Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Szavazás – Hogyan szerzed be döntő többségben PlayStation játékaidat?

Nyilván lehet úgy is videojátékosnak lenni, hogy valaki vásárol egy hardvert, de szoftvert nem választ hozzá, mondván “megleszek én majd az ingyenes demókkal is”, de hosszú távon ez a módszer nem túl kielégítő.Abba a bizonyos gépbe játékot is kell szerezni.Igen ám, de erre több megoldás is létezik. Te döntő többségében melyiket választod?- Mindig új, celofános cuccot veszel?- Jó neked a bontott is pár héttel később?- Digitális verziókat használsz a PS Store-ból?- Cserélgetsz kéz alatt?Szavazz főoldali modulunkkal, aztán részletezd véleményed itt, e hírben!

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Használtat soha, csak store, akciósan.

 2. Legtöbbet PS Store, ha PS3-as vagy PSN játék. PS4-re viszont ha van valami, akkor lemezen, mert azok már túl nagyok a letöltéshez. De ez ráér használtan is sokkal később, csak nagyritkán veszek valamit nyitónap.

 3. Kizàrólag celofànos jàtékot szoktam venni de nem mindig a megjelenés napjàn!Szeretem azt az érzést hogy màs még nem jàtszott vele.

 4. Újat szoktam neten rendelni rendszerint konzolos boltoktól. A legjobb üzletek Pesten vannak, nem járok fel olyan gyakran, problémásabb a csere-beszámoltatás. PS3-on többször csináltam, de aztán volt, hogy használtan fillérekért megint megvettem. PS4-nél szerintem a jövőben többször digitális lesz, mert 2 gépre is kell majd ugyanaz.

 5. 04.febr

 6. Ami nagyon érdekel előrendelem, amúgy a használt piacon szoktam vásárolni, a ritkaságokat meg ebay-en, bár ott inkább csak Kingdom Hearts-os cuccokat vásároltam eddig.

 7. Ami nagyon érdekel, azt előrendelem, két webshop valamelyikéből. (Még így sem tudhatom magaménak megjelenéskor, mivel általában péntekre esnek a megjelenések, és a futár legjobb esetben is csak következő hétfőn érkezik, de hát legyen ez a legnagyobb baj.) Ha nem bízok annyira a játékban, akkor kicsivel később rendelem csak meg, de még mindig újan. Személyes vásárlás vidéken szinte lehetetlen, esetleg a Media Marktban vagy Tuskóban, de az utóbbiban még választék is alig van, nemhogy akciók. Legalábbis a zalaegerszegiben.Van pár digitális játékom is – mondjuk ezek nem is léteznek más formában -, de valahogy a lemezes verziót még mindig jobban szeretem.

 8. Amit nagyon várok, azt day 1 lemezes verzióban. Egyébként PS Store, baromi kényelmes és olcsó is. Nagyritkán ebay vagy zavvi rendelés, ha valami épp akciós.

 9. Tescoból ha elárazzák miért nincs a listában?

 10. Ha Souls-ról (vagy BB mindegy) van szó (arra szabit is vettem ki hogy már hajnalban nyomhassam – NIOH szintén így lesz -) vagy valami japániról melynek az EU-s megjelenés messze, akkor USA store (Amazonról megveszem a feltöltőt így olcsóbb). Minden másra ott a Mastercard.

 11. 90%-ban használt, csak egy-két arra érdemest celósan, nagy ritkán digitálisat

 12. Mind a nègy verzió megvolt!

 13. Digitalis főként.

 14. Nálam vegyes van minden, mikor hogyan. Ha nem bírok magammal akkor rohanok a KSZ-be és fóliásan veszem. Volt már olyan is, hogy Store akció alkalmával szeretem be a kimaradt címeket és nem egyszer megesett, hogy használtan vásároltam/eladtam szóval ahogy a helyzet adja.

 15. Minden fent van a torrenten , nem kell venni semmit !!!! Sőt, van már Pro-patch upgrade alap PS4-re ingyé ! 4k-san tudsz játszani a HD Ready TV-den ! Sokan ezt nem tudták, így beszopták a Pro-val !4!!!!

 16. Celofános és digitális,nagyjából fele-fele arányban.

 17. leárazáskor leginkább, illetve cserélgetek/megveszem használtana celofános kurva nagy lehúzás 😀

 18. Főleg digitálisan veszek játékokat, leárazáskor az árak szerintem verhetetlenek. És legalább nem porosodnak a polcon.

 19. digitalisan és kézalol vasarolok

 20. Kb. fele-fele az arány a lemezes és a digitális között. Az utóbbi pár évben lemezesen csak premierkor vettem játékot, újonnan és valami extra kiadásban (steelbook minimum). Digitálisan csak akciósan, de akkor behorpad a bankkártyám. 🙂

 21. En mar lusta vagyok lemezekkel foglalkozni, meg romokat rendezgetbi, úgyhogy kb 90% digitális

 22. fele-feleamiből kell a gyűjtői, extra azt celofánosana többi jó nekem bontottan is! 🙂

 23. Eredeti, bontatlan. Csak azt töltöm le, ami nincs más formában.

 24. Kétharmad celós, egyharmad digitális.

 25. Változó!Régebben csak fóliás,de ritkán.Mostanában sokat használtan a SuperGamer.hu -ról,vagy épp néha újonnan,de ha van akció,akkor a storeról.

 26. Evente ketto foliasan. A tobbi akcios digitalis vagy nyomott aron hasznaltan.

 27. Csak előrendelés csak online shopból BP.-ről ritka esetben angliából.A használt játékaimtól -amelyeket használtan vettem- már mindtől megszabadultam és nem veszek többé használt játékot csak vadonatúj gyári fóliás játékokat.

 28. Csak az Amazonról rendelek, verhetetlen.

 29. Korábbi gyakorlat új, celofános rendelés volt több helyről. Még akkor is ha maga a játék nem friss megjelenés. Mára csak a KSZ maradt.Aztán elindultam a lejtőn és vettem digitális cuccot is. Azóta nagyon megszoktam ezt a formát, nagyobb részt már így vásárolok.Persze ha fontos, friss játékról van szò, és gyüjtői változat is van akkor ez a nyerő. Általában előrendelek ekkor.

 30. Nálam mind játszik…kivéve a csere…el nem adom a játékaimat…sokszor veszem boltból újonnan, de néha használt is befigyel…viszont sok a digitális verzió is…szuper akciok vannak a storeon…sokszor olcsobb mint egy használt lemezes…:)

 31. “Ha csak tehetem újonnan veszem én is a játékokat. Használtakat csak limitált/gyűjtői kiadásból vásárolok, ha az új játék árának a töredékéért tudom beszerezni a használtat.Cserélgetni nem szoktam csak akkor, ha egy játék sima kiadása helyett valami extra kiadást sikerül később beszerválnom, akkor a simát általában eladom. Ennek köszönhetően már lassan 200 dobozos játék “”porosodik”” a polcomon.:)”

 32. Leginkább újonnan rendelek a KSZ-től, még sosem csalódtam bennük. A nagyobb címek, amiket várok, mind mind premiernapon vettem/veszem, bár mostanában ráálltam a cserélgetésre is, legutóbb a BF1 került erre a sorsra, mivel annyira nem nyerte el a tetszésemet. És cserélgetésen keresztül szereztem a Titanfall 2-t is.Digitálisan csak nagyon-nagyon ritkán veszek játékot.

 33. Még elég friss PS4 tulaj vagyok, így sok játékot kell pótolnom. A régi címeket mostanában nagyon kedvezően adták a Store-ban, így bár nem terveztem, mégis gyorsabban vásároltam onnan, minthogy végigjátsszam őket. De néhány van offline használt, online használt, fóliás beszerzésekből is. Cserélgetni nem szoktam, elsősorban mert mert közeli ismerősöknek nincs konzoljuk.

 34. Általában Digitálisan vásárlok Akciós játékokat 🙂 Nagyon jó akciók szoktak lenni ha ps plus tag vagy.Viszont van úgy,hogy jobban megéri lemezesen megvenni a címet,de akkor is szinte csak használtan veszek mindent.Feleslegesnek érzek annyi pénzt kiadni érte megjelenéskor..Amikor nem 1-2 példa volt már arra,hogy megjelenés után 1-2 hónappal felére ugrott a játék ára használtan!+ Még amúgy is rengeteg pótolni valóm van és amíg azokat viszem/be szerzem, addigra az új játékoknak lejebb megy az ára :’D

 35. kb fele fele arányban celofános platinum/essentials és psn letöltés. érdemes lesni az akciókat, de sok minden külföldi store-on sincs. használt itt vidéken meg nem nagyon megy, vagy csak átb*szósba.jobb lenne a lemezes, de amikor látod, hogy lényegében az egész játékot feldobja hdd-re, akkor már szinte mindegy

 36. Ami nagyon érdekel azt elsőnaposan (mint pl: U4) amúgy mostanság várok amíg lemegy az ára vagy használtan….

 37. Only store.Ha digitálisban veszem nincs szállítási költség,meg telefonálgatás hogy hol meg mikor tudom átvenni.Sok nyűgtől megkímélem így magam,a tok sem porosodik a polcon és a blu-ray meghajtó sem fárad el 🙂

 38. Ami számomra fontos azt elsőnaposan, ami meg érdekel és tutibeszerzős az használtan jó áron, hogy ha kijátszom tovább tudjam adni, ne porosodjon a polcon.

 39. Leszoktam a használt dolgokról. Már a PS2 éra vége felé csak celofánosan veszem a játékokat. Az elején még be be csúszott a használt játék. Aztán engem rohadtul zavart,hogy ide-oda menni. Találkozni. Fizetni. Konzolbolt hiányában csak ez maradt. Azóta csak celofánosan rendelem. Illetve a PS Storeról az akciókat várom és veszem. Egyetlen egy játékot rendeltem elő a storeból a No Mans Skyt. Az meg beszoptam mert nem jött be. Úgyhogy új celofánosan. Az illata miatt. Akciókat meg a storeról.

 40. Ami kötelező darab , azt celofánosan első nap és nem is adom el, amit csak végig akarok tolni, azt használtan aztán el is adom

 41. Nagyon megválogatom mit veszek meg így azt a keveset csak bontatlanul próbálom megszerezni. Demó kínálat sajnos elég szegényes ebben a gen-ben, szinte nincs is. Jó lenne ha legalább ezt a 60 perces próbaidőt visszahoznák +-ba.

 42. Mindig új, celofános cuccot veszek, és ha úgy sikerül akkor gyűjtőit.

 43. Amit nagyon várok, azt boltból első nap. Amit kevésbé, azt később szerzem be, akár boltból, akár magánszemélytől. De ez utóbbi elég ritkán fordul elő, eddig 2x vettem más játékostól át játékot.Digitálisan csak akkor veszek valamit, ha más, vagyis lemezes formában nem elérhető.

 44. Én régen el se tudtam képzelni, h digitálisan vegyem a játékaim. Ma már csak úgy veszek. Persze haverral oszott accountom van, szval felesbe megy minden. 😀

 45. Szoktam újonnan, használtan, digitálisan. Persze az új celós cuccokat szeretem a legjobban, de ha találok egy régebbi vagy annyira kedvező árú használtat, akkor azzal is beérem. De előfordul, hogy a játék nem érdekel annyira és rámegyek az akciós digitális verzióra. Cserélgetni nem szoktam.

 46. mindehogy így is úgy is. veszem újonnan is, digitálisan is, használtan is, egyedül cserélni meg eladni nem szoktam, én cask veszek.

 47. Csak digitálisan veszem a játékokat.

 48. Szinte csak használtam veszem/cserélem. Általában kb ugyanannyiért adom el pár hét múlva, mint amennyiért vettem. Ha bukok is egy ezrest egy-egy játékon, akkor is 5 játék végigvitele nálam kb 5ezer Ft-ba kerül, postaköltségeket beleszámítva max 10ezer. Ha digitálisan venném, akkor kb 50-100ezer Ft lenne. Ez akkora árkülönbség ugyanazért az élményért (és mindössze 5 játékról van szó, ennyit félévente elfogyasztok), amennyit nekem nem ér meg, hogy örökre megmaradjon. Úgy is végigviszem egyszer-párszor, aztán többet nem kell. Ha mégis kéne pár év múlva, megint visszacserélem. Ez egy konzolciklus alatt többszázezer Ft-tal olcsóbb útvonal. Abból lehet venni jobb TV-t vagy akármit, ami által ténylegesen jobb lesz a játékélmény.Mivel sok játékkal le vagyok maradva, ezért nekem teljesen felesleges elsőnapos vételeket csinálni boltból is. Addig elvagyok régebbiekkel, az újonnan megjelent játékok meg hamar vesztenek az értékükből.

 49. Ha egy játék fóliásan már elérhető csökkentett áron, általában azt veszem meg, főleg, ha csak kicsivel adják használtan olcsóbban, mert akkor inkább támogatom a játék eladási mutatóját.Store-ból akkor szoktam venni, ha tényleg valami bitang akció van, mert a lemez később is értéket képvisel és sok játékot eladok, ha végigviszem. Persze, ami csak store-ban jelenik, természetesen megveszem. És pacsi a Sonynak, mert bitang jó akciók szoktak lenni!Kéz alatt, tudom is milyen forrásból vettem játékokat fóliásan nagyon kedvező áron,m de szoktam használtat is a facebook csoportokban venni.Frissen megjelenő, fóliásat teljesen áron nem nagyon veszek, mert idő hiányában úgy sem tudok egyből hozzányúlni (otthon is áll elég játék ,amihez hozzá se szagoltam), akkor meg később megveszem, mert addigra fóliásan is lejjebb megy az ára.

 50. alapvetően most már store. de ha valamiből collectors kell (szerencsére ez igen ritka), akkor újonnan. bótból. személyesen.

 51. 98%ban store. Ritkaságokat (japán) veszek csak lemezesen.

 52. 5 éve még nagyon ellene voltam a digitális vásárlásnak, de mára döntő többségben digiben utazom.