Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Szavazás – Milyen árat tartanál reálisnak egy vadiúj PS4-es játékért?

A PlayStation.Community legújabb szavazásában arra vagyunk kíváncsiak, te személyesen, kizárólag saját elképzeléseidet szem előtt tartva, milyen fogyasztói árat tartanál jelenleg reálisnak egy vadonatúj PS4-es blockbuster (AAA, full price) játékért – természetesen forintban.Szavazz főoldali modulunkkal, aztán, ha részletesebben kifejtenéd / magyaráznád véleményed, tedd meg itt, e hírben!

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Olyan 9000-12000 forint környéke.

 2. 12000-15000 . Max .

 3. Nehéz konkrétumot mondani,de hogy 3 darab premier cím: kb. 60e Ft annyi mint maga a gép ára használtan (sőt) vicckategória!!

 4. Anno 2000-ben kerestem 30000 ft-ot ebböl megvettem PS2-re a Resident evil Code Veronica-t es vettem egy 8 Mb-os Memory Card-ot, talän egy ezresem maradt a fizumbol! De nem szämitott mert nem is tudom pontosan leirni azt az erzest amit akkor ereztem amikor elkezdtem a jätekot! Eufória!!Viszont, az evek folyamän sajnos több olyan jätekot vettem premium äron ami sajnos nem ert semmit sem,tehät szämomra nagyon sok csalodäst fizettem meg jo äron a Sony-nak ill. a jätekfejlesztöknek! A temähoz visszaterve, szämomra nincs olyan hogy reälis är,hiszen ha nagyon värsz egy jätekot akkor megveszed ha törik ha szakad, csalodäst okozo jätekra pedig sajnäl az ember kiadni akär 100ft-ot is!

  • De tegyük hozzá, elkölthetted az egész pénzed gond nélkül (gobdolom otthon laktál még). Most hiába keresi az ember a többszörösét, élni csak kell :)Mondjuk enben a témában sok nézőpont van, mert van ami itt fél milliót keres havonta, de van aki 120-at. Nyilván más lesz a véleménye a játékok áráról.

   • Meg olyan is van aki 90-et keres.

   • Ez igy van,anno otthon laktam szüleimmel,könnyebb volt az elet. Persze jelenleg is meg tudom venni az aktuälis jätekot amivel jätszani szeretnek.Nem vagyok milliomos ne ertsd felre,egyszerüen nem otthon elek! Magyarorszägon mikor elkezdtek valoban összeomlani a dolgok kijöttem nemetorszägba dolgozni es elni! Itt kinnt valoban egy napi berböl meg tudod venni bärmelyik premium jätekot! De ehhez nem siränkozni kell meg panaszkodni hanem lepni kell!

    • Hasonló cipőben vagyok, csak én itthon, kis hazánkban :)Mindegy is, nem kellenek nekem remegve a játékok megjelenésükkor. Van mivel játszanom bőven!

 5. Én a 14-15 ezres kategóriát lőttem be. Oka: ebbe az árkategóriába már bőven beleférhet a dizájnos fémdoboz is.

  • Az árak és a limitált változatok akár boltonként is változhatnak, szerintem az árak sokkal tágasabb keretek között mozognak jelenleg, a 15.000,- és 22.000,- között. Nekem ez jó mert így bőven van lehetőségem válogatni.

 6. Azt az árat tartanám reálisnak amennyiért megtudom venni. Nem érdekel mennyibe kerül a játékfejlesztés, mennyi volt 15 évvel ezelőtt, mennyi a bolt haszna, mennyibe kerülnek külföldön. Ha drágák a játékok háromszor is meggondolom megveszem-e, így bizony előfordulhat, hogy kimarad egy-egy cím ami esetleg szerepelt a listámon. Nem üzletelek, cserélgetek, nem tehetem meg, hogy rossz játékokat vegyek, hogy két hét múlva beváltsam valami másra. Olcsóbb árnál lehet minden szart megvennék így mégis többet költenék mint egyébként. És időm se lenne minddel játszani. A magas ár szelektálásra is jó.Ha viszont fontos nekem egy játék, tetszik az előzetesek, demók alapján akkor is megveszem ha drága, legfeljebb több időbe kerül összegyűjteni a kívánt összeget.12-13 ezer alapjátékért megfelelőnek tűnik.

 7. 15-16 k nem több. Nyilván magyar fizuval. Külföldi bérrel lehetne annyi amennyi most.

 8. Anno ps3ra a premier gamek 15990 körül voltak, resistancet anno premierkor ennyiért vettem, most meg 18990 egy uj game, pedig anno ps3ra nehezebb volt a fejlesztés. A digitális meg drágább mint lemezen, peddig annak kéne olcsobbnak lenni, mivel nem kell sokszorositattni, kiszállitani boltokba, csomagolni, stb. Én egy 12990es árral kiegyeznék.

  • Ez a 16k a premieres Resistance 3 Fémtokos ára volt. Én is egy 12-14k-s árat tartanék reálisnak az új címek esetén. Semmi nem indokolja a játékok esetében ezt a drágulást, a pénzlehúzást leszámítva. A studiók nem vettek fel hírtelen egy rakat embert, hogy azt kompenzálják, de még csak nem is volt akkora kiadásuk mint a mocap studiókkal és technológiák alkalmazásával az előző generációban a ps2 éra után.

 9. Max 13e

 10. 11-13 max! Ugyan annyit kérnék mint az elsőnapos pc-s játékokért. Vicc hogy egy Day One ps4-es játék 18-19ezer (attól függ hol veszed, 576-ba 22is lehet), pc-n meg 11-13ezer kb. Ráadásul pc-s tábor 70 de lehet 90százaléja le is warezolja! Szemétség!

  • Ha jól tudom ez azért van, mert egy konzolos játéknál a konzolgyártó beépíti a maga kis sarcát a játékok árába. Gondolom hallottál arról anno, hogy a generációváltáskor megjelenő új konzolokat veszteséggel árulják és a szoftvereladásokból remélik a hasznot. Na ez PC-nél nem játszik, mert nincs fix hardver.

   • Hát….. Arra azért kíváncs vagyok hogy egy ps4 valódi előállítása mennyibe is fáj a sonynak, de hogy nem mínuszba van, arra mérget vennék 🙂

 11. Igazat megvalva nem tudom, nem vagyok tisztába vele hogy egy videójátéknak menyibe kerül az elöállítása. Már sokszor tapasztaltam melóban is, hogy a kedves megrendelö kérdöre vonja: Az meg ez miért anyi, nem lehetne olcsobban. Mintha bemenénk a pékségbe: Azt a kiló kenyeret 50 ft kérem, mert a felét úgyis kidobom meg amugysem ojan finom.Speciel engem nem nagyon érdekel hogy egy vadiúj játék huszon x ezer, fél-egy év utánn harmadáért megkapni és ugyanazt az élményt nyujtja.

 12. Szerintem szimplán elég lenne ha a multiplatform játékok egy árban lenne mert pl ha megjelenik egy játék mind 3 platformra akkor a konzolosoknak mindig mélyebben kell belenyúlniuk a pénztárca mélyére mikor a pc-seknek mindig minden olcsóbb.

 13. Ezért kivéreztettek, de akkor is leírom. Legalább kétszeresébe kellene, hogy kerüljön egy új játék. Igen, a duplájába!Egyrészt azért, mert a jelenlegi árakon is megy a hiszti, holott 1997-ben a legújabb PS1-es játékok 13-14 ezerbe kerültek, míg a kenyér kb. 100, a tej meg 80 ft volt anno. Akinek nem a hűtő termeszti a kaját (értsd: néha lemegy a boltba vásárolni), az vágja, hogy most ezek a cikkek mennyibe fájnak. A luxushobbi ez idő alatt pedig alig pár ezerrel lett drágább. Sőt, ha használtan kerül beszerzésre, akkor olcsóbban.Másrészt akkor eltűnne, vagy inkább mérséklődne a koca/divatjátékosok száma és a fórumokon csak olyanok irkálnának, akik tényleg örömüket lelik ebben a hobbiban és éppen ezért hajlandóak (többet) áldozni rá.Tudom, vegyem én meg az új játékokat 36.000-ért. :)Hidd el, ha nem lenne más és nagyon vágynék rá, akkor venném is! Ha nem lenne rá pénzem – mert nem ezüstkanállal a számban születtem és nincs vezető beosztásom -, akkor meg elengedem.És most, hogy lelocsoltam magam benzinnel dobhatjátok a fáklyákat! 😀

  • Egy Metál Gírért adnek en is annyit : D

  • A második rész a kommentedből nagyon szép utópia lenne, de nem ilyen áron.

  • 1997-ben kb 28 000 Ft-ot kerestem egy hónapban (igen ez akkor elég gyatra fizetésnek számított) és a játék el vitte volna a fizetésem felét.

  • Igen, de attól, mert xy dolgokat lehet emelni, mindent nem lehet.Eszerint 600000-ért vennél egy 102es LCD tvt, mert 15 évvel ezelőtti képcsöves 80 ropi volt?

   • Számold ki az arányt az említett tévék ára között és meglátod, hogy rossz kérdést tettél fel.

    • Oké, hogy a többszöröse, de az benne a lényeg, hogy mekkora technikai különbség van a kettő között. Az se sokkal logikusabb (és én a tv-s példát arra írtam), hogy most 30-40 ezer lehetne egy játék, mert régen is milyen drága volt.

  • “Azért legyen 40 ezer egy játék, hogy ne legyenek “”divatjátékosok”” és fanyalgó emberek? Én inkább örülök, hogy minél több ember számára elérhető ez a luxus és az iparnak is így a jó.”

  • Általában azért sírnak az emberek mert túl sokba kerül valami,de olyat még nem láttam hogy azért emel szót valaki hogy miért nem legalább kétszerannyi.Ha a videójátékokat nézzük így is extra profittal adják el őket,de hagyjuk.Az most hogy ez drága vagy nem drága relatív fogalom,mert mindenki a saját büdzséjéhez méri.

 14. Max 13e . Amikor egy két árcimke a 21e mutatja akkor felejtős. Van egy határ. Ráadásul a doboz minősége a beltartalom papír stb sokat veszített a több évvel ezelötti dobozokhoz képest. Ott a Burnout PS2 re. Tele volt papírral is. Reklám stb. Én szerettem. A Fifaban meg egy cetli volt most. Esik a színvonal.

 15. 12-13e Ft max.

 16. Szintén.

 17. Nagyon maximum 12-13e Ft.A játékoknak minimum 90%-a nem ér többet, vagy még ennyit sem.Tudom, szarrágó vagyok, meg öreg is.

 18. Minden mai ár 60%-a,na az lenne reális kb,és ez főleg a digitális kiadásokra igaz.

 19. 15 eFt-ig vállalhatónak tartom. De már azzal is elégedett lennék, ha nem lenne drágább mint Nyugat-Európában. Pl. most német Mediamarkt-ban Dishonored 2 60 Euro, 576-ban 21 eFt. 🙁

 20. 12 ezer körül lenne reális sztem. Ehhez szoktam hozzá ps3-nál, és még így 3 év után is nehezen állok át a 18-ra 🙂

 21. Nekem azt mondjátok már meg, hogy pár évvel ezelőtt, miként lehetett az , hogy a PS3 / X360 gamek premier árai durván leestek 10-14 ezer Ft közé ? Tisztán emlékszek, hogy anno a PS3-mas God of War III-mat 12500 Ft-ért vettem, ami ugye ma már ajándéknak számítana, de a premieres PS3-mas GTA V 14500 Ft-os ára sem olyan vészes a mai árakhoz képest. És, hogy a témához is hozzászóljak : nekem mostani gamek 11 -14 ezer Ft közötti árai kedvezőek lennének.

  • Ha ma is ennyit kérnének a játékokért akkor is vastagon többet fizetnél azért amennyibe a fejlesztés került, (tehát nem élne usíros kenyéren meg lila hagymán az EA meg az Activision) természetesen ez a személyedre lebontva. Szerintem teljesen alaptalanul emelték meg ebben a generációban a játékok árát. Ha tárgyilagosan nézzük akkor PS3-ra többet melóztak a fejlesztők (mert ugye azt senki sem tagadja, hogy nem volt egyszerű rá fejleszteni) mint a full PC alapú PS4-re, mégis az utóbbi a drágább. Nekem meg azt ne mondja senki, hogy a teljesen PC-re épülő PS4/X1-el több a munka mint az előző generációban. Ha konzolra ha PC-re fejlesztenek valamit nagyságrenddel könnyebb a portolás a mai világban, mégis drágábbak a játékok.

   • Igen, ezt a pc alapú fejlesztést nagyon tudta mondani a Sony, hogy sokkal, de sokkal könnyebb és rövidebb ( !!!! ) a PS4-gyessel a munka !Hát durvára nem látom azt a rengetek valódi AAA-s system seller gamet, amiket ez a ígéret szült volna. Ellenben remastered gamek száma, lassan jelentős százalékkal bír. =D

 22. Csakis érdekességnek szánva, egy 2000.augusztusi 576 Konzol (Colin Mcrea 2 borítós) játék árlistáját lefényképeztem. http://kepkezelo.com/images/42l6lfv6xlkw2uhwuf2t.jpgEzelőtt 16-17 évvel mennyi volt a minimálbér, meg az átlag kereset? Pláne vidéken.

  • Ezt nézve felmehetett volna az ár az egekbe, de azt se felejtsd el, hogy hiába voltak régen kevesebbek az alapbérek, az árak is emelkedtek, mint pl. az élelmiszerek.

   • A lényeg, hogy akkoriban voltak igazán elszállva az árakkal a kiadók. Kb annyit kértek mint most, a fizetésed meg a mostani harmada volt.

  • most már tudom miért nem ment anno a Nintendo 64 xDD

  • (Plusz akart leni, de öregszem és remeg a kezem…)Az N64 játékok még drágábbak voltak. Igazából az előző generációs árak este nagyot, mikor 2010-ben az 576 is árat csökkentett. Ehhez kellettek a forgalmazók is, a rengeteg eladott X360, így mind a két gépre ugyanannyiba kerültek a játékok, örültünk. Aztán a mostani generáció érkezésekor jöttek a 20000 Ft-os árak (az exkluzív PS4 címek voltak 18000-ért), ami nem csökkent sajnos, hanem bejöttek (főleg a Cenega címeknél) a 22000 Ft-os árcédulák.Az, h az 576 (MM, Euronics, stb) drágább, mint a kis boltok, az megint egy másik történet, nem a nyerészkedésről szól a plusz pár ezer forint.

   • Tudom, ők a hivatalos árat adják, 1-1ben átszámolva. De ki nem szarja le, hogy ezt csak azért teszik hogy teljesen hivatalos legyen, vagy tényleg nyerészkedésből? Jó nekem a KSZ-es játék is, az 576-tól pár ezerrel olcsóbban. 🙂

    • Nem a bolt, hanem a forgalmazó számolja/adja az árat, ami mindig ajánlott fogyasztói ár, ezért vannak az eltérések boltonként. Akinek van egy boltja, aminek a helyisége saját tulajdonú, nyilván tud alacsonyabb árréssel dolgozni (meg az ÁFÁval játszani, de ezt csak hallomásból), míg a plázákban található üzleteknél több a kiadás (pláne 22 bolttal), így nem tudja alacsonyabb áron kirakni a játékot.(nem akarom védeni az 576-ot, már nem köt hozzájuk semmi, csak ezeket a dolgokat is figyelembe kell venni)

 23. Szerintem ami a ps3-mas generációban volt,az tökéletes volt. 12-15 között.

 24. talán olyan 15 körül. amcsiban a mai napig 60 dollár egy új PS3-as vagy akár a legújabb PS4-es játék.mostanában amúgy kicsit elszaladtak az árak felénk is, most már 70 euro bármi ami kijön, kivétel a Remastered kiadások.amúgy különösebb bajom nincs az árakkal. nálam a gond ott kezdődik amikor mindenféle szar, fos, nem mondom, hogy pénzt nem érő, de erősen budget kategóriás játékokat adnak el, AAA-s áron.

 25. Szerintem premiernap celós alapkiadásért 10 ezer lenne a reális.

  • Ezt most komolyan mondod vagy cinikusan?Csak mert ahogy eddig látta az ember az évek alatt, nagy gyűjtő vagy, aki kirak egy celóst a polcra úgy, hogy soha ki sem bontod. 🙂

 26. 15-17 E Ft körül reális….

 27. Feltételezem, akik az ingyen kéne adniuk lehetőségre voksoltak, csak poénból tették. Csak nem én vagyok túlságosan naiv.Ugye?????

 28. Én azt mondom, hogy 17-18 ezres ár reális. Persze tök jó lenne, ha ennél jóval olcsóbb lenne egy játék, de maradjunk a realitás talaján, úgysem lesz ennyi sose.A Store-os meg 576-os 21-22 ezres premieres árból köszönöm nem kérek, még szerencse, hogy vannak maszek boltok ahol olcsóbbak valamivel.

 29. Fun fact: 16 éve, 2000-ben a PS2 megjelenésekor a gép 180 ezerbe, a játékok kb 18 ezerbe kerültek. Az inflációt figyelembevéve jóval olcsóbbak lettek a játékok.

 30. Nem érzem hogy gond lenne a játékok árával…a gond inkább azzal van hogy én ha megveszem első nap, akkor sem kapok meg mindent…mert még meg sem jelenik a játék, de már kapható a szezonpassz…és ma már az sem elég, sok esetben a szezonpasszon felül is érkeznek tartalmak.Szóval nem gáz ha 18-20, de akkor az legyen a fullos csomag! Mer így inkább 30 az a 20…vagy több. XD

 31. És rányomott az ingyenre.

 32. 15-17 ezer teljesen elfogadható. Mondjuk a PlayStation Store-ban a full áras játékok néha átlépik a lélektani határt (pl. FFXV 21 ezerért).

 33. 10-12 ezer szerintem

 34. A 16 – 17 ezer szerintem reális…. Ami már nem annyira az a limited cuccok…

 35. 10-12e Ft.

 36. 10-13 ezer.

 37. Magyar átlag fizetéshez mért árat tartanék kiválónak, új játékért 8000Ft. A nyugati országokban kérjenek többet.

  • “És hogy akadályoznád meg, hogy ne magyar webshopból rendeljen a “”nyugati országok”” fia-borja? 🙂 Okés, vannak webshopok, akik nem szállítanak külföldre, de ismerve a remek magyar mentalitást, elindulna az ügyeskedés az ebay-en, és kis marginnal nyerészkednének az emberek, összességében felhajtva a magyarországi PS4-es játékok árait.”

  • Ezzel csak annyi a baj, hogy a forgalmazók kb. magasról leszarják, hogy Magyarországon mennyit keresnek az emberek, csak miattunk nem fogják olcsóbban adni a játékokat 😀

 38. Persze a játékfejlesztőket/készítőket is meg lehet érteni. Egy full kategóriás PS4 játék elkészítése nem kis meló, nyilván nem 2 forintért akarják eladni. Bár fogalmam sincs hogy az eladott játékok után mennyi megy vissza nekik….

  • Hát pl a Rockstar-nál nem kevés…xD

   • Na igen, mondjuk ez hozzá tartozik a történethez, hogy nem mindegy, hogy egy 4-6 órás kampánnyal rendelkező FPS-ről beszélünk, esetleg egy GTA részről, vagy valamelyik komolyabb RPG-ről, amiben istentelen mennyiségű órát bele lehet tolni.Mert lehet szép, meg jó egy Battlefield, de ha engem a multi nem érdekel, akkor 15-17 ropit nem ér meg nekem megjelenéskor.

 39. 10-12 ropi még reális lenne.

 40. 12-13 ezer.Nem lenne semmibaj a 18 ezres kategóriával sem, csak hát amennyi a bér Magyarországon, a legtöbben valóban nem vehetnek meg mindent, amit szeretnének.

 41. “Azért kíváncsi lennék ki az a 6% aki a 18-20 000 Ft-t reálisnak tartja. Tuti hogy nem havi 110 000-et keresnek. Mondjuk azok is “”szép”” emberek lehetnek akik szerint 260 000 Ft az átlagfizetés Magyarországon.”

 42. Én a hazai bérekhez igazodva kb. 9990 Ft-ra lőném be az új játékok árát! Ha ennél több, az már valaminek a rovására megy…

 43. “Kisse irigylem a pcs tabort hogy joval olcsobbak a vadonatuj jatekok szoval ps4re olyan 16.000 ftot lonek be vagy egy jatek minosege legyen “”realis”” a jatek araval.”

 44. A jelenlegi árakról csak annyit, hogy a magyar átlag bérhez képest számítanak drágának, de persze nem kötelező konzolosnak lenni, meg később szerencsére lejjebb megy az áruk fóliásan is.Ami még kiábrándító, hogy külföldön milyen akciók szoktak lenni, nálunk meg minimál áresés szokott lenni ,tisztelet a kivételnek.Csak, hogy egyet említsek, az osztrákoknál 2 hónapja volt akcióban a PS! 500gb-os verzió, két db vásárlása esetén 70.000-re jött ki egy gép.