Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Szenved a Playstation 3-mal a Valve

A Valve nem egy igazán Playstation 3 párti stúdió. A cég frontembere, Gabe Newell 2007 januárjában “totális katsztrófának” nevezte a gépet egy MCV interjúban, sőt kijelentette, hogy ők egyáltalán nem akarnak rá fejleszteni, és másoknak is ezt fogják tanácsolni. Később, októberben már egyenesen “időpocsékolásnak” mondta a PS3-as játékkészítést, amikor az EDGE egy beszélgetés során felhozta a témát. A keményvonalas Sony-ellenes fanboyok nagyjából ezután írták fel zászlajukra az ismert “PS3-ra nem lehet játékot fejleszteni” blődséget…A téma újfent előkerült: most Tom Leonard Valve dizájner ostorozta a gépet egy LootNinja interjúban, mondván PC-re és X360-ra sokkal jobb játékot írni, mert ezeknél az ember azzal lehet elfoglalva, amit szeret csinálni, és könnyen megvalósíthatja ötleteit, míg a Playstation 3-as kódolás egy kínszenvedés.(A játékvilág friss híreit elnézve a Valve az utolsó fejlesztőbrigád, amely ilyen mellébeszélős kamukifogásokkal bénázik ahelyett, hogy dolgozna…)

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ja még egy nagy cím: Uncharted 2! Azért ezt a gamet sem lehetett egyszerű programozni, de mégis meglett, és bámulatos lett a látványvilága, akár csak az 1-nek volt!Szóval a Valve MS központú, sajnálom őket!

 2. Mennyit fizetett ezért a kijelentésért a MicroSoft?

 3. az ember élete végéig tanul ne siránkozzon fejlessze magát és csináljon játékot!!!! aztán ha ráérez következő nyilatkozata az lesz hűű emberek sikerült akkorát alkotnunk… blablabla… mindenki tud jó játékot írni rá csak ők nem??? jó akkor ne haladja meg az xdoboz grafikáját de mutasson valamit ne azt h béna istenit neki XD

 4. “””Jóó esz’ tanulta.”””

 5. Hát neo engem várhattok, me én a kocsmábú ugyan nem gyüvök.

 6. Mi az, hogy nem lehet? Itt a garázsban Józsival most csináljuk a szilárd fémfelszerelés 6-ot, és elkezdtük az első fantázia I-et is. Ha Lajos megjön a kocsmából, össze is dobunk valami jó kis effektet, addig meg befűtünk az x-szel, mert kezd hűvös lenni….

 7. A Havok enginet tényleg nem ők fejlesztették, már elötte a Max Payne 2 ben debütált, de lényegtelen, mert a HL2 ben lett kihasználva először teljes mértékben. Az anyagminőség is ott domborított először olyan szépen kidolgozva. Gondolok most a hajlékony ágymatracra, a törhető deszkákra, fémen csattanó golyókra. Mondjuk azóta azért komolyabbak születtek már, az endorphin, havok jelen generációja és az ageia szerelemgyermekeiként, de az idő már tényleg elröppent nem is kevés tehát ez csak természetes.

 8. Valve konzolra amúgy sem tudna nagyot villantani.Mit? left 4 dead? Fogod letöltöd , szinte bármely konfiguráción elfut a game, játszol haverokkal max 6 órát és többet nem ülsz le elé….Elkényelmesedtek ennyi… A setam sokat hoz a konyhára. Naná ,hogy maradnak az egyszerű portolásnál Xcocks-ra.Majd ha egyszer tartanak egy rendes felmérést, hogy pl mennyi gamet adnak el a dealerek, boxra a termékükből, csak átértékelik majd.Amúgy is mi az a Valve??? Half-life 1-2 CS.S. meg l4dEnnyi???? Ja bocs, meg tema fortres 2….. Ami szerintem egy gagyi sz.a.r.Pedig régen értett a valve az OpenGL-hez ………………Ma már szenvedni kell vele………. BIZTOS…….. Ez szerintem egy jól kitalált M.S. propaganda. Legyen miért örülni a BOX boyoknak.Meg nekem aztán végképp nem hiányzik, egyetlen Valve termék sem. Szerintem csak annyi a szitu ,hogy semmi jó cuccal nem tudnak előállni.

  • Nem véletlenül állnak át konzolra (is) a régi pécés fejlesztők. Általában minden játék jobban fogy konzolon, mint pécén (pláne egy szimultán megjelenésnél).Egyébként külön öröm látni az ilyen és ehhez hasonló kirohanásokat. Xcocks? Akkor már mingyá’ Gaystation is, nem?

 9. én spec megvagyok a valve fejlesztései nélkül

 10. nyaf nyaf nyaf

 11. 2003-as lenne, ha nem lett volna a cirkusz a forrás lopásával.

 12. A HL1 nem a nagy bombásztik sztorijárol volt híres, hanem arról, hogy ott voltál egy helyszínen és az komplex és átélhető élményként lett tálalva, az akkori erőfitogtatásnak és a Q2 engine agyoncsiszolásának volt nevezhető. Mint mondtam a generációjának legjobbja sokak szerint és itt megint csak milliós eladásokat tudnék neked lobogtatni mások szerint teljesen más játék volt. A HL2 nagy hájpja igencsak felturbózta a pontozást is és nem abba a vitába akartam veled belefolyni, hogy a Crysis vagy a HL2, hanem, hogy a szubjektív véleményedet ne egy olyan topicban hagoztasd, ahol bepipázott niggerek osztanak egy adott platformon túlzóan nagy hanggal bíró fejlesztő/kiadót, aki nyilvánosan, a világsajtóban fikázza a konzoljukat, amit szeretnek. Csupán erről van szó és tényleg részemről peace és én abszolút megértelek és nem nevezlek hülyének, ha nagyon bejött a HL2 mert a szubjektív véleményed és én inkább csak irígyellek érte, mert jobban jártál, mint én akinek savanyú volt a szőlő.

  • Na ez a baj. Minden csak fekete vagy csak fehér lehet, átmenet nincs? Valamelyik csapat vagy csak jófej, vagy csak szemét fikázó lehet? Szerintem ez nem fikázás (ahhoz szerintem kell egyfajta szemellenző, hogy annak lássuk), csak rinyálás.Erre próbáltam kilyukadni, nem arra, hogy nekem tetszik-e a HL2 vagy sem.

 13. Na ezaz sickness, hogy amit most írtál már csak a szubjektív véleményed és ezt ha mások nem így látják akkor attól még nem hülyék, de ha beszólnak nekik és becsmérlik azt a konzolt, amit megvettek nem kevés lóvén olyan arcok, akik számukra semmi értékelhetőt nem tettek le az asztalra akkor jogos a felháborodottságuk. Én kijátszottam PC n is megfelelő hardver birtokában a HL2 t és a PS 3 as orange boxot is és a minőség különbözősége ég és föld volt, így tényleg nem várható el, hogy aki csak PS 3 on tudta nyomni ezeket a játékokat sok érdemet tulajdonítson neki, főleg, hogy PS 3 on akkor már a Resistance is volt illetve pl egy Condemned 2 után nekem kimondottan fájó volt néha tolni az oranget. Pl,(de csak szerintem) már hónapokkal azelött, hogy a HL2 megjelent a Far Cry sokkal többet letett az asztalra mint aztán a HL 2 sok tekintetben, de ez csak szubjektív. Megértelek, mert számomra a Crysis volt ugyanilyen erényekkel megáldott FPS mint amit te a HL2 kapcsán érzel és nekem is szarul esett ennek ellenére a fikázást olvasni a fórumokon, de nem győzhetünk meg mindenkit.

  • Nem azt írtam, hogy mindenkinek teszenie KELL, hanem azt, hogy azért a HL2 rohadtul nem egy gagyi valami, sőt, ha konzolon nem technikai, hanem tisztán játékmenetbeli szempontok alapján nézzük, single player módban a generáció tán (eddigi) legjobbja. Nem én mondom, hanem a vásárlók nagy része és a kritikák.Az a baj, hogy képesek vagytok a Valve kijelentését személyes támadásnak venni. De miért, kérdem én?! Fizikai bántalmazás ért? Nem. Kevesebb lesz ettől a PS3? Nem. Tömegesen fognak elpártolni emiatt a PS3-tól? Nem. Akkor…?Amúgy meg Crysis: én pont ezt a játékot nem tartom olyan nagyra. Nálam sokkal fontosabb a történet és a játékmenet, mint a színtiszta erőfitogtatás. A grafika lélegzet-elállító, maga a játék közel sem olyan nagy durr.(és ez az a grafika, amit maxon egy jelenlei konzol sem fog elbírni)

  • Nekem nem fáj, ha valakinek nem tetszik a HL2, csak az nem tetszik, amikor azért fikázzák a játékot, mert a Valve most tett egy ilyen kijelentést. Ez szerintem egy überpitiáner hozzáállás (nem rólad van szó, mert ha jól vettem ki, neked nem ez a bajod).

   • amikor megjelent nagy szám volt ps-n,de amikor mi megkaptuk akkor nem mind graf stb…történet nem számít ebbe bele mert az jó)de ha jól emlékszem amikor a HL2 megjelent ps3-ra akkor is már voltak nála szebb játékok,sajnos a HL2 egy 2004 játék …..

    • Ez így van. Nem volt egy új játék, viszont konzolon az Orange Box-ban lévő, akkor újdonságnak számító Episode 2 sem volt egetrengető. Sőt.

 14. Egy vicc ez a valve, de azért félkész játékot ocsmány graffal Left4dead képesesk kiadni

 15. tessék innen érthető az ms hűség ..http://en.wikipedia.org/wiki/Gabe_Newella munkásága utolsó bekezdése az a legjobb……amikor a ps3 fikázza ,egyszerűen szégyen ez a ember, mit tanítottak neki az iskolában ???..

 16. A Valve monnyon le!!! 🙂

 17. menjen haza a Valve…

 18. nehéz programozni, mert egész életükben csak olyan gépekre kódoltak, ami nekik tetszettnehéz programozni, mert ahhoz hogy kinyerd belőle a pluszokat, új dolgokat kell megtanulni hozzáhát akkor nem kell fejleszteni rá, ennyi

 19. én megvagyok nélkülük

 20. Voltak itt erdekes hozzaszolasok!A legtobben verpistike modjara lefikazzak a Valve-t , nehogyma valaki rosszat mondjon a gepukre! Kijelentik , hogy ez egy fos kiado stb.Velemenyem szerint valoban faszsagokat beszelnek , ettol fuggetlenul szeretem a jatekaikat es remelem lesznek ps3-ra is.

  • Ha én dolgozom A autógyártónál igen sok évet, bevezeket több sikeres modellt és milliókat keresek náluk, majd elmegyek autógumit gyártani A cég autóihoz, ám B cég autóit nehezen kormányozhatónak és szarnak titulálom (anélkül, hogy vezettem volna egyet is) és eltanácsolom a többi gumigyártó céget is a B-autókra történő abroncsfejlesztéstől… Nem kell vérpistikének lenni ahoz, hogy kijelentsük: a valve egy részrehajló és hazug cég.

 21. Szerintem az igazi ok, hogy miért nem megy nekik, majdnem teljesen mindegy. A végeredmény az, hogy csak magukat járatják le, még akkor is ha a céluk a Sony basztatása volt (ismét okok boncolgatása nélkül).

  • Pontosan ez a lényeg. Felesleges bolhából elefántot csinálni. Úgyis lesz EPisode 3 PS3-ra is, minden rinya ellenére. És az ő érdekük, hogy jó legyen minden verzió.

 22. Csináltam kukoricát, ez jó hír. XD

 23. Itt arrol van szó hogy az MS megvette öket kilóra. És jó szokásukhoz híven megint köpködik a Sony-t.

  • Nem kellett megvenni őket, a valvés csávó a microsoftnál lett milliomos, mai napig kapja a csekket tőlük.

   • Tudtommal egy részvényest nem kötelez semmi a véleményezésre vagy bármilyen más cselekedetre, de gondolom tévedek. 🙂

    • “Nem részvényes, hanem kőkemény microsoft insider! “”Newell spent thirteen years working for Microsoft Corporation, ultimately becoming a “”Microsoft Millionaire.”” Newell has described himself as “”producer on the first three releases of Windows””.”””

 24. Elérkizik (vagy már elérkezett …) a pillanat, hogy ciki ezzel jönni … De hát ők tudják. Ha ezért fizetik őket, akkor végül is érthető 😛

 25. már vártam ezt a hírt ezen az oldalon is, mindenki kedvence más(ok) fikázása. komolytalan hír komolytalan embereknek.

  • Szerintem ugyanolyan hír mint a többi.

   • igen, a legbutább dolog az egészben az hogy az X oldalakon PS hírt olvasol (persze halálra fikázva) és ugyanez történik itt is. aztán a fanboy IQ HP-je pirosan szirénázik. és ha egy szerkeztő is fanboy az a legrosszabb kombináció.

    • Sorry, ha csalódást okoztam és van kedvenc konzolom, mint ahogy gondolom neked is.

     • kedvenc négy konzolom van jelenleg és ennek köszönhetően normálisan érzékelem a dolgokat.

     • Arra célzol, hogy akinek nincs négy kedvenc konzola, az például a fenti hírből (és az eddig látott PS3 játékokból) nem azt veszi ki, hogy nehéz a PS3 fejlesztés, hanem hogy Gabe Newell ms-es múltjának és ismeretségeinek köszönhetően meg sem próbál PS3-ra fejleszteni, bár független kiadóként ez lenne az egészséges tőlük? Hanem feleslegesen és teljesen alaptalanul ócsárolja a sony gépét, ezzel szítva fel az xboxosok öntudatát és mesterségesen generálva a fanboy harcokat? És a kívülállók előtt le akarja egyszerűen járatni a PS3-mat, a jó öreg hitelrontást és ferdítéses hazudozást alkalmazva?

     • “””…feleslegesen és teljesen alaptalanul ócsárolja a sony gépét, ezzel szítva fel az xboxosok öntudatát és mesterségesen generálva a fanboy harcokat…””Most nem azért, de te olvastál lentebb, akár a saját hsz-eidet is? Ezek után te beszélsz “”xbotos öntudatról””? Meg ha már te papolsz “”egészséges gondolkodásmódról””, akkor talán nem össze-vissza kéne fikkantani, hanem le kéne az egészet tudni azzal, hogy oké, nem megy nekik, ez van, csak a szájuk jár, másoknak megy, és ennyi.Én a Sony helyében bejelenteném: küldenek segítséget a Valve számára, hogy könnyebben menjen a fejlesztés. Ha nem fogadják el a segítséget ÉS továbbra is sírnak, akkor lehet skatulyázni.”

     • Olvasd el te is a wikipedia bejegyzést a valvés előéletéről. Menne nekik, de inkább szítják a tüzet jó öreg microsoft fikamódszer szerint. Annyira tipikus, a ms összes nyilatkozata ebben merül ki bármiben, hogy a többi termék miben szarabb mint az övék, Newell ott tanulta ezt a stílust.

     • Kérdés: Gabe Newell jelenleg a Microsoft alkalmazásában áll?De ennyi erővel:- ha az EA Sports játékok gyengébbek PS3-on, az csakis Peter Moore hibája lehet, hiszen előtte a SEGA és a Microsoft egyik legfőbb embere volt- ha az Atari játékok gyengébbek 360-on, az csakis Phil Harrison hibája lehet, hiszen előtte a Sony egyik legfőbb embere volt.

     • “Nem erről van szó, mivel ők nem pocskondiázzák a PS3-mat. Csinálnak valamit, aztán hogy bénák vagy csak a main platform volt az X360, más kérdés. De ilyet, hogy a fickó 2 éve és most is tök ugyanazt mondja anélkül hogy BÁRMIT letett volna a PS3 szoftverei közé, meg “”másokat is eltanácsolnak a PS3ra történő fejlesztéstől”” az már nem magyarázható mással.Múlt idő, de csak a munkahelyének a címe változott, a mentalitása és lojalitása semmit, sőt.”

     • Bolhából elefántot csinálsz. Komolyan. Nem kell vele törődni. Csak magukat égetik az ilyen és ehhez hasonló kijelentésekkel, de még így is mindig sikerül még többet kiolvasni belőle. 🙂 Kaz Hirai tavaly megerősítette, hogy valóban nehéz PS3-ra fejleszteni, szóval lehet benne valami, de szerintem tényleg gáz, hogy emiatt többször is elsírták magukat. Kérjenek segítséget a Sony-tól (a hírek szerint több csapatnak – pl. az Epic-nek – is besegítettek) és akkor minden rendben lesz.

     • Gondolod, hogy ezek után kiadnak valaha normális játékot PS3-ra? Önmagukat égetnék be még jobban, nyilvánvaló lenne teljesen, hogy a nyíkásuknak semmi köze nem volt a PS3 hardverprogramozásához. Maximum kiadják a portolást mint az Orange Box esetében, de ügyelve arra, hogy valami béna brigád kapja meg újfent a feladatot.

     • Nem, mintha a 360-as Orange Box olyan magas technikai színvonalat és minőséget prezentált volna…

     • Bárhonnan is nézzük ezt az egészet ez a Valve gyökérsége. 🙂

     • Nem emlékszem,hogy ők bármire is panaszkodtak volna…

 26. “http://en.wikipedia.org/wiki/Gabe_Newell””After dropping out of Harvard University Newell spent thirteen years working for Microsoft Corporation, ultimately becoming a “”Microsoft Millionaire.”” Newell has described himself as “”producer on the first three releases of Windows””. Inspired by Michael Abrash, who left Microsoft to work on the computer game Quake at id Software, Newell and another Microsoft employee, Mike Harrington, left Microsoft to find Valve in 1996. He and Harrington used their money to fund Valve through the development of Half-Life.””Erről azt hiszem ennyi elég.”

 27. Kivehetnék a Valve-es fazonok a szemükből és a fejükből azokat a piros szelepzárókat, hátha úgy könnyebben menne a fejlesztés a PS3-ra. Ki tudja, lehet hogy a Microsoft ültette a fejükbe ezeket a szelepeket, amiken keresztül csak az MS programozási metódusok jutnak el az agyukig. Igen, biztos hogy az MS manipulálta őket, mert ha tényleg a legegyszerűbb fejlesztéseket keresnék, akkor a Wii-re jönnének a Half Life-ok…

 28. Magyarán még egy ideig a Source motort kivánják lenyomni az emberek torkán.

 29. Nagy rakás kaki amit felmutatott 2009-ben a Valve,HL2 episode 3 vagy Half Life 3 az ablakban,bekaphatja a fa*zomat a Valve trógerok a 7magos procit kihasználni,meglehet nézni a Killzone2,MGS4,GT5…

 30. Nehogy már a VALVE mondja meg a frankót programozás terén, amikor a PC-re készült játékaik is éveket szoktak késni. Felfoghatnák már, hogy nem a ’80-as éveket írjuk, amikor kevés munkával szénné keresték magukat. Most már keményen dolgozni kell, minőségi munkát kell letenni az asztalra. HL2 jó játék volt, de tényleg, viszont azért ne felejtsük el a KZ2-t sem, ami mégis ott fut a szobámban, tehát mégis csak lehet programozni. Pl. Rockstar miért nem panaszkodik? Azt írták, hogy túl komplex a gépre fejleszteni…komplexen kellene gondolkozni, nem 6 éves kódot foltozgatni.

 31. Meanwhile in Valve:D*kép* Fat Newell ül a számitógép elött és WoW-ozik:)

 32. mindig x portosan(MS) párti volt a valve , láttam egy interjút az egyik emberével ott is ugyan ezek hangzottak el. Én inkább azt látom nem nagyon akarják az ms-t ott hagyni ,de az új játékaiknak csak ps3,pc tud megfelelni mert a xbot elérte a maxot.Egyben kérjenek tanácsot a kz2 programozóitól ,hátha degitenek nekik 🙂

 33. más tud rá programozni és jó játékokat csinálni….ki nem szarja le a Valve-t….én megvagyok HL nélkül….úgyis mind egy kaptafa 0 újítással.

 34. “Nem azert de HL se az a k*rva jo jatek, megfogok egy dobozt persze szegeny freemanek keze nincsen?? na meg akkor ott a szaron csuszos effektus és akkor arrol ne is beszeljunk hogy egesz jatekba kussol… Igaz tortenet kivalo es jatek elmeny is nagyon ott van. De ha ezek a “”hibak”” benne lenenek egy friss jatekba az nem lenne ennyire istenitve.”

 35. Egyesek egyenesen személyes sértésnek veszik ezeket a Valve-es kijelentéseket. LOL

  • De te meg azt veszed személyes sértésnek hogy itt a társaság nagy része köp a Valve jó munkásemberére. LOL

   • Mondom, ezek szerint egyesek tényleg személyes sértésnek veszik. 🙂

    • “Mindenkinek szíve-joga hogy minek veszi mert ez egy fizetett hirdetés semmi több, vagy ha ezért a sok rinyálásért nem kap pénzt a Valve akkor jó nagy idióták… :)Az egy dolog hogy ők nem akarnak rá fejleszteni rendben van, de mi az hogy másoknak is ezt fogják tanácsolják? A “”nagy”” Valve tanácsokat ad a profi PS3-ra fejlesztő csapatoknak? :)Azért mert van egy felemásra sikeredett Orange Box port…ja igen így már jogos :)”

     • Most komolyan azt hiszed, hogy a Valve, aki konzolgenerációnként kiad kettő darab játékot, ennyit nyom a latba? Felfújjátok az egészet.

     • Én nem fújom fel sehova csak egy jót nevettem az egészen, tőlem aztán úgy égeti le magát a Valve ( vagy bármelyik csapat ) ahogy csak akarja 🙂

 36. Valve?Tróger népség…

 37. Ohh, pedig a L4D-t lehet sajnálni. A Valve meg… ők tudják.

 38. Eddig sem voltam elájulva a Valve től, ezek után meg főleg nem leszek:D Lusta, munkakerülő MS fanboyok, akik ahelyett, hogy megpróbálnának fejlődni és újat tanulni inkább lehúzzák azt. Jó, hogy ezt egy Naughty Dog, egy Sucker Punch, egy Konami, és számtalan nagyot alkotó stúdióval szemben kijelentik, mert ezek árnyékában az ő termékeik csupán egy halk kis puki erejével durrannak. Eddig is megvoltam a cuccaik nélkül PS en ezek után is megleszek, főleg, hogy az Orange Box kritikán aluli portot kapott szégyenükre. Lammas!

 39. Kaka dolog lesz ám amikor majd a HL 3 nem fog futni 360-on és kell majd nekik a sok sok pénz =)

 40. “…mekkora gyukerek !! …””totalis katasztrofa””a PS3..pfff ..amugyis Valve kik azok?? ratyi banda …”

  • Azért ez is túlzás. A Half-Life és folytatásai után azért nem érheti szó a ház elejét, a világ egyik legmeghatározóbb, legkiemelkedőbb FPS-sorozatáról beszélünk.

 41. Szerintem ha kapnak pénzt fognak dolgozni. És akkor már megtalálják a kiskapukat egy végső PS3-as programhoz.De szerintem a Valve maradjon inkább PC-n, nevetséges, hogy a Half Life 2 Episode Two Ultra beállításokkal a mezei kétmagos Pc-men úgy fut mint a kisangyal, PS3-on pedig olyan amilyen.Mindenki tudja, hogy még 360-on is sokkal jobban megy az Orange Box mint PS3-on.Ennyit erről.Meg amúgy is a Half Life 2 már egy ősrégi program, szerintem Gabe Nevell még csak szóba se merte hozni egy esetleges új engine fejlesztését pedig azt kellene, alig hiszem, hogy a HL2 EP2 agyonturbózott engine-je megfelelne a mai követelményeknek.Szép na, ez tény, de kevés.

 42. “aki hülye hajon meg„

 43. Az MS mindent lepénzel. Még az 576-ot is megvette kilóra : P

 44. Ehh erre most mit lehet írni…ez egyszerre vicces és szánalmas, elég érdekes kombináció 🙂

 45. Tudjátok ki pocskondiázta a ps3 mindig ? Peter Molyneux és mi derült ki az illető úrról ? ja hogy M$ megvette kilóra . Na én ilyet érzek itt is nem lennék meglepve ha valami ilyen lenne a háttérben. Főleg azért , mert az MGS vagy Kz2 Uncharted stb stb után azért már nem lehet azt mondani hogy nem lehet programozni , nem lehet jó játékot csinálni rá .

 46. most már legalább tudjuk miért nincs ps3-ra játék 🙂

 47. ezek után más szemmel fogok a ps3ra nézni:( :). Már le is szidtam az enyémet:).

 48. Érdekes… a Rockstar épp az ellenkezőjét állítja, h ők meg x-re nem szeretnek fejleszteni… A Valve úgy is ritkán ad ki játékot, szval sokat nem veszítűnk…

 49. Sztem amúgy nem kell itt az MS kenőpénz körül spekuláln. Simán bénák

 50. Szerintem túl nagy indulattal kezelitek a kérdést. Inkább nevetni kéne az ilyen butuska fejlesztői kirohanásokon.

 51. Sztem a HL2 se volt már olyan jó mint az első.

  • A HL2 más volt. Anno félig-meddig játszottam vele, tetszett, de ennyi. Tavaly év elején újra nekiugrottam, immár az Orange Box-nak. És az az igazság, hogy másodszorra már máshogy láttam: a HL2 (plusz a két kiegészítő) véleményem szerint minden idők egyik legjobb, leghangulatosabb, legnívósabb, legváltozatosabb FPS-e.

 52. vicces csókák vannak a Valve-nál, L4D 2 körül is ami megy tiszta szánalom XD

  • Ezt hogy érted? Bocs, nem vagyok képben a L4D 2-vel.

   • “A “”szánalom””, amiről beszél, az nem más, hogy jelenleg a Left 4 Dead 2 exkluzív 360-as cucc lesz (lehet, sőt valószínű, hogy csak ideiglenesen). Ennyi. Ettől már egy sz*r csapat lettek. :)”

 53. Egy izzig-vérig, kókemény MS-os csapatnak nem is lehet könnyű ilyen japán cuccra fejleszteni. 🙂

 54. Na most ez a valve vagy egy rakás fos csapat,vagy az M$ pénze csörgedezik nagyon nekik, vagy szimplán b@sznak tanulni programozni és nem nyitottak az új dolgokra. Bármelyik is az igaz,egy hulladék az egész valve,nincs szükségem egy játékukra sem..

 55. Annyiról van itt szó csak gyerekek hogy, Gabe Newell a triplatokájával együtt meg az egész Valve brigád lusták és tehetségtelen amatőr programozok. Ratyibúvárok

 56. Ha csak ez a baj akkor miért nem vesznek fel 5-10 PS3-ban jártas programozót?

 57. Nevetségesek

 58. Ennyit az Episode 3-ról …

 59. A profi játék készítőket meg kell becsülni *istenek* pl:Insomniac Games,Naughty Dog

 60. Talán meg kéne nekik mondani, hogy a játékfejlesztés nem azért van, hogy ők szórakozzanak, hanem a játékosok.

 61. És most mit várnak ezután?Szomorkodjunk, sírjunk???Vagy csináljuk meg helyettük? :DNem értem, komolyan.

 62. Nincs lehetetlen csak tehetetlen (lsd.: jónéhány PS3 exkluzív). Amúgy meg nem csak a PS3-ra való fejlesztésnél lazsálnak–> mert jöhetne most már az a t*tves Episode 3 is végre valahára.

 63. Gabe Newell tokáján kívül semmi nagy dolgot nem látok a Valve háza táján, úgyhogy pofájuk lapos de nagyon gyorsan!mellesleg mihez kapcsolták a kijelentést? esetleg kaptak egy nagyobb összeget?

  • milyen összeget?az EA örülne, ha ők maguk megcsinálnák a PS3as verziót is, csak ők nem hajlandók ráamúgy szerintem ezt az L4D 2 kapcsán mondta

 64. Ez is csak propaganda… Nem rakta még ide fel senki, de pl a Forza 3 készítői arra buzdítják az embereket, hogy szavazzanak a játékuk mellett… cserébe valami DLC nyereményjátékban vehetnek részt

 65. Tanuljanak meg kódólni!

 66. Vicc! Én azt olvastam valahol, hogy PS3-ra könnyebb fejleszteni, mint elődeire. Akkor most mi van?

  • Ps3 only címeknél könnyebb a helyzet. Csak 1 gépre kell optimalizálni plusz a Sony kellő támogatást is biztosít. Meg asszem a Sony létrehozott egy csapatot aminek a tagjai járnak fejlesztőcsapatról fejlesztőcsapatra.

 67. “nevetségesek. nem tudnak játékot írni és kész. az egy dolog, hogy PC-re és 360-ra könnyebb játékokat írni, de attól még nem mind fogja elérni az exkluzív ps3 “”nagy”” címeket. szerintem eleinte a többi cég is bajlódott a PS3-mal mert nekem úgy tűnik, hogy nem tudták teljesen kihasználni a Ps3-at és így a grafika nem mindíg volt olyan mint PC és Xbox-on, de mostmár kezdenek rájönni mi a lényeg.”

 68. Kell az xbotokban is tartani a lelket, hogy milyen q. jó gépük van amire q. könnyű a fejlesztés. Ha már jó exkluzív játékot nem kapnak, csak multis címeket, amiket viszont q. könnyű csinálni…Ha látnék a Valvétól egy (1) X360 exkluzív címet, ami tényleg olyan q. jó. Mert egyelőre csak a q. szájuk jár.Left 4 dead, mi? LOLLLLLLLL :))))))))))Szerintem JOBB is, ha elkerülik a PS3-mat messzire.

  • Jaj Dzson, kinőhetnéd már ezt.

  • Szerintem jobb, ha mardnak PS3-on is, mert akárki akármit mond, az Orange Box 2007 egyik legjobb játéka lett, mégha csak egy kiegészített újrakiadásról volt is szó. Amúgy a srácok szerintem úgy ‘en bloc’ a konzolokkal állnak hadilábon. Csak abból indulok ki, hogy a 360-as Orange Box és a Left 4 Dead is ugyanazokat a hibákat mutatja (gondolok itt leginkább a gyatra textúrázásra), amelyeket a PS3-as verziók is.

  • “Én PC-n nyomom a “”fos”” Valve-s játékokat… És mindegyiknek isteni hangulata van.Nem értem minek kell ezeket lefikázni, miközben tudjuk, hogy jó játékok, és irigyek vagyunk…jah de, mostmár értem.:)”

  • Nekem megvan a Left 4 Dead (PC-re eredetiben) és szerintem nagyon jó játék lett… Bár én alapból úgy vagyok hogy FPS-t inkább PC-n játszom nem vagyok rá állva a PS-es FPS-re (próbáltam már a PS 3-amon FPS-t és nem nagyon ment)

 69. Szóval átkopizták a windowsban környezetben írt C++ kódot a PS3 fejesztői környezetbe és nem akart elindulni?:Dwin.32.ddl.error…XD

 70. Mire alapozzák? Egyáltalán láttak élőben PS3-mas devkitet? A HL2-őt sem ők portolták.

 71. Mekkora Looserek .Ezzel magukat minősítik.

 72. Érdekesek ezek a nyilatkozatok, főleg a köztudott PS3-as bejelentések fényében. De ha nem akarják, ne csinálják.

 73. Bénák. Érdekes, akkor hogy a p.csába készültek eddig olyan jo és gyönyörü játékok mint az uncharted, kz2, mgs4? Más csapatok nem sirnak, hanem egyre jobban probálják kipréselni a gép erejét.AMATÖRÖK

  • ÁÁÁ dehogy azok szar játékok. Lassan már az a vicces, hogy a Half-Life 3 még mindig nincs, de azt a kuka episode 3-mat is már régen tolják.A episode 2 is vagy 3 évig készült ……Ha azt akarják ,hogy leégjenek akkor az az ő bajuk.

  • Vegye már meg őket a MS, hát erre várnak. :DNekünk nem kellenek. Nyavalyogjanak meg fejlesszenek nyúúúúúgodtan abba az irányba. PS3ra eddig mit adtak? Egy vacak átemelt HF2 izét?Eddig se hiányoztak ezután sem fognak. 😛

 74. érdekes,akik meg tudnak,és akarnak ps3-ra programozni, köröket vernek ezekre a dizájnerekre…hadd ne soroljam…

 75. Biztos a konkurens keze van a dologban.

 76. És ilyenkor hova sz*rjunk? elvagyunk mi a Valve nélkül is, nem? 😛

 77. Mi lehet az a dizájneri feladat, amihez a ps3 túl bonyolult?

 78. Lehet oltják őket lóvéval, hogy ezt mondják.