Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Szabályosak a diffúzorok

Tegnap, április 14-én, kedden Párizsban összeült a Fellebbviteli Bíróság. A tárgyaláson az érintett feleket meghallgatta a bíróság és egészen a mai napig várnunk kellett a hivatalos ítéletre. Az FIA sajtóközleménye szerint a Fellebbviteli Bíróság szabályosnak minősítette a Brawn GP, a Toyota, és a Williams alakulat diffúzorát.A 2009-es szezon egyik bírósági ügye ezzel véget is ért, ugyanis a bizottság hosszas tanácskozás után visszadobta a Ferrari, a Red Bull Racing, a Renault, a BMW Sauber, és a McLaren fellebbezését. Így nem maradt más választása az utóbbi csapatoknak, mint hogy maguk is nekiálljanak a „dupla diffúzor” kifejlesztésének, ami az első két futam végeredménye alapján egyértelműen fontos és hatásos elem az idei 2009-es szezonnak, hiszen ez az ötletes megvalósítás jóval nagyobb leszorító erőt képes generálni a versenyautóknak. Kemény munka vár a többi csapatra, ugyanis a kérdéses elem kifejlesztéséhez szinte teljesen át kell alakítani a versenyautók hátsó traktusát, ami rettentő sok idő, bárhogy is nézzük. Már az is kérdéses, hogy az első európai futamra, a Spanyol Nagydíjra elkészülnek e vele, ám addigra például a Brawn GP és a Toyota már komoly előnyre tehet szer, amely igen csak nehezen lesz ledolgozható az élcsapatok számára.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Kicsit úgy érzem túl van misztifikálva ez a dolog. Ok persze nem jelentéktelen, de pl ahhoz képest, hogy a Brawn KERS nélkül is megy mint állat, egy-egy ilyen kisebb részlet szerintem nem fogja alapvetően megváltoztatni a dolgokat.Próbáltak rajtuk fogást keresni. Ezzel a döntéssel a többi csapat valójában nem nyer annyit, mint amennyit ellenkező döntés esetén a Brawn vesztett volna, mert szét kell kapniuk a kocsi hátulját.

 2. Ennek az egész diffúzoros ügynek Vettel lehet a gyöztese.:) Ö az egyedüli aki diffúzor nélkül is ott volt. Akkor mi lesz Diffivel???

 3. szerintem meg átmenetileg nagyon durva esőfelhő-generátorokat gyárt közösen a többi csapat, h amíg nincs kész diffúzor, addig Button csak 5 pontokkal lépdeljen előre.

 4. Tippem a hétvégére: Majd minden csapat ilyen diffúzorral megy majd…

  • Kizartnak tartom. Ennyi ido alatt kizart hogy mar kifejlesztettek a sajatjukat, plussz emelle at kell epiteni az autok hatuljat, gyakorlatilag erint a dolog par elemet, nem csak a diffuzorrol van szo… Szerintem a Spanyol GP-re mindenkinek meglesz, a nagyon gyorsaknak mar Bahreinre. Aztan lehet hogy neked lesz igazad, meglatjuk.

   • “Ezt most talaltam:””Az Auto Motor und Sport értesülései szerint a Renault már vasárnap beveti az új diffúzort, míg a BMW-Sauber és a Force India a Spanyol Nagydíjra készül el az új aerodinamikai elemmel. A Red Bull szakembere Adrian Newey Monacóra fejezi be a munkálatokat, míg a Ferrarinak a Török Nagydíjig kell várnia az új elem bevetésére.”””

    • Nem is arra gondoltam, hogy ennyi idő alatt megcsinálják, mert tisztában vagyok vele mekkora módosításokat igényel az autón. Én inkább arra gondoltam, hogy a csapatok többsége már rég elkezdte tervezni, gyártani, mert várható volt ez a döntés.

 5. Ez nem jó hír 🙁 így előnybe vannak a Brawn GP és társai.. áááááHétvégén futam csak remélni tudom, hogy a Ferrari nem 0 ponttal zár megint. 🙁

  • Szerencsére a spanyolországi futam nincs messze, ha addig valóban sikerülne a diffúzorok kifejlesztése, akkor még nem lenne semmi sem veszve.

 6. Akkor hajrá. 🙂