Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Sword of the Necromancer (PS4, PSN)

Szolgálunk, míg élünk.

Indie zsánerű videojátékot azért könnyű fejleszteni, mert ha van akárcsak egyetlen aprócska pici remek ötleted is, arra már fel tudod húzni az egész programot. Így tett a spanyol illetőségű JanduSoft S.L / Grimorio of Games duó is, amikor Sword of the Necromancer című játékukat megalkották.

A game romantikus története egyből a közepén kezdődik, amikor is megismered megtört főhősöd, aki elvesztette kedves hölgypartnerét. A férfi ezért elkeseredett döntést hoz: megkeresi a híres-hírhedt Nekromanta kardot, mely segítségével talán fel tudja támasztani a halott menyasszonyt. Ahhoz azonban, hogy az élesztés sikerrel járjon, előbb meg kell szereznie az erőt is, amivel a varázslat kivitelezhető.

A game stílusa roguelike dungeon crawler, ami annyit tesz, hogy előregyártott elemekből véletlenszerűen generált, legószerűen felépített kazamatákat kell bejárni, minden szinten megtalálni a kijárat kulcsát hordozó ellenfelet, azt leverni, majd a kijárat mögött lapuló minibosst is legyőzni. A párbeszédekkel és anime-szerű átvezetőkkel gazdagon tarkított történet mindig szintek közötti visszaemlékezések formájában bontakozik ki és árul el egyre többet a fiatalok kapcsolatáról.

Bár a hősnek többféle fegyvere is van, a központi ötlet a mechanikában mégis a legyőzött, majd azzal a bizonyos elátkozott karddal feltámasztott ellenfelek megidézése, akik saját képességeik bevetésével küzdenek tovább melletted addig, amíg élnek. Értelemszerűen ez a rengetegféle kis képesség hozza az igazi változatosságot az egymásra sorjázó, meglehetősen egyforma labirintusok felfedezése közben. Az előmenetel során aztán akár egyszerre több bodyguard egyidejű megidézésére is lehetőséged lesz, és apróságok gyűjtögetésével némi fegyvertuning is abszolválható

A game eredetileg a “kifejezetten nehéz” alkotások zsánerét erősítette, de aztán fejlesztők úgy döntöttek, hogy egy nagy update-tel inkább behozzák a választható nehézségi változókat, valamint a megreformált inventory rendszert. Most már beállíthatod, hogy halál esetén mekkora veszteség érjen azon felül, hogy részben újra kell kezdened a szintet. A hátizsák használata ugyanakkor szerintem még mindig súlyosan körülményes, ugyanis a limitált hely miatt kifejezetten sokat kell ki-be pakolgatni és menedzselni a megtartani kívánt cuccokat vagy segítőtársakat, és ez mindig lemondással is jár. Amennyiben viszont tudsz egy társat találni magad mellé a helyi kooperatív mód aktiválásához, lényegesen élvezetesebbé válik a vég nélküli kazamatajárás.

A Sword of the Necromancer a sokféle összeverbuválható lény miatt jópofa kis játéknak mondható, de azért mindenképpen szeretni kell hozzá a dungeon crawlerekre általában jellemző folyamatos ismétlődést. Itt ugyanis a környezet inkább csak másodlagos díszletként van jelen, egy idő után észre sem veszed. A tárgyak folyamatos pakolászása ugyanakkor nekem némileg frusztrálóan hatott (főleg, miután 5 perc játék után kukáztam az íjamat egy gyanús gyűrű miatt), így most egy mérsékeltebb, átlagos értékelés mellett döntöttem.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

★★★
KÖZÉPSZERŰ
Kiadó: JanduSoft
Fejlesztő: Grimorio of Games
Méret: 1.23GB
Megjelenés: 2021. január 28.

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Köszi, ez kimarad. 🙂