Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

ayrtonsenna88

Hozzászólások

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Kommentek
  • #1093979
   ayrtonsenna88
   Felhasználó
   • Kommentek: 91
   • LvL.1

   Bennem már leülepedett minden és kicsit más szemmel látom a dolgokat. Még rosszabb a véleményem a játékról! 😀
   Itt egy nagyon érdekes video arról, hogy Neil Druckmann végül hogyan tudta elkövetni ezt a “merényletet”. Vannak érdekes beszólásai ami már a verbális “cycle of revenge” kategória. Többek között az, hogy aki érzelmileg kötődik egy nem létező karakterhez, keressen fel egy terapeutát. Nos elnézve ezt a történetet, inkább neki lenne szüksége egy jó pszichiáterre.
   A video nem vélemény, tényekre alapoz.
   SPOILERES

  • #1094192
   ayrtonsenna88
   Felhasználó
   • Kommentek: 91
   • LvL.1

   Igen, ez a kulcsa az egésznek, hogy érzelmileg működött, vagy nem. Én is érzelmi hullámvasúton ültem végig. A szenvedés és a depresszió között hullámoztam. 😀 Egyetlen szívmelengető pillanata volt a játéknak számomra, a születésnap. Amitől persze Ellie és Joel kapcsolata, ahogy alakult, még fájdalmasabb lett.
   Az Abby szálról annyit, hogy kifejezetten érdekelt mit csinált abban a három napban. De nem úgy hogy 10 órán keresztül őt kell irányítanom. Mikor megláttam, hogy érméket kell gyűjteni és lehet fejleszteni a karaktert…pfff… Próbáltam megfeledkezni Abbyről és csak belemerülni a gameplaybe. De aztán jöttek a visszaemlékezésbe ágyazott visszaemlékezések, a sétaszimulátoros részek és végig az járt a fejemben, mikor jutunk már el a színházhoz. A motivációit sem értettem. Az első két nap még ok, de a harmadik nap nekem már sok volt. A játék legvégén pedig azt éreztem hogy nem adott semmit az egész, de legalább mindent elvett. 😀 Olyan dolgokra akart rávenni a játék mind érzelmileg, mind játékmenetben amit nem akartam. Valaki erre azt mondja hogy zseniális, én meg azt hogy kihagyták a játékost. Nem akarom megtenni, de a játék rákényszerít, hogy de de de, akarod. 😀 Ha kíváncsi vagy a végére. Itt egy video a rajongók érzelmi reakciójáról. Utolsó, tényleg. De annyit röhögtem rajta, megnéztem már vagy tízszer.

  • #1094126
   ayrtonsenna88
   Felhasználó
   • Kommentek: 91
   • LvL.1

   Örülök, hogy kitüntetsz a figyelmeddel, de én jobban örülnék ha inkább a játékkal foglalkoznál és leírnád, hogy miért ez életed játéka. Tőlem leírhatod 10000 karakterben is és belinkelhetsz 300 videot. Én nem fogom személyes támadásnak venni. De ha növeli a komfortérzeted, akkor én meg esetleg leírhatom mi tetszett a játékban. Bár mint írtad, téged teljesen hidegen hagy. Hát igen, mindenki ismeri a vélemény és a segglyuk analógiáját, de attól még lehet beszélgetni a játékról. Be is linkelek neked egy beszélgetést, nagyon jó meglátások vannak mindhárom oldalról, érdemes meghallgatni. És had ne kelljen már mindig odaírni, hogy meglátásom, vagy tapasztalatom, vagy véleményem szerint. A valóság pedig nem egy vélemény, hanem mindaz ami a játék köröl zajlik.
   SPOILERES

  • #1094060
   ayrtonsenna88
   Felhasználó
   • Kommentek: 91
   • LvL.1

   Nem kértem a tanácsodat, én sem adtam neked. Fura, hogy te vagy az akinek bejött ez a történet. Mégsem tudod elfogadni a másik “nézőpontot”. (Talán pont ezért működött nálad?). Én lettem megszólítva, hogy ne kampányoljak a játék ellen és az “oké” is annyit jelent magyarra fordítva, hogy jól van hülye vagy. 😀 Én értem, hogy neked ez életed játéka, de akkor talán kifejthetted volna, hogy miért az és nem éreztem volna azt, hogy rám erőlteted a véleményed. Nem haragszom rád amiért neked tetszik ez a játék és utasítgatni sem foglak hogy csináld ezt vagy azt. De bármit is írsz az én nézőpontom nem változik. A játékon meg már rég túl vagyok, de mivel érkeztek hozzászólások a videora amit belinkeltem, reagáltam rá. 🙂
   Minden nézőpont igazság, de valóság egy van. 🙂

  • #1094051
   ayrtonsenna88
   Felhasználó
   • Kommentek: 91
   • LvL.1

   Végül elengedte őket. Abby pedig lelkiismeret-furdalás nélkül elvágta volna Dina torkát ha Lev nem állítja le. Szóval lehet elemezgetni hogy mit csináltak a karakterek. De nem ez a lényeg, hanem az hogy Neil Druckmann tönkretette az első rész sokak által szeretett karaktereit, hogy megkedveltessen egy másik karaktert 10 órában. Miután Kivégezte Joelt és fejbe lőtte Jessiet. Most ne az én véleményem nézzük, meg ne a tiéd, hanem a nagytotált, akkor elmondhatjuk hogy ez nem sikerült. És egyet értek, hogy ha meglátom valahol Neil Druckmann nevét, azért a produktumért nem fogok pénzt adni. Van egy mondás, miszerint a pénzünkért nem szenvedünk.

  • #1094043
   ayrtonsenna88
   Felhasználó
   • Kommentek: 91
   • LvL.1

   Ellie egy friss traumával indult el bosszút állni, végignézte Joel kivégzését, ezzel szemben Abby 4 évig fuldokolt az önsajnálatban. Ha innen nézzük Abby kegyetlenebb, mert Ellie így is megremegett párszor, Abby viszont soha.

  • #1094042
   ayrtonsenna88
   Felhasználó
   • Kommentek: 91
   • LvL.1

   Az empátia ötlete nem rossz, nekem tetszik, nem minden fekete és fehér. De hogy lett ez megcsinálva? Teljesen új szereplőkkel kellett volna és akkor az egész sokkal jobban működik. Joelt és Elliet fölhasználták ehhez a bosszú sztorihoz, hogy sokkolni tudják a játékosokat. Ami hibátlanul sikerült is sajnos. De Joel kivégzése után hogy a f@szba lesz szimpatikus Abigail Anderson? Hát úgy hogy elkezdik manipulálni a játékost (és felkérik Laura Baileyt voice actornak). Ellie a leszbikus Jason Voorhees, Abby pedig a jóságos Hulk Hogan bajusz nélkül. 😀 Pedig egy szinten vannak, mindkettő gyilkol szemrebbenés nélkül.
   Ellie a korai trailerekben nagyon badass. “I’m gonna find and I’m gonna kill every last one of them.” A játékban ebből nem sok maradt, inkább szerencsétlen nyomorult.
   Ezzel szemben Abby végig badass (inkább ő tűnik fő karakternek), neki nincsenek tétova, gyenge pillanatai. Ő soha nem bán meg semmit, ő mindíg győztesen jön ki mindenből.
   Az Abby történetszál nem más, mint egy szimpátia hadjárat. Ennyi az értelme. Rohangál 10 órán keresztül két gyerek után, hogy megmentse őket. Majd három nap alatt akkorát fordul vele a világ hogy képes a sajátjaival is konfrontálódni. Nem annyira hihető és annyira átlátszó, ahogy próbálják manipulálni a játékost. Joel megölte az apukáját, aki a világ legjobb embere volt, zebrákat mentett, meg az egész emberiséget is meg akarta menteni az ellenszerrel (gondolom a viperákat, szerafitákat, vadászokat stb). De arra a kérdésre nem adott választ, hogy mi lenne, ha a saját lányáról lenne szó, mert bejött Abby és elmondta, hogy ő feláldozná magát. Aztán dobálja a labdát a kutyusnak, tiszteli az időseket, nagyon korrekt, nem akar a sor elejére tolakodni a kantinban, megint dobálja a labdát a kutyusnak, szereti a könyveket és még lehetne folytatni a sort. A végén mégis sikerült megsajnálnom, mikor mentek a csónakhoz. Később rájöttem, azért, mert úgy ábrázolták, mint Krisztust a kereszten.
   A játék amúgy olyan minőséget képvisel, hogy nincs rá szó. A Joel Ellie jeleneteket pedig kurva jók. Ezért is fájó, hogy nálam és még sokaknál elkúrták a történettel az egészet.

  • #1094012
   ayrtonsenna88
   Felhasználó
   • Kommentek: 91
   • LvL.1

   Kampányolhatsz, szived joga, senki nem tiltja meg 🙂 Egy fórum egyébként is arra való, hogy az ember leírja az adott témával kapcsolatos gondolatait, érzéseit. Nem csak azt, hogy honnan rendelte meg a játékot és mikor hozza a futár. 🙂 A videora pedig vagy rákattintasz, vagy nem, az is csak egy lehetőség.

0 hozzászólás mutatása