Stranded Sails: Explorers of the Cursed Islands (PS4, PSN)

Partravetettek közt.

A túlélő játékoknak mindig is megvolt a maguk bája, ahogy egy idegen helyen ismeretlen körülmények közt próbálunk érvényesülni. A Stranded Sails: Explorers of the Cursed Islands is egy hasonló élményt prezentál, de teszi azt sokkalta barátságosabban, mint a zsáner általában.

Az átkozott szigetcsoportok közelében szerencsétlenül járt gályánk megsemmisül, a legénység szétszóródik. Felfedező túráink folyamán embereink szép lassan belakják a központi szigetet, és egyre jobb felszereléssel látnak el a menekülés reményében. Kezdetben horgászgatunk és kertet fogunk művelgetni Harves Moon módra, terményekből pedig éhségünket csillapíthatjuk főzőtudományunkat csillogtatva. Nagyon fontos a folyamatos táplálkozás, mert ha kiürülünk, bárhol is voltunk, az ágyikónkban fogunk ébredni.

Egy csónakkal el evezhetünk a szomszédos területekre is, ahová a történet folyamán folyton visszatérünk a megfelelő eszközökkel (híd, létra, kötél). Itt magokat bugázhatunk veteményesünkhöz, fűszernövényeket találhatunk ételeinkhez. A sztori oroszlánrésze a felszedegethető kőtáblákból elolvasható, később egy kis segítséggel kalóz szellemekkel viaskodhatunk. A harcokra mondjuk huszadannyi figyelmet sem fordítottak a fejlesztők, mint a félelmetes számú kombinálható receptcsoda megalkotására.

Az egész játékról elmondható, hogy rendkívül casual és egyszerű (ahogy a képi világa is), egyfajta bevezető a videojátékozásba. Egy jó 15 órát bele lehet építeni, és igény szerint a végén akár maradhatunk is az addigra igencsak otthonos átmeneti élőhelyünkön. Ha nem zavar, hogy minden egyes munkafolyamatot neked kell elvégezned, szeretsz mászkálni és valami egyszerűbb szoftverre vágysz, akkor nyugodtan vesd bele magad a kalandba!

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

★★★
KÖZÉPSZERŰ
Kiadó: Merge Games
Fejlesztő: LemonBomb
Méret: 593.76 MB
Megjelenés: 2019. október 17.
Ár: 7490 Ft
Feltöltőkártya: PlatinumShop

Hozzászólás