Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Szájhagyomány útján” informálódnak az amerikai játékosok”

Az NPD szerint – melyet egy átfogó közvéleménykutatásra alapoznak – az amerikai játékosok napjainkban leginkább a szájról-szájra terjedő vélemények alapján tájékozódnak a videojátékokról.A felmérés értelmében jelenleg a gémerek 41%-a a hasonló érdeklődési körben tevékenykedő ismerőseitől hallott vélemények alapján alkot saját képet a szoftverekről. Ezt követi a saját kezű próba barátoknál és/vagy rokonoknál, 31%-os mértékben. A legutolsó helyen kullognak a magazinok és online felületek, mindössze 5%-kal.A teljes felmérést [A http://www.npd.com/press/releases/press_090914.html]ITT[/A] böngészheted át.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. atol függ ki modja

 2. Ez itt is így megy… amit haver mondd az jó… a sok gyökér meg el is hiszi és megveszi utána meg sír a szája hogy így rosz úgy rosz.

 3. nem csodálom

 4. Lehet, hogy a haver is 3 másik embertől hallotta, és teljesen más játékról informálódik a tag, mint amilyen lesz. Aztán vagy lemarad valami jóról, vagy nagyot szív. 😛

 5. ez van, ők már csak ilyenek 😀

 6. Általában a demó,vagy egy nevesebb szakértő magazin/website véleménye alapján döntöm el,beszerzem-e a stuffot,avagy sem.Volt rá eset,hogy csak közepes értékelést láttam a gámáról a világhálón,nekem mégis bejött a gáma.

 7. Ezek idiotak!

 8. Persze hogy szájhagyomány útján tájékozódnak,hiszen olvasni nem tudnak. 🙂

 9. Én itt Magyarországon is ezt tapasztalom.

 10. Attól függ ki mondja a véleményt.

 11. Nálunk is ez megy többnyire…

 12. Hát nálam baromira nem az a jó/rossz játék amit haver mond, mert a többségüknek teljesen más az izlésük.

 13. Én a média alapján szoktam felmérni a játékokat.

 14. hát nem mindig az a jó játék amit a haver mond 😀

 15. Én alapból nem hallgatok az ilyesmikre, ami érdekel, arról úgyis hallok sokat, és megveszem, ami meg nem, azt többnyire ki is hagyom teljesen…

 16. Legtöbben így vannak ezzel, amit a legtöbben játszanak azzal nyomja ő is. Én a trailer-ek kapcsán meg pontozások által döntök

 17. Hmm ez érdekes, bár sok mindent megmagyaráz.Többek között azt, hogy a boxosok valszeg hogy oltották egymást és az egész médiát a PS3 ellen a megjelenéskor, és hogy ez a negatív hullám aztán, hogy tudott ilyen sikeres lenni, viszonylag.A magam részéről nem sok játékra hagytam magam rábeszélni a haverok által. Az egyik bejött (COD4), a másik meg nem (FC2). Szerintem az összes többi játéknál magam döntöttem el, hogy mi kell a választékból. Max megerősítésként jön a haverok véleménye, de ebből a kúl, a faxa, klafa, tré, dögkút, stb jelzők automatikusan szelektálódnak. Szal lehet, hogy végig szídja a gámát, nekem meg egyre jobban teccik, mert azért a technikai paramaéterek, hossz grafika, stb tekintetében azért annyira nem lehet szubjektívnek lenni.:D

 18. Én itt informálódok,vagy demót szedek.

 19. Szoftverben nálam a személyes tapasztalat a nyerő. Ha meg valamelyik játék nagyon bejön, akkor vagy odaadom a lemezt a haveromnak hogy vizsgálja meg ő is, vagy ajánlom a demo-t. Szerintem ez így korrekt és nem igazán örülök annak, mikor egy demo a teljes verzió megjelenése után fél évvel jön ki.

 20. Azt hallottam hogy a haverom haverjának , a szobatársának az ismerőse azt mondta: xar a PS3.Tehát ne vegyetek ilyen masinát:D

 21. “Itt Mo-n minden gémernek egy játékból külön-külön-i változatot kellene csinálni…Én már próbáltam a SOTC reklámozni környezetemben ,el is küldtek a “”pixába””… :D”

 22. egyértelmű és várható eredményígy is van velünk is szerintem…

 23. Szerintem ez tök logikus, az, hogy egy teszter, meg a komplett sajtó lehúz egy játékot, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy az nekem sem fog tetszeni, és ugyanez fordítva is igaz.Viszont ha valaki, akit jól ismerek, és tudom, hogy álltalában megegyezik az izlésünk, aszondja, hogy kurta jó egy játék, az már jelent valamit.Persze ezután még utánnanézek a témának, videók, kipróbálás stb.Szerintem nincsen ebben semmi csordaösztön, vagy elitélendő.

 24. Ezt én a PSC-re bizom… 🙂

 25. Terjesszük el, hogy szar a box és vegyenek PS3-at, höhö.

 26. Csupán arra akartam kilyukadni, h az emberek az én meglátásom az emberekkel kapcsolatban az, h az emberek az ismerősökben jobban bíznak mint ha ismeretlenek írnak valamit!Én az arany középutat választom mindig. (ismerősök véleménye+olvasok, több helyről, h átfogóbb képet kapjak ,de én jobban bízom a szakértőkben)

 27. Ha egy játék már eleve érdekel akkor egy írott teszt éppúgy meg tud győzni, mint ha haver azt mondja róla, hogy jó.

 28. Sztem egyértelmű, h az emberekben a csordaösztön a dominánsabb!

  • Csordaösztön? Ugyan úgy lehet ‘csordaösztön’ teszt alapján is.(pl.: Lehet, hogy neked egy játék nagyon tetszene, de nem veszed meg, mert egy tesztben lehúzták.)

   • Példa, az rossz volt. De az lehet, hogy a nép elolvas egy tesztek és utána azt ‘hirdetik’ minden fele, hogy ez a játék egy kalap sz*r …

   • Ez sem jó, meg az sem, ha ódákat zengenek valamiről egy tesztben, megveszed, és mégsem jó. Így jártam.

 29. tapasztalatom szerint ez a vilag minden reszen igy van.Ha a forditottjat vesszuk alapul(fikakampany)akkor meg kimehetunk a naprendszerunk hataraig:)