Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Stranded Sails: Explorers of the Cursed Islands (PS4, PSN)

Partravetettek közt.

A túlélő játékoknak mindig is megvolt a maguk bája, ahogy egy idegen helyen ismeretlen körülmények közt próbálunk érvényesülni. A Stranded Sails: Explorers of the Cursed Islands is egy hasonló élményt prezentál, de teszi azt sokkalta barátságosabban, mint a zsáner általában.

Az átkozott szigetcsoportok közelében szerencsétlenül járt gályánk megsemmisül, a legénység szétszóródik. Felfedező túráink folyamán embereink szép lassan belakják a központi szigetet, és egyre jobb felszereléssel látnak el a menekülés reményében. Kezdetben horgászgatunk és kertet fogunk művelgetni Harves Moon módra, terményekből pedig éhségünket csillapíthatjuk főzőtudományunkat csillogtatva. Nagyon fontos a folyamatos táplálkozás, mert ha kiürülünk, bárhol is voltunk, az ágyikónkban fogunk ébredni.

Egy csónakkal el evezhetünk a szomszédos területekre is, ahová a történet folyamán folyton visszatérünk a megfelelő eszközökkel (híd, létra, kötél). Itt magokat bugázhatunk veteményesünkhöz, fűszernövényeket találhatunk ételeinkhez. A sztori oroszlánrésze a felszedegethető kőtáblákból elolvasható, később egy kis segítséggel kalóz szellemekkel viaskodhatunk. A harcokra mondjuk huszadannyi figyelmet sem fordítottak a fejlesztők, mint a félelmetes számú kombinálható receptcsoda megalkotására.

Az egész játékról elmondható, hogy rendkívül casual és egyszerű (ahogy a képi világa is), egyfajta bevezető a videojátékozásba. Egy jó 15 órát bele lehet építeni, és igény szerint a végén akár maradhatunk is az addigra igencsak otthonos átmeneti élőhelyünkön. Ha nem zavar, hogy minden egyes munkafolyamatot neked kell elvégezned, szeretsz mászkálni és valami egyszerűbb szoftverre vágysz, akkor nyugodtan vesd bele magad a kalandba!

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

★★★
KÖZÉPSZERŰ
Kiadó: Merge Games
Fejlesztő: LemonBomb
Méret: 593.76 MB
Megjelenés: 2019. október 17.
Ár: 7490 Ft
Feltöltőkártya: PlatinumShop

Hozzászólás