Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
State of Play 2020. augusztus 6.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
Tokyo Game Show
Ubisoft Forward

Street Fighter – 30 év után elmegy Yoshinori Ono producer

Egy végső “SHORYUKEN!”.

Yoshinori Ono, a Street Fighter producere és a Capcom veterán fejlesztője felmondott, így ezen a nyáron otthagyja a céget.

Ono még a 90-es évek elején csatlakozott a Capcomhoz és hangproducerként dolgozott a népszerű verekedős szérián, legfontosabb szerepe viszont talán az, hogy prducerként ő vezette a 2008-as Street Fighter IV fejlesztését, amely évtizedes szünet után nagy visszatérést jelentett a franchise számára. Ono egyébként executive producer volt olyan játékoknál, mint például a Monster Hunter vagy a Darkstalkers, és a Dead Risingot készítő Capcom Vancouvernél rendezőként volt jelent.

Street Fighter IV-es és Street Fighter V-ös produceri szerepei azonban a legkiemelkedőbbek, Ono pedig gyakran teljes mellbedobással volt jelen személyesen a rajongói eseményeken és bajnokságokon.

Ono twitteres búcsúüzenetében kitért arra, hogy bízik a következő generációban és abban, hogy jól gondozzák majd a brandet. A Capcom májusban egyébként bejelentette, hogy a 2016-os Street Fighter V-öt 2021-ben is támogatja egy ötödik szezonnal, de állítólag a cég már dolgozik a Street Fighter VI-on is.

Hozzászólás