Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Square Enix – intés egy FFXIII reklám miatt

A Telegraph (co.uk) magazin hozta le a hírt, miszerint a Square Enix-et “megintette” az Advertising Standards Authority nevű, reklámtartalmakra szakosodott felügyelőszervezet, mégpedig azért, mert egy Final Fantasy XIII Xbox 360 reklámban a Playstation 3 verziót mutogatták. A dologra egy néző hívta fel az ASA figyelmét, azt kritizálván, hogy a PS3 változat képe sokkal szebb, mint az X360-as.Az ASA azonnal bekérette a két szóban forgó konzolt és a rájuk készült szoftvereket, és teljesen azonos körülmények között tesztelték őket. A végeredmény a nézőt igazolta. A vizsgálat után a szerv kijelentette, hogy valóban feltűnő a különbség: a PS3-as game képe “szebb és élesebb”, mint az X360-asé, a színek pedig “élénkebbek”.Az ASA szerint, ha a reklám az X360 kódot promótálja, azt kellett volna felhasználni hozzá, nem pedig a PS3-ast, mert ez így “félrevezetés”.A Square Enix nyilatkozatban védte meg magát. Szerintük a reklámban nem volt gameplay jelenet, csak Full Motion Video átvezető, ugyanakkor elismerték, hogy az valószínűleg PS3-ról lett rögzítve. A kiadó szerint “hardverkülönbségek” vannak a két konzol között, ami azt jelenti, hogy PS3-on egy lemezen, míg X360-on csak három diszken fért el a program.A Square Enix ezen felül kijelentette, hogy a két kód között a HD felbontás kivételével semmi különbség nincs, és a legtöbb néző ezt nem veheti észre, kizárólag akkor, ha a két konzolon egyszerre játszik a szoftverrel.[A http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/retailandconsumer/7949618/Xbox-advert-criticised-by-advertising-watchdog-for-using-Playstation-images-to-promote-game.html]forrás[/A]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ez vicc…

 2. “a kedves “”nezo”” vajon akkor is reklamal amikor a gyorszabaldaban egy rakar osszeaszott kakaburgert kap es nem a kepen abrazolt friss, mgpakolt kaloriabombat? nas es akkor mi van ha nem az xbox verzio volt, ugyanmaaaarr…”

 3. “””és a legtöbb néző ezt nem veheti észre””aha akkor én nem tartozom a legtöbb néző közé:)Visítva vittem másnap vissza a boltba a box verziót és hoztam el egy ps3 verziót.Ettől fügettlenűl még a játék meg egy kalap szar.”

 4. Csak most esett le nekik ???? Ezt már eddig is tudtuk, hogy a ps3 verzát reklámozták a x360 reklámokban is ! Nem hiába sokan kiakadtak, hogy mennyire sz@r a 360 verza .

 5. Már megint ez a fűtés. Nem lehet leállni az ilyen uszító hírekkel?

 6. X mososzer se takaritja le egy lagy suhintasra a koszos tanyerokat 🙁 🙂

 7. A ps3 verzában van fű?

 8. Mekkora! xD

 9. micsoda pletyka! :Dbehalás egyébként ez, hogy nem fér rá egy lemezre egy game. ezen a mai napig vigyorgok. 😀

  • Nem feltétlen a méretei miatt. Az sokkal fontosabb szempont, hogy a fej mekkora utat kell, hogy megtegyen mire beolvassa az adatokat. Ha a lemez egyik felén van mondjuk egy textúra, míg a másikon a modell akkor ott gubancok lehetnek. Ezért azokat a tartalmakat, amik egyben kellenek szeparálják és így megeshet, hogy több lemez kell vagy hosszabb töltési idő, lásd MGS4 ami minden CHAPTER elején percekig installál. De 360-on inkább az olvasófej kímélést választják és több lemezt dobnak ki (Lost Odyssey ha jól tudom 7 lemezes XD … az Amigán voltak a űber gizda játékok 7-10 floppyn rajta :D).

   • Rosszul tudod, 4 lemezes.

    • “TKöszi! Anno nagyon tetszett és még most is rajta van a “”Mit veszek meg, ha esetleg 360-st veszek”” listámon, de a 4 lemezt mondjuk egy PC-s Newerwinter Nights-nál el tudom nézni a kiegészítőkkel, de egy játék esetében tényleg “”érdekes””. Bár az is igaz, hogy amit láttam belőle, az akár elég is lehet meggyőző ellenérvnek is.”

 10. Azért egy méretes hd-tévén elég szembetűnő lehet hogy az box-os verzió sd felbontásban tündököl.Spártai egyszerűséggel oldották meg az x-box verziót nem nyúltak bele az engine-be,egyszerűen csak lejjebb vették a felbontást,látták hogy ennek eredményeképpen normálisan fut a játék a microsoft masináján is és már mehetett is a futószalagra.

 11. Hát kellett ez neked square?Nos akkor megérdemled, kínlódj csak a box-al 🙂

 12. 360 verzió ingyenes!:D

 13. Most akkor a Maffia 2-s srácokat is lehetne ilyen módon csesztetni, mert ahogy hallom a PS3 verzió nem éppen olyan mint a reklámban.

 14. Akkor ez most jó vagy rossz hír?

 15. 🙂 a negatív reklám is reklám…….