Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Star Wars: Knights of the Old Republic – készül egy újraalkotás, és nem az EA-nél

Hol landolhatott a projekt?

Már tavaly keringtek arról pletykák, hogy készül a klasszikus, minden idők egyik legjobb játékaként is titulált Star Wars: Knights of the Old Republic újraalkotása vagy újragondolása, most pedig friss értesülések derültek ki róla.

Állítólag nem az eredeti kiadó és fejlesztőpárosnál, azaz az EA-nél és a BioWare-nél landolt a projekt, ezt pedig több, belsős forrásokkal rendelkező személy is megerősítette. Állítólag nem fogjuk kitalálni, hogy kik készítik, de leginkább azért, mert nem annyira ismert a csapat neve: nem valami rejtélyes szuperfejlesztőről van szó.

A nemrég feltámasztott Lucasfilm Games bejelentette, hogy a Star Warsra vonatkozó exkluzivitási szerződése véget ért az EA-vel, és most már mások is készíthetnek a népszerű univerzumban kalandokat – az egyik ilyen lesz a Ubisoft, bár kicsi az esély arra, hogy ők dolgoznának a remake-en. Egyébként állítólag egy fejvadászos projekt is készülőben van, az EA pedig egy kisebb projekten szorgoskodik.

Az eredeti, 2003-as klasszikus a Jedik és a Sithek küzdelméről szól körülbelül 4 ezer évvel az 1977-es filmben látható galaktikus birodalom felemelkedése előtt. AZ Obsidian 2004-ben adta ki a folytatást Star Wars: Knights of the Old Republic II – The Sith Lords címen, és az elmúlt, közel 17 évben nem volt új rész a szériában. (Leszámítva az EA The Old Republic című MMO-ját.)

Érdekesség, hogy az eredeti játékok történetét gyakorlatilag kitörölték a kánonból miután a Disney megvásárolta a franchise-t, de nemrég bizonyos sztorimorzsákat visszaintegráltak: a Star Wars Rebels animációs sorozatban például utaltak a benne megjelölt történésekre, mint például a mandalori háborúkra vagy Malachor ősi Sith bolygóra. A Star Wars: The Clone Wars egy kitörölt jelenetében állítólag Darth Revan is szerepel, míg a Star Wars: Skywalker kora című filmhez kapcsolódóan kiadott rajzokkal és grafikákkal teli könyvében egy légióról tesznek említést, amely Revanról kapta a nevét.

Remélhetőleg hamarosan többet megtudunk a projektről.

Forrás: VGC

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Nagyon jó hír. Csak NE rontsák el! 🙂 A legjobb az lenne, ha az eredeti is rajta lenne a korongon.