍTANI ,mert két külön műfaj ! egyik akció rpg másik körökre osztott .Mindkettő játéknak vannak hiányosságai , ezt kár mondani ,de emlékeim nem csalnak a Tales mindig úttörőnek számított jrpg terén ,de sajnos sokszor gyenge történetet írtak hozzá, FFnél erős story , de kevés újítás a régieket dolgozták fel újra stb . A FF9 tényleg szép a kastélyrész ,akkoriban nagyon jól megcsinálták még manapság is elmegy 🙂 de a symphoniaban van legjobb utolsó boss pálya, pörgös zenes stb egyben kibaszott sokk sidequest ami még egy FF volt ) tovább nem sorolom .A városról annyit mindkettőben ugyan olyan ,egybe kicsinyes egy kis falun/város stb ami a játékban van össze veszni . Ha tartalmas várost,falut akartok ott a Baten kaitos részek ,valkyria profil 2 Egyik kutya másik eb, kár ezen összekapni ,nincs tökéletes játék még ! hátha ebbe a generációba megérjük :)Ja érdekesség kép FFIX 11 óra alatt végig lehet vinni )

 5. Nem hinném, hogy ez a férfi női hasonlat rám igaz lenne. Blue Dragon nekem nem igazán jön be és eddig a Star Ocean 4 sem. Utóbbiban ritka gagyi karakterek vannak, a két főszereplő mondjuk nem rossz. Sokat nem játszottam vele csak pár órát, mert jött más és azóta semmi, de lehet elmélyülök benne akkor tetszeni fog.Vesperiában sok minijáték van ám, ezt is szoktam hallani jrpg fanoktól, hogy sok minijátékot!!!! Itt van!Animés kinézetű dolgok nem igazán a kedvenceim, egy bizonyos mértékig lenyelem. Sajnos Ps2-re a 40% jrpg olyan volt, amit már nem igazán tudok lenyelni a kinézete miatt, túl gyerekes, túl cuki. Vesperia lágyabb színeket használ és ezeket a dolgokat nem is érzem alatta. Lehet hozzájárul a remek angol szinkron is.

 6. Ha szabad közbeszólnom…:)Nekem csak PS1-em és PS2-őm van,sosem volt más(martinnak tippelést megkönnyítendő…:),így 3 részt ismerek a sorozatból,a Tales of Destiny II-őt,a Tales of Legendia-t,és a Tales of Abyss-t.Nem nevezném én sem felsőkategóriás RPG-knek,de nagyon jó szórakozást nyújtottak,főleg az Abyss.Tele volt pakolva titkokkal,mellékküldetésekkel,minijátékokkal,és bár nem kenyerem a valós idejű harc,azt is sikerült megszoknom.:)Nem szabad annyira komolyan venni a játékot mint egy Suikodent vagy Shin Megami Tensei-t,ez csak szórakoztat és nem is kell többet várni tőle,sem történetileg,sem karakterábrázolás terén.Még azt is aláírom hogy kicsit egy kaptafára készülnek.De valahogy jó vele játszani…:)És mivel nagyon kevés folytatás érkezett eddig az újgenerációs konzolokra,érdeklődve olvastam mind a Vesperia-ról,mind a Star Ocean 4-ről,mind a FF XIII-ról érkező híreket,ismertetőket,ezek alapján eddig a Vesperia-ra tenném le a voksom látatlanban.De ahhoz hogy én pl. PS3-at vegyek ahhoz egy Persona 5-nek vagy Suikoden 6-nak kellene bekövetkeznie…és ha e közül meglesz valamelyik és lesz PS3-am,beszerzem a Tales of Vesperia-t.

  • Nálam is az Abyss a favorit. Nagyon eltalálták.Új suikoden jelenleg (sajnos) csak ds-en elérhető (Tierkreis), ahogy az új Valkyrie Profile is, és ennek rendje és módja szerint nagyon radar alatt maradtak, nemcsak a boltokban, de az online sajtó sem írt sokat róluk, pedig az értékelők önmagukban nem sok rosszat mondanak róluk.

  • Még egyszer mielőtt valaki nagyon kikészülne tőlem:) : 4 órát játszottam a Vesperiával, tehát nem kötelező elfogadni azt, amit mondok, bár tartom, hogy már az elején rájöttem volna, hogyha ez lenne életem játéka.Ezelőtt egyetlen egyszer játszottam Tales of-val, PS1-en, azzal a résszel, amiben Stan és a beszélő kard van.Japán demo volt a Ridge 4-hez adták.Nagyon tetszettek benne a dumák, remélem lesz egyszer psn-en vagy handhelden.

  • Suikodennél azt bánom ,hogy elbazták a 5 részét :(Nekem suikodenböl a 2 része jön be igazán ,baromira jó király egyszerűen ver mindent 🙂 Star ocean 4 jönni fog ps3 ,csak az a kérdés hogy mikor ?

   • Nem volt az olyan rossz(mármint az 5.rész),de én több kapcsolódási pontot vártam volna a korábbi részekkel,meg a hosszú töltési idő sem javított a játék minőségén.De a sztori nagyon ott volt.Nálam amúgy a 3.rész a favorit,egyik kedvenc RPG-m.

    • Nekem kifejezetten tetszett az ötödik rész (mérföldekkel jobb volt mint a 4), mind a szereplők, mind a történet miatt.A másodikat meg úgyse fogják túlszárnyalni.

  • A Persona 5-ben biztos vagyok.

 7. “Szerintem a Tales sorozat sosem volt felsőkategóriás.Tisztességgel összerakottnak összerakott, rendben, de inkább középkategóriás.Az ínséges időkről pedig már felhoztam a kiéhezett férfi hasonlatot.Amikor nagyon éhes az ember, akkor mindent megeszik. Pont.De ne ez alapján kelljen már besorolnom a csajokat, kajákat egymás mögé.Láttam a napokban egy nagyon jó filmet, Engedj be! címmel.Egy a suliban agyonterrorizált, 12 éves kiskölökről – Oskarról – szól, akinek nincs egy barátja sem és már kezd megőrülni.Az egyik nap a szomszédjukba költözik egy hasonló korú kislány és elkezdenek beszélgetni.Egyikőjük sem tud máshoz kötődni és magányuk miatt az egész világot jelentik egymásnak.Aztán kiderül a kislányról, hogy emberevő szörnyeteg és csak kislánynak néz ki.A fiú pedig dönthet, hogy bevállalja a szörnyet vagy megy vissza a sötétbe (esetleg meghal, de ezt az opciót most hagyjuk).Nagyon jó film, el lehet gondolkodni azon, hogy a srác tényleg bírja-e a kiscsajt vagy csak nincs más?A “”kislány”” tényleg bírja a srácot, vagy csak neki sincs más, aki emberszámba venné?Valahogy úgy veszem észre, hogy nagyon sok Oskarunk van ebben a generációban. Örülnek, ha kapnak valami jrpg-t, a legalja tri-ace-tól meg a közepe atlustól és már repülnek is a 8-9 pontok.Pedig lehet, hogy nem a “”kaja”” olyan jó, talán csak nagyon “”éhesek””…..más téma.Gyakran elhangzik a következő jelmondat: “”A 360 az új jrpg konzol.””Ezen gyakran húzom az orromat, mert tényleg a Boxra jött ki több jrpg, de valahogy, furcsa módon ez azt is generálja a játékosokban, hogy akkor most azok jók is. Vannak hangos box fanboyok – és most itt nem rátok gondolok, mert ti legalább érveltetek ellenem – akik a játékok ismerete nélkül, csak a gátak védelme érdekében elkezdik isteníteni ezeket a játékokat.Blue Dragon csúcs, SO4 istencsászár, stb., stb.Pedig nem jók.Vagy inkább nem elég jók.Számomra az egész generációban egyelőre egy Lost Odyssey létezik, a többi nem az a kategória, amit végigjátszom.Sajnos.Nem akarok persze a végtelenségig kardoskodni és elfogadom azt, ha valaki szereti a Tales of-ot.Elemezgethetnénk a végtelenig, meg még rá is kellene vennem magam, hogy újra nekiüljek, de nem akarok.”

  • Kicsit javítom magamat az Oskár/hiányérzet féle dologban.Lehet, hogy nektek akkor is tetszene a Tales of, ha lenne mellettük még 3 FF rész is.Van ilyen. Vannak jrpg-rajongók, akiknek olyan ajrpg, mint a betevő falat kenyér.Én nem vagyok ilyen, nehezen értem meg azt, ha valaki a legjobb jrpg után leáll egy nem legjobbal is játszani, ahelyett, hogy inkább játszana egy másik legjobb játékkal, mondjuk az Arkham Asylummal.

 8. De igen én mondtam, hogy messiás, mivel mindig azt hallom, hogy ebben a generációban nincs egy nyamvadt jó rpg sem. Azt kell mondanom ez az. Saját vélemény akkor csak. Én havernak azt mondtam, hogy évek óta nem toltam ilyen jó cuccal, kivéve persze a LO. Lo-val voltam úgy az első 2 órában, hogy ez annyira nem is jó, aztán amikor az első nagy város elhagytam, és mentem az erdőbe, elfogott a régi FF érzés. Onnantól 10/10.

  • Neked nincs PS3-ad ugye, csak X360?

   • Nincsen, csak X360, Ps2, GBA SP. Egyenlőre nem is tervezek, ha veszek is a közeljövőben konzol az majd a GameCube, NDS lesz. Már amikor lesz ár keret…Nem azért jöttem ehhez a hírhez hörögni a PS3 miatt, hogy megjelenik erre a konzolra, had jelenjen, legalább többen játszanak ezzel a játékkal. Antaru kijelentésével volt gondom. Őszinte legyek engem nem is érdekelnek ezek a extrák, némelyiket hülyeségnek is tartom, na nem ám azért, mert PS3-ra jelenik meg, hanem azért mert ott van az egyik szereplő, aki nem irányítható karakter(Flyn) benne lesz majd a csapatban. Ez olyan szinten a történet átírását jelenti, hog ynem tudom hogyan oldják meg. Hasonló mintha a FF7-ben Sephiroth beállna a csapatba már az első találkozásnál. Annyiban más, hogy míg Sephiroth a gonosz oldalon állt, Flyn a jón. Az egész történetben folyamatosan találkozunk vele különböző helyszíneken. Na meg nem is vagyok oda ezekért az extrákért, megint nem a PS3 miatt mondom. Acsvimenteket vagy mi a halált én nem is gyűjtöm és valószínűleg ha PS3-am lenne abba sem gyűjteném a trófeákat. Egyszerűen úgy érzem, hogy nem a játék része. Titkokat megszoktam mindig csinálni. Egyébként miért kérdezted?

    • Azért, mert statisztikát vezetek arról, hogy egy kommentből le tudom-e szűrni, van-e annak az illetőnek PS3-a. (Eddig 100%-os a találati arányom.)

     • Miből tudod leszűrni, hogy nekem nincs Ps3-am? Olyan rohadék lennék? Vagy flegmán írok? Vagy lenézően?

     • “Egy félmondatban utaltál arra, hogy a “”Tudjukmelyik”” verza egyáltalán nem szar. Ps3 tulaj ilyet nem tesz, ezt mindenki tudja.”

     • Másold már be, mert én nem találom. Kíváncsi vagyok arra a mondatomra.

     • “Erre nem tudok konkrét, egymondatos választ adni, mert ez inkább egyfajta tapsztalaton alapuló megérzés. Tudod ez egy PS oldal, PS játékosokkal. A legtöbbnek van PS3-a vagy PSP-je, amit rendszeresen nyúz, néhány meg PS2-vel tolja, de tervezi a PS3 vásárlást. Amikor megjelenik egy “”tízkommentes”” nicknév, és feltűnően indulatosan támad egy PS3 címet, vagy véd egy X360-ast, olyankor igen nagy a valószínűsége, hogy ő X360 játékos. Itt szinte elenyésző a konkrétan pikírt, ugyanakkor látványosan X360-párti kommentek száma, hiszen ez egy PlayStation közösségi oldal – és amikor látok egyet, már tudom, honnan fúj a szél.”

     • 2004 óta én ezt a nick nevet használom mindenütt, kivéve a külföldi oldalakon ott általában Nanaki néven vagyok fent. Tehát nem egy gyorsan kitalált nick név. És nem is azért jöttem az oldalra, hogy elkezdjem oltani a hülyeséget arról, hogy a Vesperia kijön Ps3-ra és akkor nekem de szar lesz, mert nekem meg megvan X360-ra. Meg nézheted, hogy nem ezek voltak az első kommentjeim híreknél és a fórumba, igaz csak pár kommentjeim vannak. De szt nézhetsz a GS, Gamer365, 576, ffcenter fórumán is, ezekre nagyon néha járok és nem hinném hogy találsz fikázó kommentet. Max olyat amit itt is, hogy nem értettem egyet Antaruval. Felőlem kijöhetett volna a játék atarira is vagy tudja a halál mire, nem teszek különbséget. Konzol az konzol. Az oldal címe meg Playstation Community. Nekem aszem 97 óta volt Ps1 majd Ps2, de egyenlőre nem szándékozom venni Ps3-mat.És még egy utolsó komment akkor: valaki említette a Ninja Gaiden 2, hogy jön Ps3-ra és hogy a nagy X-es fanok akkor Japánban miért nem veszik meg. Nekem ha lenne PS3-am én sem venném meg, persze ez is csak saját vélemény, mert iszonyat nehéz a játék és alig vártam hogy vége legyen, jó, de kib@szott nehéz. Ez is lehet egy ok, amiért nem venném meg.

     • Nem fikáról beszélek, inkább valami másról, de nincs erőm ennél jobban kifejteni, ne haragudj. Vegyél egy PS3-at, szuper gép.

  • Ilyen megközelítésből viszont a SO4-et is a Vesp előtt tartanám számon. Persze visszalépés a 3-hoz képest, de azért még így is monster tartalommal bír, és ha túllépünk a gyermeteg szereplőket, még jól is érezhetjük magunkat játék közben:) (ilyen szempontból az előző generációs anyagokra hasonlít, mert nagyon sokat lehet szöszölni benne)

 9. Lassan áttérhetünk a miért nem jó Christian Bale Batmanként témára? 😀

 10. “De inkább villantsátok már fel előttem, hogy azokkal a dolgokkal szemben, ami szerintem nem jó benne azt, hogy szerintetek mitől olyan hű de jó, ahelyett, hogy átlagosnak tartanátok.Mert ha akarom, akkor én is mondhatom, hogy:””Amikor az embernek hiánya van, akkor megszépülnek a csúnyácska csajok és nektek ez a játék pont ilyen, ezért tetszik.”””

  • “Nem állítok szembe semmit a véleményeddel, mert amit leírtál az igaz, még ha az állításod alátámasztásának leginkább fekvő példákat választottad is ki.Nekem egyedül az ilyen “”az első boss egy vicc””, “”kislány egy vicc”” “”első küldetés egy vicc”” kijelentésekkel van gondom. Ha jól emlékszem, a korábbi részekben is (sok helyütt) gombnyomásra ment a párbeszéd és a profilképek sem voltak minden esetben tökéletesek, de én azt mondom, ennél több bajunk ne legyen.A másik dolog viszont, hogy ilyen jrpg-ben szűk időkben nem igazán van választási lehetősége annak, aki szereti a stílust. És ilyen szempontból még nem is panaszkodhatunk, mert, ahogy korában monstam, egy tisztességes tales of-részt kaptunk. Az, hogy más sorozattal vagy játékkal való összehasonlításban (az általad is említett LO) hogyan állja meg a helyét, az más tészta, de ilyen szempontból meg ne csináljon senki jrpg-t mert ha nem ér fel Sakaguchi szintjéig, akkor ne is játsszunk vele.Még mindig pörög nálam a Blue Dragon, és nem azért, mert annyira mindent ki akarnék szedni belőle, hanem azért, mert mindig találtam jobb elfoglaltságot. Ettől még nem lenne egy rossz játék, sőt, ha kiveszem belőle a történetet és szereplőket, akkor simán elmenne egy 9-10 pontos játéknak, de így, ebben a formában csak….nos, mindannyian tudjuk, hogy nem az igazi. Ettől még nem szar, biztos megvan a maga közössége, csak épp az én szájízemnek nem felel meg teljesen.Így van ez a Vesperiával is. El kéne ismerned, hogy egy tisztességesen összerakott “”felsőkategóriás”” jrpg, de ettől még nem feltétlenül kell, hogy bejöjjön a stílusa. Amennyire más fórumokon olvastam, a sorozat rajongói (én nem tartom magam annak, noha szinte mindegyik, ps1 óta megjelent részt végigvittem) nem panaszkodtak, azt kapták, amit akartak.De ha már az ízlésnél tarunk: soha nem vittem végig a final 9-et (ami azt illeti, nem is játszottam vele többet 2 óránál), mert már az elején gusztustalannak tartottam az állatszerű, töpszli karaktereket, a hideg kirázott tőlük, mégsem írtam sehol, hogy gyenge, sokadrangú játék lenne.”

   • Te meg olyan kis cuki vagy, amióta sikerült megvenned azt az X360-at (mikor is, fél éve?). Már-már vallásodként kezeled.

   • “””Nem állítok szembe semmit a véleményeddel, mert amit leírtál az igaz, még ha az állításod alátámasztásának leginkább fekvő példákat választottad is ki.””Igen, azokat választom ki, amiket a legjobbnak tartok, amiket felsőkategóriába sorolok.Ezekhez képest egy mi is volt a címe? Infinite Unidscovery vagy egy Tales of Vesperia mindenképp lejjebb van (nálam).Így mutatható kontraszt.A miheztartás végett: szerintem csúfosan el fog bukni a WKC a nyugati tesztelőknél. (Jó lenne majd visszatérni erre amikor megjelent, csak ne felejtsük el. Meg bárcsak tévednék.)A Famitsu kiokádta rá a nem is tudom, 36/40-es pontszámot? Hát ahhoz képest olyan sovány a felvezetése annak is, hogy adhattak volna rá 10 ponttal kevesebbet.Játszottam vele vagy 7-8 órát, és olyan szinten nem motivál a királylány megmentése, hogy már szégyellem magamat.Nincs meg benne a cool.Nem borzasztó, de aki rpg-zne, fantasysna az vegyen Lost Odysseyt vagy FableII-t. Vagy várja meg az FFXIII-at most már.Amikor leültem a Xenogears elé, akkor egyből ütött minden, a zene, a falusiak, a tehénfejés (rányomsz és ad tejet:), a poén a kúttal, stb.A WKC és a Tales nekem ehhez képest kisimított hullámvasút.A Vesperiában volt pár isteni poén az első pár órában (térképlopás a tömegben, beszólások a harcok végén), de kevés volt élményként.Talán ha most kezdenék rpg-zni és nagyon rá lennék cuppanva még az anime témára, akkor talán.Ja, annakidején a francia zenecsatorna (mcm) 5 perces anime műsorától is elolvadtam, ma már nem, mert a csapból is Naruto folyik.”

    • “WKC-vel mi a gond? (nem vagyok képben vele, ezért kérdezem)Sajnos a Xenogears nevével is fémjelzett hőskorszaknak már nagyon régen vége szakadt, így azt esszük, amit elénk tesznek és a fenének sincs kedve ötödször nekiüli a final 8-nak vagy a komplett xenosaga sorozatnak (hogy a személyes kedvenc is szerepeljen). Köszönöm, hogy nem nekem kellett felhozni a Fable 2-t, de akár a Fallout 3-at is mondhatjuk, sőt a hamarosan megjelenő Dragon Age: O-t van Mass Effect 2-t. Jók (lesznek) ezek, csak mégsem “”annyira””, mint amennyre jónak tartuttok anno a fentebb említett csodákat. Vagy lehet hogy csak mi vagyunk az emlékeink rabjai, de valszeg nem, mert ugye van kivétel.”

     • Szerintem nincs vonzereje a karaktereknek és a harcrendszer bonyolultabb, de nem izgalmasabb, ezért nem tetszik.Illetve nincs súlya/aurája az ellenfeleknek.Persze olyan sokat ezzel sem játszottam még, de találtam jobb elfolglatságot. :DBatman jobb.

    • Xenogears minőséget max. egyet tudok elképzelni a PS3 teljes életciklusa alatt.

 11. “Nem kezdek el azon vitatkozni, hogy ki játszik régebb óta jrpg-vel vagy hogy mennyivel.Szar kamerarögzítés, főleg a városokban. Igen aláírom, nem a legjobb, bár ha olyan lett volna mint a Lost Odysseyben(lehet nézelődni, közelíteni) akkor simán elment volna. De úgy gondolom, hogy egy rpg-nél nem ez a lényeg, nem úgy mint mondjuk egy platformer ügyességinél vagy egy akció játéknál. Mellesleg annyira nem szar, szinte mindent lehet látni, engem nem zavart, nem is figyeltem rá. De ok, vegyük mínusznak pontnak.A kopár és fantáziátlan terekkel egyáltalán nem értek egyet. Halure falu amikor “”virágzik”” nagyon jól mutat és szép színes. De ott van a kedvenc falum, Yormgen. Iszonyat szép. A világ térképre megint nem lehet szerintem mondani, hogy üres. Itt még megemlíteném a grafikát, hogy nekem nagyon tetszik. Nem vagyok egy nagy igényű ilyen téren, de azt nagyon útálom amikor emberek arról beszélnek, hogy ma már csak a grafika számít milyen szar, közben meg ha kijön egy videó/kép egy játékról egyből jönnek, hogy pff ez a grafika. Csak mert nem úgy néz ki mint mondjuk a Resi 5. Nem is rád értettem ezt, mert tudom mit akarsz mondani kopár, fantáziátlan terek alatt, de én nem így látom.Ha jól emlékszem, egy helyen volt olyan hogy be voltak rajzolva az utak és arra nem lehetett menni. Ez az első helyszín, Zaphias kastély. Ha esetleg nem vitted volna végig a játékot, és láttál az erdőkben, barlangokban ilyen helyszíneket, oda később el lehetett jutni a gyűrű segítségével, magasabb szinteken.Történet, egyszerű, nem túl bonyolított, de mégis élvezetes. Nem egy játék kezdődik úgy, hogy meg kell védeni a hercegnőt és nem is ez lesz az utolsó ilyen. Nekem különösen tetszett ez a nagy háború sztori, a Legend of Dragoon játékot juttatja eszembe. A céhes részek, ami szinte végig követi a játékot, marha jó. Brave Vesperia.Kifejezetten jó, hogy a szinkronos párbeszédeknél nyomkodni kell a gombot. Van aki nem vágja annyira az angolt. Mondjuk akkor ezek szerint te igen, de van aki nem és egy ideig eltart mire összerakja a mondatot. Egyébként amelyik tales of részben van szinkron, abba mindegyikbe így van. De egy jó nagy adag Ps2-es jrpg-ben is. Úgyhogy ezt negatívumként nem lehet felróni, max a te saját véleményed, hogy neked ez nem tetszik így.A szörnyekkel én nem tapasztaltam ezt. Igaz el lehet futni előlük, de akkor minek játszani egy rpgvel? Végig rohanni nemigazán kéne. Ha annyira zavar, hogy néha nem mozdulnak meg vagy kicsit később reagálnak, amit megjegyzem nagyon ritkán tapasztaltam, nyugodtan beléjük lehet rohanni. Vagy lebénítani, ha esetleg nem akarsz harcolni.Az első boss egy vicc. Itt már kezdem azt érezni, hogy nagyon kötekedő arc lehetsz. Ha jól emlékszem az első boss Zagi. Mi volt vele a gond? Talán túl könnyű? Rpg-nél megesik, hogy az első főellenséget nem készítik egy Omega weaponnak. Egyébként itt is csak azt tudom mondani, hogy eléggé faja főellenségek vannak benne. A különböző céhek ellen a csaták, hatalmas szörnyek, Zagi aki az egész játékon követ téged. Giganto szörnyek…A kislány? Most Estelle vagy Ritára gondolsz? Nekem mindkettőjük benne van a csapatomban. Általában nem nagyon szoktam női karakterek használni, de itt csatában mindketten használhatóak. Jellemükkel meg szerintem semmi gond nincs. Még mindig nem tudom, hogy hány órát öltél a játékba. Vagy azt az elméletet követed, hogy ha 1-2 óra alatt nem jön be a játék, akkor 40-60 óra alatt sem fog?Windows paintben rajzolt. Itt már tényleg azt gondolom, hogy most csak szívózol velem és nem játszottál a játékkal vagy nem tudom. Haver amikor megnézte a játékot, mondta is hogy jók ezek a párbeszédek. Nekem a képekkel semmi bajom, eléggé jól néznek ki. Vagy azt vártad, hogy majd rendes animáció lesz, mint egy animében? Ezt te sem gondolhatod komolyan, iszonyat sok munka lenne és szerintem még egy dupla rétegű blurayre sem férne fel, amennyi ilyen jelenet van benne. Egyébként nagyon érdekesek, karalterek jelleméről is egyre több mindent megtudsz. Ja és van többféle mozdulat benne, arckifejezés, és mozog a szájuk is, bár ha ennyi nem elég…Bárány farkas elő megmentés, figyelj ez egy kitalált világ, egy meseszerű, ahol ilyen lények élnek. Szerintem meg nagyot dob a hangulaton, hogy bazz erre nem lehet menni, mert egy erős szörny van arra, mindenki fél tőle, a kaput is ezért zárják le, őrséget állítanak. Te meg később kinyírod mint a huzat.Persze hogy ismerem a 7. részt, nem csak a kedvenc jrpg-ém, hanem a világon a legjobb játéknak tekintem. Én ahhoz nem mérek semmit. Mint ahogy pl a Chrono Crosshoz sem vagy a Legend of Dragoonhoz sem. De azt kell mondanom, hogy eddig nekem a kedvenc Tales of részem a Eternia volt. Most a Vesperia, tudom szerinted röhej, de engem nagyon megfogott. Egyáltalán nem gondolom úgy, hogy 97 előtt kellett volna megjelennie és nem tartozhatna ebbe a generációba. Bár 97 előtt is voltak hatalmas jrpg-ék.Teljesen más a stílusa mint a FF9-nek. A 9 egy igazi középkori, (én mindig a Grimm mesékhez hasonlítom) mesés játék. Ez meg a Tales of sorozatra annyira jellemző, “”animés”” Jrpg.Nagyjából ennyi lenne ha akarsz reagálj rá. Ez mind a saját vélemény, tehát nem valahol olvastam vagy bármi, ezt tapasztaltam a játék során.”

  • “Huh, még tart a munkaidő, nem tudom egy szuszra végigolvasni a dolgot, de majd délután/este megválaszolom neked.Elöljáróban: nem úgy értékelek vagy hasonlítok dolgokat egymáshoz, hogy nekem ez még belefér, neked meg nem, hanem megnézzük, hogy két dolog miben tér el.Írtad ezt a tereknél is.A Vesperia elején szerintem nagyon silány volt az egyenfolyosó, váza, kinyithatatlan ajtók, 3-lépcsőfok és katona-kincsesláda kombináció, ami ismétlődött. Szerintem ez sivár, főleg annak viszonylatában, hogy milyen csigalépcsők, meg ebédlők, meg mik vannak az FFIX-es kastélyban?Emlékszel a legelső helyszínre, ahol csak meg kell gyújtani a gyertyát? A színházi társulat “”tárgyalóterme volt””. Igaz, hogy 2D, de több tárgy volt felhalmozva egy szobában, mint amibe a Vesperia kastélyában belefutsz.Terek/város.Nem az a fő különbség, hogy az LO-ban lehet mozgatni a kamerát a Vesperiában meg nem.Az LO-ban vannak különböző terek, házak, utcák, funkcióval bíró helyszínek, Míg a Vesperiában azt érzem, hogy 3-4 falra festett háttérkép előtt lehet mozogni. Van egy szökőkút, meg egy utcácska, aztán kész.Sőt, az egyik helyen van “”mélysége”” a látképnek, az NPC-k távolodnak hátrafelé, közelednek onnan, de a karaktereddel te arra nem mehetsz, csak le a lépcsőn, meg ki a képből balra.Szerintem ez nagyon illúzióromboló, de legalábbis nagyon FF alatti minőség.Persze lehet, hogy az összes Tales of ilyen, meg lehet, hogy van akinek ez elég, de nekem PS1-es FF-ek után ez egy fapados rpg.Világtérkép.Nem csak üres.A világtérképnek nem az a funkciója, mint sokan elképzelik, hogy ne csak egyenes folyosón tudj menni egyik várostól a másikig, hanem kacskaringózva is, hanem az, hogy plusz feladatot és lehetőségeket adjon.A régi (általam szeretett) rpg-kben a térképeken rengeteg olyan hely van, ahová elsőre nem tudsz eljutni csak valamilyen feltétel teljesítése, valamilyen eszköz, jármű, mondjuk chocobo megszerzése után. Ezeken a helyeken bónusz tartalmakkal találod szembe magad vagy csak színesíti a világ felfedezését. Ettől jó a Zelda is és ettől volt jó a Batman Arkham Asylum, ami egy Zelda klón.Nem sokat játszottam a Vesperiával, de semmi ilyet nem találtam a térképén.Oké, az első bosst meg a kislányt hagyjuk, nincs jogom pár óra után leszólni őket.De a játékmenetet megtapasztaltam.Karistolás a kastélyban, meg a csatornában az egerekkel, amivel az a probléma – és ezzel visszatérünk a környezet sivárságára – hogy semmiben sem nyújt élményt.Legalább arra rá tudtam volna csodálkozni, hogy de cool a helyszín és fel-felfedeztem volna rajta egy-egy csodát, mert a harc nem kötött le, de mi fogadott? Az, hogy toljam el a szobrot, alatta van a lejárat.Hooóóó…Na jól belementem már így is.Igen, sokan tartanak “”kötözködőnek””, de én sokkal inkább meggyőzhetőnek tartom magam.Kivéve olyankor, amikor messiásnak van feltüntetve egy közepes játék.”

   • Igazából tökmindegy mit írok, ha nem tetszik a játék akkor nem tetszik.De még a terekhez pár szót. Az összes Tales of ilyen. Kivéve a 2D-és hátterekkel rendelkezőeket, mert ott oda tudtak rajzolni minden szirszart, elég részletesen, ahogyan a FF7-től 10-ig meg is tették. Bár a 10-ben jócskán volt már 3D is, de ha egy házba bementél ott visszaköszönt a 2D is. De nézzük csak meg a FF12-őt és a LO-t példának. Mindkettő elég részletes, ha a városokat, házakat, kocsmákat stb. nézzük. De ezek mind felnőttesebb stílusú, kinézetű játékok. Vagy ott a Ps2-es Valkyrie Profile. Nézd meg a Tales of Abyyst, Legendia, Symphoniát. De sorolom még: Wild Arms Ps2-es részei, Hack/Gu, Breath of Fire 5, Dragon Quest 8, Kingdom Hearts 1-2, Rogue Galaxy, Shadow Hearts, Star ocean 3, Suikoden 3, 4,5 tactics. Egyikben sincs az a helyszín, mint a FF9-ben. Mindegyik, ha fogalmazhatok úgy, ez az animés stílusú grafikát használja, amibe szerintem nem is tudják megcsinálni azt a hatást.Én aztmondom vedd elő újból, nem tudom meddig vitted el. Zaphias valóban nem az a hatalmas hely és nem is részletes. De ott van Halure, ami ugyan szintén kis falu, de tömve van mindennel. Értem én egyébként mint mondasz, van egy baszott nagy város és annak a 20% bejárható, de a többi fent említett rpg-nél is valahogy ilyen az arány. 2 nagyobb város van az egész játékban, az említett kastély, ami szerintem elég jól néz ki, még ha szerinted maga a kastély belülről sivár és csak üres folyosók, zárt ajtók tarkítják. És ott van Dahngrest, amiben található egy bolt, szálloda, két kocsma, az egyik céh főhadiszállása és a mesterszakácsok háza, konyhája vagy mi, plussz nagyobb utcák. De ott van egy csomó falu, amik nagyon jól néznek ki, van bennük élet, vagy a barlangok, erdők.Világtérképhez annyi, hogy Észak-Keleten a havas részhez egy ideig nem tudsz menni, mert Baul nem tud leszállni, ő is fejlődik egyébként, a végén bárhova eltud menni. Vagy azok a helyszínek amiket csak a gyűrű fejlesztésével tudsz elérni, de nagyjából ennyi. Maga a játékidő, ha nem titkokat csinálsz és egyebeket, akkor simán meg van az a 50 óra szerintem. Ebbe azért csak nem üresség és unalom van. Írnék még, de már nem tudom mit.Velem is van ilyen, hogy sokaknak tetszik, viszont nekem egyáltalán nem. Pl. máig sem értem a Tomb Raider underworld értékeléseket, fogattatásokat. Én olyan 3 pontot adtam volna neki.

 12. Nem is értem miért nem jött ez össze nekik .xD KOMOLYTALAN .

 13. A petícióban van olyasmi is, amit én soha nem írnék alá. Nem csodálkozom hogy nem jött össze a megcélzott mennyiség. Szerintem kicsit elragadtatták magukat a srácok ezzel a követeléssel.

 14. Egyébként hamarabb összegyűjtök 1000 aláírást a Blahán a japánoknak, mint ők maguk az interneten. :)Abban igazuk van, hogy rossz érzés lehet ha valaki nem csak Ninja Gaiden fan (ami számomra anomália) és emelett nem hajlandó vagy nem tud Xbox mellett más gépet fenntartani az, hogy mindkét játék bővítve jött/jön ki később PS3-ra.De pont a japánok sírnak?Olyan szinten megy náluk a használt szoftver és harver kereskedelem, hogy pár ezer Jen ráfizetéssel bármikor gépet cserélhetnek.Most meg még olcsó is lett a PS3 slim.Csapják be a boxos Vesperiát a Tsutayába, és vegyék meg még egyszer.Vagy annyira nem jó, annyira nem tetszett, hogy a bővítmények miatt még egyszer nekiüljenek?Ha nem, akkor nincs is miről beszélni.Még ha egy Lost Odyssey kategóriájú játék jött volna át, de ezért…:)

 15. “megint egymással pörölünk. Mi mit éreztünk volna, ha az FF13 úgy jelenik meg, mint már régóta Ps3 exkluzív gyermek. Aztán később kiderül, hogy kijön a konkurencia gépére is, ami sajnos izmosabb, mint a miénk (legyen ez a konzol a poén kedvéért az Y720). Mivel a mi kis gépünk egy szartalicska a másikhoz képest, az azon elérhető plusz-t természetesen szeretné kihasználni a kiadó, ehhez szívük joga.Ámde minket kérem átvágtak. Cseles marketing fogás azokon, akik gépvásárlás előtt álltak és a megvétel előtt még befolyásolhatók voltak a különböző marketing-fogásokkal.Kereskedelmi csel. A pénz beszél. De hol van a raglétrán a gép előtt görnyedő személy?Na mindegy, nekem is szar szájízem lenne. A játékot nem ismerem, nem tudom mennyire nagy szám.Én együttérzek ezekkel az X360 tulajokkal. Bár hozzá kell tenni Kicsit nehezményezem, hogy japcsik X-et vesznek XD De nincs jogomban ítélkezni, az én faterom se Suzukival jár, mert a “”mi autónk””…… hanem kűűűfődi autója van…Nehéz ám ez… nehéz..”

  • megjegyzem: azzal, hogy az FF13 úgy jelenik meg, hogy multiplatform, az más tészta. Ha ps3ra kijönne és utána mondanák, hogy legyen multi, az lenne a szopacs.Természetesen furcsállottam(tuk) a bejelentést hogy multi lesz, én nem bánom, nem vagyok X ellen. de akkor Joggal számítsunk arra, hogy a Ps3 verza többet mutat majd. Mint a jelenlegi boncasztalon vergődő Vesperia. Mert a két gép között negy a különbség.

 16. De te eddig legalább csöndbenköcsög voltál.

 17. Mondjuk náluk még a gépet is majdhogynem a vásárlók után dobják, tehát annyit nem hiszem hogy buktak rajta.

 18. Ejnye, benézted, ismét…Ő csak egy gyenge kópia 🙂

 19. A kedves rajongok kifelejtették azt hogy azért adja ki a namco psre is, mert az xesek ingyen letöltik, és ez bevétel kiesés. Majd akkor sipárogjanak ha megveszik GYÁRI KIADÁSBA, de addig kuss legyen. Akinek meg nincs rá pénze az meg keressen más elfoglaltságot. Ez épp olyan hogy nincs pénzem egy ferrarira, nem fogom ellopni, mert nekem nincs a másiknak meg van.

 20. hülyeség ez a sok extra, az a legnagyobb pozitívum ebben, hogy kijön ps3-ra, hogy így olvashatok majd Veres Miki féle Vesperia tesztet:)

 21. Erre csak egy nagy HÁHÁ!! adja meg a kellő választ a visítozóknak!! XD

 22. Akkor 100-adjára:Ez egy gyenge játék, tartsák meg a boxosok.Sőt, a Sony vegye vissza és semmisítse meg az összes WKC-t, aztán adja ki inkább Boxra.Azoknak való, akik egy ilyen kiherélt jrpg-ben, mint a Vesperia látnak valamit.Komolyan, PS1-es időkben is szégyelltem volna magam, ha meglátnak ToV-val játszani.De még a SNES rpg-i is komolyabbak voltak.Fél BOF2-t nem ér az egész, nem hogy Chrono Triggert…

  • Nem tudom, hogy te mivel játszottál, de ez egy remek Jrpg. Mondom úgy, hogy már túl vagyok nem egy ilyen stílusú játékon. Nes, Snes, PS1, Ps2, Xbox360, GBA platformokon. És ki kell hogy mondjam rég nem játszottam már egy ilyen remek Jrpg-vel. Én nekem több mint 100 óra van benne. Hangulatos, isteni zenék, remek harcrendszer, szerethető és jól kitalált karakterek, történet. Úgy hogy szerintem a Ps3 tulajok várjátok ezt a játékot mint a messiást.

   • én még a gamecube is beírnám ,ott kevés rpg volt ,de minőségiek legalább ! én sztm megveszem ,szeretem a Tales sorozatot ,remélem ez is ugyan olyan jó lesz ,mint a Symphonia 🙂

   • Kenyér és hal hullik majd az égből?

    • Fejtsd ki mélyebben a véleményed, hülye gyerek vagyok, nekem meg kell magyarázni.Egyébként, ha ezeregy embernek nem tetszik ez a játék, akkor mondjam én is azt, hogy szar, miközben rohadt jót szórakoztam vele? Gondolom, ha valamelyik játék tetszik nekem, akkor annak hangot is adhatok. Meg nem azt mondtam, hogy fúj te egy szar vagy, mert neked nem jön be.

     • “Rohadt jól szorakoztál vele?Gratulálok. :)De mielőtt azon kezdenénk vitatkozni, hogy ki játszik régebb óta és ki látott több jrpg-t, hadd írjam le pár sorban, hogy miért nem tetszik a játék:-kopár és fantáziátlan terek-borzalmasan rögzített kameraállás a városokban-a hátterekre rajzolt 4 útvonalból kettő bejárható, kettő csak ott van, de nem lehet arra menni-unalmas, lendület nélküli történet-idegesítő, hogy a szinkronos párbeszédekhez nomkodni kell a gombot-az ellenfelek 250 pixelről veszenek észre és egyenesen jönnek feléd, így simán felakaszthatók bármiben, de ha kiérsz a 250 pixelnyi távolságból, akkor visszamennek a helyükre. Ekkor gondoltam arra, hogy ez inkább NES-en ment volna el.-az első boss egy vicc-a kislány egy vicc-a windows paintben rajzolt, beszélgetéshez használt képek gagyik,-az első városban a “”bárányfarkas”” előli megmentés egy viccEnnek a játéknak tudod hol lett volna keresnivalója? PS1-en, de csak a Final VII megjelenése előtt.Nem játszottam vele sokat (pár órát), de annyit sem kellett volna, mert a JÓ JRPG az első pillanattól kezdve jó. Nem 15 óra után, nem 4 óra után, nem 30 perc után, hanem az első perctől kezdve.Tedd mellé az FFVII-et (nyilván ismered, onnan van a RED13 nick), vagy a sorozat valamelyik későbbi részét vagy a Xenosagát.Összehasonlíthatatlanul jobbak.Sivárság és unalom vs felfedezés és izgalomBugyuta ellenfél vs sosem látott mechákPocsolya vs PezsgőfürdőDe a legjobb összehasonlítani a Final 9-cel.Mindkét játék azzal kezdődik, hogy hercegnőt szabadítasz.Csak KICSIT más minőségben.Komolyan össze lehet hasonlítani a kettőt?A FInal IX kastélyát azzal, ami a Vesperiában van és egy ovis egy zacskónyi, 4 színű legóból 5 perc alatt reprodukál?…Messiás?Miért is?”

     • Mondjuk ez olyan, hogy egészen bejött nekem a Sonic Unleashed, aztán meg láttam hogy mindenki lehúzza. Ha ennyien mondják biztos szar. Nekem viszont ennek ellenére is tetszett.

     • Én is így vagyok a Sacred 2 -vel.Hatalmas terjedelmű és részletességű játék de rengeteg apró hibával amik nem bosszantóak, mert a készítők mindenre gondoltak és az ilyenek miatt sem kell szívni. Egy hete csak azt tolom.

     • A két dolog nem ugyanolyan teljesen.Mert van az, hogy mondja valaki, hogy neki hű de nagyon tetszett vagy nem és mindezt azért kellene elhinni, mert azt is mondja, hogy mennyire tapasztalt játékos.Meg van az, amikor kimondják, hogy mi tetszett és mi nem tetszett a játékban. És akkor azt meg lehet vitatni.(Egyébként én imádom a Sonic Unleashedet, mind a futós, mind a vérsündisznós részét, szóval ketten már vagyunk.)

     • El se hiszem hogy valakinek bejön. :DIgen talán tényleg nem így kellett volna kezdenie, lentebb mondjuk szerintem kimerítően választ adott, talán hamarabb kellett volna ezt így megírnia.Amúgy nekem így látatlanban szimpatikus a Vesperia, dehát még nem játszottam vele.

     • Szerintem a legtöbben alapból negatívan állnak hozzá, számomra hatalmas pozitív csalódás volt.A nappali részek nekem hozták a régi 2D hangulatot, mert nem csak futásból áll, hanem futás közben igenis befolyással tudtam lenni dolgokra, kellett ügyeskednem.Vagyis összehasonlítva a szerintem szar PSP-s Sonickal, itt látni lehet előre, hogy mikor kell ugrani, becsúszni, tehát nem a pálya gépies megtanulásával lehetsz csak sikeres (itt is kell tanulás, de már inkább a kimaxoláshoz). A nappali bossfightok is tetszettek, hozta azt, amit megadrive-on megszoktam.A vérsünös részek meg még jobbak.Meg úgy az egész a sok kis megnyitható/begyűjtendő dolgával.Két játék az egyben.Két bajom van vele: elakadtam azon a kínai jellegű pályán, ahol olyan színes hengeres izék forognak körbe, aztán meg meg akartam mutatni tesómnak a játék elejét és újraindításkor rámentett a gép az addigi állásomra.Majd vmikor újrakezdem…

     • Illetve van a Sonic nappali páláykon betanulási szükség, de csak olyan mértékben, ami még nem stresszel, amivel még élvezhető.

     • Ha jól tudom, először a LO-t is csak kipróbáltad, és az alapján nem voltál elragadtatva tőle. Aztán a végére megváltozott a véleményed.Neked aztán végképp tudnid kéne, hogy nem ítélünk jrpg-t néhány óra játék után.

     • Nem, amikor kipróbáltam, akkor tetszett.Ha nem ezt írtam volna, akkor vagy rosszul emlékszel, vagy én emlékszem rosszul és mondjuk PS3 fanboyság miatt olyasmit írtam volna, hogy nem több, mint FFX…? :DNem emlékszem ilyenre.De nem is, beugrott.Emlékszem, hogy kipróbálás után kiblogoltam a gameren, hogy mennyire tetszik. Azért emlékszem, mert még megjelenés előtt volt, tesztelői példánnyal és a levegőben lógott, hogy problémám lesz belőle.Nem lett.Azelőtt, amikor még csak hírekben láttam, tényleg szapultam kicsit, mert nem tetszett Kaim feje és kinézete.Na az most sem tetszik. 😀

     • Nem mondok végítéletet jrpg-re 4 óra alatt, talán.De azt meg tudom mondani, hogy nem messiás.

     • “Senki sem mondta, hogy messiás, és hogy mindent vivő jrpg, bár a “”szar”” jelzőtől is távol áll.Ponosan olyan, mint az összes többi tales-of játék, azok minden pozitívum és negatívumával együtt.”

  • Amikor én hasonlót mondtam, hogy be lettem támadva.

  • TE IS!!!!!

 23. :DEngem annyira nem zörget ez a játék, hogy mindjárt alá is írom a petíciót!

 24. Ezt a sok ős-köcsögöt…

 25. Aki ezen veszekszik az se normális, no meg az sem aki annak örül hogy a másik szop. Kicsinyes dolog KONZOLOKOL veszekedni meg kárörvendeni. Nekem sajnos van egy gáz saját életem itt ebben a világban, de tudom már csak az a menő ha a PS3 tulajok utálják a boxot és vice versa. Nagybetűs, SZÁNALOM.

  • Beszottá kötzsög, buzi-e vagy?:D

  • sztem is az. ezt a petíció dolgot ők sem gondolhatták komolyan. egyébként meg szabadon választhatnak, nem?! ha ennyivel jobban tetszik nekik ez a verzió, vegyék meg ezt.

   • “Szerintem az egész konzol fszverás egy hülyeség és tarkón vágnám a saját gépével az ilyen habzószájú idiótákat. Nekem nem 1 nem 2 ismerősöm van akinek Xboxa van és nem PS-e. Mikor azt mondja valaki hogy “”köcsög ikszesek”” akkor ezzel őket is szidalmazza pedig szart se tud róluk. Azért kevesebb valaki mert nem PS-e van? Gáz. Nekem PS-em van mégis megvagyok anélkül hogy szidjam a boxot, sőt még vannak is gamek amik tetszenek a boxos felhozatalból. Az a baj hogy nem a játékélmény számít már hanem az hogy min játszol. Bezzeg ha egy konzol lenne a világon akkor mindenki sírna hogy jajj de unalmas.”

    • Ejnye okoska, amikor így fújsz, mint egy kismacska, egyik helyesírási hibát véted a másik után. Hát hol van a múltkori gizda fölényességed?

    • jaja, a lényeg, hogy a játék legyen jó. ettől függetlenül az x-t én sem igazán szeretem, ezért kicsit örülök is, hogy ilyen szar lett az új banjo,legalább nem kell gépet vegyek=)

 26. OFFTúl nagy bennem a harag az X-esek felé, ez a DOA ellopásával kezdődött.Különben is, hol a DOA5?ONSzóval nem szép dolog, de én örülök ha az X-esek szívnak.:D

  • Ezt mondjuk én is kérdeztem, amíg ott volt Itagaki, ahol volt. Mostmár így annyira nem érdekel. 😀

 27. ennyit érnek a x-esek :DDDDDD

 28. “Hát ezen besírtam a röhögéstől, de a legviccesebb mégis ez: “”Ne szórakozzanak a Tales sorozattal és karaktereivel”” xDDD”

 29. Ha ebből az lesz h nem jön ki akk kapják be…

 30. “Lehet, hogy ezt már valaki megírta de már anyi comment van hogy nem olvasom végig csak érdekesnek tartom, hogy azt írják: “”A játékokat ne multiplatform formában készítsék el, hanem exkluzívban egy konzolra””aztán meg azt írják, hogy:””Ne favorizálják az egyik platformot a másik előtt””És az is érdekes, hogy amikor mi megtudtuk hogy lesz final fantasi13 x-re mi nem kezdtünk el b@szakodni 1 peticióval, hogy szüntessék be az x-es változat fejleszését.”

  • pedig kéne XD mondjuk annál a sony a hibás. hány játéknál lehetne ugyan ezt megcsinálni ,petíciót mindenre ! 😀

 31. Dögöljön meg a szomszéd tehene is. Miért fáj, ha más is kap az ő játékukból? Még mindig konzolháború van?

 32. Ámen. Bár kicsit soknak érzem a követeléseket, ugyanakkor megértem a felháborodást.A Ninja Gaiden Sigma2 ellen nem indult hasonló petíció? 😛

 33. “””- A szoftverek legyenek teljesen készek és gondosan teszteltek””Ámen!”

 34. Háát erre csak azt tudom mondani h: Vegyenek rendes, normális konzolt a azok az emberek!! 😀

 35. Nemtom volt-e már, de szerintem elég lett volna annyit kéni, hogy a feltúrbózott változatot adják ki X-re is.

 36. – Magyarázzák meg, hogyan lehetséges az, hogy a 360-as programkód vizsgálata közben bizonyítékot találtak rá: eredetileg több minden is benne volt a programban, ami most a PS3 változatba belekerül, de az X360-asból kiszedtékLehet hogy a tesztelésnél derül

 37. Vegyenek ps3-at is,és nem kell sírni tovább:) Nem hiszem hogy nagyon megterhelné a bukszájukat.

  • “nem erről van szó, hanem arról, hogy a rajongókat, a fogyasztókat végre ne hülyének nézzék, és ne manipulálják az embereket, például azzal, hogy a játék csak 1 konzolra, x360ra készül, aminek eladásait nyilván valóan például ennek a játéknak az x exluzivitásával szerettek volna (és gondolom sikerült is nekik) gyarapítani. Aztán meg kiadják másik gépre is, ráadásul a “”hazaira”” :), amit valószínűleg terveztek már a játék tervezésénél is. Ezzel szart csináltak ezeknek a japcsiknak a szájából.Ki kell állni az igazadért vaszki, különben úgy irányítanak azzal a bizonyos mézes madzaggal mint egy zombit. Ha a vásárló cseszett helyzetben érzi magát, szinte mindig van oka rá. Ne nézzék hülyének az embereket. És ezt a világ többi szegmentumában is értelmezni lehet.”

   • Ezért a kommentért járna neked egy PSC trófea, de sajnos nem lehet osztogatni, csak versenyben nyerni.

   • Ha én aki közel sem vagyok milliomos meg tudtam venni eddig minden konzolt amire szükségem volt,akkor nekik különösen mehet a dolog.Az igaz nagyon hogy kellenek az exkluzivok,de létezik az időleges exkluziv fogalma is már jó ideje.Engem pedig nem különösebben érdekel ha később kijön egy mások géptipusra is,az a lényeg hogy először arra jelent meg amire igazán vártam.

 38. Anno emlékszem gc Tales of symphonia ps2 portja körül semmi balhé nem volt, pedig lehetett volna!(jó ott nem volt karakterbővítés ,csak egy két item,2videó,új op ami kurva szar az eredetihez képest) Nem értem mit sír a szájuk ,hány játéknál van ilyen ? Egyben tegnap olvasva a hírt a sankakun elgondolkoztam milyen Tales of Symphonia jön ps3 ?? A wii rész vagy a gc részt újra kiadják, tuningoltan. Egyben mindenki tudta a késés miatt ki lesz bővítve a ps3, mert a box tejelt az övére előbb jelenjen meg, innentől kezdve ne sírjon végkép a szájuk, vegyék meg ps3-ra kecseg boxosok XD

 39. Túl sok pénzről van szó, 1000 aláírásra fel sem figyelnek. A követelésekkel meg kiröhögtetik magukat.

 40. ennyi f*szt mint ezek, én sem kezdtem el rinyálni hogy a fable 2 csak boxon van. de még ezek a követelések….

  • Fable 2 ? Hohó az már nem vértiszta Rpg, akkor én is mérges vagyok az Alan Wake miatt ! :-))))Akkor így kiegyenlítjük a számlát. Ők adnak Alan Wake-t mi pedig a Tales of Vesperia-t :-)))

 41. Felőlem megtarthatják. Van nekem Atlus és egy Level 5. Ők majd megtámogatnak engem egy Smt-vel és Wkc-el. 🙂

 42. “Ez már túlmegy a petíció fogalmán sztem mert lehetetlen dolgokat követelnek….A petíciók nagyon ritkán érnek el eredményt és ha mégis akkor is csak kisebb dolgokat teljesítenek nem ekkora blődségeket amiket itt összeírtak. Jóhogy nem akarják, hogy lemondjon a Namco elnöke ezekért a főben járó bűnökért….1000 aláírás amúgyis édeskevés egy fele ekkora horderejű követeléshez is mert ennyi vásárló globálisan “”semmi”” és ettől még ők is megveszik hiszen ők az igazi elvakultak :)Majd meglátjuk, hogy a mi Heavy Rain petíciónk ér e valamit mert mi tényleg csak egy minimális dolgot kértünk és túlléptük az 1000 et…..”

 43. tehát él legalább 550 külföldi ember Japánban, akik box-ot vettek.:D

 44. Olyan kupont szeretnék, többet is, amit 18-22 éves, általam csinosnak tartott lányoknak tudok felmutatni, és ami kötelezi őket arra, hogy jóban legyenek velem.

 45. Idióta gyökét japánok. Nemhogy örülnének, hogy érkezik egy bővített verza is, neeem sírnak inkább helyette.A 360 verza egy TELJES ÉRTÉKŰ tales of játék, nagyon jó, tartalmas és egész. Az hogy a később megjelenő ps3 verzában plusz dolgok lesznek inkább örvendetes, mert aki mind2 konzollal rendelkezik, az választhat, melyik a szimpatikusabb.Rohadtul nem lettek átverve, teljes értékű játékot kaptak, ha meg csak ezért vettek 360at akkor meg úgyis megérdemlik…

 46. Bocs, még annyi: szabadon felhasználható kupon: kapják meg, váltsák be egy olyan pisztolyra, ami egyszerhasználatos, és lőjék magukat fejbe…

 47. ez lol:)én nem éreztem magam tesztalanynak, és pontleszarom hogy jön ps3 ra is.nekem nem fáj.

 48. “valahol megértem őket, ráadásul ez már a sokadik eset…””- Ne szórakozzanak a Tales sorozattal és karaktereivel””ez tetszik! xDDDD”

 49. Akik ezt alairjak,azoknak egyszeru a napi programja.20 ora jatek a box-on,4 ora MS PR hallgatas hipnozisban.

 50. Biztos érdekli a készítőket 1000 vásárló, aki veri a nyálát.Biztos ezen petíció hatására törölni fogják a PS3 portot, és lenyelik a kedvükért a fejlesztési költséget.Mert ugye ők tolják a pénzt, és nem eladott termékekkel keresik.1000 ember szavával szemben ott áll kb.1millió lehetséges vásárló.Én biztos beszüntetném a munkálatokat jaja. :PVicc!

 51. “Végül is részben igazuk van. Mármint az “”abnormálisan sok extra”” terén. A “”csak exkluzív címet”” csináljanak viszont marhaság! Hiszen így a kiadó sok-sok pénzt bukna. Kíváncsi lennék, h menyien vették meg eredetibe és menyien töltötték le vhonnan!”

 52. Pedig az atom lenne az igazi revans…

 53. Amerikára meg atomot dobnának?

 54. “””Üdvözöljük a mélyen tisztelt japánokat a való világban. Már vártuk önöket!,,Képzeljétek mit tennének, ha rájönnének, hogy a legtöbb JRPG a késések miatt általában kibővített változatban érkezik Európába.1) Petíció: többé nem árulhatnak Európában JRPG-ket!2) Harakiri3) Ideköltöznek4) Ránk küldenek egy mecha hadsereget (nem kell a kamu duma, úgy is tudjuk, hogy nekik már rég van ilyen!:)”

 55. Sorry, de Tekken biztos volt X-en?

 56. és azt se feledjük h nagy exluzivok ps2 idökböl mint dmc,re sorozat, tekken is jöttek boxra is,mégse avargott a ps közösség

 57. Ez egy baromság… már az előző generációban is voltak ilyenek – lásd Resi 4 – mégsem hőbörgött senki – na jó, biztos volt néhány idióta. Van egy ötletem: mi meg petícióban követeljük, hogy a svédek második gólját annulálják, mert az 14 másodperccel a jelzett 3 perces hosszabbítás után esett:). Abszurdum ez is, az is.

 58. Lehet linket kérni? Én támogatom.

 59. Tales of Symphonia is jön PS3ra?Erről eddig nem hallottam, de jó lenne.

 60. Hát… lol..?Van, amivel egyetértek, de ez akkor is röhely.

 61. Kussoljanak! Mi lehetnénk felháborodva mert egy évvel később kapjuk (Európa + jó pár hónap)!Kérjenek ingyen DLC-t a PS3 extra tartalmakkal oszt csókolom.

 62. szégyen….

 63. hát ez szánalom….MGS petíció meg jó ötlet ezek után…

  • Nem szabad. Felesleges. aki hülye haljon meg. A kontra csak további ellenszenvet szül. Mi nem vagyunk olyanok, UGYE? 😀

 64. Jó ez így,jöjjön csak PS3-ra… az MGS is megy boxra,ahhoz képest ez semmi…

 65. annyira amugy tényleg vicces h sok játék tényléeg késöbb jön de rakat extrval(bioshock,ninja gaiden,most ez, eternal sonata franc tudja még mi) meg vannak olyanok mitn a batman amibe exklusiv joker, de amugy mért van ez ?persze nincs vele bajom de pl joker mért exlusiv?sony fizet? vagy a készitök preferálják a pst? avgy mi?:D

 66. ezt a petíciót minden második x360 – ps3 játéknál fel lehetett volna lőni, mint felháborodott ps3 tulaj.

 67. “””- A játékokat ne multiplatform formában készítsék el, hanem exkluzívban egy konzolra””PS3-ra több és jobb exkluzív van, gondolom ez csípi a szemüket. :)”

 68. XBot mindenhol van. Ez sajnos elég jól jellemzi őket, irigyek, buták, arrogánsak, ps3ellenesek. Ez ilyen külön faj a videojátékosokon belül, elvadult, a bozótban kóborló vagy kövek alatt lapuló vicsorgó kis izék. Este meg kijönnek a monitor fényére. :)De majd pont japánban nem adják ki PS3-ra, ahol a microsoft dobozok épphogy csak eladhatóak. :)Szerintem a normális x-tulaj, aki játékra vette a gépét (szerencsére ezek vannak többen), az is röhög ezeken.

 69. Ezer aláírást várnak? Akkor amit Ti, azaz a PSC szervezett úgy tűnik, hogy nyerő lesz, hiszen átléptük az ezret! : )

 70. Háhá, hát ebből sem lesz semmi (petícióból)Miért favorizálják a PS3at? Egyrészt szerintem nagyobb a piaca, másrészt én még másolt PS3as játékról nem hallottam, X360asnál az eredetit tartom ritkának (mint a sima Xboxnál).Kapjanak szabadon felhasználható kupont, hát behalok xDEgyébként tényleg nem szép, hogy az exclusive címek később multiplatformok lesznek (de el tudom képelni, hogy sok exlusicet a microsoft firkant a dobozra).A játékot sajnos nem ismerem, de azért nembánom ha kapunk egy sokkal jobbat xDJa és HEHE xD

 71. “Mi is írjunk petíciót, hogy a “”gyatra”” X-es gamek ugyanolyan minőségben jönnek ki a mi gépünkre pedig grafikaliag többet tud a ps3.Ja és kell még Magyar Store mely ingyenes legyen, és nyílvános bocsánatkérés a MS-től ,hogy elopta a FF, meg a Metal Gear R.-got….Valaki akar még valamit????? Megírjuk és elküdjük Bill-nek :-D”

 72. “:-D bisztos a Ms van a háttérben.A kezdeti japán sikereket ez elég keményen letörheti. A namco B meg nem hülye. Azért tolják ki mert nem ment annyira mint várták. A hithű szamurájok továbbra is a ps3mat favorizálják, az usa-eu verzió sem fogyott jól.Kiváncsi vagyok a heti eladási adatokra. Kijött a Slim+ Gundam ps3-ra itt lesz nagy robbantás a piacon :-Dez a “”kapjunk kupont “” már tényleg vicces. Egy nagymellű japán luvnya nem kéne nekik ?????”

 73. “Lehet bennem van a hiba, de mintha ellentmondás lenne a “”kérések”” között:- A játékokat ne multiplatform formában készítsék el, hanem exkluzívban egy konzolra- Ne favorizálják az egyik platformot a másik előttMost hogy is van ez?De amúgy is röhely kategória szerintem.”

 74. Eléggé kisebbség lehet ez a japán X360 gamerek csoportja. Mármint úgyértem, hogy ott valószínű mindenki Nintendo, vagy Sony konzolon tolja az ipart.

  • Kérdés van-e 1000 X360 tulaj aki játszott azzal a játékkal. :PMert hát kisebbségben vannak az biztos.Viszont nincs joguk követelőzni.Senki nem kényszerítette őket, hogy megvegyék a játékot arra a masinára. Savanyú a szusi, az az igazság! :PNem kellett volna árulónak lenni és és amerikai gépet venni.Ez a büntetésük. 😛

 75. Én sokkal inkább reménykedem abban, hogy az itteni petíció eléri célját és a Heavy Rain kap magyar feliratot.:P (ha már Japánban 1000 aláírást elegendőnek tartanak egy petícióhoz, akkor hátha nálunk is elég ez a szám.(amit egyébként bőven túlszárnyaltunk már.)Sorry a nagyon OFF-ért, de erre nagyon kíváncsi vagyok: Mikor külditek el a QD-nek az aláírásokat?

 76. Idióták.Sosem értettem, hogy miért fáj az valakinek, ha egy már megjelent játékot átportolnak egy másik platformra.Nem általánosítok, nem az x-esekkel van bajom, hanem azok kis csoportával, akik nem hogy aláírják a petíciót, hanem egyáltalán megszületik ilyesmi a fejükben.Idióták.

 77. Nem tudom, az Eternel Sonata-nál is volt ilyen felháborodás, mikor PS3-ra is kihozták? Vagy csak a Tales of sorozat ennyire szívügyük?

  • Az Eternal Sonata nem olyan minőségtelen, összecsapott sz*r volt, mint a Vesperia X360 portja, gondolom ezért mérgesek most a japánok.

 78. Hejjj… de nagyon összeesküvés-elmélet szagú. Ha annyira nem szeresse a platformot a Namco, akkor miért arra adat ki először? Mert az MS fizetett? Nos, a rajongóknak azt is meg kell érteniük, hogy ez az egész biznisz a pénzről szól és egyik cég sem szeretetszolgálat, egyik sem.

 79. Ez a petíció vicc kategória. 🙂